Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- «نقش اشعار جعفرقلی زنگلی در فرهنگ عامه کرمانج های خراسان» درفهرست میراث ناملموس کشور ثبت و به میراث‌فرهنگی خراسان رضوی ابلاغ شد.
به گزارش خبرگزاری آریا به‌نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی، گلی شادکام، پژوهشگر حوزه میراث فرهنگی ناملموس خراسان رضوی افزود: «جعفرقلی زنگلی، پُرآوازه‌‏ترین شاعر کرمانج شمال خراسان است که با گذشت نزدیک به صد سال از درگذشتش، اشعارش همچنان زینت ‏بخش مجالس شادی و محافل عرفانی بوده و بخش با ارزشی از گنجینه شفاهی هنرمندان کرمانج و مردمان این خراسان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اشعار وی نه تنها منبع الهام شاعران که تاثیر فراوانی نیز بر هنر اجرای موسیقی و ترانه کردی این خطه گذاشته است.»
او گفت: «جعفرقلی زنگلی متولد روستای گوگان قوچان و از طایفه زنگلان بوده که بر اساس آنچه در اشعارش آورده، در فاصلۀ سال های 1266 تا 1304 هجری قمری شعر می‌‏سروده است.»
شادکام تصریح کرد: «جعفرقلی در اوایل جوانی عاشق دختری به نام "مِلواری" شده که نام او را در بسیاری از اشعارش آورده است. همین عشق مسیر زندگی او را عوض می‏کند، همان طور که زندگی بسیاری از عرفا را تغییر داد. این دگرگونی‏ روحی و به دنبال آن آوارگی‏ها و سفرهای فراوان و تحصیل علوم دینی و آشنایی با قرآن و متون ادب فارسی سبب شد که امروزه او را انسانی عارف و صاحب کمال و شاعری صاحب سبک بدانند.»
او اظهار کرد: «موضوع اشعار جعفرقلی زنگلی عمدتا عاشقانه و عارفانه است، مذهب او مانند تمام کردهای شمال خراسان شیعه اثنی عشری است و در اشعارش مدح ائمه معصومین(ع)  موج می ‏زند و به حضرت عباس (ع) ارادت خاصی داشته است.»    
این پژوهشگر حوزه میراث فرهنگی ناملموس خراسان در مورد مضامین این اشعار یادآور شد: «او مانند بسیاری از کرمانج های خراسان با زبان های ترکی و فارسی و عربی آشنا بوده و به این چهار زبان نیز شعر سروده است. این شاعر نامی نوازنده ای چیره‏دست دوتار نیز بوده است .»
او گفت: جعفرقلی تخلص‏های گوناگونی مانند"جعفرقلی، جعفرقلی بیچاره، جعفرقلی عندلیب، جعفرقلی مختار، جعفرقلی زنگلی و کردو" برای خود اختیار کرده است.»
محمود طغرایی، مسئول دفتر ثبت اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی نیز گفت: «نقش اشعار جعفرقلی زنگلی در فرهنگ عامه کرمانج های خراسان»،در راستای شناسایی و معرفی مواریث فرهنگی استان و با توجه به تاثیر معنوی این شاعر در شکل گیری سیمای میراث فرهنگی ناملموس کرمانج های خراسان به شماره 1532 و در فهرست میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسید.»


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: اشعار کرمانج خراسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۹۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ حفار غیرمجاز در حوزه میراث‌فرهنگی در آمل دستگیر شدند

فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران از دستگیری سه حفار غیرمجاز در آمل، خبر داد.

به‌گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، محمدرضا کردان، صبح امروز_دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بنابرگزارش پایگاه یگان حفاظت میراث‌فرهنگی شهرستان آمل و در پی اخبار واصله از سوی میراث‌بانان افتخاری مبنی بر حفاری تعدادی افراد با هویت معلوم در ملک شخصی در منطقه امامزاده عبدالله، بلافاصله مأموران یگان حفاظت به‌همراه عوامل انتظامی با مجوز ورود از مقام قضائی به محل مورد نظر عازم شدند.

وی افزود: در بررسی محل اعلام شده یک مورد حفاری غیرمجاز مشاهده شد و مأمورین در این عملیات توانستند از متهمان آلات و ادوات حفاری کشف و ضبط کنند.

فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از دستگیری سه حفار غیرمجاز در این عملیات خبر داد و مطرح کرد: پس از دستگیری متهمان به همراه پرونده به‌منظور سیر مراحل قانونی تحویل مراجع ذی‌صلاح قضائی شدند.

کردان با تاکید بر اینکه طبق قانون، ساخت، خریدوفروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از هرگونه دستگاه فلزیاب و همچنین ورود آن به کشور منوط به اخذ مجوز از وزارت میراث‌فرهنگی کشور است، گفت: با هرگونه تبلیغ، خرید و فروش و استفاده از این دستگاه که به‌منظور کشف آثار و اموال تاریخی است، برخورد قانونی می‌شود.

کد خبر 751089

دیگر خبرها

  • آغاز نخستین نشست کارشناسان نظارتی ادارات کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مشهد
  • برگزاری جلسه کارگروه مشارکت و میراث فرهنگی در شهرستان اشنویه    
  • استفاده از فلزیاب جرم است؟
  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • دستگیری دو جستجوگر مسلح گنج در گرمدره
  • ۳ حفار غیرمجاز در حوزه میراث‌فرهنگی در آمل دستگیر شدند
  • زورخانه پولاد هرچه زودتر ثبت ملی شود
  • برنامه «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه