Web Analytics Made Easy - Statcounter

بشیری با بیان اینکه اروپا نمی‌تواند با معطل نگهداشتن ایران و خرید زمان صرفا منافع خود را تامین کند، گفت: چاره‌ای جز کاهش تعهدات برجامی خود نداریم.  به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اسماعیل بشری کارشناس مسائل بین‌الملل، در خصوص تامین منافع ایران از سوی اروپا در قالب تعهدات برجامی در مدت زمان شصت روزه دوم تا پیش از برداشته شدن گام سوم، اظهار داشت: تصور من این است که طرف‌های اروپایی کار بیشتری از آنچه تا به امروز در قالب برجام و اجرای تعهداتشان انجام دادند را پیش نخواهند برد، در واقع اروپایی‌ها برجام را صرفاً در حد شعار و مواضع سیاسی حمایتی نگه می‌دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: شاید این موضوع که ما بخواهیم به طرف اروپایی بیش از حد فشار بیاوریم و از آن‌ها توقع و انتظارات بالاتر از آنچه در توان آن‌ها است را داشته باشیم چندان هوشمندانه و مناسب نباشد، چرا که به واقع آن‌ها توان انجام تعهدات برجامی خود را با توجه به فشار‌های سنگین آمریکا ندارند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به سازوکار مالی ایجاد شده از سوی اروپا موسوم به اینستکس، افزود: در همین موضوع در میان کشور‌های عضو اتحادیه اروپا اختلاف نظر وجود دارد و همه به صورت یکدست به این موضوع نگاه نمی‌کنند، به تعبیر بهتر میزان همراهی آن‌ها با یکدیگر حتی در موضوع اینستکس هم متفاوت است.

بشری با بیان اینکه کشور‌های اروپایی که وابستگی کمتری به آمریکا از لحاظ اقتصادی دارند تا حدی می‌توانند مستقل‌تر از دیگر کشور‌های قاره سبز عمل کنند، تصریح کرد: عمده کشور‌های اروپایی به دلیل وابستگی شدید اقتصادی که به آمریکا دارند از تحریم شدن از سوی کاخ سفید نگرانند و به این دلیل نمی‌توانند با ایران همکاری داشته باشند.

وی بیان کرد: این وابستگی اقتصادی اروپا به آمریکا و ترس و نگرانی آن‌ها از اعمال سیاست‌های تحریمی، باعث می‌شود که اروپا با همه توانی که دارد هم، نتواند انتظارات به حق ایران را برآورده کرده و در نتیجه منافع به حق ایران در قالب برجام تامین نمی‌شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: ایران پیش از برداشتن گام سوم و آغاز مرحله جدیدی از کاهش تعهدات، باید بررسی کند و ببیند در دو گام گذشته چه اتفاقاتی افتاده و واکنش طرف‌های مقابل چگونه بوده است، با بررسی‌های انجام شده می‌توان متوجه شد که آیا دو گام گذشته توانسته تاثیر ملموسی بر اجرای تعهدات توسط طرف‌های اروپایی بگذارد یا آنکه بر عکس.

بشری ادامه داد: ما چاره‌ای جز کاهش تعهدات برجامی خود نداریم و این گزینه می‌تواند به عنوان مسیری مشخص تامین کننده منافع ایران در قبال بدعهدی‌های طرف‌های باقیمانده در برجام به خصوص اروپایی‌ها باشد. هر چند که باید منتظر ماند و دید نتیجه رفتار و سیاست‌های آن‌ها در آینده چه می‌شود، اما نمی‌توان برنامه‌های کشور را معطل آن‌ها نگهداشت و باید با توجه بیشتر به توانمندی‌های داخلی مسیر پیشرفت خود را طی کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر اروپا به آن چیزی که در مواضع سیاسی و بیانیه‌های خود بار‌ها مطرح می‌کند مبنی بر اینکه خواهان حفظ برجام و تداوم همکاری‌ها با ایران هستند، باور دارد، باید هزینه تمایل خود را هم بپردازد. اروپا نمی‌تواند با معطل نگهداشتن ایران و خرید زمان صرفا منافع خود را تامین کند و مسئولیتی در قبال انجام تعهداتش نسبت به ایران نداشته باشد. منبع: خبرگزاری مهر

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اتحادیه اروپا تعهدات برجامی مذاکره با اروپا بدعهدی آمریکا در برجام بدعهدی اروپا در برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۶۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

به گزارش قدس آنلاین، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در ریاض به سر می‌برد، اعلام کرد: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین، تقسیم زمین است.

به نقل از یورونیوز، رئیس دیپلماسی اروپا در جریان نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض با همتای سعودی خود دیدار کرد.

در این دیدار، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان گفت: حتی اگر آتش‌بس در غزه حاصل شود، ما همچنان باید با پیامدهای درگیری نه‌تنها در غزه بلکه در کرانه باختری رود اردن، فراتر از آن، در منطقه خود مواجه شویم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: انتظار می‌رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

بورل اظهار کرد: به من گفتند که جغرافیا دیگر مهم نیست. در اوکراین، جنگ برای سرزمین است و اینجا در غزه و فلسطین، جنگ برای سرزمین است، دو طرف برای یک سرزمین می‌جنگند و تنها راه‌حل این است که آن را به اشتراک بگذارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیشنهادات اروپایی برای رونالدینیوی قطری‌ها
  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • تلاش مهدی طارمی برای دریافت شهروندی پرتغال
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی