Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@22:07:53 GMT

3واقعیت پزشکی درباره لاک ناخن

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۳۸۰۰۳

اگر به دلیل سخت بودن ناخن ها فکر می کنید آنها در برابر مواد شیمیایی مقاوم هستند و این مواد وارد بدن نمی شوند، در اشتباه هستید. ناطقان: دفعه بعد که قصد دارید از لاک ناخن استفاده کنید، بهتر است دوباره درباره انجام این کار فکر کنید. سه ماده شیمیایی که برای انسان به شدت سمی در نظر گرفته می شوند در بیشتر لاک های ناخن وجود دارند و برخلاف باور برخی افراد می توانند به درون بدن نیز نفوذ کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 به نقل از "ایزی هلث اپشنز"، پوست بزرگترین اندام بدن انسان است و تقریبا هرچیزی که با آن در تماس باشد را جذب می کند. اگر به دلیل سخت بودن ناخن ها فکر می کنید آنها در برابر مواد شیمیایی مقاوم هستند و این مواد وارد بدن نمی شوند، در اشتباه هستید.

بستر کوتیکول که اطراف ناخن ها را فرا گرفته است به نرمی دیگر بخش های پوست است و حلال های موجود در لاک های ناخن به گونه ای طراحی شده اند تا میزان جذب توسط ناخن ها افزایش یابد. بر همین اساس است که لاک ناخن برای مدت زمان طولانی می تواند روی ناخن ها باقی بماند و البته احتمال نفوذ مواد مضر به بدن نیز افزایش می یابد.

اما آیا ارزشش را دارد؟ زمانی که متوجه شوید لاک ناخن سرشار از مواد شیمیایی سمی است، به احتمال زیاد پاسخ منفی خواهد بود. یکی از مواد شیمیایی سمی موجود در لاک ناخن در رنگ ها و آفت کش ها نیز یافت می شود و به عنوان یک عامل سرطان‌زا شناخته می شود.

یک ماده سمی دیگر با دیابت و اختلال تیروئید پیوند خورده است، در شرایطی که ماده دیگر در آتش خاموش کن ها یافت می شود و طی یک پژوهش با حضور سوژه های حیوانی نشان داد که می تواند موجب ناهنجاری های استخوانی شود.
3 ماده شیمیایی خطرناک در لاک ناخن

تنها بوی لاک ناخن مورد علاقه شما نیز می تواند به شما بگوید که حاوی مواد شیمیایی مختلفی است که هیچ کدام از آنها نه تنها سودی برای سلامت شما ندارند، بلکه مضر نیز هستند.
فرمالدئید

سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا فرمالدئید را به عنوان «یک ماده سرطان‌زای احتمالی» برای انسان طبقه بندی کرده است. بر اساس مطالعات آزمایشگاهی و انسانی، موسسه ملی سرطان آمریکا اعلام کرده است که فرمالدئید ممکن است موجب لوسمی (سرطان خون)، به ویژه لوسمی میلوئید حاد در انسان شود. لوسمی میلوئید حاد نوعی از سرطان است که مغز استخوان را درگیر می کند.

در یک مطالعه، زمانی که موش ها روزانه و برای یک هفته در معرض فرمالدئید قرار گرفتند، بروز علائمی شبیه ابتلا به بیماری آلازیمر را تجربه کردند.
تولوئن

تولوئن یکی از پر استنشاق‌ترین مواد مخدر محسوب می شود. تولوئن در چسب ها و رنگ ها نیز وجود دارد. مسمومیت با این ماده شیمیایی می تواند موجب رابدومیولیز شود. در این بیماری، الیاف ماهیچه تخریب شده و محصولات زائد آنها وارد جریان خون می شود و این در شرایطی است که کلیه ها نمی توانند به اندازه ای سریع کار کنند تا آنها را از بین ببرند. بیماری کلیوی یا نارسایی کلیوی می توانند در نتیجه این شرایط رخ دهند.

بر همین اساس، استفاده از لاک ناخن، به ویژه در فضاهای بسته، می تواند خطرناک باشد. اگر فردی مشغول به کار در یک سالن زیبایی هستید و روزانه با لاک ناخن در تماس هستید، توجه داشته باشید که در معرض خطر بیشتری قرار دارید.
تری‌فنیل فسفات

تری‌فنیل فسفات (TPHP) برای چسبندگی بهتر لاک به ناخن به این محصول اضافه می شود. چندین مطالعه نشان داده اند که این ماده شیمیایی به شکلی مخفیانه محرکی برای چاقی است. این ماده سلول های تمایز نیافته را از تبدیل شدن به سلول های استخوانی باز داشته و موجب تبدیل شدن آنها به سلول های چربی می شود.

طی یک مطالعه در دانشگاه دوک، پژوهشگران این موضوع را مورد بررسی قرار دادند که تری‌فنیل فسفات موجود در لاک ناخن به صورت مستقیم از ناخن جذب می شود یا امکان ورود آن به بدن از طریق هوایی که تنفس می شود نیز وجود دارد.

دو گروه از زنان از لاک ناخن استفاده کردند. یک گروه لاک ناخن را به طور مستقیم روی ناخن های خود می زدند، در شرایطی که گروه دیگر دستکش به دست داشته و لاک روی ناخن های مصنوعی زده می شد.

پس از بررسی نمونه های ادرار، پژوهشگران دریافتند زنانی که از لاک روی ناخن های مصنوعی استفاده کرده اند، داری تغییر اندک یا هیچ تغییری در سطوح دی‌فنیل فسفات یا DPHP (نسخه متابولیز شده TPHP) بوده اند.

در مقابل، گروهی که از لاک روی ناخن های خود استفاده کرده بودند، افزایش چشمگیر در سطوح DPHP را نشان دادند.

حدود 10 تا 14 ساعت پس از استفاده از لاک ناخن، سطوح DPHP آنها به طور میانگین هفت برابر بیشتر از پیش از زمان آغاز آزمایش بود.
مراقب سموم در لوازم آرایش دیگر باشید

لاک ناخن تنها محصول حاوی مواد خطرناک نیست. تولیدکنندگان همواره حقیقت را درباره آنچه برای ساخت محصولات خود استفاده می کنند، نمی گویند، از این رو، باید در انتخاب محصولات آرایشی دقت بیشتری داشته باشید و از برندهای معتبر در این زمینه استفاده کنید. 
منبع: عصر ایران برچسب ها: واقعیت پزشکی ، لاک ، ناخن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: واقعیت پزشکی لاک ناخن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۸۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر

 مسعود کیانی، پژوهشگر و محقق زمین شناسی و مدیر موسسه گوهرشناسی و شهاب سنگ شناسی واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه خوارزمی، درباره نتیجه یک آزمایش بر روی نمونه شهاب سنگی گفت: شهاب سنگ قطعاتی از اجسام فضایی مانند سیارات، سیارک ها و ستاره های دنباله دار هستند که در فضا سرگردان بوده و روی یک سیاره یا سیارک فرود می آیند. این سنگ ها دارای انواع مختلفی بوده که در چهار نیم میلیارد سال قبل شکل گرفته است و بدون هیچ تغییر شیمیایی قابل توجه ای در فضا در حال حرکت هستند که به آنها شهاب واره می گویند. هنگامی که این سنگ ها بر روی زمین سقوط می کنند به آنها شهاب سنگ گفته می شود.

براساس گزارش ایسنا، وی در ادامه به کشف جدید پژوهشگران اشاره کرد و گفت: اخیرا فردی از یکی روستاهای استان لرستان قطعه ای از یک نمونه سنگ فلزی که دارای چگالی بالا و جذب آهن ربای قوی بوده را به موسسه گوهرشناسی کیپا (کیانپارس) ارسال کرد. با توجه به مشکوک بودن این سنگ از نمونه ارسالی با استفاده از مقاطع میکروسکوپی و نمونه های شیمیایی آنالیز شده توسط میکروسکوپ الکترونی دانشگاه خوارزمی تهران این سنگ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

این محقق تصریح کرد: در این آزمایشات تخصصی و دقیق مشخص شد این نمونه با توجه به وجود بافت ویدمن اشتاتن(بافت مخصوص شهاب سنگ های آهنی) و درصد آهن و نیکل بالا یک قطعه شهاب سنگ آهنی است. در نمونه آزمایشی میزان خلوص آهن بالای نود درصد و مقدار نیکل حدود ۸ درصد است.

وی بیان کرد: طی مطالعات تکمیلی مشخص شد این شهاب سنگ مربوط به هسته یک سیاره یا سیارک بوده که طی برخوردهای فضایی بین اجرام فضایی متلاشی شده و قطعاتی از آن در فضا فاصله زیادی را طی کرده و سپس در سرزمین ایران فرود آمده است.

دیگر خبرها

  • مراقب باشید! همه خودروها در تابستان سرطان‌زا می‌شوند
  • افزودنی های بتن
  • توزیع بیش از ۴۳ هزار تن انواع کود در استان قزوین
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • هلال سفید انتهای ناخن را جدی بگیرید + رازهای مهم
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • آیا وضو یا تیمم با وجود آرایش و لاک ناخن صحیح است؟
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • مرور یک تجاوز شیمیایی