Web Analytics Made Easy - Statcounter

بارش بی سابقه باران در ابتدای سال باعث شد که تعدادی از کشاورزان با مشکل مواجه شوند، اما کشاورزان بهاری با استفاده از تجربه و تبحر خود موفق شدند این تهدید را به فرصت تبدیل کرده و امسال مرغوبترین سیب زمینی را کشت کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ سیب زمینی یکی از اقلام پرمصرف در سبد خانوار است که در هفته های اخیر شاهد نوسان قیمت این محصول در کشور بودیم و خوشبختانه مدتی است که قیمت این محصول به حد متعادل رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها شاهد برداشت سیب زمینی در مزارع شهرستان بهار هستیم که همین مسئله باعث تعدیل قیمت ها در کشور شده است.

گفتگویی با چند تن از مسئولین شهرستان بهار داشتیم تا از وضعیت برداشت این محصول مطلع شویم. هوشنگ کرمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار سطح زیر کشت سیب زمینی در بهار را حدود ۶۰۰۰ هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان ۵۴۰۰ هکتار تابستانه و ۶۰۰ هکتار دیر رس بوده و پائیزه است و پیش بینی می کنیم که امسال ۲۴۰ هزار تن میزان برداشت سیب زمینی از مزارع شهرستان بهار باشد.

سیب زمینی های امسال بسیار مرغوبتر از سالهای گذشته است

کرمی در مورد تاثیر بارندگی های اول سال بر محصول سیب زمینی گفت: خوشبختانه این بارندگی ها تاثیر منفی چندانی بر کشت محصولات نداشت و چه بسا موجب بهتر شدن کیفیت و میزان برداشت هم شده است؛ چرا که امسال شاهدیم سیب زمینی ها از نظر رنگ و کیفیت نسبت به سال قبل بسیار بهتر بوده و مرغوبتر هستند.

وی اظهار داشت: زمان برداشت سیب زمینی شهرستان بهار و استان همدان تیر تا شهریور است اما امسال به دلیل بارندگی های اول سال زمان برداشت عقب افتاد و همین مسئله باعث بالا رفتن قیمت سیب زمینی در کل کشور شد و هم اکنون که برداشت در بهار و همدان شروع شده قیمت ها نیز متعادل شده است.

در ادامه گفتگویی با مجید ریحانی مدیرعامل تعاونی سیب زمینی کاران شهرستان بهار داشتیم. ریحانی قیمت سیب  زمینی را در حال حاضر حدود ۳۰۰۰ تومان برشمرد و گفت: خوشبختانه امسال نسبت به سال گذشته قیمت ها بهتر شده است. سال قبل همین موقع قیمت سیب زمینی حدود ۵۰۰ تومان بود و اکثر کشاورزان بهاری با قیمت پایین محصول خود را به فروش رساندند اما خوشبختانه امسال وضعیت بهتری دارند.

برداشت دیرهنگام سیب زمینی در بهار باعث افزایش قیمت سیب زمینی در کشور شد

وی ادامه داد: اگرچه امسال قیمتها بهتر از سال قبل است اما باید به این نکته توجه کرد که کشاورزی که امسال سود خوبی داشته باید قسمتی از آن را برای جبران زیان سال های قبل خود بگذارد و ۵۰ درصد مابقی را برای کشت سال آتی ذخیره کند. کشاورز هم به بالا رفتن بیش از حد قیمت راضی نیست چرا که همین باعث می شود هزینه کشت و زمین در سال بعد نیز افزایش یابد.

ریحانی افزایش قیمت در هفته های اخیر را برداشت دیرهنگام سیب زمینی شهرستان عنوان کرد و گفت: امسال به دلیل بارندگی ها و وجود رطوبت و سردی هوا سیب زمینی ها دیر برداشت شد که این مسئله نیز در ابتدای سال پیش بینی شده بود و یک فاصله زمانی بیست روزه ایجاد شد که همین باعث بالا رفتن قیمت ها در کشور شد.

سیب زمینی های انبار شده در بهار کمک حال تنظیم بازار کشور شد

وی گفت: تعهد تامین سیب زمینی استان همدان تا فروردین ماه است اما به دلیل وجود انبارها و سردخانه های متعدد در استان و به ویژه در بهار توانستیم موجودی در انبارها را تا اردیبهشت ماه روانه بازار کرده و به تنظیم بازار کمک کنیم؛ چرا که موجودی انبار دیگر استان ها تمام شده بود و انبارهای سطح شهرستان کمک زیادی کرد و نگذاشت قیمت ها بیش از این بالا برود.

ریحانی در مورد تاثیر بارندگی در کشت گفت: بارندگی باعث خساراتی به کشاورزان در استان های همجوار شداما در بهار خسارت چندانی نداشتیم ؛ چرا که ۵۰ درصد کشاورزان قبل از عید شروع به کشت کرده بودند و تعدادی نیز بعد از عید و بارندگی های اول سال ؛ اما از آنجا که کشاورزان بهاری از دانش و تجربه چندین ساله ای در این باره برخوردارند و با این شرایط آشنا هستند، به خوبی موفق شدند که شرایط را مدیریت کنند و از این بابت متضرر نشده و در آبیاری هم به خوبی از آن بهره مند شدند.

وی ادامه داد: تنها مشکلی که در این باره به وجود آمد این بود که به دلیل رطوبت و سردی هوا زمان رویش محصول مقداری افزایش یافت و محصول دیر روانه بازار شد که همین باعث افزایش قیمت در کشور شد.

مدیرعامل تعاونی سیب زمینی کاران با اشاره به بالا رفتن کیفیت سیب زمینی گفت: امسال سیب زمینی ها از کیفیت خوبی برخوردارند که وجود رطوبت در خاک و تامین به موقع نهاده ها و سم و کود تاثیر زیادی در بالا رفتن کیفیت محصولات داشته که جا دارد از مدیر جهاد کشاورزی بهار تشکر ویژه در این زمینه کرد؛ چرا که در شرایطی که کل کشور در تامین نهاده ها مشکل دارند ؛ خوشبختانه استان همدان و به ویژه شهرستان بهار در این زمینه پیشرو بوده و با تامین به موقع نهاده ها موجب بالا رفتن کیفیت محصولات شد.

به گزارش خبرنگار عصر همدان از آنجایی که شهرستان بهار در سالهای اخیر به عنوان قطب سیب زمینی کشور معرفی شده، قاعدتا تاثیر بالایی در نوسان قیمت این محصول می تواند داشته باشد. این مسئله در وقفه ۲۰ روزه در برداشت این محصول در بهار نمایان شد؛ اما نمیتوان منکر دانش ، تبحر و تجربه کشاورزان بهاری شد که چگونه شرایط را تعدیل کرده و از سیل اول سال به بهترین شکل استفاده کردند و نه تنها خسارتی به کشاورزان نرسید بلکه محصولی مرغوبتر از سالهای قبل روانه بازار کردند. قطعا این دانش و تجربه باید به بهترین نحو استفاده شده و به کشاورزان سایر استان ها نیز انتقال یابد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۹۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح توسعه راه زمینی به جزیره کیش

تین نیوز

توسعه راه زمینی به کیش علاوه بر جهش توریسم و گردشگری داخلی موجب رونق بنادر آفتاب و چارک نیز می شود که باید این ارتباط زمینی مورد توجه قرار گیرد.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری گفتمان دریا، مهدی دوستی در دومین جلسه کارگروه توسعه دریامحور در سال ۱۴۰۳ توجه به اقتصادجوامع محلی را در طرح ها و پروژه های تعریف شده ذیل سیاست های نه گانه مهم دانست و اظهار کرد: در مسیر توسعه پایدار دریامحور توجه به جوامع محلی باید پررنگ تر باشد، همان گونه که لازم است روح محیط زیست و اساس دانش بنیانی بر طرح و پروژه ها حاکم شود.

استاندار هرمزگان با تاکید بر اهمیت مطالعات فرصت های اقتصادی دریا و جذب همزمان سرمایه گذار افزود: کارگروه مطالعات ظرفیت های اقتصادی دریا باید کار خود را شروع کند ضمن اینکه همه دستگاه های اجرایی عضو کارگروه نیز مطالعات تخصصی برای احصاء فرصت های سرمایه گذاری خود را انجام دهند تا ظرفیت ها برای جذب سرمایه گذار اعلام شود.

وی توسعه کریدورهای ارتباطی را رکن مهم توسعه اقتصاد دریامحور دانست و گفت: علاوه بر سکونتگاه های ساحلی ده گانه، عملیاتی شدن کریدروهای بزرگراهی تعریف شده اهمیت زیربنایی بسیاری در توسعه اقتصاد دریا دارند و این مسئولیت راه و شهرسازی را هم به عنوان متولی محور درون استانی هم به عنوان پیگیری کننده انجام بخش های برون استانی سنگین تر می کند.

نماینده عالی دولت در استان همچنین به حضور مدیران مناطق آزاد در کارگروه اشاره کرد و گفت: توسعه راه زمینی به کیش علاوه بر جهش توریسم و گردشگری داخلی موجب رونق بنادر آفتاب و چارک نیز می شود که باید این ارتباط زمینی مورد توجه قرار گیرد.

در این نشست از بین کارگروه های پنج گانه، برنامه های سازمان بنادر و دریانوردی، جهاد کشاورزی و شیلات، راه و شهرسازی بررسی و تایید شد و گمرک استان مسئول مطالعات فرصت های و زیرساخت های نرم افزار معرفی و بر حضور وبیناری شرکت های دانش بنیان استان در جلسات تاکید شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • طرح توسعه راه زمینی به جزیره کیش
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده/ طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • قیمت مهمترین ارزها در بازار تهران/ لیر ترکیه تحت تأثیر چه اتفاقی است؟
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۳:۰۰
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • مشکلات روانشناختی چه ارتباطی با چاقی دارد؟
  • بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند