Web Analytics Made Easy - Statcounter

فارس نوشت: جلسه غیر علنی مجلس روز دوشنبه 7 مرداد با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد. در این جلسه وزارت جهاد کشاورزی مکلف شد تا برنامه مدونی را برای رسیدن به خودکفایی در کالاهای اساسی و آمایش سرزمینی در بعد کشاورزی به مجلس ارائه کند. در همین زمینه سید محمد حسینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت:« مهم‌ترین بخش جلسه غیرعلنی امروز مجلس این بود که مقام رهبری مقرر کرده‌اند که وزارت جهاد کشاورزی نسبت به تولید و تأمین کالاهای اساسی از داخل اقدام کند که نمایندگان هم ضمن تأیید این تصمیم، دیدگاه‌های خود را مطرح کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

*خودکفایی در تولید گندم یکی از دستاوردهای قانون تمرکز

هر چند به نظر می‌رسد این اقدام مجلس به نفع تولیدات داخلی است اما رسیدن به خودکفایی در محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی نیاز به زمینه ها و ابزارهایی دارد که بدون توجه به آنها خودکفایی محقق نخواهد شد. به عنوان مثال یکی از ملزومات رونق تولید داخل و خودکفایی، محدود کردن واردات است. سال 91 و به دنبال به هم ریختگی بازار کالاهای اساسی، بالا و پایین شدن قیمتها و ضرر و زیان تولیدکنندگان داخلی، مجلس قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی را تصویب کرد.

به اذعان بسیاری از کارشناسان بعد از اجرایی شدن این قانون بود که دستاوردهای زیادی نصیب بخش کشاورزی شد. از جمله این دستاوردها میتوان به کاهش حجم واردات غذاهای اساسی، نرخ رشد مثبت بخش کشاورزی، خودکفایی در تولید گندم وکاهش واردات برنج، کاهش واردات شکر و رسیدن به مرز خودکفایی در این محصول و نیز افزایش صادرات بخش کشاورزی اشاره کرد.

مدیران وزارت جهاد کشاورزی می‌گویند اجرای این قانون کاهش سالانه 5 میلیارد دلاری واردات محصولات کشاورزی را به دنبال داشته است. وارداتی که در اغلب موارد تولید داخل جای آن را گرفته است.

*عدم موفقیت وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار به خاطر نداشتن ابزار های لازم

با وجود این حجم از دستاوردها لکن اجرای ناقص این قانون و عدم انتقال ابزارهای مورد نیاز تنظیم بازار همچون سازمان تعزیرات و سازمان حمایت از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی باعث شد تا این وزارتخانه نتواند وظایف تنظیم بازاری خود را به درستی انجام دهد.

در این زمینه حسین مدرسی خیابانی قائم مقام بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت با اذعان به اینکه وزات جهاد کشاورزی ابزارهای لازم برای تنظیم بازار را دراختیار نداشت گفت:« وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار موفق عمل نکرد چون هم خود متولی بخش تولید بود و هم برخی ابزارهای تنظیم بازار را در اختیار نداشت.»

*تلاش بی وقفه دولت برای لغو قانون تمرکز

عملکرد نه‌چندان موفق وزارت جهاد در تنظیم بازار بهانه ای شد تا دولت و شخص رئیس جمهور به اشکال مختلف در پی لغو قانون تمرکز باشند. به طوری که موضوع تشکیل وزرات بازرگانی سه بار از سوی دولت در مجلس مطرح شد اما نمایندگان هر بار با آن مخالفت کردند. این درحالی است که طرح تشکیل وزارت بازرگانی دو بار دیگر در یک ماهه اخیر و به درخواست دولت در دستور کار مجلس قرار گرفته و هر بار نیز دولت از ترس شکست طرح آن را از دستورکار مجلس خارج کرده است.

تلاش دولت برای لغو قانون تمرکز و نابودی دستاوردهای آن به همین جا ختم نمی‌شود. چنانکه به گفته روحانی در جلسه اخیر سران قوا مصوب شد تا شرکت بازرگانی دولتی ایران که با اجرای قانون تمرکز از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شده بود بار دیگر به وزارت صمت بازگردد.

اگرچه بعضی نمایندگان مجلس می‌گویند در پیگیری از علی لاریجانی رئیس مجلس متوجه شده‌اند که شورای هماهنگی سران قوا چنین مصوبه‌ای نداشته است.

*موافقت رئیس مجلس با تشکیل وزارت بازرگانی

 هر چند دولت بیشترین نقش را در لغو قانون تمرکز داشته است اما نگاهی به مواضع رئیس مجلس و اقدامات برخی از نمایندگان نشان می دهد که گفتار آنان در جلسه غیر علنی با وزیر جهاد کشاورزی تنها یک ژست حمایت از کشاورزی و خودکفایی بیش نیست.

چنانکه غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نایب رئیس فراکسیون مستقلان مجلس درباره نظر رئیس مجلس با تشکیل وزارت بازرگانی گفت: «در خصوص انتزاع وزارت بازرگانی آقای لاریجانی اعلام کرد با توجه به شرایط فعلی این موضوع اجتناب ناپذیر است و تقاضا کردند که این اتفاق رخ دهد، هر چند در شرایط عادی ضرورتی برای این کار نمی‌دیدند اما در شرایط فعلی این امر ضروری است.»

 اخیرا نیز اسدالله عباسی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با اذعان به اینکه سیاستهای غلط وزارت بازرگانی به تولیدات داخلی به ویژه محصولات استراتژیک کشور ضربه های بسیاری وارد کرد؛ از موافقت مشروط نمایندگان با تشکیل وزارت بازرگانی خبر داد و گفت دولت باید در لایحه تشکیل وزارت بازرگانی ساز و کار حمایت از تولیدات داخلی در این وزارتخانه را پیش بینی کند.

*رفتارهای دوگانه مجلس باعث ذبح خودکفایی در محصولات اساسی

هر چند ظاهر امر چنین است که مجلس حامی تولیدکنندگان داخلی و مدافع خودکفایی در محصولات اساسی است اما به واقع اقدام مجلس در مکلف کردن وزارت جهاد به ارائه برنامه برای خودکفایی با استناد به سخنان رهبری و از طرف دیگر موافقت با تشکیل وزارتخانه‌­ای که اهم فعالیت‌های آن واردات و نابودی دستاوردهای تولیدکنندگان داخلی است مصداق ضرب المثل یکی به نعل و یکی به میخ زدن است و در آخر نتیجه این رفتار دوگانه ذبح خودکفایی محصولات اساسی خواهد بود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۸۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان

‌به گزارش خبرنگار مهر، سید عماد شاهرخی روز دوشنبه در جلسه شورای معاونین و مدیران سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تأکید بر رعایت تناوب کشت در دیمزارها، اظهار داشت: اگر بتوانیم کشت کاملینا را به‌عنوان جایگزین در دیمزارها توسعه بدهیم علاوه بر تأمین روغن موردنیاز کشور اقتصاد کشاورز هم تأمین می‌شود.

افزایش تولید سیب، انار و زردآلو

وی به تولید سیب قبل از دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: میزان تولید سیب قبل از دولت سیزدهم ۶۵ هزار تن بود درحالی‌که این رقم در دولت سیزدهم به ۷۵ هزار تن رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، بیان کرد: میزان تولید انار قبل از دولت سیزدهم ۵۵ هزار تن بود و در دولت سیزدهم این رقم به ۷۰ هزار تن افزایش پیدا کرد.

شاهرخی به تولید زردآلو در استان هم اشاره کرد و گفت: میزان برداشت سالانه زردآلو از باغات استان تا قبل از دولت سیزدهم دو هزار و ۵۰۰ تن بود، درحالی‌که این رقم در دولت سیزدهم به دو هزار و ۷۰۰ تن افزایش پیدا کرد.

اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای لرستان

وی به میزان برداشت نخود از مزارع استان هم اشاره کرد و افزود: تولید نخود قبل از دولت سیزدهم ۱۶ هزار و ۵۲۷ تن بود درحالی‌که این رقم در دولت سیزدهم به ۴۳ هزار و ۵۹۳ تن افزایش پیدا کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تولید کل حبوبات استان را قبل از دولت سیزدهم ۶۲ هزار و ۹۴۲ تن عنوان کرد و گفت: در دولت سیزدهم حجم تولیدات حبوبات به ۸۷ هزار و ۴۳۴ هزار تن افزایش پیدا کرد.

شاهرخی با اشاره به طرح جهش تولید در دیمزارها اظهار کرد: سال ۱۴۰۰ سطح جهش تولید در دیمزارها ۲۷۰ هزار هکتار بود درحالی‌که سال ۱۴۰۱ این عدد به ۳۵۰ هزار هکتار افزایش پیدا کرد.

وی گفت: سطح زیر کشت در طرح جهش تولید در سال گذشته به ۳۷۰ هزار هکتار افزایش پیدا کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان به جذب ادوات در طرح جهش تولید در دیمزارها هم اشاره کرد و افزود: سال ۱۴۰۱، ۲۵۵ دستگاه با اعتبار ۲۴۲ میلیارد ریال، سال گذشته ۵۳۲ دستگاه با اعتبار ۶۶۹ میلیارد ریال جذب شد که از لحاظ اعتباری ۱۷۷ درصد افزایش و از لحاظ تعداد دستگاه ۱۰۸ درصد افزایش داشته است.

افزایش محصولات کشاورزی

شاهرخی با اشاره به مبارزه با علف‌های هرز در سطح مزارع استان هم ادامه داد: امسال مبارزه با علف‌های هرز در سطح ۲۳۴ هزار هکتار انجام شده که نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: در ۱۰۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مبارزه با آفت سن انجام شد که نسبت به سال گذشته ۵۶ درصد رشد داشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه ۱۴۰۲-۱۴۰۱ شاهد افزایش ۱۴ درصدی محصولات کشاورزی بودیم، گفت: به دنبال این هستیم که تولیدات بخش کشاورزی ظرف برنامه پنج‌ساله ۲۵ درصد افزایش پیدا کند.

شاهرخی به افزایش تولید تخم‌مرغ در استان هم اشاره کرد و گفت: تولید تخم‌مرغ در دولت سیزدهم از هفت هزار تن به ۱۲ هزار تن رسیده و برنامه ما این است که تا پایان دولت این رقم به ۱۸ هزار تن برسد و استان در تولید تخم‌مرغ به خودکفایی برسد.

وی به احیا و مرمت ۸۰ قنات و بهره‌برداری از سه ایستگاه پمپاژ در دولت سیزدهم هم اشاره کرد و افزود: دو ایستگاه پمپاژ دیگر هم ظرف دو ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان احیای ۲۳۹ واحد راکد و بهره‌برداری از ۳۳۰ پروژه بخش کشاورزی را از دیگر اقدامات دولت سیزدهم در لرستان عنوان کرد و گفت: برنامه ما این است که طی یک برنامه ۵ ساله لرستان را به قطب تولید ماهیان خاویاری کشور تبدیل کنیم.

کد خبر 6098821

دیگر خبرها

  • مردم در زمینه خودکفایی محصولات کشاورزی تلاش کنند
  • آمار واقعی مبنای مدیریت هوشمند بازار محصولات کشاورزی است
  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • خسارت بارش شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان