Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول علمی دانشگاه سهند تبریز گفت: وجود مشکلات در سیستم آموزشی باعث شد تا قشر نخبگان و اساتید از نیاز‌های جامعه فاصله گرفته و در یک فضای ایده‌آل و غیرواقعی ادامه حیات دهند.

اشکان بیگی، مسئول علمی دانشگاه سهند تبریز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره بازدید وزیر علوم از دانشگاه‌های این استان گفت: در ابتدای امر ما دانشجویان از زمان حضور وی در استان و دیدار از دانشگاه‌ها آن هم در تعطیلات تابستان متعجب شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیگی مطرح کرد: در فصل تابستان تعداد زیادی از دانشجویان در دانشگاه‌ها حضور ندارند وآن تعداد اندک هم دانشجویان ارشد و دکتری که درگیر کار پژوهشی خود هستند.   مسئول علمی دانشگاه سهند تبریز تصریح کرد: ما دانشجویان از وزیر علوم انتظار داشتیم زمانی این استان تشریف بیاورند که دانشجویان در دانشگاه حضور داشته باشند و بتوانند طی جلسه با تشکل‌های دانشجویی جلسه‌ای داشته باشند.
وی در ادامه گفت: اگر وزیر علوم در دفاع از خود بخواهد به دانشجویان وعده دیدار را به دفعات آینده موکول کند برای ما اصلا قابل قبول نیست مگر وی چند بار فرصت می‌کنند به استان آذربایجان شرقی سفر کنند باتوجه به هزینه‌های گزافی که مسئولین دولتی در سفر‌های استانی می‌تراشند به نظرم این کار هدر دادن بیت المال است.
بیگی با اشاره به مشکلات موجود در دانشگاه‌ها و وزارت علوم بیان کرد: در سازکار دانشگاه و وزارت علوم مشکلاتی وجود دارد و این مشکلات تاثیر مستقیم بر جامعه و معیشت مردم می‌گذارد چرا که اگر دانشگاه اشتباه کار کند صنعت دچار ضعف می‌شود و در نتیجه اشتغال در استان کاهش پیدا می‌کند و تولید کننده رغبتی برای تولید ندارد و درکل اقتصاد استان ضربه میخورد.
مسئول علمی دانشگاه سهند تبریز اظ‌ها رکرد: از جمله مشکلات موجود در دانشگاه‌ها و کشور، مدرک گرایی و بی تناسبی آموزش‌های دانشگاهی با نیاز‌های جامعه است و یا روش ارزشیابی و ملاک‌های جذب دانشجویان نخبه در تحصیلات تکمیلی نظیر تعداد مقالات ISI و عدم توجه به پژوهش‌های عملیاتی متناسب با نیاز کشور است؛ و همچنین معیار‌های ترفیع رتبه اساتید و مدرسین دانشگاه‌ها هیچگونه ترغیبی برای پژوهش برروی پروژه‌های ملّی و نیاز کشور ایجاد نمی کند.

وی در ادامه افزود: وجود این مشکلات در سیستم آموزشی باعث شده تا قشر نخبگان و اساتید از نیاز‌های جامعه فاصله گرفته و در یک فضای ایده‌آل و غیرواقعی ادامه حیات دهند. به همین دلیل در ذیل وزیر علوم به آذربایجان شرقی، اکثرا از طرح‌هایی رونمایی شد که نیاز اولیه کشور نبودند و راه‌حلی برای چالش‌های صنعتی استان به‌حساب نمی‌آمدند.
بیگی تاکید کرد: پس نقد ما به معنی زیر سوال بردن زحمات پژوهشگران نبوده بلکه بحث اصلی پژوهش بر روی نیاز‌های اصلی استان است چرا که اگر نیروی پژوهشگران بر روی مسائلی متمرکز شود که بتواند باری از دوش مردم استان بردارد شایسته است.
مسئول علمی دانشگاه سهند تبریز در خاتمه گفت: ما به عنوان دانشجویان پیرو خط امام هیچ گاه از مسند مطالبه گری پایین نخواهیم آمد و تا ایجاد تغییر در روند کاری وزرات علوم ادامه خواهیم داد امید است تا وزیر علوم در سفر‌های بعدی بیشتر دقت کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مشکلات سیستم آموزشی سفر وزیر علوم به تبریز دانشگاه تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۱۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلفی گل: انتخاب استادان نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم در مراسم سی و یکمین آیین نکوداشت اعضای هیئت علمی نمونه کشوری که در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، با تبریک روز معلم و استاد و گرامیداشت یاد شهدا و شهید مطهری با تبریک به اساتید نمونه کشوری اظهار داشت: امکان ندارد کسی به توفیقاتی بدون همراهی خانواده خود دست یابد.

وی با بیان اینکه بزرگ‌ترین سرمایه هر جامعه، فرهنگ آن جامعه است، افزود: برای همین جامعه دانشگاهی فرهنگ جدید خلق می‌کند. با پیشرفت علوم در عرصه‌های مختلف علم و فناوری جدید همراه با خود فرهنگ جدید خلق می‌کند. شما اساتید فرهنگ‌ساز و امیدآفرین هستید. از این باب باید برگزاری این گونه مراسم با جدیت پیگیری شود.

وزیر علوم افزود: اساتید نمونه سرمایه‌های نمادین کشور هستند که هر جا باشند آنجا قیمت می‌یابد. به همین دلیل با احداث دانشگاه زمین اطراف دانشگاه ارزش پیدا می‌کند.

زلفی‌گل با بیان اینکه اساتید نمونه به عنوان سرمایه‌های نمادین کشور باید قدر ببینند و بر صدر نشینند، افزود: بین اساتید نمونه کشوری خوشبختانه بانوان دانشمند نیز داریم که امیدواریم سال‌های آینده افزایش یابند. تمام اساتید نمونه در رشته‌های خود سرآمد هستند.

وی ادامه داد: انتخاب استاد نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است. در واقع می‌خواهیم شاخص افراد مرجع را به نمایش بگذاریم. اساتید نمونه مرجع علمی کشور هستند. خوشبختانه تعداد اساتید پر استناد یک و دو درصد کشور در حال افزایش است.

زلفی‌گل ادامه داد: اقتدار حاصل از جسارت کشور که در رأس آن رهبر حکیم و فرزانه کشور است یعنی وعده صادق، در سطح بین‌المللی نشان مرجعیت کشور ما است. مرجعیت علمی اولین اولویت وزارت علوم از پنج اولویت است.

وزیر علوم خطاب به اساتید نمونه کشوری افزود: شما در عرصه شاگردپروری هم نمونه هستید. به همین دلیل مرجعیت علمی برای ما مهم است و در قوانین وزارت علوم سعی شده برای ارتقای مرجعیت علمی برنامه داشته باشیم و از ظرفیت برنامه هفتم توسعه خوب استفاده کرده‌ایم. منتظریم ابلاغ شود و به تصویب هیئت وزیران برسانیم.

وزیر علوم گفت: در راستای اهداف برنامه هفتم توسعه، برنامه‌های خوبی در وزارت علوم تدارک دیده شده است که می‌توان به تدوین دستورالعمل اعطای پژوهانه جامع، دستورالعمل تعاملات علمی، ملی و بین‌المللی و دستورالعمل مهارت محور کردن آموزش اشاره کرد که برای این برنامه‌ها اعتبارات لازم نیز پیش‌بینی شده است. در برنامه هفتم توسعه آمده است که ۱۵ درصد اعتبارات برای پژوهش و ۵ درصد به امور فرهنگی اختصاص داده شود.

وی ادامه داد: جامعه دانشگاهی هم قدرت ایجاد تجهیزات سخت و هوشمند را دارد و هم قدرت نرم را ایجاد می‌کند. هرگونه هزینه برای علم و فناوری بهترین نوع سرمایه‌گذاری برای آینده است.

زلفی‌گل با تقاضا از اساتید گفت: تمام تلاش خود را بکنید تا نسل توانمند‌تر از خود به جامعه تحویل دهید.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زلفی گل: انتخاب استادان نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • رشته روانشناسی از شکل سنتی فاصله می‌گیرد/ افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • ظرفیت علمی نیرو‌های مسلح در خدمت نخبگان و دانشگاهیان قرار می‌گیرد
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • کلاس تمام دانشگاه امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
  • جزییات تعطیلی کلاس‌ های دانشجویان امروز یکشنبه ساعت ۱۲ تا ۱۴