Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،مدیرکل مدیریت بحران خوزستان یکشنبه در نخستین کارگروه مقابله با سیلاب در سالن اجتماعات این اداره کل گفت: اولین کارگروه مقابله با سیلاب بر اساس گزارش‌های هواشناسی و برای پیشگیری از خسارت‌های سیل احتمالی تشکیل شده است.

کیامرث حاجی‌زاده پیش بینی هواشناسی برای بارش‌های پائیز آینده را نرمال و نزدیک به نرمال دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه امسال با سیل بند‌های متلاشی و رسوبات در رودخانه‌ها و سد‌ها مواجه هستیم، باید از هم اکنون برای مقابله با سیل احتمالی چاره اندیشی شود، این در حالیست که با وجود پیش بینی هواشناسی مبنی بر پائیز نرمال و زمستان خشک در سال گذشته، با سیل بی سابقه روبه رو بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اهمیت پیشگیری در مدیریت بحران تصریح کرد: هزینه‌هایی که در زمینه پیشگیری انجام می‌شود، به مراتب کمتر از هزینه‌های مقابله با سیلاب است.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار خوزستان همچنین از تشکیل کارگروه‌های بازسازی و ترمیم سیل بند‌ها در ۱۱ شهرستان خبر داد و از فرمانداران دزفول، شوش، حمیدیه، دشت آزادگان، هویزه، اهواز، باوی، کارون، خرمشهر و شوشتر، هر چه سریع‌تر با تشکیل این کارگروه‌ها برای ترمیم سیل بند‌ها اقدام کنند.

وی با تاکید بر ارائه به موقع گزارش‌های هواشناسی به سازمان آب و برق خوزستان افزود: عدم پیش بینی سیل آینده، دیگر از ما پذیرفته نیست.

حاجی‌زاده اضافه کرد: ایمن سازی ایستگاه‌های برق، ترمیم جاده ها، بازسازی و بازیابی اندوخته‌های هلال احمر و اورژانس باید از هم اکنون مورد توجه دستگاه‌ها قرار گیرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان همچنین بر ترمیم شکستگی‌های دایک مرزی هورالعظیم تاکید کرد و گفت: در زمان سیلاب، دایک مرزی در چند نقطه منفجر شده که اکنون ۲ نقطه ترمیم و در حدود پنج شکاف باقی مانده که آب کرخه از این مناطق وارد بخش عراقی هورالعظیم می‌شود.

وی خواستار پاسخگویی سازمان آب و برق، جهاد کشاورزی و شرکت مناطق نفتخیز برای عدم تحقق تعهدات شد و تاکید کرد: آخرین مهلت دستگاه‌ها برای ترمیم دایک مرزی ۳۰ تیر ماه بوده که مهلت آن تا ۱۳ مرداد تمدید شده، اما دستگاه‌ها هنوز به وظایف خود عمل نکرده اند.

حاجی‌زاده با بیان اینکه در سیلاب، تالاب‌ها استان را نجات دادند افزود: سه ماه برای مدیریت سیلاب احتمالی سال آینده زمان داریم که با استفاده از تجارب سیل اخیر باید پیشگیری‌های لازم را انجام دهیم.

حاجی‌زاده با اشاره به کمبود اعتبارات برای مقابله با سیلاب گفت: برای ترمیم سیل بند‌ها اعتباری نداریم، اما همه امکانات استان باید برای پیشگیری بسیج شود، به طور نمونه در زمان سیلاب ۸۰۰ دستگاه ماشین آلات بسیج شده بود که با احتساب کمک استان‌های معین به ۲ هزار دستگاه رسید، بنابراین در حال حاضر نیز می‌توانیم با استفاده از امکانات استان برخی اقدامات پیشگیرانه را اجرا کنیم.

وی با اشاره به سیل اخیر خوزستان اظهار داشت: در مدیریت بحران، نخستین اصل، حفظ جان مردم است و تا آخرین مراحل سیل سعی کردیم خسارت‌های کمتری تحمیل شود.

حاجی‌زاده یکی از انتقادات به مسئولان را عدم پیش بینی سیلاب خوزستان دانست و گفت: این در حالیست که نخستین نشست در رابطه با سیل شهریور ماه پارسال تشکیل و اخطار صادر شده بود، بنابراین ما در سیل اخیر غافلگیر نشدیم و برخی انتقادات در این زمینه غیرمنصفانه است و هر کدام از منتقدان اعم از مسئولان و یا اساتید دانشگاه می‌توانند نظرات خود را ارائه و همکاری کنند.

به گفته وی در سیل اخیر هیچکدام از تصمیمات استاندار خوزستان شخصی نبوده و همه تصمیم گیری‌ها بر اساس خرد جمعی بوده است.

حاجی‌زاده تصریح کرد: در سیلاب خوزستان هر آنچه از دستمان برمی آمد، در مراحل قبل و حین و بعد از سیل انجام دادیم، اگر چه نقاظ ضعف خود را نیز می‌پذیریم.

وی در ادامه بر تسریع در جبران خسارت‌های سیل در بخش مسکن و کشاورزی تاکید کرد و افزود: با دستور استاندار و همکاری دستگاه‌های امسال بیش از ۱۹۰ هزار هکتار شلتوک در استان کشت شد، که اگر این اتفاق نمی‌افتاد با آسیب‌های اجتماعی جدی روبه رو می‌شدیم.

رئیس گروه مقابله با سیل، مخاطرات دریایی و آب و برق مدیریت بحران استانداری خوزستان همچنین در این نشست، با اشاره به پیش بینی هوای هواشناسی، نسبت به احتمال وقوع سیل هشدار داد و گفت: تفاوت سیل احتمالی در سال آبی آینده با سیل اخیر این است که امسال سیل بند‌ها وضعیت گذشته را نداشته و بسیار آسیب پذیر هستند همچنین مخازن سد‌ها امسال پرآب است و همانند پارسال در شرایط حداقلی قرار ندارند.

علی عبداللهی افزود: هشدار سیل در سال گذشته از شهریور و مهر آغاز شد، اما امسال این اخطار‌ها از مرداد ماه شروع شده است.

وی با اشاره به مصوبه قرارگاه بازسازی مناطق سیل زده کشور اظهار داشت: بر اساس این مصوبه وزارت نیرو در ماه‌های پیش رو باید بازسازی دیوار‌های ساحلی مناطق سیل زده را در دستور کار قرار دهد، در غیراین صورت هر گونه مخاطرات ناشی از عدم بازسازی و خسارت بر عهده این وزارتخانه خواهد بود.

کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی خوزستان در ادامه این نشست گفت: بر اساس پیش بینی‌ها بارندگی در پائیز امسال نرمال، یا کمی کمتر از نرمال خواهد بود.

رضا امیری نژاد با اشاره به پیش بینی‌های فصلی سه ماهه مرداد، شهریور و مهر ماه افزود: بر این اساس بارندگی در مهر ماه نرمال و در حدود ۳ میلیمتر است، در آبان نیز نرمال تا کمی کمتر از نرمال و در حدود ۴۰ میلیمتر خواهد بود.

وی اضافه کرد: بارش‌های آذر ماه آینده پیش بینی نشده، اما مشاوره با تعدادی از اقلیم شناسان نشان می‌دهد که انتظار ترسالی و یا خشکسالی شدید را نخواهیم داشت.

امیری نژاد اظهار داشت: پیش بینی‌ها بارش استان‌های بالادست را نیز نرمال نشان می‌دهد و تنها استان‌های کشور که بارشی بالاتر از نرمال دارند آذربایجان‌های شرقی و غربی هستند.

فرماندار شهرستان دشت آزادگان نیز در این نشست از بازداشت ۲ کشاورز به دلیل برداشت غیرمجاز آب خبر داد و گفت: در صورت گزارش از تخلف در زمینه برداشت آب از طریق شورای تامین برای برخورد با آن‌ها ورود می‌کنیم و دادستانی نیز در این زمینه اعلام آمادگی کرده است.

حمید سیلاوی عدم لایروبی زهکش شبکه‌های آبیاری را دلیل اصلی طغیان زهاب در مزارع کشاورزی این شهرستان در روز‌های اخیر عنوان کرد و افزود: سازمان آب و برق که متولی این مساله است، در روستا‌های سبهانیه و جلیزی و شاکریه در حال حاضر امکانات اندکی (سه بیل مکانیکی) برای لایروبی و رفع مشکل طغیان زهکش‌ها قرار داده است.

وی خواستار تسریع در لایروبی زهکش شبکه‌های آبیاری سازمان آب و برق شد و اظهار داشت: برخلاف گفته سازمان آب و برق سطح زیرکشت شلتوک در این شهرستان چند برابر نشده، بلکه از سال ۹۵ نیز کمتر است.

سیلاوی با اشاره به لزوم بازسازی و ترمیم سیل بند‌ها تاکید کرد: در بخش بستان ۱۰ نقطه از سیل بند‌ها و در بخش مرکزی هشت نقطه نیاز به بازسازی و یا ترمیم دارند، علاوه بر این باید استحکام و افزایش ارتفاع سیل بند‌ها را نیز مدنظر داشت.

یکی از مشکلات سیل اخیر در خوزستان بی توجهی به تحکیم سیل بند‌ها بود که منجر به تخریب آن‌ها شد. در حالی که استانداری خوزستان و سازمان آب و برق خوزستان یکدیگر را متولی ساخت سیل بند عنوان می‌کردند، مردم شهر‌ها و روستا‌ها با تلاش شبانه روزی سعی کردند که سیل بند‌ها را با خاکریزی و پرکردن گونی بالا ببرند. این اقدام در برخی مناطق موفقیت آمیز بود، اما در بعضی دیگر نتوانست جلوی سیلاب را بگیرد. مساله سیل بند‌ها هنوز هم در خوزستان حل نشده است. چنانکه فرمانداران در این نشست مهمترین مشکل را ترمیم سیل بند‌ها عنوان کرده اند.

معصومه خنفری فرماندار شهرستان کارون همچنین شرکت گاز یادآوران را عامل شکستن سیل بند در روستای «ابوقصبه» این شهرستان دانست و گفت: این شرکت که وابسته به هلدینگ خلیج فارس است با عبور دادن یک لوله از زیر رودخانه باعث این شکستگی شده و اهالی گفته اند که باعث خسارت به آن‌ها شده است.

وی افزود: سیل بند روستای چمیان نیز نیاز به بازسازی و ترمیم دارد.

حسین پنبه دانه‌پور فرماندار شوشتر در ادامه وضعیت بخش شعیبیه را بحرانی توصیف کرد و گفت: ۴۰ کیلومتر از سیل بند این بخش نیاز به ترمیم دارد که در حال حاضر ۱۰ میلیارد ریال برای ترمیم در نزدیکی سه روستا اختصاص داده شده و ۳۴ روستای دیگر نیز نیاز به بازسازی دارد.

شاهین هاشمی فرماندار حمیدیه نیز گفت: ۴۰ کیلومتر سیل بند مسیر روستا‌های خسرج نیاز به ترمیم دارد و سیل بند‌ها به دلیل شستگی سست و تخریب شده اند.

عادل عکرش معاون فرماندار باوی همچنین با اشاره به تهدید سیل برای روستا‌های سیدیه، چم خزام۲ و چم العبید، گفت: دیوار ساحلی در روستا‌های دراویزه، سید شریف نیز از گذشته به صورت نیمه تمام رها شده است.

عسکر مولایی معاون عمرانی فرماندار اهواز همچنین بخش بامدژ را آسیب پذیرترین بخش این شهرستان در مقابل سیل عنوان کرد و گفت: در صورت وقوع سیل، این مکان مرکز آسیب کلانشهر اهواز خواهد بود.

وی افزود: ۶۰ کیلومتر از سیل بند‌های بخش بامدژ، ۶۰ کیلومتر از سیل بند‌های بخش اسماعیلیه و ۶۰ کیلومتر از سیل بند‌ها در شهر اهواز نیاز به ترمیم و بازسازی دارد.

غلامعلی مجدیان معاون فرماندار شوش همچنین عبور سه رودخانه از این شهرستان را زمینه ساز توجه ویژه برای مقابله با سیلاب دانست و گفت: سیل بند‌های این شهرستان همه در سیلاب اخیر تخریب شده و در صورت عدم لایروبی در سیل بعدی پل شهید ناجیان را از دست خواهیم داد.

طغیان رودخانه‌های کرخه، دز و کارون در بهار امسال، ۲۱ شهرستان را در خوزستان تحت تأثیر قرار داد و ۳۷۴ روستا به صورت جزئی و کلی تخلیه شدند.

طبق گزارش جمعیت هلال احمر خوزستان، به ۲۵۶ هزار و ۷۰۱ نفر در استان (بیش از ۴۶ هزار و ۸۰۸ خانوار) امدادرسانی شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سیل مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۱۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد

رئیس دانشگاه تهران در پی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دبیران علمی و اجرایی و مسئولان کمیته‌های این آیین را که همزمان با نود سالگی دانشگاه تهران برگزار می‌شود، منصوب کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» در خرداد ماه ۱۴۰۳ با شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» افتتاح و در طول این سال دنبال می‌شود.

دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران با صدور احکام مسئولان ستاد بزرگداشت این فخر ملی، دکتر مهدی شهبازی رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران را به عنوان دبیر شورای علمی ستاد آئین بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی ایران در نودمین سالگی تأسیس دانشگاه تهران، محمدحسین حاج ابراهیمی معاون مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران را به عنوان دبیر شورای اجرایی این ستاد و حسین رضایی دبیر نظام پیشنهاد‌های دانشگاه تهران را به عنوان رئیس دبیرخانه و کنترل پروژه این ستاد منصوب کرد.

رئیس دانشگاه تهران در احکام دیگری، روسای کمیته‌های این ستاد را نیز منصوب نمود که بر اساس آن، دکتر الهام امین‌زاده معاون بین‌الملل دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته امور بین‌الملل، دکتر فرزاد زیویار مشاور رئیس دانشگاه به عنوان رئیس کمیته فرهنگی و سیاسی، دکتر مهدی قربانی رئیس دانشکده منابع طبیعی به عنوان رئیس کمیته ذی‌نفعان، ابراهیم حسن‌زاده کلیشمی مدیرکل رفاه و سلامت کارکنان دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته تدارکات و پشتیبانی، مهدی تجلی معاون ستاد مسئولیت‌پذیری اجتماعی (سمات) دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته هنری، دکتر ناصر غلامی مدیرعامل بنیاد حامیان دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی، محمدرضا تقی‌دخت رهقی رئیس اداره روابط عمومی دانشکدگان فنی به عنوان رئیس کمیته تولید محتوا و مدیریت دانش، ابراهیم پاک رئیس اداره تشریفات و مراسم‌های مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته تشریفات و نیما شایان مدیر ارتباطات و رسانه دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته روابط عمومی و رسانه ستاد آئین بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی ایران در نودمین سالگی تأسیس دانشگاه تهران منصوب شدند.

دکتر مقیمی همچنین دکتر رقیه قاسم‌پور مدیر اجرایی مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران را به عنوان قائم‌مقام دبیر نشان عالی دانش دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران که دومین دوره اعطای این نشان در آیینی ویژه در هشتم خرداد ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و از برنامه‌های ویژه دانشگاه تهران است، منصوب کرد.

پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در نهایت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۸ این شورا که ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ به ریاست آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران را تصویب کردند.

بررسی سیر تکامل نماد‌های آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل تاسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، تاسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، تاسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، تاسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود.

در سی و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی، چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.

معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» ماموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.

دیگر خبرها

  • نخستین آزمون رانندگی و اولین تهرانی که تصدیق رانندگی گرفت
  • نخستین پروانه بهره‌برداری شهرک دولتی صادر شد
  • نخستین پروانه بهره‌ برداری شهرک دولتی صادر شد
  • توقف خارج از خانه ملوان و فولاد/نساجی از سد ذوب‌آهن گذشت
  • برگزاری نخستین دوره آموزشی مدیریت بحران ویژه مدیران سازمان منطقه آزاد قشم
  • قتل مسلحانه پزشک ماهشهری؛ کیفرخواست صادر شد
  • کیفرخواست متهم قتل یک پزشک در بندرماهشهر صادر شد
  • ۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد
  • احداث نخستین زمین چمن مصنوعی در ایلام
  • نخستین گواهینامه تایید نوع و تطابق تولید خودرو در قزوین صادر شد