Web Analytics Made Easy - Statcounter

الکل یک داروی روان گردان است که با داروهای سوء مصرفی دیگر ویژگی‌های مشترکی دارد، بر مغز و رفتار فرد مصرف کننده اثر می‌گذارد و توان قابل ملاحظه‌ای برای اعتیاد و پیامدهای ناخوشایند دارد.

به گزارش ایسنا منطقه کردستان، وابستگی به الکل از نظر اجتماعی چیزی بیش از یک اعتیاد نیست و مهم‌ترین عاملی که در الکلسیم نقش دارد جنس است؛ مردها نسبت به زن‌ها بیشتر الکل مصرف می‌کنند و سن شروع الکلسیم در زنان دیرتر از مردها است، سن اکثر افرادی که مصرف الکل دارند اولین بار در اوایل یا اواسط نوجوانی تجربه کرده‌اند، اوج مصرف الکل تا 35 سالگی است و پس از آن کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الکل یک مسکن سیستم اعصاب مرکزی نظیر بی‌هوش کننده‌هاست، استفاده مداوم و زیاده از حد الکل موجب به جود آمدن تغییرات دائمی در نسوج عصبی شده، آتروفی مغز باعث از دست دادن حافظه، ضعف در قضاوت، روانپریشی و نشانگان مغزی مزمن که منجر به بستری طولانی مدت در بیمارستان روانپزشکی می‌شود.

اثراث نامطلوب عمده مصرف الکل با آسیب کبدی مربوط است، مصرف الکل حتی برای دوره‌های کوتاه مدت، می‌تواند به تجمع چربی و پروتئین و ظاهر شدن کبد چرب منجر شود.

مصرف زیاد الکل می‌تواند در فرآیند طبیعی هضم و جذب غذا تداخل داشته باشد، در نتیجه غذای مصرف شده به طور ناقض هضم شده و همچنین جذب مواد مغذی از جمله ویتامین‌ها و اسیدآمینها را از روده باریک مختل می‌سازد.

مصرف زیاد الکل با فراموشی، افسردگی، اختلال حافظه، هذیان و توهم، اضطراب، اختلال در عملکرد جنسی و اختلال خواب در ارتباط است و همچنین آسیب‌های اجتماعی، خشونت با خانواده، مشکلات هیجانی و رفتاری در فرزندان فرد بیمار، عملکرد شغلی و غیبت به دلیل بیماری، بیکاری، تصادفات جاده‌ای و جرم و خلاف را به دنبال دارد.

در این راستا فاروق وفایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه مشروبات   الکلی یکی از 10 نوع مواد اعتیادآور در دنیا است، اظهار کرد: مصرف برخی از مواد اعتیادآور از جمله کافئین و سیگار به دلیل عدم مشکل شرعی در سطح جامعه شیوع بالایی   دارد اما مصرف مشروبات الکل از نظر علمی، شرعی و دینی قابل قبول نیست و هیچ توجهی برای مصرف آن وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه 22 درصد کل مصرف کنندگان مواد اعتیادآور، مشروبات الکلی مصرف می‌کنند، افزود: از 10 نفر معتاد در سطح جامعه، تعداد 2 نفر از آنها به الکل اعتیاد دارند.

رئیس اداره سلامت‌روانی، اجتماعی و اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه کردستان جزء 10 استان آخر کشور از نظر اعتیاد است، تصریح کرد: پیشگیری همیشه راحت‌تر و کم هزینه‌تر از درمان است و با توجه به اینکه کردستان، در زمینه اعتیاد به عنوان استان پاک محسوب می شود باید بیشتر در این زمینه سرمایه‌گذاری شود و هزینه‌ها را در حوزه پیشگیری صرف کرد.

وفایی عنوان کرد: مشروبات الکلی جزء موادهای اعتیادآوری است که به راحتی می‌توان از همان ابتدا پیشگیری را در مدارس به شیوه علمی و آموزشی آغاز کرد.

وی افزود: سوء مصرف الکل در جامعه به عنوان یک آسیب اجتماعی شناخته شده که دارای علت پیچیده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است و عوارض امنیتی و سلامتی سنگینی برای جامعه دارد، در این راستا اقدامات درمانی و انتظامی ‌در سطح فردی موثر نبوده و باید بر اقدامات اجتماعی پیشگیرانه تاکید شود.

رئیس اداره سلامت‌روانی، اجتماعی و اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، پیشگیری قبل از مصرف الکل را ضروری دانست و گفت: یکی از علل عمده مرگ‌و‌میر جوانان در حوادث رانندگی ناشی از مصرف الکل است، الکل در عین حال یکی از دلایل مهم بزهکاری، ارتکاب جرم، خشونت، افت تحصیلی، مسائل و مشکلات عاطفی و خودکشی است.

وفایی بیان کرد: خوشبختانه در سطح جامعه برخی از مواد اعتیادآور از جمله تریاک و هروئین به شیوه علمی از طریق قرص‌ و شربت متادون جایگزین شده‌اند اما این روش برای مصرف کنندگان مشروبات الکل صدق نمی‌‌کند و داروی جایگزین برای ترک الکل وجود ندارد در نتیجه باید از روش‌های دیگر استفاده کرد.

رئیس اداره سلامت‌روانی، اجتماعی و اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به  اینکه مصرف مشروبات الکلی زمینه‌ساز بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی جبران‌ناپذیر است، عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری آگاه‌سازی و آموزش خانواده‌ها است چرا که آموزش و آگاه‌سازی می‌تواند در امر پیشگیری اولیه تأثیرگذار باشد.

وفایی ادامه داد: در جامعه امروزی الکل‌های کارخانه‌ای و دست‌ساز مورد استفاده مصرف کنندگان قرار می گیرد، که بیشترین آسیب‌ها از جمله از دست دادن بینایی، کبد و سیستم فیزیولوژی بدن از مصرف مشروبات دست ساز حاصل می‌شود.

وی بیان کرد: مشروبات الکلی کارخانه‌ای و صنعتی عوارض مزمنی دارد و مانند الکل دست ساز حاد و فوری نیست، اما بعد از چند سال مصرف، علاوه بر مسائل اجتماعی مشکلات جسمی نیز به وجود می‌آورد.

در ادامه غلامرضا همایون‌پور، مدیرکل پزشکی قانونی کردستان، با اشاره به فوتی‌های ناشی از مصرف مشروبات الکلی در کردستان، گفت: در سال گذشته 13 نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی جان باخته‌اند که نسبت به سال 96، افزایش داشته است.

وی بیان کرد: در سه ماهه اول سال جاری 6 نفر به دلیل مصرف مشروبات الکلی فوت شده‌اند، این آمار نشان دهنده خطرساز بودن سوء مصرف مشروبات الکلی است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کردستان، مهمترین راهکار پیشگیری را آگاهی بخشی در خصوص آثار و عوارض سوء جسمی، شرعی، قانونی و روانی مشروبات الکلی به افراد جامعه دانست و بیان کرد: نظارت خانواده‌ها و آموزش و پرورش بر فرزندان، تشریح سوء مصرف مشروبات الکلی برای نوجوانان و جوانان، گسترش فضاهای تفریحی، ورزشی و فرهنگی برای ایجاد نشاط و شادابی سالم، به کارگیری سمن ها و افزایش نظارت پلیس در اماکن عرضه کننده مشروبات الکلی از دیگر راه‌های پیشگیری از ترویج مصرف مشروبات الکی است.

وی، تاکید کرد: با وجود افزایش مرگ افراد به دلیل مصرف مشروبات الکلی، خانوادها باید نظارت بیشتری بر فرزندان خود داشته باشند چرا که تلفات ناشی از مصرف مشروبات رو رشد و افزایش است.

همچنین علی خداویسی،   دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان ، با اشاره به آمار کشفیات قاچاق مشروبات الکلی در کردستان، گفت: آمار کشفیات قاچاق مشروبات الکلی در 11 ماهه سال 96، چهار میلیارد و 319 میلیون و 10 بطری و قوطی بوده و سال گذشته به دو میلیارد و 565 میلیون و 83 بطری رسیده که نسبت به سال 96، 40 درصد کاهش یافته است.  

سیف الله رحمانی، متخصص روانشناسی در کردستان ، با اشاره به اینکه  متاسفانه گرایش به مصرف مشروبات الکلی در حال افزایش است،  گفت:  از لحاظ جمعیت شناختی میزان مصرف مواد الکلی در بین نوجوانان پسر بیشتر شایع است.

با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی در جوامعی که باورهای دینی و معنوی ضعیف دارند بیشتر است، افزود: مصرف مواد الکلی سبکی نامناسب برای مقابله با استرس‌های زندگی روزمره است و برخی از باورهای غلط از جمله مصرف مشروبات الکلی موجب تقویت حافظه، افزایش هوشیاری و تمرکز است که متاسفانه در این گرایش نوجوانان به سمت مواد الکلی سهیم هستند.

وی ذکر کرد: علاوه بر این، افراد دارای اسنادهای بیرونی و عدم برنامه‌ریزی و نظام‌دهی که تمایلی به حل شیوه‌های شناختی خود ندارند و در مقابله با بحران‌های زندگی اجتناب می‌کنند این افراد نیز گرایش بالایی به سوی مصرف مواد الکلی دارند.

متخصص روانشناسی در کردستان، خاطرنشان کرد:  از پیامدهای ناگوار مصرف مشروبات الکلی علاوه بر بیماری‌های جسمی از جمله آسیب‌های دستگاه گوارش و کبد، رشد اعتماد به نفس کاذب، تخریب سیستم اعصاب مرکزی، کاهش قدرت حافظه در طولانی مدت، بدتنظیمی خلق و افزایش آلزایمر می‌توان اشاره کرد.

رحمانی در پایان یادآور شد: سبک فرزند پروری مقتدرانه در خانواده‌ها، آموزش مهارت‌های اجتماعی به کودکان، مهارت های خودآگاهی و مدیریت هیجانات منفی، در نظرگرفتن برنامه‌های بازی محور برای نوجوانان از شیوه های کاهش گرایش نوجوانان به سمت مصرف مواد الکلی است.

 

 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف آسیب های اجتماعی استرس خواب قاچاق مبارزه با قاچاق کالا و ارز قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۲۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری ۹ خرده فروش مواد مخدر در شهرستان بهارستان

ایسنا/تهران فرمانده نیروی انتظامی شهرستان بهارستان از شناسایی و دستگیری ۹ خرده فروش مواد مخدر در این شهرستان خبر داد.

سرهنگ مجید عسکری نیا در این خصوص اظهار کرد: ماموران پلیس مبارزه با موادمخدر فرماندهی انتظامی شهرستان بهارستان در راستای برنامه‌های مقابله‌ای خود با خرده‌فروشان مواد مخدر با انجام اقدامات هوشمندانه موفق به شناسایی ۹ نفر از خرده فروشان مواد افیونی در این شهرستان شدند.

وی در ادامه افزود: ماموران پس از هماهنگی با مرجع قضائی به محل سکونت این افراد اعزام و طی عملیاتی ضربتی، آنها را دستگیر کرده و پس از تشکیل پرونده به مرجع قضائی تحویل دادند.

سرهنگ عسکری نیا در پایان خاطر نشان کرد: عزم پلیس برای مقابله با سوداگران مرگ و دستگیری توزیع کنندگان مواد افیونی جدی است. از شهروندان انتظار داریم که اخبار و اطلاعات خود را از طریق تماس با شماره تلفن ۱۱۰ در اختیار پلیس قرار دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسمومیت ۲۹ پزشک با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز | یک پزشک زن فوت کرد و یک پزشک دیگر در کما
  • مسمومیت ۲۹ پزشک با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • دستگیری ۹ خرده فروش مواد مخدر در شهرستان بهارستان
  • تیراندازی در عروسی جان دو نفر را در عنبرآباد گرفت
  • تیراندازی در عروسی؛ تکرار یک رسم غلط ٢ قربانی گرفت
  • تیراندازی در عروسی/ تکرار یک رسم غلط ٢ نفر قربانی گرفت
  • تیراندازی در عروسی دو نفر را به کام مرگ فرستاد
  • رسم غلط تیراندازی در عروسی عنبرآبادی‌ها دو قربانی برجای گذاشت 
  • دو زن قربانی تیراندازی در مراسم عروسی
  • تیراندازی در عروسی ۲ قربانی گرفت