Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، امروزه طرح نهاد داوری که بر اساس تعاریف و تفاسیری که حقوقدانان و متولیان امر قضا برای آن لحاظ کرده اند یکی از بارزترین و اثرگذارترین جلوه های تدبیر قضازدایی و البته  بهترین، مناسب ترین و با ارج ترین مفاهیم و ارزش های حقوقی و قضایی در راستای رفع معضلات و موانع در جهت رسیدگی به پرونده ها و کاهش بار هزینه های اضافی در دستگاه قضایی به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه در پذیرش این طرح (نهاد داوری) یا در اصطلاح فقهی و حقوقی آن همان قاضی تحکیم همواره اختلاف نظرهای متعددی از سوی حقوقدانان و نظریه پردازان قضایی وجود داشته اما امروز این مهم به عنوان یک اصل و ایده و راهبرد اساسی در سیستم قضایی و حقوقی در حال نهادینه شدن است.

 هنوز آن گونه که شایسته است این قبیل تدابیر، ایده ها و جلوه های نو در عرصه قضازدایی به میزان قابل قبولی درمیان مردم و جامعه نهادینه نشده شده و یا میزان آگاهی وآشنایی طرفین دعوی در دستگاه قضایی به این راهکارها و موضوع های نو در سیستم قضایی قابل اعتنا نبوده است.

چالشی که در اظهارات امروز معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد نیز قابل مشهود بود و از رسانه ها خواست که زمینه آشنایی و نهادینه کردن این طرح مهم را بیش از پیش در میان جامعه و طرفین دعوی در سیستم قضایی فراهم کنند.

عیسی حسنی معاون اجتماعی و پیشگری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد که البته زیرساخت ها و امکانات لازم برای راه اندازی نهادهای داوری در حوزه های گوناگون نیز فراهم شده وکارگاه های آموزشی ، همایش ها و جلسات هم اندیشی متعددی برای نهادینه کردن این طرح مهم قضایی در سطح استان با همکاری نهادها و دستگاه های مربوطه بویژه اصناف مختلف برگزار شده است.

وی این نکته را نیز یادآور شد که در انتخاب و گزینش نهادهای داوری باید دقت نظر و حساسیت لازم لحاظ شود و این راهبرد قضایی به همان میزان که می تواند در سامان بخشیدن و کاهش اطاله دادرسی ها و یا هزینه های اضافی یاریگر سیستم قضایی باشد چنانچه انحرافی در مسیر اصلی خود پیدا کند حتی می تواند خود به تولید دعوی و پرونده جدید در دستگاه قضایی منجر شود.

حسنی در تشریح بیشتر جزئیات آن گفت: طرح نهاد داوری در طبقه بندی های گوناگون و گروه های مختلف نیز قابلیت اجرایی و عملیاتی شدن دارد که مهمترین انها در حوزه اصناف و پرونده ها و قراردادهای مالی و بنگاه داری است.

وی همچنین تاکید کرد که دستورالعمل نحوه فعالیت و نظارت بر موسسه های داوری در سطح استان از سوی معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و در راستای شفافیت در عملکردها و تحقق و رعایت حقوق شهروندی تدوین شده است.

بر اساس تعاریف مختلفی که از نهاد داوری در کشور شده ، نهادی قانونی است که به موجب آن طرفین دعوی به منظور حل موضوع مورد اختلاف خویش به شخصی یا اشخاصی به منظور ارائه راه حل الزام آور مراجعه می کنند.

در قانون اصول محاکمات حقوقی مصوب ۱۸ آبان سال ۱۲۸۹ و قانون حکمیت مصوب ۲۹ اسفند سال ۱۳۰۶ و قانون آئین دادرسی مدنی مصوب ۲۵ شهریور سال ۱۳۱۸ نهاد داوری مورد توجه قانونگذار ایران قرار گرفت.
از دیدگاه قانونگذار داوری نیز یک نهاد قضایی است و در حوزه های مختلف آن را به رسمیت شناخته و آرای صادره از این نهاد را معتبر و لازم الاجرا تلقی کرده است.
۳۰۱۶/۱۶۶۲

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف پیشگیری از وقوع جرم جرم قانون کهگیلویه و بویراحمد گروه های مختلف قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۰۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یزدانی: قبل از گل‌های اول پرسپولیس و آلومینیوم خطا رخ داد

کارشناس داوری کشورمان اعتقاد دارد، داور در صحنه گل‌های اول پرسپولیس و آلومینیوم مرتکب اشتباه شده است. - اخبار ورزشی -

علیرضا یزدانی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم درباره قضاوت امیر عرب‌براقی در دیدار آلومینیوم اراک - پرسپولیس در جام حذفی اظهار داشت: بازی طوری نبود که سختی زیادی داشته باشد و بازیکنان کار خودشان را می‌کردند. تنها مورد گل اول پرسپولیس بود که به نظرم زمانی که ارونوف توپ را گرفت، توپ در کنترل کامل بازیکن آلومینیوم بود و بازیکن پرسپولیس با عمل شارژ کردن، دستش را پشت کمر حریف گذاشت و دستش کامل باز و همین باعث شد تعادل بازیکن آلومینیوم به‌هم بخورد. این حرکت به اعتقاد من خطا بود. گاهی ببیننده در این صحنه‌ها فکر می‌کند خطایی نشده است، ولی چون دست بازیکن روی کمر بازیکن حریف بوده و شارژ کرده، خطاست. دو صحنه مشابه دیگر هم در جریان بازی رخ داد که داور خطا اعلام کرد.

 

.

 

وی در ادامه تصریح کرد: یک صحبتی هم درباره چیدمان داوری دارم، داور چهارم این بازی، داور بازی قبلی پرسپولیس در جام حذفی مقابل نفت و گاز گچساران بوده است. متأسفانه این نوع چیدمان درست نیست. با این همه داورهایی که داریم به نظرم این نوع چیدمان برای داوری ما نقص است.

کارشناس داوری کشورمان درباره گل اول آلومینیوم به پرسپولیس نیز توضیح داد: در دقیقه 85 گل اول آلومینیوم زمانی به ثمر رسید که قبل از ورود توپ به داخل محوطه، یک بازیکن آلومینیوم با گرفتن دست بازیکن پرسپولیس مانع از توانایی بازیکن برای دفع توپ شد. در آن صحنه هم باید داور به نفع پرسپولیس خطا اعلام می‌کرد.

 

.

 

کارشناس داوری کشورمان در پایان درباره اخطار داور به لیموچی به دلیل شبیه‌سازی در وقت‌های اضافه گفت: این اخطار درست بود و مهاجم آلومینیوم تمارض کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • منتظری: کاهش زمان رسیدگی‌های قضایی مورد توجه قرار بگیرد
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • ۲ تدبیری که مانع «قبض روح» فوتبال می‌شود
  • یزدانی: قبل از گل‌های اول پرسپولیس و آلومینیوم خطا رخ داد
  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با ۱۵۰ کار فرمای متخلف
  • قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است
  • فیلم| پیاده‌روی خانوادگی با طعم بی‌تدبیری / مردم در گِل ماندند
  • کاهش ۳۰ درصدی پرونده‌های معوق قضایی استان
  • کاهش حجم پرونده‌های قضایی با اصلاح قوانین
  • کاهش پرونده‌های رسوبی در سازمان قضایی نیروهای مسلح