Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@23:07:52 GMT

اختصاص 200 هکتار از اراضی استان به کشت زعفران

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۵۱۵۷۲

اختصاص 200 هکتار از اراضی استان به کشت زعفران

به گزارش خبرگزاری برنا؛ مجید آنجفی ظهر امروز در کارگروه گیاهان دارویی و طب سنتی استان مرکزی با اشاره به توسعه کشت گیاهان دارویی در استان گفت: با توجه به پتانسیل‌های موجود در استان، جهاد کشاورزی استان مجری توسعه کشت گیاهان دارویی در استان است.

وی افزود: نوع گیاه دارویی کشت شده در استان به عنوان مزیت برای استان بوده، بر همین اساس گیاهان دارویی مزیت‌دار استان مشخص است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: در بند الف تبصره 18 تسهیلات جهاد کشاورزی، اولویت ارائه تسهیلات جهاد کشاورزی به طرح‌های گلخانه‌ها بوده و تاکنون 20 درصد از اعتبارات این حوزه استان ابلاغ شده که همه آن جذب شده است.

آنجفی بیان کرد: درخواست داریم اجازه پذیرش درخواست در دیگر حوزه به جهاد کشاورزی استان داده شود.

وی عنوان کرد: تولید زعفران و گل‌محمدی در برنامه‌های اولویت‌دار وزارت جهاد کشاورزی بوده که در استان مرکزی هم در اولویت قرار دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در شهرستان خمین یک شرکت تعاونی زعفران ثبت شده و 170 کشاورز درخواست کشت زعفران در 200 هکتار از اراضی این شهرستان دارد، برای کشت این میزان مساحت زعفران، هم‌اکنون  به پیاز آن نیاز داریم، اگر پیاز این گیاه تامین نشود یک سال کشت این گیاه عقب می‌افتد.

آنجفی ادامه داد: ایجاد این تعاونی می‌تواند یک طرح الگویی در استان و کشور باشد، در این شرکت تعاونی زعفران در شهرستان خمین، تمام مراحل کشت، فرآوری و صادرات خارجی آن نیز دیده شده است.

همچنین علی‌اصغر زارعی ظهر امروز در کارگروه گیاهان دارویی و طب سنتی استان مرکزی  با اشاره به تولید گیاهان دارویی در استان مرکزی اظهار داشت: هم‌اکنون یک هزار و 572 هکتار از اراضی استان مرکزی تحت کشت گیاهان دارویی قرار دارد که 302 هکتار از این اراضی تحت کشت انواع گیاهان دارویی، 990 هکتار گل محمدی و 280 هکتار زیر کشت گیاه زعفران قرار دارد.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: هم‌اکنون 320 هکتار از اراضی تحت کشت گیاهان دارویی استان تحت کشت آویشن، مریم‌گلی، مرزنجوش، زوفا، نعناع فلفلی، اسطوخدوس، رزماری، گل‌گاوزبان، بابونه و غیره بوده که سال گذشته 448 تن محصول تولید شده است.

وی تصریح کرد:  از مجموع اراضی تحت کشت گل‌محمدی در استان 625 هکتار تحت کشت گل محمدی بارور و مابقی غیربارور بوده و سالانه  2 هزار و 100 تن گل از این اراضی برداشت شده و استان مرکزی در زمینه تولید این محصول رتبه پنجم را در کشور به خود اختصاص داده است.

زارعی بیان کرد: از مجموع مساحت زیر کشت زعفران در استان  202 هکتار بارور و مابقی غیر بارور است، سالانه 820 کیلوگرم محصول از این اراضی برداشت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اهداف کمی و کیفی سازمان جهاد کشاورزی استان در زمینه تولید و کشت گیاهان دارویی تولید و تامین نهاده‌های مورد نیاز، افزایش سطح و تولید در عرصه‌های زراعی و منابع طبیعی، گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی، ایجاد و توسعه بازار و برندسازی در قالب سازمان‌های تعاونی، خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان است.

مدیر اموز باغبانی جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطر نشان کرد: براساس ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی امسال افزایش توسعه گیاهان دارویی آبی در استان به میزان 625 هکتار، توسعه گیاهان دارویی دیم به میزان 99 هکتار، زعفران 40 هکتار، گل محمدی آبی 100 هکتار و گل محمدی دیم به میزان 36 هکتار انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی زعفران سازمان جهاد کشاورزی استان منابع طبیعی وزارت جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۱۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت گل محمدی در ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی کاشان

سرپرست فرمانداری کاشان ضمن اشاره به فرا رسیدن ایام گل و گلاب در کاشان گفت: ۶۰۰ هکتار از اراضی کاشان به کشت گل‌محمدی اختصاص دارد. - اخبار استانها -

حمیدرضا محمدی فشارکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، ضمن اشاره به فرا رسیدن ایام گل و گلاب در منطقه کاشان اظهار داشت: با فرا رسیدن این ایام عطر خوش گل محمدی در این منطقه پیچیده است.

وی با بیان اینکه 2 هزار و 600 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشان تحت کشت گل محمدی است، افزود: حدود 10هزار تن از باغات گل برداشت می‌شود و در این راستا 26 واحد صنعتی و دو هزار واحد سنتی مشغول به گلابگیری هستند.

سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان کاشان با بیان اینکه صنعت گل و گلاب 10هزار اشتغال را در سال به خود اختصاص داده است، ابراز داشت: واحدهای صنعتی و سنتی آمادگی برداشت 25 هزار تن گل و تولید 45 هزار تن گلاب را دارند.

وی گفت: از میزان حضور گردشگران در ایام گل و گلاب در اردیبهشت و خرداد باید گفت که بیش از 2 میلیون گردشگر در کاشان ویژه این ایام حضور پیدا می‌کنند و سال‌های گذشته همین میزان گردشگر را کاشان پذیرایی کرد.

وجود 33 هکتار سطح زیر کشت گل محمدی در شهرستان راور

محمدی فشارکی ضمن اشاره به برگزاری جلسات خدمات سفر تصریح کرد: دستگاه‌های مرتبط با حوزه گردشگری آمادگی کامل را برای پذیرایی از مسافران و گردشگران در ایام گل و گلاب در شهرستان کاشان دارند و از تمامی مردم و گردشگران داخلی و خارجی برای حضور در کاشان دعوت به عمل می‌آید.

انتهای پیام/801

دیگر خبرها

  • کشت گل محمدی در ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی کاشان
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی