Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@22:53:25 GMT

نکاتی برای داشتن تغذیه مناسب در سفر

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۵۴۳۳۱

نکاتی برای داشتن تغذیه مناسب در سفر

با افزایش سفرها در تابستان مراقبت از تغذیه در سفر نکته بسیار مهمی است که برخی افراد از آن غافل‌اند. ننوشیدن آب کافی، زیاده‌روی در مصرف تنقلات، نداشتن تحرک کافی و... و. همگی از نکاتی است که عدم رعایت آن می‌تواند در حین سفر و یا بعد از آن مشکلاتی برای فرد ایجاد کند.

برلیانت بزرگمهر - مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: با توجه به اینکه در تابستان گرما هم شدت بیشتری می‌گیرد یکی از مهم‌ترین نکاتی که مردم باید در سفر به آن توجه کنند نوع تغذیه و محل تهیه و طبخ غذایشان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر از آن دسته افرادی هستید که در طول سفر تنها غذاهای رستورانی مصرف می‌کنید، باید نسبت به رستورانی که می‌روید دقت کافی داشته باشید.

وی با اشاره به این که در این فصل با توجه به گرمای هوا، مواد غذایی زودتر فاسد می‌شوند، گفت: از این رو لازم است تا در مصرف خوراکی‌هایی که بیرون از خانه طبخ می‌شوند، دقت کافی را به خرج دهند تا گوشت، مرغ و ماهی که در رستوران میل می‌کنند، فاسد و مانده نباشد.

وی در ادامه متذکر شد: عادت غلطی که بین برخی وجود دارد این است که در سفر، بویژه در طول مسیر مدام باید خوراکی‌های چرب و شور مصرف کنند؛ درحالی که این کار می‌تواند بسیار آسیب زننده باشد. یکی از مواد غذایی مناسب در سفر، میوه است که هم ضرری برای بدن ندارد و هم می‌تواند بخشی از آب بدن را تامین کند.

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی درخصوص مصرف آب در سفر افزود: از آنجایی که تعریق افراد در این فصل افزایش می‌یابد، باید با مصرف آب کافی در صدد جبران آب از دست رفته بدن خود باشند. میزان آب مصرفی باتوجه به نوع غذای افراد متفاوت است؛ چرا که با مصرف غذاهای چرب و شور فرد آب بیشتری مصرف می‌کند، اما به طور معمول، نوشیدن حداقل ۶ تا ۸ لیوان آب در روز برای همه افراد لازم است. البته این نکته هم مهم است که مصرف شربت نمی‌تواند جایگزین مصرف آب باشد.

وی مصرف نوشابه را یک عادت غلط دیگر در سفر معرفی کرد و گفت: نوشابه‌ها به علت قند بالایی که دارند، باعث چاقی می‌شوند و از طرفی هیچ گونه ارزش غذایی هم ندارند. از آنجایی که برای گاز دار شدن نوشابه به آن اسید فسفریک اضافه می‌کنند، نسبت کلسیم به فسفر غذا دچار ناهماهنگی شده و در نتیجه جذب کلسیم از روده کاهش پیدا می‌کند.

بزرگمهر ادامه داد: کمبود کلسیم در کودکان می‌تواند منجر به بروز راشیتیسم، در نوجوانان و جوانان نرمی استخوان و در بزرگسالان پوکی استخوان ایجاد کند.

وی در پایان، سفر را فرصت خوبی برای پیاده‌روی و ورزش‌های سبک معرفی کرد و گفت: پیاده‌روی می‌تواند در جلوگیری از چاقی نیز موثر باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تغذیه در سفر سلامت درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۴۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، شاهین شادنیا، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل‌های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود: الکل‌هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می‌شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.

شادنیا گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی «اتانول» است که در مقدار و مصرف مشخص معمولاً باعث بروز مسمومیت‌های جدی در افراد نمی‌شوند.

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه مصرف الکل اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفاً مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

وی با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می‌شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولاً افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل‌های حاوی متانول و یا سایر الکل‌های سمی استفاده می‌کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است.

شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجا است که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می‌شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند.

شادنیا با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، افزود: عمده بیماران بین ۱۲ ساعت و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این الکل‌های سمی دچار نشانه‌های مسمومیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می‌شوند. نشانه‌هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم‌تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهم‌ترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است.

شادنیا با بیان اینکه مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض اینکه با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی‌کنند، این کار می‌تواند باخطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است.

وی در پایان با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل‌های سمی با تاخیر بروز می‌کند، افزود: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می‌شود؛ بنابراین میزان مصرف عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • افراد زودجوش این دمنوش را مصرف کنند
  • آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟
  • نکاتی برای یافتن حلقه ازدواج مناسب از سایت زر
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت