Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو پارلمان سوریه و رئیس طرح ملی کردهای این کشور نسبت به طرح خطرناک ترکیه علیه منطقه شرق فرات که با ادعای ایجاد منطقه امن در آنجا مطرح می‌شود، هشدار داد و از رهبران کرد این منطقه خواست پیش از آنکه دیر شود، به دولت سوریه رجوع کنند.

به گزارش ایسنا، عمر اوسی، عضو پارلمان سوریه و رئیس طرح ملی کردهای این کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه اظهار کرد:‌ در شرایطی که ترکیه هنوز در رابطه با تعهدات خود در توافقنامه‌های سوچی و آستانه برای گرفتن زمان بیشتری جهت اجرای پروژه‌های استعماری خطرناک خود در شمال سوریه به ویژه در منطقه شرق فرات فریبکاری می‌کند، امروز و دیروز مذاکراتی میان دو طرف ترکیه‌ای و آمریکایی در سطوح بالای نظامی انجام شدند به این شکل که یک هیئت نظامی از آمریکا در ترکیه با خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه و نیز هاکان فیدان، وزیر اطلاعات این کشور درباره جزئیات توافقنامه ایجاد منطقه امن در سوریه که قرار است از منطقه عین العرب (کوبانی) آغاز شده و شهرهای راس العین، الدرباسیه و عامودا تا مرزهای رودخانه دجله را دربربگیرد، گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسؤولان متعدد ترکیه و در راس آنها رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور بارها به صراحت اعلام کرده‌اند که ترکیه این کریدور تروریستی را چند تکه خواهد کرد. منظور آنها از کریدور تروریستی مناطق تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک و حزب اتحادیه دموکراتیک کرد سوریه است که قصد جدا کردن آنها از خطوط امدادی‌شان در شمال عراق، دورترین نقطه در شمال شرقی مرزهای مشترک عراق و سوریه را دارند.

اوسی گفت: هدف از پروژه ترکیه کنترل یافتن بر کل شمال سوریه است، ترکیه اکنون بر عفرین، الباب، جرابلس، اعزاز و الراعی کنترل دارد و به اشغال مستقیم منطقه شرق فرات و ایجاد تغییراتی در جغرافیای جمعیتی این منطقه چشم دوخته است به این بهانه که حضور نیروهای سوریه دموکراتیک در این منطقه خطری برای امنیت ملی ترکیه محسوب می‌شود. ترکیه سعی دارد خانواده‌های تروریست‌هایی که از غوطه شرقی و دیگر مناطق به خاک این کشور و مناطق مرزی کوچ کرده‌اند را به جای ساکنان اصلی در منطقه شرق فرات اسکان دهد.

این نماینده پارلمان سوریه تاکید کرد: این بار تهدیدات ترکیه جدی و بسیار خطرناک بوده و به منزله تجاوزی آشکار علیه جغرافیای ملی سوریه هستند به همین دلیل از برادران‌مان در نیروهای قسد و حزب اتحاد دموکرات می‌خواهیم به پروژه آمریکا در سوریه امید نبندند زیرا آمریکا در نهایت این منطقه را به هم‌پیمان خود در ناتو تحویل خواهد داد و کردها بار دیگر تنها خواهند ماند و از اراضی سوریه عقب‌نشینی خواهند کرد، بنابراین تنها راه‌حل مطمئن هماهنگی کامل با اتاق عملیات نظامی مشترک و با ارتش سوریه و ازسرگیری گفت‌وگوی سیاسی میان نمایندگان قسد و حزب اتحاد دموکرات با دولت سوریه همانند دو دوره مذاکرات قبلی است که با دخالت آمریکا متوقف شدند، رهبران کرد در منطقه شرق فرات باید به دولت مرکزی در دمشق مراجعه کرده و برای ورود ارتش سوریه به این منطقه با دمشق هماهنگ شوند تا پیش از آنکه دیر شود، بهانه‌ها را از ترکیه بگیرند، فکر می‌کنم راه‌حلی که هم‌پیمان روس ترجیح می‌دهد، ورود نیروهای سوری و استقرار آنها در منطقه است زیرا نیروهای آمریکایی و ترکیه‌ای همان نیروهای اشغالگر و غیرقانونی هستند.

رئیس طرح ملی کردهای سوریه درباره اخبار منتشر شده از موافقت کردها با اقدام ترکیه برای ایجاد منطقه امن در عمق پنج کیلومتری خاک سوریه گفت: فکر می‌کنم عمق این منطقه مهم نیست که پنج کیلومتر باشد یا ۳۰ کیلومتر، حتی اگر نیروهای ترکیه‌ای یک وجب از خاک این منطقه را اشغال کنند، به منزله اشغال استعماری است، همچنین ایجاد منطقه امن با عمق پنج کیلومتر به معنای اشغال تمامی روستاها و شهرهای مرزی از جمله عین عرب، تل ابیض، راس العین، درباسیه، عامودا، قامشلی، قحطانیه و مالکیه توسط ترکیه است که غالبا کردنشین و جزء مناطق تحت حاکمیت کردها هستند و  همانگونه که مشهور است تشکیل کانتون‌ها یکی پس از دیگری آغاز شد، اول کانتون جزیره سپس کانتون عین العرب و بعد از آن کانتون عفرین که ترکیه عثمانی آن را به اشغال درآورده و دیواری را در حد فاصل آن با خاک سوریه بنا کرد، تجربه‌ها از اقدامات ترکیه نشان می‌دهند زمانی که پای نیروهای گارد مرزی ترکیه (ژاندارمری این کشور) به هر منطقه جغرافیایی در هر کشوری باز شود، آنها هرگز از آنجا خارج نخواهند شد همانگونه که در قبرس و در منطقه لواء اسکندرون (سنجاق اسکندرون در سوریه که در سال ۱۹۳۹ به ترکیه الحاق شد) اتفاق افتاد.

این مسؤول سوری در ادامه گفت: آمریکا هیچ روزی هم‌پیمان کردها نبوده است، انگلیسی‌ها و آمریکایی‌ها همواره تشکل کردها را در راستای منافع ترکیه فروخته‌اند، آمریکایی‌ها در سوریه به دنبال هم‌پیمانانی در میان تشکل‌های مردمی این کشور بودند تا اشغال منطقه شرق فرات را توجیه کنند و گمشده خود را در رهبران کردها یافتند، امروز آمریکا با بازگشت ترکیه کردها را خواهد فروخت، ترکیه همراه با اهداف استعماری‌اش در شمال سوریه بازگشته و رویای اجرای منشور ملی سال ۱۹۲۰ را در سر دارد، حلب و دیگر مناطق کردنشین در کنار موصل و کرکوک در عراق بخشی از این منشور ملی و جزء خاک ترکیه محسوب می‌شوند.

اردوغان روز یکشنبه اعلام کرد: همانگونه که وارد عفرین، جرابلس و الباب در شمال سوریه شدیم، وارد شرق فرات خواهیم شد و این مساله را به اطلاع روسیه و آمریکا رسانده‌ایم.

او تاکید کرد: ترکیه عملیات شرق رودخانه فرات را در شمال سوریه در منطقه تحت کنترل شبه‌نظامیان یگان‌های مدافع خلق کرد اجرا خواهیم کرد.

رئیس جمهوری ترکیه افزود: صبر ترکیه در برابر آمریکا که با آن درباره ایجاد منطقه امن در شمال شرق سوریه به توافق رسیدیم، تمام شده و ما روسیه و آمریکا را در جریان این عملیات قرار داده‌ایم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه امن در شمال سوریه عملیات ترکیه در شرق فرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۵۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده آیت الله سیستانی در ترکیه؛ تأکید بر وحدت و گفت و گوی دینی و نقش مثبت رهبران مذهبی / آینده شیعیان ترکیه، روشن است

 گردهم آیی بزرگ شیعیان ترکیه با عنوان «راه آزادی قدس، وحدت مسلمین است» با حضور نماینده تام الاختیار آیت الله العظمی سیستانی برگزار شد.

به گزارش شفقنا، در سفر فرهنگی و معنوی به ترکیه، سید جواد شهرستانی، علاوه بر حضور اجتماع حمایت از فلسطین، با شخصیت ها و گره ها و مجامع  مختلف شیعی، سنی و مسیحی ترکیه دیدار کرد. این سفر به منظور تقویت ارتباطات بین ادیان و مذاهب و دیدار با جامعه ی شیعیان ترکیه صورت گرفته است.

در گردهمایی بزرگ استانبول که با حضور چشم گیر و بی سابقه ی شیعیان و رهبران اهل تسنن و علویان و سرکنسول ایران و عراق و مسئولان شهری استانبول برگزار شد، حجت الاسلام رحمانی رييس موسسه آل البیت ترکیه در سخنان خود، ابتدا آیه سوم سوره مبارکه آل عمران را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: آیه ی شریفه ی «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا….»، به ما می آموزد، که باید قلب های ما با یکدیگر پیوند داشته و الفت داشته باشد. این کافی نیست که صرفا کنار هم بنشینیم، باید قلب های ما یکی باشد و در قلوب ما وحدت واقعی شکل گرفته باشد.

رحمانی ادامه داد: اگر این گونه نباشیم، در حقیقت  خود را در آتش افکنده ایم  و آن آتش  از جمله همان فتنه ی شکاف و درگیری مذهبی است که مخالفان مکتب پیامبر (ص) و اهل بیت علیهم السلام،  بین مسلمانان می اندازند. از آثار همین شکاف ها و دوگانگی ها است که شاهد هستیم، در حالی که در غزه ده ها هزار زن و کودک و انسان های بیگناه کشته شده اند، هنوزجوامع مسلمانان نتوانسته اند اقدام مهمی در حمایت از مظلومان غزه به انجام برسانند.

رئیس موسسه آل البیت ترکیه اظهار داشت: اگر وحدت داشته باشیم، وضعیت مسلمانان به گونه ای دیگر خواهد بود. مراجع بزرگوار ما، خود محور وحدت بوده و همواره بر انسجام صفوف مسلمین تاکید داشته اند و عملا در این راه مبارزه کرده اند. به یاد داریم که حضرت آیت الله سیستانی فرمودند «اهل سنت  نه تنها برادران ما، بلکه جان ما هستند». باور داریم که این صفوف منسجم ذیل عنایت امام زمان (عج) است. این وحدت به برکت حضرت آیت الله سیستانی است. از این روی ما از استانبول به ایشان سلام می فرستیم که هم پدر ما و هم مرجع ما و هم پناهگاه مسلمانان است. ایشان نورچشم ما و روشن کننده مسیر ماست. همین گونه سلام می فرستم به رهبر انقلاب اسلامی که وجود ایشان نعمت است و چون کوه در برابر دشمنان اسلام ایستاده اند.

رحمانی خاطر نشان ساخت: من باید سپاس خود را  از نجف اشرف و قم مقدسه که  نقطه ی امید و وحدت بوده اند، اعلام کنم. می بینیم که در این جلسه تاریخی شیعیان ترکیه  به استقبال حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی نماینده عالیقدر جهان تشیع آمده اند، تا تعلق خاطر خود را به همدلی و وحدت مسلمین نشان دهند. در حقیقت ویژگی های منحصر بفرد این رویداد بزرگ، موضوع فلسطین و حضور شخصیتی چون حجت الاسلام والسملین شهرستانی که خود از مبشران و عاملان به وحدت است، آن را نقطه ی عطف در تاریخ فعالیت های جامعه شیعی ترکیه قرار می دهد و باید از آن به عنوان یک گام مهم در جهت تقویت وحدت دینی و همدلی بین اقشار مختلف جامعه اسلامی به ویژه شیعیان یاد کنم.

حمایت از مظلومان غزه از ضرورت های انکار ناپذیر ملت های مسلمان است

از دیگر سخنرانان این مراسم، سر کنسول ایران و عراق و آقایان شیخ قدیر آکاراس (مدیرموسسه کوثر) و شیخ علی اکبر یورت سون ريیس مجمع علمای آل البیت بودند. ایشان موضوعات جاری جهان اسلام از جمله موضوع فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دادند و همدلی با مظلومان غزه، و حمایت معنوی و مادی  از مسلمانان غزه را از ضرورت های انکار ناپذیر ملت های مسلمان بر شمردند و دولت ها و ملت های اسلامی را به پشتیبانی همه جانبه از ملت مظلوم فلسطین فراخواندند. همچنین، اهتمام به وحدت و همدلی دینی و تاکید بر گفت و گوی بین دینی و درون دینی در پیشبرد اهداف متعالی مکتب و تامین و تضمین مصالح عالیه مسلمانان مورد تاکید و تصریح قرار گرفت.

سخنرانان این مراسم بزرگ که از رهبران دینی و نخبگان تاثیر گذار جوامع مذهبی استانبول بودند، همچنین از نقش برجسته  و مثبت شخصیت ها و رهبران مذهبی به ویژه حضرت آیت الله العظمی سیستانی  و رهبر انقلاب اسلامی در ترویج این ارزش‌ها و تقویت ارتباطات بین ادیان و مذاهب مختلف تجلیل کرده و نقش این رهبران دینی را در استحکام و هدفمندی و اعتدال جامعه شیعیان در نقاط مختلف جهان ستودند و اظهار امیدواری نمودند که این نوع تبادلات و گفت و گوهای دینی در آینده نیز ادامه داشته باشد.

یادآور می شود سفر فرهنگی نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله سیستانی به ترکیه از روز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه آغاز شد.

دیداربا رهبران اهل تسنن، علویان و مسیحیان ارتدوکس استانبول و دیدار از کتابخانه ی بزرگ  سلیمانیه و اهداء یک جلد از مصحف مشهد رضوی به این کتابخانه، دیدار با موسسه ی کوثر و جامعه المصطفی،  از جمله برنامه های فشرده ی حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی در استانبول بوده است.

شهرستانی که در سفرهای خود همواره بر گفت و گوی مذهبی و معرفی مکتب اهل بیت علیهم السلام به شیوه ی عملی و علمی تاکید داشته است در دیدارهای خود در استانبول نیز تلاش رهبران مذهبی شیعه و سنی و علوی و تعلق خاطر آنان به اهل بیت علیهم السلام  را ستودند و همگان را به درک شرایط امروز جهان فراخوانده و یاد آور شدند که دین و معنویت نیاز واقعی و دائمی بشریت است.

نماینده آیت الله سیستانی اظهار داشتند: ماهیت معتدل، معنوی و امید بخش مکتب  و دو ثقل قرآن کریم و معارف اهل بیت علیهم السلام، تکیه گاهی روشن برای همه ما ماست و راه روشنی پیش روی انسان های حقیقت طلب قرار می دهد. اگر این روزها با دین گریزی در برخی حوامع مواجه هستیم، نتیجه ی کم کاری ها یا بی عملی ها و اشکالات برخی رهبران و موسسات جوامع دینی از یک سو، و خصومت و طرح های بیگانگان از سوی دیگر است. اگر ما رقابت ها را به همدلی و رفاقت تبدیل کنیم و سرمایه هایمان را در جهت صحیح به کار بندیم و دین پیامبر (ٌص) و مکتب اهل بیت علیهم السلام را همانگونه که در قٰرآن و سنت آمده است و به شیوه ی عقلانی و رحمانی و به دور از افراط و تفریط، پیش بگیریم و معرفی کنیم و در این مسیر جدیت و خلاقیت و اخلاص به خرج دهیم، بی تردید جوانان ما جز مکتب اهل بیت علیهم السلام، انتخاب دیگری نخواهند داشت. من در این سفر ظرفیت ها و توانمندی ها و اهتمام و اخلاصی دیدم که آینده را بسیار روشن و امید بخش نشان می دهد.  ان شاء الله جامعه ی شیعیان ترکیه روز به روز نقشی کلیدی تر در این کشور یافته و با مشارکت موثر و سازنده در فرآیندهای فکری و فرهنگی و علمی، منزلتی روزافزون خواهد یافت.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کشته‌شدن ۴ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق
  • فرآیند پخت انواع نان محلی در ترکیه (فیلم)
  • نماینده آیت الله سیستانی در ترکیه؛ تأکید بر وحدت و گفت و گوی دینی و نقش مثبت رهبران مذهبی / آینده شیعیان ترکیه، روشن است
  • انفجار خودروی بمب‌گذاری شده در سوریه
  • نماینده مجلس نگران ترکیه شد؛ آنجا هر مرد ۱۵ شریک جنسی زن دارد؟
  • نماینده مجلس: هر مرد ترکیه 15 شریک جنسی دارد!
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در مسئله فلسطین و مقاومت
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در قبال مقاومت و فلسطین
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق