Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@04:03:33 GMT

ظرفیت فراموش‌شده معادن بوکان در رونق اشتغال و اقتصاد

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۵۷۸۳۱

ظرفیت فراموش‌شده معادن بوکان در رونق اشتغال و اقتصاد

جدای از اینکه معادن بوکان هیچ نقشی در ارتقاء حوزه اقتصادی شهرستان ندارند، حتی سبب تزریق بار منفی نیز به اقتصاد بیمار شهرستان به واسطه از بین بردن راه‌ها، کوه‌ها و در نهایت اکوسیستم طبیعی منطقه شده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کانی پرس، شهرستان بوکان در جنوب آذربایجان غربی جدای از ظرفیت بالقوه در حوزه های کشاورزی و صنایع خرد همچون کارگاه‌های کوچک تولید اتاقک‌های کامیون و … دارای پتانسیل ویژه ای در حوزه استخراج سنگ‌های مختلف معدنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس داده‌ها و آمار، یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین پایه‌های اقتصاد در کشورهای مختلف را باید معادن آن کشور دانست که بعد از نفت در جایگاه دوم اقتصاد جهان قرار دارد.

بی شک استفاده و بهره‌برداری از ذخایر زیر زمینی می تواند سبب رونق اقتصادی و به دنبال آن توسعه اقتصادی شود هرچند این مهم در شهرستان بوکان با ۱۹ معدن فعال هنوز نتوانسته جایگاه ویژه خود در اقتصاد شهرستان را پیدا کند.

طی چند سال گذشته بسیاری از کوه‌های بوکان شاهد تغییرات اساسی در شکل ظاهری خود به واسطه اکتشافات و استخراج سنگ‌های معدنی قرار گرفتند اما به علت نبود زیرساخت مناسب در حوزه پایین دستی، مردم این شهرستان تنها شاهد نابودی اکوسیستم طبیعی محیط پیرامون خود هستند.

هم اکنون در شهر بوکان بیش از ۴۰ معدن وجود دارد که ۱۹ معدن آن به صورت فعال در حال استخراج کانی های مختلف هستند که سهم سنگ مرمریت در این میان بیشتر از دیگر سنگ های معدنی است اما اقتصاد بوکان از این پتانسیل مهم اقتصادی همچون حوزه کشاورزی و گردشگری هیچ سودی نبرده در حالی که می‌تواست با احداث صنایع پایین دستی معادن شاهد جهش خیره کننده ای در حوزه صنعت و اقتصاد خود باشد.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بوکان در گفتگو با کانی پرس، بوکان را قطب سنگ مرمریت در ایران دانست و گفت: اکنون سنگ های مرمریت بوکان در بسیاری از کارخانه های بزرگ تولید سنگ های ساختمانی مورد استفاده و از مرغوب ترین سنگ ها در کشور است.

حسین عبدی، ادامه داد: سنگ مرمریت، کوارتز، گرانیت و غیره در بیش از ۲۰ معدن بوکان اکتشاف می شوند که بر اساس برآوردها سنگ معدن ذخیره شده از معادن شهرستان بوکان ۳۱ هزار و ۳۷۰ تن است.

وی، با اشاره به نبود کارخانه‌های سنگبری در بوکان نیز عنوان کرد: امید است در این باره تمهیدات مهمی اندیشه شود هرچند تا کنون اقدامی در این راستا صورت نگرفته است.

بی تردید با سرمایه گذاری درحوزه پایین دستی معادن می توان شاهد جهش ویژه ای در کاهش بیکاری و همچنین رونق اقتصادی بود اما متاسفانه تاکنون و برخلاف وجود ۴۰ معدن هیچ‌گونه سرمایه گذاری در حوزه کارخانجات فرآورده سنگ در این شهرستان صورت نگرفته است.

جدای از اینکه معادن بوکان هیچ نقشی در ارتقاء حوزه اقتصادی شهرستان ندارند، حتی سبب تزریق بار منفی نیز به اقتصاد بیمار شهرستان به واسطه از بین بردن راه‌ها، کوه‌ها و در نهایت اکوسیستم طبیعی منطقه شده اند.

امید است در سال رونق تولید، دولت از توسعه معادن و صنایع وابسته به آن حمایت تام و تمامی به عمل آورد تا بخشی از مشکلات اشتغال و تولید مردمان این منطقه رفع شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۷۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد«ایده بازار» برای مشارکت مردم در اقتصاد برگزار شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمجتبی حسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در مراسم افتتاحیه رویداد صدرا با شعار«صنعت، دانشگاه، راه اشتغال» که در دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد اظهار کرد: با توجه به برگزاری این رویداد‌ها باید ابتدا رویداد«عارضه‌یابی عدم حضور دانشجویان در این همایش‌ها و برنامه‌ها» را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه شاید بخشی از استقبال کمرنگ دانشجویان به خاطر عدم عمل‌گرایی مسئولان در تحقق وعده‌ها بوده، افزود: یکی از دغدغه‌های دولت سیزدهم ایجاد اشتغال پایدار برای فارغ‌التحصیلان است که در استان همدان نیز روی این موضوع متمرکز شده‌ایم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با طرح این سؤال که با وجود ایجاد اشتغال در استان و رشد در این زمینه چرا این اتفاق در جامعه محسوس نیست، گفت: یکی از دلایل این موضوع عمده ایجاد اشتغال برای جامعه غیردانشگاهی بوده و انتظار بیشتر نیز از سوی این قشر است.در سال جاری ۴۲ درصد تسهیلات و تعهد اشتغالزایی در استان را به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اختصاص خواهیم داد در همین راستا از ۱۷ هزار و ۶۹۹ مورد تعهد اشتغال برای قریب به ۷ هزار و ۵۰۰ نفر از فارغ‌التحصیلان استان اشتغال پایدار ایجاد می‌کنیم.

حسینی روح رویداد صدرا را نقطه اتصال دانشگاه و صنعت عنوان کرد و با طرح این سؤال که دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاه‌ها چقدر کارایی داشته، تأکید کرد: باید چگونه مهارت‌آموزی را به دانشجو آموزش دهیم و بعد از او انتظار داشته باشیم. آموزش؛ کارآفرینی و اشتغال سه مؤلفه رشد جامعه بوده و دنیای امروز عصر دانش است و گذار به سمت هوش مصنوعی و دنیای پیچیده دیجیتال. نمی‌توان مفاهیم سال‌های پیش را به دانشجو آموزش داد و انتظار تحول داشت.

وی با بیان اینکه باید به‌روز بود و رویکرد آینده‌پژوهی داشت، اضافه کرد: توسعه فعالیت‌های فناورانه؛ برخورداری از خلاقیت، تکنیک حل مسئله و تفکر خارج از چارچوب اداری برای تحول باید مدنظر باشد امروز دیگر وقت آزمون‌وخطا نیست. تحقیقات و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد به‌واسطه سونامی فناوری برخی مشاغل از دست خواهد رفت؛ بنابراین حتماً باید نوآور و به‌روز باشیم؛ البته به لطف دانشگاه در بسیاری از علوم فناورانه پیشرو هستیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان مطرح کرد: پیشنهاد می‌کنم دانشگاه آزاد اسلامی رویدادی را برگزار کند و از ابتدا و تا انتها یک شغل مولد را آموزش دهد، خلق ایده و ایجاد مشاغل پیگیری را کند و آموزش‌ها کاملاً عملیاتی شود.
حسینی بر لزوم برگزاری«ایده بازار» در دانشگاه تأکید کرد و توضیح داد: برای مشارکت مردم در اقتصاد ایده‌ها به جد پیگیری می‌شود؛ در استانداری نیز فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای نحوه واگذاری به مردم را احصا کرده‌ایم ضمن اینکه اقناع‌سازی مردم برای مشارکت با تضمین سود لحاظ خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • واحد کشتارگاه صنعتی در فسا بار دیگر آغاز به کار کرد/ اشتغال ۱۰۰ کارگر
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان زمینه‌ساز تقویت چرخه تولید و اقتصاد کشور است
  • رویداد«ایده بازار» برای مشارکت مردم در اقتصاد برگزار شود
  • کاهش آمار جرایم مختلف در بوکان
  • معادن؛ ثروتی نهفته در خاک/ بی بهره چون کهگیلویه و بویراحمد
  • رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه با ابلاغ و اجرای طرح جامع
  • جان باختن یک کارگر در معدن زغال‌سنگ هشونی کوهبنان
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور