Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@00:32:26 GMT

چرا زوج ها عاطفه را طلاق می دهند؟

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۴۳۴۲۳

چرا زوج ها عاطفه را طلاق می دهند؟

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، اما رفته رفته از شور و هیجان این زوج ها کم شده و کانون گرم زندگی رفته رفته به سردی پیش می رود تا جایی که زوج ها تنها مجبور به تحمل یکدیگر شده و در برخی مواقع کار به جدایی ختم می شود.

آنچه بر زندگی این زوج ها حاکم می شود بطوریکه زن و شوهر مجبور شده زیر یک سقف تنها به اجبار زندگی کنند مساله ای بنام طلاق عاطفی است که به عقیده کارشناسان یکی از خطرناک ترین نوع طلاق هاست که ممکن است منجر به طلاق ثبتی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما طلاق عاطفی چیست و براستی ریشه آن کجاست و چرا شمار زیادی از زندگی های امروزی دچار این معضل شده اند؟

***با هم اما دور از هم

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی ایلام در تعریف طلاق عاطفی معتقد است: در این نوع طلاق زوج ها با هم زیر یک سقف زندگی کرده اما از با هم بودن رضایت نداشته و تمایلی به برقراری ارتباط ندارند بطوریکه هیچ لذتی از هم نخواهند برد.

شاپور کردی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از نشانه های این نوع از طلاق را نداشتن ارتباط کلامی، عاطفی، هیجانی و جسمی عنوان کرد و افزود: در این شیوه زندگی زوج ها (بصورت عمده مردها) بیشتر تمایل به محیط بیرون از خانه دارند.

وی ادامه داد: تمرکز زن و شوهر در این خانواده ها به کارهای خارج از خانه بوده تا همسر و در ارتباطات درون خانواده نیز برای فرار از ارتباط با همسر تمرکز آنها بیشتر روی فرزندان می شود.

وی گفت: خانواده های دچار طلاق عاطفی بصورت عمده شور و شوق زندگیشان کمرنگ شده بطوریکه زوج ها به هم بی تفاوت و در نهایت اعتماد ابتدای زندگی را از دست می دهند.

** چرا طلاق عاطفی وارد زندگی ها می شوند؟

این روانشناس دلائل مختلفی برای ورود طلاق عاطفی به زندگی ها عنوان می کند که بخشی از آن به نحوه ازدواج در ابتدا و بخشی هم به چگونگی و شیوه زندگی برمی گردد.

به عقیده کردی، ازدواج های اجباری به دلائل مختلفی نظیر فشار خانواده و یا فرار از موقعیت فعلی و هم سطح نبودن خانواده ها یکی از زمینه های بروز طلاق عاطفی در زندگی ها خواهد بود.

وی اولویت بندی اشتباه معیارهای ازدواج و همخوانی نداشتن زوج ها با یکدیگر به علت عدم شناخت اولیه را از دیگر دلایل رشد طلاق عاطفی در زندگی ها برشمرد و گفت: متاسفانه شماری زیادی از زوج هایی که دچار طلاق عاطفی می شوند پیش از ازدواج شناخت سطحی از هم داشته، به هم علاقه مند شده و در نهایت با هم ازدواج کرده اند.

به گفته معاون بهزیستی ایلام، طلاق عاطفی در بین زوج های درگیر این مساله به دلیل مختلفی نظیر عدم توانایی در شیوه های ارتباطی مناسب و حل تعارض، نداشتن مهارت های زندگی، عدم شناخت از نیازهای یکدیگر، عدم تفاهم و درک متقابل از یکدیگر است.

*** آسیب های وارده به زندگی های متاثر از طلاق عاطفی چیست؟

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی افسردگی، انزوا و در برخی مواقع خودکشی را از آسیب های وارد شده ناشی از طلاق عاطفی به زوج ها عنوان کرد و گفت: وقتی زن و شوهر نسبت به هم بی تفاوت باشند، دچار این مشکلات خواهند شد.

کردی معتقد است: در این نوع زندگی زنانی که اعتماد به نفس لازم را نداشته  و توانایی تعامل سازنده با دیگران را نداشته باشند در نتیجه طلاق عاطفی به سمت افسردگی پیش خواهند رفت.

وی با ذکر اینکه عدم تعامل عاطفی بین والدین تاثیر منفی روی فرزندان خواهد داشت، گفت: کودکان حالات عاطفی والدین را درک و چنانچه مشکلی در روابط وجود داشته باشد تاثیرات منفی بر روی فرزندان خواهد داشت.

وی از جمله این تاثیرهای منفی را نگرش منفی فرزندان نسبت به جنس مخالف در آینده بویژه اگر بین والدین مشاجره هم وجود داشته باشد، دیر ازدواج کردن و با تردید ازدواج کردن عنوان کرد و گفت: افت تحصیلی، ارتباط ضعیف با همسالان و عدم ارضا نیازهای کودک توسط والدین از دیگر پیامدهای تاثیرگذار بر طلاق های عاطفی است.

معاون بهزیستی ایلام از دیگر آسیب های ناشی از طلاق عاطفی را وارد شده زن و مرد به روابط غیر از زناشویی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه زوج ها عواطف لازم را از همسر خود دریافت نمی کنند برای رفع نیازهای روانی و عاطفی در فردی غیر از همسر این نیاز را جستجو می کنند.

به گفته کردی، در این موقعیت ها خیانت وارد زندگی ها شده و عمده زن ها از نظر روانی و عاطفی با شخصی غیر همسر رابطه برقرار می کنند ولی عمده مردها به روابط فیزیکی با غیر از همسر روی می آورند.

*** راهکارهای رفع طلاق عاطفی در زندگی ها چیست؟

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی ایلام یکی از راهکارهای پیشگیری از طلاق عاطفی را انتخاب همسر بر اساس معیارهای شخصیتی مورد نظر عنوان کرد و گفت: از طرفی خود فرد ابتدا باید به خودشناختی رسیده و سپس بر اساس آن دست به انتخاب همسر بزند.

وی رعایت طول مدت زمان آشنایی زوج ها پیش از ازدواج را از دیگر راهکارهای پیشگیری از طلاق عاطفی عنوان کرد و گفت: دختر و پسر حداقل شش ماه تا یکسال دوره آشنایی را باید گذرانده تا شناخت آنها از یکدیگر بیشتر شود.

به عقیده کردی، خانواده ها باید شرایطی را فراهم کرده تا دختر و پسری که قصد ازدواج دارند با نظارت آنها فرصت شناخت بیشتری از هم پیدا کنند.
وی افزایش طول مدت دوره آشنایی تا عقد را از دیگر راهکارهای شناخت بیشتر زوج ها از هم عنوان کرد تا دختر و پسر در آینده دچار طلاق عاطفی نشوند.

کردی اظهار کرد: علاوه بر این، آموزش های پیش از ازدواج برای شناخت زوج ها از یکدیگر، شناخت تفاوتهای شخصیتی یکدیگر و کسب مهارت های زندگی نیز باید پیش از ازدواج مد نظر قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه این آموزشها در حین ازدواج نیز باید تداوم داشته باشد گفت: کسب آموزش شیوه های برقراری ارتباط زوج ها، چگونگی حل تعارض و مساله و شناخت بیشتر از طرف مقابل منجر به درک تفاوت ها و شناخت نیازهای همسر و تلاش در جهت رفع نیازهای او می شود.

۷۱۷۱/۶۱۱۹

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۳۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم بزرگ: مورایس چگونه مسلمان شد

به گزارش «ورزش سه» مربی پرتغالی سپاهان، به لحاظ اخلاقی بی تردید یکی از متفاوت ترین مربیان خارجی است که در سال های اخیر به فوتبال ایران آمده است. فارغ از آرامش و ادبیات مودبانه ای که او در برابر سوالات غالباً چالشی، یکی از ویژگی های قابل تحسین او، علاقه ای است که نسبت به فرهنگ، هنر و موسیقی ایرانی بروز می دهد. 
این طرز تفکر، دقیقاً نقطه مقابل برخی مربیان اروپایی است که حتی با وجود سال ها حضور در ایران، نگاه بالا به پایین و اظهارنظرهای توام با نیش و کنایه را حفظ می کنند.

* حادثه ای که زندگی مورایس را تغییر داد
به گفته برخی نزدیکان این مربی، ماجرای عجیبی زندگی او را تحت تاثیر قرار داده است. ماجرایی که کمتر درباره آن صحبت شده است.
او پیش از اینکه پیشنهاد سپاهان را بپذیرد و به ایران سفر کند، در یک سانحه رانندگی دچار وضعیتی شبیه بیهوشی و کما می‌شود و پس از بهبودی، نوع نگاه وی به زندگی به کلی متفاوت شده است.

* می خواهم مسلمان شوم
اما آنچه که مدیران باشگاه سپاهان را شگفت زده کرد، این بود که مورایس چندی پیش به باشگاه مراجعه کرده و می گوید: «من می‌خواهم مسلمان شوم. باید از کجا شروع کنم؟»
به منظور راهنمایی این مربی پرتغالی، ابتدا از طریق بخش فرهنگی باشگاه سپاهان، مسائلی در خصوص عرف، شرع و قانون در ایران و دین اسلام برای وی توضیح داده شده و بلافاصله مقدمات شرعی تشرف مورایس به دین مبین اسلام انجام شده است. وی همچنین در محضر یکی از علما، شهادتین را به زبان جاری ساخته و شرعا مشرف به دین اسلام شد و شیعه گردیده است.
نکته دیگر اینکه به موازات این اقدامات،  یک مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی در کنار وی، فرآیند آشنایی و آموزش مبانی اعتقادی و نیز پاسخگویی به سوالات مورایس را برعهده داشته است.

* ازدواج با دختر ایرانی
از مدت ها قبل زمزمه هایی مبنی بر ازدواج قریب الوقوع ژوزه مورایس با یک بانوی ایرانی در جریان بود. موضوعی که همراه با خبر تشرف او به دین اسلام، پررنگ تر شد و رسانه ها نیز درباره آن صحبت کردند.
در این خصوص گفته می شود مسائل شرعی ازدواج مورایس با همسر ایرانی اش اتفاق افتاده و طی چند روز آینده این مراسم به صورت رسمی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • اتفاقی که باعث شد مورایس مسلمان شود
  • ماجرای مسلمان شدن مورایس؛ ازدواج با دختر ایرانی
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • پشت پرده مسلمان شدن مورایس سرمربی سپاهان
  • تصمیم بزرگ: مورایس چگونه مسلمان شد