Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-06@13:24:43 GMT

تحریم ظریف؛ چه نتیجه‌ای باید گرفت؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۵۶۹۱۹

به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسان رضوی؛ درباره تحریم وزیر امور خارجه کشورمان از سوی دولت آمریکا چه قضاوتی باید کرد؟ تحریم، نشانه خصومت است؛ ولو به اشکال مختلف اعمال شود. فرق ترامپ با اوباما و دولت‌های اروپایی این است که "رو" بازی می‌کند.
ترامپ، برجام را امضا نکرده بود و تعهد دولت آمریکا را زیر پا گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آیا اوباما که مشوّق و بانی برجام بود، کم عهدشکنی کرد؟ آیا تحریم‌های ویزایی علیه شهروندان ۳۸ کشور در صورت سفر به ایران، در دولت اوباما تصویب و اجرا نشد؟
آیا تحریم‌های گسترده موسوم به فلج کننده، آیسا و کاتسا و قبیل آن که به شکل زنجیره‌ای تمدید یا تصویب و اجرا شدند، یادگاری دوره اوباما نیستند؟ آیا همین تحریم‌ها موجب نشد اغلب سرمایه گذاران خارجی، از همکاری با ایران منصرف شوند؟
آیا آلمانی‌ها نبودند که با وجود دعوت آقای ظریف به کنفرانس مونیخ، به هواپیمای او بنزین ندادند و توهین روا داشتند؟ آیا انگلیسی‌ها نبودند که به تصریح آقای ظریف و برخلاف تصریح برجام، اجازه ندادند حتی یک حساب بانکی از سوی ایرانی‌ها در لندن باز شود؟ آیا فرانسوی‌ها نبودند که همه قرارداد‌ها را زیر پا گذاشتند و با تحریم‌های دولت ترامپ همراهی کردند؟
چه نتیجه‌ای می‌خواهیم بگیریم؟ این که دموکرات‌های آمریکا و سه دولت اروپایی، در خباثت و خصومت با ایران، عقب‌تر از ترامپ نبوده اند و نباید از شرارت‌های ترامپ، ضرورت التماس بیشتر به دموکرات‌ها یا تروئیکای بدعهد اروپایی را نتیجه گرفت.
نباید با بزرگ نمایی عداوت‌های دولت ترامپ، نسخه اعتماد دوباره به تروئیکای اروپایی را پیچید یا با آرزو اندیشی و گفتن این که یک سال دیگر صبر کنیم شاید دموکرات‌ها در آمریکا سر کار آمدند، انجام یکطرفه تعهدات برجامی را توجیه کرد.
نباید اروپا و آمریکا را برای عهدشکنی مضاعف، حریص‌تر کرد. این خطا - یا خیانتی- راهبردی خواهد بود که کسانی بخواهند از رفتار تحریمی ترامپ و پمپئو، مذاکره دوباره بر سر برجام فعلی یا برجام‌های جدید را نتیجه بگیرند.
چه بسا یک هدف دولت ترامپ از تحریم‌های دیپلماتیک، تحریک به تداوم مذاکراتی از همان جنس باشد که او می‌گوید؛ "توافق موجود باید تکمیل شود و ضمن دائمی شدن تعهدات و محدویت‌های ایران، به سایر ابعاد قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی هم توسعه یابد".
یک نکته مهم دیگر، دلالی و واسطه گری دولت فرانسه میان ما و آمریکاست. دولت ترامپ هر چند فرانسه را واسطه کرد، اما خود، هرگز این مسیر را به رسمیت نشناخت تا دولت آقای روحانی مجبور به دادن امتیاز بیشتر شود.
فرانسه اعلام می‌کرد که می‌خواهد در ازای قانع کردن آمریکا به تعلیق تحریم ها، ایران را به دائمی کردن تعهدات موقتی برجام (از جمله بند موسوم به غروب آفتاب و نظارت‌های هسته‌ای منطبق با پروتکل الحاق) مجاب کند.
این البته، ایجاد تعهدات جدید برای ایران و نقض برجام است. متاسفانه آقای ظریف در سفر اخیر به نیویورک، اذعان کرد درباره دائمی کردن نظارت‌های موقت برجامی #مذاکره کرده است. او مجوزی برای چنین مذاکره‌ای نداشت و اقدامش تخلف بود.
اما اکنون که دولت آمریکا رسما آقای ظریف را تحریم کرده، ادعای میانجیگری فرانسه هم ساله به انتفای موضوع است. وقتی آمریکا وزیر خارجه ایران را تحریم می‌کند، در واقع زیر هر نوع مذاکره و میانجیگری زده است.
اما یک احتمال دیگر هم هست. آمریکا از این طریق می‌خواهد طرف ایرانی، از موضع پایین تر، همه این عهد شکنی‌ها را به جان بخرد و با این وجود، آماده مذاکره به مفهوم شنیدن دیکته غرب در قالب بازی پلیس بد و پلیس خوب میان آمریکا و اروپا شود.
آقای ظریف اکنون هدف تحریم‌های خصمانه دشمن است و بی تردید باید از وزیر خارجه، حمایت جانانه کرد.
در عین حال، او باید قاطع‌تر از گذشته بر خط قرمز‌های توافق موجود پافشاری کند و حتی یک سانتی متر هم کوتاه نیاید؛ و گرنه در بازی مار و پله حریفی گرفتار خواهد شد که می‌خواهد تعهد قبلی خود را ابزار باج خواهی جدید قرار دهد.
هر نوع مذاکره‌ای که برای عبور از برجام و افزایش تعهدات یا اجرای یکطرفه تعهدات بدون لغو تحریم‌های مالی و بانکی و نفتی باشد، خود زنی است.
آقای ظریف نباید به روند تعامل یکطرفه‌ای ادامه دهد که به تصریح مصاحبه خود وی در آمریکا "موجب بی اعتباری ایده تعامل با غرب و بی اعتباری من نزد مردم ایران شد".   محمد ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی و فعال رسانه‌ای 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۶۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگفتی در اسنوکر قهرمانی جهان؛ حذف وفایی، سالیوان و ترامپ

مسابقات قهرمانی جهان، تور حرفه‌ای اسنوکر که مهم‌ترین تورنمنت این رشته است، از اول اردیبهشت آغاز شده و تا هفدهم همین ماه در شفیلد انگلیس ادامه دارد.

به گزارش صدای ایران از ایرنا،رقابت‌های انتخابی این مسابقات از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۲۹ اردیبهشت ادامه دارد. حسین وفایی و امیر سرخوش ۲ نماینده ایران در رقابت‌های انتخابی قهرمانی جهان هستند. سرخوش اولین تجربه خود را پشت سرگذاشت و پس از شکست در رقابت اول از صعود به مرحله بعد باز ماند.

وفایی با رتبه جهانی ۱۹، اولین بازی خود را در جدول مقدماتی به پایان رساند. بخش اول این بازی برابر مارکوفو از هنگ‌کنگ با رنکینگ ۸۳ جهان با نتیجه ۶ بر ۳ به نفع وفایی به پایان رسید و رقابت در بخش دوم نیز باز هم با برتری وفایی با نتیجه ۱۰ بر ۴ به پایان رسید. او با این پیروزی در یک قدمی حضور در جدول اصلی و یک‌هشتم این مسابقات قرار گرفت.

وفایی توانست با پیروزی در مرحله مقدماتی به جمع ۳۲ نفر برتر مسابقات برسد و پس از صعود به جدول اصلی، با جاد ترامپ، نفر دوم اسنوکر جهان و برترین بازیکن این فصل تور اسنوکر حرفه‌ای‌ها روبه‌رو شد.

در بخش اول وفایی با نتیجه ۶-۳ از حریف انگلیسی عقب افتاد و در بخش دوم نیز نتوانست بر او غلبه کند. نهایتا این بازی با نتیجه ۱۰-۵ به سود ترامپ به پایان رسید و وفایی از یک هشتم رقابت‌های قهرمانی جهان حذف شد. ترامپ با عبور از وفایی، در مرحله یک چهارم نهایی با جک جونز، رتبه ۴۱ جهان رو به رو شد. ترامپ که خود را برای رویارویی با سالیوان، اسطوره جهان اسنوکر در نیمه‌نهایی آماده کرده بود، در عین ناباوری مقابل جونز با نتیجه ۱۳ بر ۹ شکست خورد و از رقابت‌ها حذف شد.

رونی اُسالیوان نیز در مرحله یک چهارم با استوارت بینگهام روبه‌رو شد ولی نتوانست پیروز میدان باشد. تقریبا تمام مخاطبان به این امید بودند که این اسطوره تاریخ اسنوکر، یک پای فینال باشد، اما حذف او و تمام بازیکنان برتر رنکینگ جهانی، مخاطبان این رشته را بسیار شگفت‌زده کرد.

نهایتا جک جونز که با رنکینگ ۴۴ وارد این رقابت‌ها شد، پس از صعود به رتبه ۱۶ جهان، به فینال مسابقات رسید و با کایرن ویلسون با رتبه ۱۲ جهانی روبه‌رو شد. جونز در مسیر صعود خود توانست جاد ترامپ را شکست دهد و ویلسون نیز سالیوان را پشت سر گذاشت. این ۲ بازیکن توانستند برترین اسنوکرباز‌های جهان را شکست دهند و رقابت فینال این ۲ می‌تواند حساسیت و جذابین خاص خودش را داشته باشد.

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • حذف ترامپ و ستاره ایرانی از قهرمانی جهان
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • شگفتی در اسنوکر قهرمانی جهان؛ حذف وفایی، سالیوان و ترامپ
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از فلسطین
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد