Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی  برنا؛ یکی از دغدغه‌های مردم پس از نقض برجام از سوی آمریکا، وضعیت بیماران‌، به‌خصوص بیماران خاص و صعب‌العلاج است خبرهایی که هر روز حکایت از حال وخیم این بیماران می دهند و تقاضای کمک به آن ها را دارند و هنوز که هنوز است در سطر و جزء مهمترین خبرهاست.

اعمال مجدد تحریم ها توسط آمریکا، کمبود دارو و در پی آن افزایش قابل توجه قیمت آن ناگزیر منجر به کاهش بقای مبتلایان بیماری های خاص شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که حق سلامت به‌عنوان یک حق اجتماعی در «اساسنامه‌ سازمان بهداشت جهانی» و «اعلامیه‌ جهانی حقوق بشر» ذکر شده است و تحریم دارویی ایران توسط ترامپ نقض اعلامیه حقوق بشر به حساب می‌آید.

بیماران مبتلا به بیماری های خاص می بایست بدون هیچ دغدغه و استرسی، داروهای مورد نیاز خودشان را تهیه و مصرف کنند زیرا، هر گونه استرس و اضطرابی می تواند بیماری آنها را تشدید کند اما این روزها، مهم ترین دغدغه بیماران فراهم کردن داروهایی است که استفاده می کنند.

درحالی که بسیاری از مردم در کوچه پس کوچه های شهر به دنبال داروهای خارجی می گردند این موضوع از دو جهت تاسف انگیز است نخست اینکه پزشکان ما با وجود کمبود داروهای خارجی باز هم بر تجویز آن ها تاکید دارند و دوم تحریم غیر عادلانه دارو توسط آمریکا که ناقض قوانین حقوق بشر است.

در میان داروهای بازار وضعیت داروهای بیماران دیابتی چندان هم بد نیست چراکه داروهای ایرانی مشابه خارجی به همان اندازه کارایی دارند و به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر هستند.  

در این راستا با یکی از خیرین و کارشناس تغذیه بیماران دیابتی در زمینه مشکلات این دسته از بیماران به گفت و گو نشستیم که در ادامه می خوانید:

انسولین آنالوگ در بازار نایاب شد

جعفر اسد الله پور خیر و کارشناس تغذیه بیماران دیابتی در گفت و گو با خبرنگار برنا با بیان اینکه داروی بیماران دیابتی شامل قرص و انسولین می شود، گفت: در مورد تامین قرص این دسته از بیماران مشکلی وجود ندارد اما در تامین نسخه خارجی انسولین این بیماران دچار مشکل هستیم.

وی ادامه داد: حدود 4 سالی است که پزشکان ما نوعی انسولین خارجی را در میان بیماران دیابتی رواج داده اند این انسولین که به انسولین خودکار یا آنالوگ معروف است جزء عادات مصرفی بیماران دیابتی شده است.

وی با اشاره به اینکه این انسولین خارجی در صورت موجود بودن گران تر از نمونه ایرانی آن است عنوان کرد: این درحالی است که این انسولین ها علاوه بر قیمت بالا حاوی نوعی مواد نگهدارنده است که استفاده از آن در درازمدت مشکلاتی را برای بیماران به وجود می آورد.

اسدالله پور دلیل استقبال بیماران از این نوع انسولین را راحت و قابل حمل دانست و گفت: انسولین های آنالوگ که در حال حاضر در بازار دارویی ایران وجود ندارد تنها تزریق آسان تری را به وسیله دستگاهی که آن را قلم می نامند برای بیماران فراهم می کرد و تنها تفاوت با نمونه ایرانی در همین موضوع است. پس یادمان باشد قلم انسولین وسیله تزریق انسولین است و دلیلی برای برتری مطلق انسولین موجود در آن نیست.

وی ادامه داد: روند خرید به این شکل بود که در گذشته این دارو با قیمت ارزان در دسترس بیماران قرار می گرفت اما به تازگی در بازار نایاب شده و در صورت موجود بودن بسیار گران است.

انسولین های ایرانی قابل رقابت با نمونه های خارجی هستند

وی با اشاره به اینکه انسولین آنالوگ به صورت محدود توسط برخی از ادارات، داروخانه ها و مراکز تامین اجتماعی به شکل محدود به بیماران داده می شود تصریح کرد: کشور ما در تامین انسولین توانمند است بنابراین چاره کار حمایت از داروهای ایرانی و تغییر عادات مردم به مصرف داروهای ایرانی است. بعلاوه من به عنوان فردی که در این حوزه سال ها فعالیت دارم استفاده از نمونه ایرانی را تایید می کنم.

 این کارشناس افزایش قیمت در داروها را تایید کرد و گفت: افزایش قیمت در داروهای خارجی بسیار زیاد بوده اما داروهای ایرانی نسبت به گذشته تفائت اندکی را در افزایش قیمت داشته اند.

وی در پایان کمک خیرین به بیماران دیابتی را اغلب در قالب تامین هزینه های بیمارستانی عنوان کرد و گفت: داروهای بیماران دیابتی قیمت چندانی ندارد و مشکل در تامین هزینه بیمارستان هاست که خیرین متقبل می شوند اما متاسفانه با وضعیت اقتصادی موجود کشور این کمک ها هر روز کاهش پیدا می یابد.

خبرنگار: ناهید سمیعی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران تغذیه حقوق بشر دارو رقابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۸۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا

تیمی از محققان از جوراب‌هایی با فناوری پیشرفته رونمایی کرده‌اند که نحوه راه رفتن افراد را با هدف کاهش خطر قطع پا و انگشتان پا به دلیل دیابت کنترل می‌کند.

محققان می‌گویند که جوراب الکترونیکی که در بیمارستان دانشگاه ملی Chonnam در کره جنوبی ساخته شده است، حاوی حسگری است که تشخیص می‌دهد آیا فشار زیادی به قسمت‌هایی از پای بیمار که در معرض خطر ابتلا به زخم (عوارض دیابت) هستند وارد می‌کند یا خیر؛ زخم‌هایی که ممکن است به زخم‌های عفونی و قانقاریا تبدیل شوند.

تیم تحقیقاتی توضیح داد که سطوح بالای قند خون ممکن است منجر به آسیب به رگ‌های خونی و اعصاب از جمله رگ‌های پا شود. تخمین زده می‌شود که تقریباً ۱۵ درصد از دیابتی‌ها در مقطعی از زندگی خود دچار زخم پا می‌شوند.

تیم تحقیقاتی توضیح داد که پایین جوراب دارای یک حسگر نوار قلب است که می‌تواند جریان خون را در هر نقطه از بدن با ردیابی قدرت انقباضات قلب اندازه گیری کند.

متخصصان می‌گویند که بیماران دیابتی فشار بیشتری به ناحیه متاتارس و فشار کمتری به پاشنه پا وارد می‌کنند. این نوآوری می‌تواند به بیماران آموزش دهد که چگونه راه رفتن خود را تغییر دهند تا فشار روی قسمتی از پا که مستعد زخم است کاهش یابد.

تحقیقات قبلی نشان داده است که بازآموزی راه رفتن می‌تواند به بهبود جریان خون و عملکرد عصبی در پای بیماران دیابتی کمک کند.

نتایج کارآزمایی در کنگره انجمن قلب و عروق اروپا ارائه شد.

منبع: دیلی میل

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران