Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@11:27:15 GMT

مرواریدهای سبزی که ‌به یغما می‌رود

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۴۶۵۶۰

مرواریدهای سبزی که ‌به یغما می‌رود

‌شش درصد تاکستان های کشور در خراسان شمالی قرار دارد، مساحت باغات انگور در این استان 40 هزار است که سالانه مقدار قابل توجهی انگور در این استان تولید می شود.

‌به گزارش ایسنا، انگور کلاهداری و کشمش جزء محصولات خاص این استان است که مقدار قابل توجهی از صادرات را به خود اختصاص می دهد.

اما جمع آوری خوشه های نرسیده انگور در ایبن فصل از سال توسط سارقان و افراد سودجو یکی از مشکلات تاکداران است بطوریکه مقدار قابل توجهی از غوره های انگور بدون اجازه از باغات به منظور گرفتن آب غوره به میوه فروشی ها فروخته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجازه فنس کشی به تاکداران برای جلوگیری از خرد شدن اراضی داده نمی شود

دارار یکی از تاکداران خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که باغداران انگور در حال حاضر دارند موضوع سرقت از این باغات است، گفت: با فرارسیدن اسفندماه و روز درخت کاری، تعدادی از افراد به باغات ورود پیدا کرده و نهال های تازه غرس شده را از خاک بیرون کرده و با خود می برند.

وی افزود: در اردیبهشت ماه نیز شاهد هجوم تعدادی زن و مرد به باغات انگور هستیم که بدون اجازه مالک باغ اقدام به برگ درخت انگور می کنند.

وی ادامه داد: این افراد این برگ ها را برای پخت دلمه به شهر آورده و به شهروندان با قیمت های بالایی می فروشند.

دادار اظهار کرد: اگر در ماه های اردیبشهت و خردادماه به بازار سری بزنیم تعداد زیادی دست فروش و یا میوه فروش را مشاهده می کنیم که مشغول فروش برگ انگور هستند.

وی تصریح کرد: اردیبهشت ماه زمانی است که برگ های انگور تازه رشد کرده و افراد سودجو طوری هجوم می آورند که برگی بر روی درخت باقی نمی گذارند و این امر به خود انگور ضرر وارد می کند.

وی بیان کرد: اما بدتر از همه زمانی است که انگورها به مرحله غوره می رسند و تعدادی از افراد بدون اجازه وارد باغ ها می شوند و خوشه های انگور نرسیده را جمع آوری می کنند و برای گرفتن آب غوره به میوه فروشی ها می فروشند.

دادار تصریح کرد: سرقت در برخی از باغ ها به اندازه ای است که زحمت یک ساله باغداران به فنا می رود و چیزی عاید آن ها نمی شود.

وی توضیح داد: یکی از راه های جلوگیری از ورود افراد به باغ ها فنس کشی و دیوارکشی است اما طبق قانون جدید به منظور جلوگیری از خرد شدن اراضی، اجازه این امر از سوی جهاد کشاورزی داده نمی شود.

زحمتی که یک باره به فنا می رود

افرازه یکی دیگر از باغداران خراسان شمالی است که در ادامه در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: در منطقه بدرانلوی بجنورد باغ انگور دارم اما متاسفانه امسال با سرقت غوره های انگور باغ مواجه شدم.

وی افزود: باردهی انگور در این باغ طی امسال خوب و رضایت بخش بود اما اگر سری به این باغ بزنید اثری از انگور نخواهید دید.

افرازه ادامه داد: افراد سودجو بیشتر اوایل صبح به باغ ها مراجعه می کنند و زحمت یک سال باغدار را به جیب می زنند.

وی توضیح داد: باغداران هزینه های زیادی را برای تولید یک کیلوگرم انگور در تاکستان ها انجام می دهند از پرداخت هزینه های سم برای جلوگیری از بروز آفت های مختلف در باغ تا پرداخت هزینه های کارگری از سوی دیگر، اما یک شبه می ببینم که قسمتی از محصول باغ که منتظر زمان برداشت آن هستیم از باغ بدون اجازه خارج شده است و دوباره باید به امید سال بعد و برداشت محصول دیگری بنشینیم.

بیشتر غوره های موجودر در بجنورد از سایر استان ها وارد می شود

امید فیروزه رئیس اتحادیه میوه فروشان بجنورد نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا گفت: بیشتر انگوری که برای آب غوره استفاده می شود از نوع عسگری است که این نوع از انگور در خراسان شمالی کمتر دیده می شود.

وی افزود: در میوه فروشی های بجنورد بیشتر غوره های انگور نیز از نوع عسگری است که اکنون از شهرهایی همچون کاشمر وارد می شود و میوه فروشان از میدان میوه و تره بار خریداری می کنند.

فیروزه ادامه داد: اما ممکن است شخصی به میوه فروشی مراجعه کند و بگوید که یک کیسه غوره انگور از باغ خودم است که برای فروش آورده ام و میوه فروش نیز آن را خریداری کند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: غوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۶۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند

پوست سبزیجات اغلب سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر و سایر مواد مغذی ضروری است و ما بدون فکر کردن به آن، آن‌ها را پوست می‌گیریم.

به گزارش سلامت نیوز، با این حال، دور انداختن پوست برخی از سبزیجات می‌تواند شما را از محتوای غذایی کلی سبزیجات محروم کند.

سبزیجاتی که هرگز نباید آن‌ها را پوست بگیرید

سبزیجات بخشی ضروری از یک رژیم غذایی سالم هستند، زیرا سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای تغذیه بدن و حفظ سلامتی هستند. پوست برخی از سبزیجات گنجینه‌ای از مواد مغذی ضروری را برای بدن فراهم می‌کند. از این رو، به جای پوست کندن سبزیجات، درباره فواید سلامتی خوردن چند سبزی با پوست یاد بگیرید.

در اینجا ۴ سبزی که به طور ایده آل نباید قبل از خوردن پوست آن‌ها را جدا کنید آورده شده است:

۱. سیب زمینی

سیب زمینی جزء اصلی دستور‌های غذایی و پوست آن منبع غنی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. آن‌ها حاوی پتاسیم بیشتری نسبت به گوشت هستند که برای سلامت قلب و عملکرد عضلات ضروری است.

در واقع، پوست سیب زمینی مملو از آهن است که به حمایت از عملکرد گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند. از این رو، باقی ماندن پوست روی سیب‌زمینی نه‌تن‌ها بافت لذت‌بخشی به آن می‌دهد، بلکه محتوای غذایی آن را نیز افزایش می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که آن‌ها را به درستی می‌شویید تا همه آلودگی‌ها قبل از پخت و پز پاک شوند.

۲. هویج

پوست هویج برای خوردن کاملا بی خطر و در واقع مفید است. پوست یا لایه‌ی نازک سطح هویچ، حاوی مواد مغذی متعددی از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C، B ۳، فیبر غذایی و فیتونوترینت‌ها است. این مواد مغذی به دلیل تقویت سیستم ایمنی و نقش آن‌ها در حفظ سلامت پوست و بینایی شناخته شده اند.

همچنین محتوای بتاکاروتن که به هویج رنگ نارنجی پر جنب و جوش می‌دهد به بهبود هضم و سلامت کلی کمک می‌کند.

۳. خیار

خیار را هم باید با پوست آن بخورید. پوست خیار سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین K است که برای جلوگیری از لخته شدن خون و سلامت استخوان‌ها ضروری است.

پوست خیار همچنین منبع سیلیس است، ترکیبی که از سلامت پوست، مو و ناخن حمایت می‌کند.

پوست خیار را در سالاد یا میان‌وعده‌های خود بگنجانید تا تغذیه‌ای بیشتری داشته باشید و هیدراته بمانید.

۴. کدو سبز

هم گوشت و هم پوست کدو سبز فواید زیادی برای سلامتی دارند، مانند هضم بهتر، بهبود خلق و خو و استخوان سازی.

پوست کدو منبع فوق العاده‌ای از فیبر رژیمی، ویتامین C و پتاسیم است. چه در حال تفت دادن کدو باشید یا کباب کردن یا افزودن آن به غذا‌های دیگر، باقی گذاشتن پوست کدو سبز یک راه عالی برای افزایش ارزش غذایی آن است.

بنابراین، اکنون می‌دانید کدام سبزیجات را هرگز نباید پوست بگیرید؛ اما مطمئن شوید که قبل از خوردن یا استفاده از این سبزیجات برای پخت و پز، آن‌ها را کاملا بشویید تا آلودگی‌ها و آفت کش‌های آن را از بین ببرید!

دیگر خبرها

  • این سبزی سه برابر پرتقال ویتامین ث دارد
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • مشاهده علائم بیماری سفیدک انگور در تاکستان‌های خراسان شمالی
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • چه کار کنیم نعناع روی دوغ نماند؟ | ترفند مخلوط شدن سبزی خشک در دوغ با کمک آب جوش
  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • جریمه ۶ میلیاردی سزای گرانفروشی سبزی در اردبیل
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند