Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، پژوهشگران در حال مطالعه روی نانوذرات اکسید تنگستن و خواص الکتروکرومیک آن هستند و موفق شدند با مطالعه عملکرد شیشه‌های هوشمند در مقیاس نانومتری، بهبود قابل توجهی در سرعت و دوام این شیشه‌ها ایجاد کنند.

شیشه‌های هوشمند، محصولاتی با کارایی انرژی بالا هستند که در پنجره خودروها، ساختمان‌ها و هواپیماها استفاده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شیشه‌ها با یک سوئیچ ساده می‌توانند از حالت مات به شفاف درآیند.

اما سرعت تغییر وضعیت این شیشه‌ها اهمیت زیادی دارد. در حال حاضر برای اینکه شیشه از حالت شفاف به تاریک برسد چند دقیقه وقت نیاز دارد و بعد از چند بار تغییر وضعیت، کیفیت شیشه دچار افت می‌شود.

محققان دانشگاه ایالتی کلرادو موفق به دستاوردهایی برای بهبود کیفیت و سرعت شدند. در این پروژه محققان از ویژگی الکتروکرومیک استفاده کردند که در آن با اعمال ولتاژ یون‌های لیتیم از فیلم نازکی از جنس اکسید تنگستن خارج می‌شوند یا به آن وارد می‌شوند.

در شیشه‌های هوشمند رایج، معمولا ۱۲ دقیقه زمان نیاز است تا شیشه از حالت شفاف به مات تغییر وضعیت دهد، اما استفاده از نانوذرات اکسید تنگستن می‌تواند چهار برابر سرعت را افزایش دهد.

برای بررسی دلیل زوال عملکرد این شیشه‌های هوشمند، محققان از میکروسکوپ الکترونی عبوری میدان روشن استفاده کردند تا جذب نور را از نانوذرات اکسید تنگستن مشاهده کنند.

آن‌ها دریافتند که به دام افتادن نانوذرات و تجمع آن موجب تضعیف عملکرد شیشه می‌شود و در نتیجه راهکاری برای پخش شدن نانوذرات ارائه کردند که زوال عملکرد را به حداقل می‌رساند.

این گروه از روشی برای تصویربرداری استفاده کردند که می‌تواند ارتباط میان ساختار نانوذرات و خواص الکتروکرومیک را مشخص کند. این فناوری را می‌توان برای بهبود حسگرها، خازن‌ها، پیل‌های سوختی و باتری‌ها مورداستفاده قرار داد.

محققان این پروژه روش جدیدی برای مطالعه واکنش‌های شیمیایی در نانوذرات ارائه کردند که از آن می‌توان به‌عنوان ابزاری جدید برای فرآیندهای مختلف در فناوری‌های مرتبط با انرژی استفاده کرد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ستاد ویژه توسعه فناوری نانو نانوذرات شیشه های هوشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۴۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران

فیبروز صفاقی مهمترین علت از دست دادن ظرفیت دیالیز است که معمولاً به دلیل التهاب و فیبروتیک شدن صفاق روی می‌دهد. یافته‌های پژوهشگران برای نخستین بار نشان داد می‌توان از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی برای درمان ضایعات صفاق استفاده کرد. مطالعات بالینی آینده می‌تواند امکان استفاده درمانی از این سلول‌ها را در مبتلایان به فیبروز صفاقی مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش ایسنا، کارآزمایی بالینی از سوی امین احمدی، سودابه اعلاتاب، رضا مقدسعلی، ایرج نجفی، سروش شکرچیان از پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه ماستریخ هلند به بررسی تأثیر سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی خود فرد، بر عملکردی صفاق و التهاب آن در افراد تحت دیالیز پرداختند.

در همین ارتباط باید گفت؛ بیماری مزمن کلیه (Chronic kidney disease) یک نارسایی آرام، پیش رونده و غیرقابل برگشت در کلیه است که حدود هفتصد میلیون نفر در جهان به آن مبتلا هستند.

پیشرفت این بیماری می‌تواند تا تخریب کامل کلیه و نیازمند شدن فرد مبتلا به پیوند کلیه یا دیالیز روزانه ادامه پیدا کند. اگر دیالیز دیگر قادر به تصفیه مایعات و محلول‌ها به میزان مورد نیاز برای بیمار نباشد، شرایطی با عنوان ناکارآمدی اولترا فیلتراسیون اتفاق می‌افتد که منجر به بی‌فایده شدن دیالیز برای بیماران می‌گردد.

 فیبروز صفاقی مهمترین علت از دست دادن ظرفیت دیالیز است که معمولاً به دلیل التهاب و فیبروتیک شدن صفاق روی می‌دهد. این شرایط برای حدود ۲۰ درصد از بیماران با سابقه دیالیز طولانی اتفاق می‌افتد. با پیشرفت پزشکی بازساختی (پزشکی ترمیمی) در چند دهه اخیر تلاش‌هایی برای سلول درمانی فیبروز صفاقی صورت گرفته است.

نتیجه این پژوهش که در نشریه بین المللی Archives of Iranian Medicine منتشر شده است، نشان داد، استفاده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی باعث بهبود جزئی در اولترافیلتراسیون و کاهش اندک التهاب در بیماران می‌گردد.

یافته‌های این پژوهش برای نخستین بار نشان داد می‌توان از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی برای درمان ضایعات صفاق استفاده کرد. مطالعات بالینی آینده می‌تواند امکان استفاده درمانی از این سلول‌ها را در مبتلایان به فیبروز صفاقی مورد بررسی قرار دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند در خرم‌آباد برگزار می شود
  • اومودا 7 و اکسلانتیکس ES؛ دو خودرو جدید چری در راه بازار / نمایشگر بزرگی که حالت کشوئی دارد! (+تصاویر)
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز