Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@08:35:17 GMT

وضعیت جامعه در مساله ازدواج چگونه ساماندهی می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۳۹۱۳۰

وضعیت جامعه در مساله ازدواج چگونه ساماندهی می‌شود؟

‌امام جمعه موقت اهواز گفت: در تمام برنامه‌ها باید پیوست فرهنگی داشته باشیم تا وضعیت نامطلوب جامعه در مساله ازدواج ساماندهی شود و به شاخص‌های گذشته در این زمینه برگردیم.

‌حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن حسن‌زاده گفت‌وگو با ایسنا‌، با اشاره به بذگزاری هفته ازدواج از ۱۲ تا ۱۸ مردادماه اظهار کرد: ملاک‌های ازدواج در قرآن کریم و آنچه در روایات آمده بسیار زیاد است اما متاسفانه جابه‌جایی ملاک‌ها در جامعه امروزی ما تقریبا فراگیر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ملاک‌های ازدواج تکیه بر توانایی‌های دینی و اخلاقی طرفین مانند خوش خلقی، عفت و پاکدامنی، امانتداری و دینداری به معنای وسیع خود را شامل می‌شود. همچنین درمورد فقر تاکید شده که ازدواج به دلیل مسائل اقتصادی و مالی نباید به تاخیر بیفتد و ازدواج به انسان کمک می‌کند تا از نظر اقتصادی به توانایی برسد.

امام جمعه موقت اهواز تصریح کرد: در مورد اینکه تاکید شده به دلیل فقر ازدواج را به تاخیر نیندازید، آنچه در جامعه امروز مشاهده می‌شود با گذشته متفاوت است. 

حسن‌زاده با اشاره به تغییر سبک زندگی، گفت: در گذشته زمانی که یک نفر ازدواج می‌کرد نیاز به منزل مستقل نداشت و منازل نیز امکان زندگی یک فرزند تازه ازدواج کرده را داشتند تا بعد زندگی مستقلی تشکیل دهد اما اکنون زندگی آپارتمانی و الگوی مصرف در مسکن این اجازه را نمی‌دهد و قطعا زمانی که یک جوان می‌خواهد ازدواج کند باید سرپناه داشته باشد و این مساله یکی از معضلات و مشکلات ازدواج است.

وی تصریح کرد: قطعا تجمل‌گرایی یکی از مشکلات ازدواج است، گاهی مشاهده می‌شود به دلیل چشم و هم چشمی و تجمل‌گرایی، خانواده‌ای که می تواند برای جوان خود مراسم ازدواج ساده‌ای برگزار کند، این مراسم را انجام نمی‌دهد.

امام جمعه موقت اهواز بیان کرد: تغییر مجموعه‌ای از آداب و رفتار باعث بالارفتن سن ازدواج، طولانی نبودن مدت ازدواج‌ها و بالا بودن آمار طلاق شده است که در این زمینه نیازمند کار اقتصادی و فرهنگی هستیم.

حسن‌زاده تصریح کرد: اینکه جامعه را از نظر فرهنگی به سمت و سویی هدایت کنیم که  ازدواج در سن پایین انجام شود و دیگر موارد مورد نظر نیز لحاظ شود، کار دشواری است.

وی با اشاره به ضعف اخلاق در جامعه امروزی، عنوان کرد: ضعف اخلاق در بخش‌های مختلف جامعه و حتی در مجامع علمی مشاهده می‌شود که بخشی از آن در زمینه خانواده و ازدواج است. 

امام جمعه موقت اهواز گفت: در تمام برنامه‌ها باید پیوست فرهنگی داشته باشیم تا وضعیت نامطلوب جامعه در مساله ازدواج ساماندهی شود و به شاخص‌های گذشته در این زمینه برگردیم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ازدواج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۹۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد

به گزارش خبرنگار مهر، فریبا بریمانی صبح شنبه در گفت وگ و با خبرنگاران ضمن تبریک فرا رسیدن روز «روانشناس و مشاوره» با بیان اینکه روانشناسان در ایجاد یک جامعه سالم از نظر جسمانی و روانی نقش بسزایی دارند، گفت: روانشناسان به افراد جامعه کمک می‌کنند تا بتوانند احساسات و رفتارهای خود را بهتر درک کرده و آنها را مدیریت کنند تا زندگی با کیفیت تری داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی مازندران یکی از اهداف سازمان بهزیستی کشور را برنامه‌ریزی و تلاش در جهت ارتقا سلامت روان آحاد جامعه دانست و عنوان کرد: در حال حاضر ۲۱۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر استان در راستای ارائه مشاوره تخصصی در زمینه‌های فردی و خانوادگی، ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحصیلی، ارتقا توانمندی‌های معنوی، اخلاقی و فکری و … به شهروندان فعالیت دارند.

بریمانی به ارائه خدمات مشاوره حضوری اشاره و عنوان کرد: ۱۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر در سال گذشته با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصین امر خدمات دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه خدمات روانشناختی و ارتقای سلامت روان به صورت تلفنی نیز صورت می‌گیرد، افزود: طی یک سال اخیر ۱۹۴ هزار و ۵۶۸ نفر طی تماس با خط ۱۴۸۰ صدای مشاور، جهت برطرف کردن مشکلات روانشناختی در زمینه‌های فردی و خانوداگی، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیم گیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارت‌های زندگی و مهارت‌های بین فردی مشاوره تلفنی دریافت و از مزایای این خط بهره مند شدند.

این مسؤول از ارائه آموزش به بیش از هشت هزارو ۳۰۰ نفر از جوانان در آستانه ازدواج در سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: بی شک، یکی از راهکارهای مؤثر پیشگیری از جدایی و طلاق زوجین، آموزش پیش از ازدواج است که به ارتقای توانمندی فردی در انتخاب همسر مناسب و تشکیل خانواده موفق کمک می‌کند که این افراد جهت تقویت و ثبات خانواده در کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند.

وی اعلام کرد: سال گذشته، ۱۴۰۹۹ زوج مازنی جهت افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌های آموزشی و مشاوره حین ازدواج شرکت کرده‌اند.
مدیر کل بهزیستی استان ارتقای سلامت و توانمندسازی روانشناختی زوجین، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی و تحکیم بنیان خانواده را از جمله اهداف برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی سازمان بهزیستی در حوزه خانواده برشمرد و گفت: در این راستا در سالی که گذشت ۱۵۴۱۱ نفر از آموزش زندگی خانواده و ۴۴ هزار و ۹۹ نفر از آموزش‌های مهارت‌های زندگی بهره مند شدند.

وی انتخاب همسر و ازدواج را هم از بعد اجتماعی و هم از بعد فردی برای افراد جامعه، مرحله مهم و حساسی دانست و ادامه داد: ۹۶۸۰ نفر در سال گذشته از مراکز مشاوره سراسر استان جهت ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره‌ای دریافت نمودند. چرا که انتخاب درست و مناسب هم فرد را به آرامش می‌رساند و هم جامعه را از بحران مسائل اجتماعی آسیب زا مانند طلاق و پیامدهای آن حفظ می‌کند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته تعداد، ۴۶ هزار زوج در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند و از این تعداد پرونده بیش از ۲۳ درصد منجر به سازش شده است که عمده ترین دلایل طلاق عدم مسؤولیت پذیری، بی توجهی، کمبود مهارت‌های زندگی، اعتیاد، خیانت و سو ظن، خشونت و دخالت اطرافیان بوده است.‌

کد خبر 6089518

دیگر خبرها

  • اتفاقی که باعث شد مورایس مسلمان شود
  • ماجرای مسلمان شدن مورایس؛ ازدواج با دختر ایرانی
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • غیرت؛ دگرگونی عقلانی
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • کاشی، استاد دانشگاه: این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ این وضعیت همه را می ترساند/ جامعه دارد خودش را به نحو تازه ای، تعریف می کند/ ما در یک نقطه آغاز قرار داریم؛ این نقطه آغاز به مراتب رادیکال تر و مهم تر از عصر مشروطه است
  • این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • این که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد