Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-30@01:32:02 GMT

رکوردشکنی قیمت مسکن در دولت روحانی

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۴۷۷۰۶

رکوردشکنی قیمت مسکن در دولت روحانی

بررسی آمار رسمی حاکی از آن است که قیمت مسکن در دولت دوم روحانی رکورد افزایش قیمت را شکسته است؛ طی دو سال اخیر قیمت مسکن در مقایسه با سال ۹۲ بالغ بر۲۲۶ درصد رشد داشته است. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بازار مسکن به خصوص در دو سال اخیر خاطرات سال‌های ۸۶ و اواخر سال ۹۱ را زنده کرده است. در آن سال‌ها دو جهش قیمتی ناگهانی در این بخش روی داد، مسئله‌ای که علاوه بر کاهش قدرت خرید مردم به دستمایه‌ای برای کارشناسان و دست‌اندرکاران برای اعلام نظرات آن‌ها تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه دولت‌های نهم و دهم طرح مسکن مهر را به‌عنوان یکی از برنامه‌های ماندگار در کارنامه کاری خود دارد، اما ۲ جهش قیمتی مسکن نیز در دهه ۸۰ و اوایل دهه جاری در این کارنامه خودنمایی می‌کند.

بر اساس آمار رسمی وزارت راه و شهرسازی سال ۹۰ متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی یک میلیون و ۸۷۷ هزار تومان بود که سال بعد یعنی ۹۱ با رشد ۴۸ درصدی به ۲ میلیون و ۷۷۹ هزار تومان افزایش یافت. متوسط قیمت هر مترمریع واحد مسکونی در سال اول روی کار آمدن دولت روحانی (۹۲) با رشد ۳۷.۹ درصدی به ۳ میلیون و ۸۳۳ هزار تومان در هر مترمربع افزایش یافت. طی سال‌های ۹۳، ۹۴ و ۹۵ بازار مسکن روز‌های آرامی را پشت سر گذاشت و به ترتیب قیمت هر مترمربع واحد مسکونی به ۴ میلیون و ۱۲ هزار تومان، ۴ میلیون و ۵۶ هزار تومان و ۴ میلیون و ۳۰۳ هزار تومان بود.

اواخر سال ۹۶، سال گذشته و اوایل امسال موج گرانی‌ها از بازار‌های اقتصادی به سمت بخش مسکن آمد تا به این ترتیب بیشترین افزایش قیمت چند دهه اخیر در دولت دوم روحانی ثبت شود. مطابق آمار رسمی متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران با رشد ۱۱.۹ درصدی به ۴ میلیون و ۸۱۶ هزار تومان افزایش یافت.

سال گذشته افزایش قیمت مسکن مانند گرانی دلار دولت روحانی رکورد زد. در سالی که گذشت متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی با رشد ۷۱.۱ درصد به ۸ میلیون و ۲۴۱ هزار تومان افزایش یافت. این قیمت نسبت به قیمت‌های سال ۹۲ بالغ بر ۱۱۴.۹ درصد افزایش یافته بود.

امسال نیز بر اساس آمار طی فصل بهار متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی به ۱۲ میلیون و ۵۱۶ هزار تومان افزایش یافته که در مقایسه با قیمت متوسط سال ۹۲ بالغ بر ۲۲۶.۴ درصد رشد را نشان می‌دهد.

گفتنی است، بررسی بخش مسکن در ماه‌های اخیر حاکی از آن است که این بازار وارد فاز رکود تورمی شده؛ گرچه رشد سریع قیمت‌ها کُند شده، اما پیش بینی می‌شود روند قیمت با "شیب میلایم" به سمت بالا همچنان ادامه داشته باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: قیمت مسکن در دولت روحانی وزارت راه و شهرسازی رکود تورمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۷۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی نسخه کمیاب از قرآن در حراجی ساتبیز لندن

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، ایکنا به نقل از دیلی صباح نوشت: نسخه‌ای دست‌نویس از قرآن که به سفارش منیره سلطان، دختر سلطان عبدالمجید اول عثمانی، در حراجی ساتبیز در لندن به فروش گذاشته شده بود  به قیمت ۱۱۴۳۰۰ پوند (تقریباً ۱۴۴۰۰۰ دلار) به فروش رسید و رکوردی را در این حراجی با عنوان «جهان اسلام و هنرهای هند» به ثبت رساند.

در این حراجی آثار متعددی به فروش رفت. قرآنی که با تذهیب استادانه به سفارش منیره سلطان در سال ۱۸۶۰ ساخته شد، به قیمتی بی‌سابقه فروخته شد. این اثر که توسط ابراهیم حقی، خطاط و صوفی مشهور اهل ارض روم در امپراتوری عثمانی نوشته شده بود، بین ۷۰ تا ۹۰ هزار پوند قیمت‌گذاری شده بود که در نهایت یک خریدار به قیمت ۱۱۴۳۰۰ پوند آن را خریداری کرد.

این اثر که به سفارش ابراهیم الهامی پاشا، شوهر منیره سلطان تولید شد یکی از بهترین نمونه‌های هنر ترکی محسوب می‌شود که ویژگی‌های هنر قرن هجدهم و به‌ویژه قرن نوزدهم عثمانی را نشان می‌دهد. در این حراج علاوه بر آثار مختلف خوشنویسان عثمانی، اقلام دیگری مانند کاشی‌های ازنیک، سجاده‌های نماز ابریشمی، گلیم، خنجر و چندین جام به قیمت هزاران پوند فروخته شد.

از جمله آثار دیگری که در این حراج فروخته شد، یک قرآن به خط نسخ متعلق به سال ۱۸۰۴ نوشته خطاطی به نام مصطفی رکیم و یک دفتر تمرین خوشنویسی متعلق به دهه ۱۷۳۰ به خط محمد شهری بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر کار : لایحه امنیت شغلی کارگران به مجلس می‌رود
  • چرا هیچ دستگاه نظارتی به داد مستاجران نمی‌رسد | اختیار آینده زندگی ما دست صاحبخانه هاست! | مستاجران به ناچار اجازه می‌دهند بر سرشان کلاه برود
  • شب عید املاکی‌ها، روز سیاه مستاجرها
  • اراضی نهضت ملی مسکن برای ۴۰ هزار متقاضی در شهر پرند هنوز تامین نشده است
  • معاون وزیر کار مُنکر پیشنهاد افزایش حق مسکن شد
  • پیش‌بینی تازه درباره قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • رکوردشکنی نسخه کمیاب از قرآن در حراجی ساتبیز لندن
  • واکنش سخنگوی دولت به رکوردشکنی دونده زن ایرانی در آسیا
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد