Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@21:55:18 GMT

چرایی افزایش قیمت مرغ در بازار

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۵۶۴۴۱

با توجه به اینکه در ماه اخیر قیمت مرغ بیش از قیمت مصوب عرضه شده است، در این افزایش قیمت عوامل مختلفی دخیل است که طی این گزارش به بررسی آن خواهیم پرداخت. ناطقان: سال گذشته قیمت مرغ پر کشید و شب عید نوروز تا 16000 تومان نیز به فروش رسید؛ این امر دولت را به تکاپو انداخت که نهاده دولتی در اختیار مرغداران قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از فروردین‌ ماه سال‌جاری با اتخاذ تدابیر و اعطای نهاده طیور با ارز 4200 تومانی به مرغداران مرغ به قیمت 11500 تومان رسید و حتی در برهه‌ای 1000 تومان کمتر از این قیمت در بازار عرضه می‌شد.

اما در یک ماه اخیر قیمت مرغ دوباره اوج گرفت؛ ستاد تنظیم بازار کشور بعد از اعتراض مرغداران مبنی بر عدم صرفه اقتصادی، پس از حساب‌وکتاب‌هایی قیمت مرغ را 12900 تومان اعلام کرد.

اما گویا گوشی بدهکار نیست و در این میان تنها مصرف‌کنندگان هستند که متضرر می‌شوند و قیمت مرغ روزبه‌روز افزایش پیدا می‌کند؛ حالا ستاد تنظیم بازار کشور اعلام کرده که واحدهای متخلف به تعزیرات حکومتی معرفی می‌شوند.

یک مرغدار: نهاده به‌موقع به دستمان نمی‌رسد/ واکسن نگرفتیم

جعفر حاجی یکی از مرغداران قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار می‌کند: قیمت نهاده تنها علت افزایش قیمت مرغ نیست بلکه گرمای هوا در وزن‌گیری جوجه‌ها تأثیر دارد، علاوه بر آن بیماری نیوکاسل و نبود واکسن موجب تلفات و افت بار می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: جهاد کشاورزی یک ماشین نهاده در اختیار مرغداران قرار می‌دهد و تا تحویل ماشین بعدی زمان زیادی صرف می‌شود و جوجه‌ها بعد از 40 روز روانه بازار می‌شوند؛ ضمن اینکه نهاده‌های دامی را باید از بندر امام تحویل بگیریم و کرایه بار نیز پرداخت کنیم.

این مرغدار بیان می‌کند: در چند سال اخیر بیش از 5000 مرغداری به‌دلیل مشکلاتی از قبیل عدم سرمایه و قیمت‌های دستوری تعطیل شده‌اند.

به گزارش ایسنا، بر اساس گلایه مرغداران علت را با مسئولان مربوطه مطرح و مورد بررسی قرار می‌دهیم.

مشکلی در اعطای نهاده وجود ندارد

علی شاپورزاده معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان قزوین اعلام می‌کند: نهاده به دو صورت در بین مرغداری‌ها توزیع می‌شود؛ در روش اول نهاده به‌واسطه شرکت پشتیبانی امور دام استان و در روش دوم از طریق شرکت‌های واردکننده که زیرمجموعه شرکت پشتیبانی امور دام هستند توزیع می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: وقتی واردکننده نهاده را وارد کشور می‌کند به شرکت پشتیبانی امور دام کشور اعلام کرده و جهادکشاورزی نیز آن‌ها را بین تشکل‌ها تقسیم می‌کند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان قزوین بیان می‌کند: در سازمان جهادکشاورزی استان به تشکل‌های موردنظر معرفی‌نامه اعطا شده و تشکل یا اتحادیه هزینه را از مرغداری‌های زیرمجموعه خود جمع‌آوری کرده، نهاده را خریداری و اسامی را برای شهر مبدأ بارگیری ارسال می‌کند و درنهایت بر اساس اسامی ارسالی نهاده‌ها از بندر امام به مقصد استان بارگیری می‌شود.

وی اضافه می‌کند: در روش دیگر با توجه به اینکه شرکت پشتیبانی در استان دارای انبار است خودش نهاده را دریافت کرده و در انبار ذخیره و به تشکل‌ها اعطا می‌کند که تشکل‌ها نیز بر اساس لیست مرغداری‌های تحت پوشش خود نهاده را دریافت می‌کنند.

شاپورزاده تصریح می‌کند: قسمت اعظم نهاده از طریق شرکت‌های واردکننده تأمین می‌شود چون پشتیبانی بیشتر نقش تنظیم بازاری و ذخیره استراتژیک دارد.

وی در پاسخ به سخن مرغداران مبنی بر عدم دریافت نهاده کافی خاطرنشان می‌کند: این صحت ندارد چرا که در حال حاضر نیز ذرت، جو و سویا در جهادکشاورزی موجود است و اگر هر واحدی به نهاده احتیاج داشته باشد اعلام نیاز کند نهاده اعطا می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان قزوین با اشاره به اینکه نهاده کمتر از یک هفته به واحدهای تولیدی اعطا می‌شود، تشریح می‌کند: به همه واحدها اعلام کردیم که اگر قصد جوجه‌ریزی طی 20 تا 25 روز آینده را داشته باشند باید نیاز خود را در سامانه ثبت کنند.

به گزارش ایسنا، فصل گرما یکی از علل افزایش قیمت مرغ است چرا که در فصل گرما نمی‌توانند بیشتر مرغ نگهداری کنند و در استان‌های جنوبی کشور نیز جوجه‌ریزی کاهش پیدا کرده است و به‌علت گرما دوره پرورش 42 روزه مرغ به 50 روز افزایش پیدا می‌کند.

در گرما تلفات افزایش پیدا می‌کند و ولی این امر نمی‌تواند باعث افزایش چندهزار تومانی قیمت مرغ باشد چراکه هر ساله مرغداران با گرمای تابستان روبه‌رو بوده‌اند.

مرغداران از افزایش هزینه کارگر و کرایه حمل نیز گله دارند که در قیمت کارشناسی ستاد تنظیم بازار کشور این موارد لحاظ شده است.

واکسن به مقدار کافی وجود دارد

حمید زینالی مدیرکل دامپزشکی استان قزوین در خصوص سخنان مربوط به مرغداران مبنی بر بیماری و عدم دریافت واکسن می‌گوید: طی 16 ماه گذشته هیچ مورد آنفلوآنزایی در مرغداری‌های استان مشاهده نشده است البته مواردی از ابتلا به نیوکاسل را در سطح کشور و استان داریم که موارد مشاهده در استان بسیار کم است.

وی ادامه می‌دهد: در سال 97 حدود نه مورد ابتلا به نیوکاسل مشاهده شد که دو مورد در واحدهای روستایی و هفت مورد در مرغداری‌های صنعتی که در نهایت سه واحد کانون بیماری اعلام و معدوم شد.

مدیرکل دامپزشکی استان قزوین تصریح می‌کند: بیش از 600 واحد مرغداری گوشتی در استان وجود دارد و این تعداد بیماری نیوکاسل در این واحدها بسیار ناچیز و در حدود پنج تا شش درصد است.

وی اظهار می‌کند: در سال‌جاری نیز سه مورد نیوکاسل در واحدهای مرغداری صنعتی شناسایی که با اعلام کانون بیماری معدوم‌سازی خسارت از طریق بیمه پرداخت شد.

زینالی با تأکید بر اینکه در بحث واکسن بیماری و نیوکاسل هیچ مشکلی وجود ندارد و برنامه واکسیناسیون مختلف اجرا می‌شود، اضافه می‌کند: برای مرغ گوشتی در تأمین همچنین وجود واکسن برای مرغداران در استان قزوین مشکلی نداریم.

مدیرکل دامپزشکی استان قزوین تشریح می‌کند: در سازمان دامپزشکی سیستم پایش و مراقبت فعال توسط مسئولین بهداشتی انجام می‌شود و امکان ندارد واحدی تلفات دهد و مسئول بهداشتی اعلام نکند؛ ورودی و تعداد جوجه‌ریزی واحدهای مرغداری و تعداد خروج آن به سمت کشتارگاه در سیستم دامپزشکی مشخص است و تلفاتی وجود ندارد که بخواهد این‌گونه در قیمت مرغ تاثیر بگذارد.

به گزارش ایسنا، با توجه به اینکه اکنون موعد آن رسیده است که مرغداران، مرغ را با قیمت مصوب به بازار عرضه کنند این واحدها از این امر سر باز زده و بهانه‌های مختلفی مبنی بر مقرون به صرف نبودن تولید بیان می‌کنند؛ این در حالی است که مرغداران دیروز و امروز نیست که وارد این شغل شده‌اند و مواردی از جمله گرمای هوا همیشه مطرح بوده است، باید از آنان پرسید چرا سالیان گذشته گرمای هوا موجب افزایش چند هزار تومانی قیمت مرغ نشده بود؟! در این میان تنها مردم هستند که متضرر می‌شوند و ضرورت دارد مسئولین امر با واحدهای متخلف برخورد کنند. منبع: ایسنا برچسب ها: افزایش قیمت ، مرغ ، بازار

منبع: ناطقان

کلیدواژه: افزایش قیمت مرغ بازار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۶۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟

یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک ۶۰ هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدودها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست.

مرتضی افقه استاد اقتصاد و کارشناس مسائل اقتصادی در تسنیم با بیان اینکه اقتصاد کشور به میزان فروش نفت؛ ارتباطات خارجی و مسائل سیاسی وابسته است، اظهارداشت: هر تحول سیاسی که منجر به تغییر در روابط خارجی و تجارت شود بر بازار ارز اثر می‌گذارد.

وی افزود: درگیری‌های سیاسی ایران و همچنین تنش‌های منطقه باعث افزایش انتظارات تورمی و در نهایت رشد نرخ ارز شد؛ اما زمانی که مردم و فعالین اقتصادی از کاهش تنش و شوک‌ها سیاسی اطمینان پیدا کردند نرخ ارز روند نزولی خود را آغاز کرد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار داشت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک ۶۰ هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدودها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست.

وی افزود: افزایش یا کاهش نرخ ارز در بلند مدت به احتمال وقوع یا عدم وقوع شوک‌های سیاسی بستگی دارد، البته خوشبختانه طبق گزارش‌های اعلام شده از سوی مراجع رسمی فروش نفت افزایش یافته؛ بنابراین دست بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز باز است.

افقه بیان کرد: بانک مرکزی در سمت عرضه با مشکلی مواجه نیست؛ بنابراین می‌تواند سیاست‌های مناسبی را در بازار ارز اتخاذ کند؛ البته هم‌اکنون نیز با اقدامات خوب بازارساز و کاهش تنش‌های سیاسی شاهد اُفت قیمت دلار هستیم.

این استاد دانشگاه درباره نقش دلالان و سفته بازان در افزایش نرخ ارز در یک ماه گذشته گفت: زمینه فعالیت سفته بازان و سوداگران با رخ دادن تنش و شوک‌های سیاسی بیشتر می‌شود یعنی زمانی که ایران با مسائل سیاسی رو به رو است عده‌ای از این فضا برای دلالی و بالا بردن نرخ ارز به منظور به دست‌آوردن عایدی استفاده می‌کنند؛ بنابراین 

دیگر خبرها

  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • سکه به کانال ۴۲ میلیون تومان بازگشت
  • قیمت دینار عراق امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش قیمت طلا و انواع سکه در بازار ؛ ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟
  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟