Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرتضی آبدار روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: خانه ای را که به باقرخان سالار ملی منتسب می کنند، متعلق به حاج رضا طوبی است که امروزه در دست وراث آن مرحوم قرار دارد و در اصل، خانه باقرخان به دلیل تخریب آن توسط روس ها، باقی نمانده است.

وی افزود: بر اساس روایت های تاریخی، باقرخان سالار ملی با مرحوم حاج رضا طوبی رفت و آمد داشته و به همین دلیل نیز عده ای بر این تصور نادرست هستند که این خانه متعلق به باقرخان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی اظهار کرد: آقای نوین، شهردار اسبق تبریز، وعده داده بود که شهرداری این خانه تاریخی را خریداری، بازسازی و مرمت کند که این وعده محقق نشد و شهرداران بعدی نیز همین قول را دادند، اما تا به امروز خانه حاج رضا طوبی خریداری نشده است. 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی با بیان اینکه خانه حاج رضا طوبی ثبت ملی نیست، ادامه داد: با این حال این اداره کل آماده مرمت آن در صورت خریداری توسط شهرداری است. 

نمایی از زیرزمین خانه «طوبی» در تبریز

در یکی ۲ سال اخیر تصاویری از یک خانه قدیمی در محله تاریخی «قره باغلیلار» تبریز در رسانه ها منتشر می شود که آن را به باقرخان سالار ملی منتسب می کنند، اما اداره کل میراث فرهنگی و پژوهشگران تاریخ تبریز می گویند این خانه متعلق به حاج رضا طوبی، از بزرگان و معتمدان تبریز در بیش از یک قرن قبل، است. 

گفته می شود باقر خان سالار ملی پس از تخریب خانه مسکونی اش در تبریز توسط روس های تزاری، مدتی در خانه متعلق به حاج رضا طوبی سکونت داشته و این خانه به همین دلیل در بین عده ای از مورخان به «خانه مقاومت» شهرت یافته است. 

البته اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی چند سال قبل اقدام به مستندسازی و تهیه نقشه خانه قدیمی «حاج رضا طوبی» نیز کرد، اما اقداماتش برای ثبت این خانه از آن فراتر نرفته است؛ گفته می شود تعدد وراث در این قبیل موارد یکی از مشکلات اصلی تعامل نهادهای مسوول برای ثبت این گونه بناهای تاریخی در فهرست آثار ملی است.

شهرداری تاریخی منطقه هشت تبریز نیز آن زمان اعلام کرد که پا به پای میراث فرهنگی حاضر به انجام هر گونه اقدام ضروری در راستای حفظ و صیانت از این بناست، اما این اقدامات تا به امروز از حد حرف فراتر نرفته است. 

یکی از اقدامات نیک شهرداری در دوره های قبل، شناسایی، تملک و بازسازی خانه های تاریخی تبریز بود که با توجه به تعدد خانه های تاریخی و محدودیت منابع مالی میراث فرهنگی، سنت حسنه ای به شمار می رفت، اما این رویه در دوره فعلی مدیریت شهری متوقف شده است و شهرداری حتی از تملک وبازسازی خانه تاریخی «ارفع الملک جلیلی»، شهردار خوشنام تبریز در دهه ۱۳۱۰ شمسی، نیز که به نوعی با تاریخ و حیثیت شهرداری گره خورده، عاجز و نسبت به آن بی توجه است.

۵۱۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تاریخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۳۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی

ایسنا/آذربایجان غربی سرپرست یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی از انهدام ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی طی سال گذشته در استان خبرداد.

بهروز محبی در گفت و گو با ایسنا افزود: طی سال گذشته ۴۳۲۰ مورد به تپه‌ها و بافت‌های تاریخی استان سرکشی شده است. 

وی از تشکیل ۸۱ پرونده قضایی در استان طی این بازه زمانی خبر داد و گفت: در این راستا، ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی منهدم و ۷۶ نفر دستگیر شدند. 

محبی اظهار کرد: طی سال گذشته ۲۴۱ مورد اخطاریه موثر صادر و ۱۶ مورد فلزیاب در استان کشف شد. 

سرپرست یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان با اشاره به تعامل با ۱۶۳ ارگان همیار تصریح کرد: ۳۳ انجمن میراث فرهنگی در استان طی سال گذشته راه اندازی شده است. 

وی با اشاره به آمار یگان حفاظت در سال جاری ادامه داد: طی سال جاری، ۷ مرد تجاوز به حریم، ۶ مورد مرمت غیر مجاز، یک مورد تخریب آثار تاریخی، ۵ مورد حفاری منطقه غیر ثبتی و ۲ مورد حفاری منطقه ثبتی در استان انجام شده است. 

محبی افزود: طی سال جاری ۷ پرونده تخلف تشکیل و ۱۵ اخطاریه مکتوب صادر شده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۳۴ باند حفاری اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی منهدم شد
  • انهدام ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • کشف محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز