Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@08:07:35 GMT

موتور تلمبه هایی که شیره حیات اترک را می کشند

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۵۸۴۹۰

موتور تلمبه هایی که شیره حیات اترک را می کشند

خراسان شمالی شش هزار و ۶۰۰ کیلومتر رودخانه و مسیل دارد که دو هزار و ۱۰۰ کیلومتر آن رودخانه ها و مسیل‌های مهم محسوب می شود .

به گزارش ایسنا، منطقه خراسان شمالی، خراسان شمالی یکی از استان هایی است که برخی از مردم روستایی و زمین های کشاورزی برای تامین آ ب شرب و آب کشاورزی با مشکل تامین آب مواجه هستند و همین امر در سال گذشته تبدیل به یک بحران برای مردم روستایی شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در این میان کشاورزان و افراد سودجویی وجود دارند که برای دریافت آب بیش از حق آبه خود اقدام به بکار بردن موتور تلمبه بر روی رودخانه ها و یا چاه های مجاز و غیرمجاز می کنند.

موتور تلمبه هایی که در رودخانه اترک به جان آب افتاده اند

مجرد یکی از اهالی روستای نجف آباد در توابع بخش گرمخان در شهرستان بجنورد در گفت و گو با ایسنا گفت: رودخانه اترک از نزدیکی روستای نجف آباد عبور می کند و بالادست این روستا، چندین روستا وجود دارد.

وی افزود: جهاد کشاورزی برای اینکه تمامی روستاها از آب این رودخانه بهره مند شود در هر روستا یک بند ایجاد کرده تا بخشی از این آب در آنجا ذخیره و مابقی آب سرریز شود و به روستاهایی پایین دست حرکت کند.

مجرد ادامه داد: اما متاسفانه برخی از افراد به حق خود راضی نیستند و علاوه بر آب ذخیره شده در پشت بند، اقدام به بکار بردن موتور تلمبه دیزلی در رودخانه برای سوق دادن آب بیشتر به رودخانه ها می کنند.

وی اظهار کرد: همین امر موجب شده تا آب خیلی کمی از روی بند سرریز شود در نتیجه آب چندانی به روستاهای پایین دست همچون نجف آباد نرسد.

وی تصریح کرد: در گذشته صدای این موتور تلمبه ها که همچون زالو آب را به سمت خود می کشند در شب شنیده می شد اما حال اگر سری به اطراف رودخانه اترک زده شود این صدا در طول روز نیز به وضوح شنیده می شود.

کاهش منابع آبی کشاورزان را به سوی تک محصولی سوق داده است

یکی دیگر از اهالی این روستا در ادامه در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: کاهش نزولات آسمانی و استفاده بیش از حد آب رودخانه توسط روستاهای بالادست همچون قشلاق، عبدل آباد، آق تپه و ... سبب شده که آب چندانی به این روستا نرسد در نتیجه از چند محصولی به سمت تک محصولی پیش رفته ایم.

وی گفت: در حال حاضر روستاهای پایین دست بخش حصار گرمخان همچون نجف آباد مجیور هستند فقط محصولاتی همچون گندم و جو که پاییزه را کشت کنند که این محصولات بتوانند از اب و رطوبت پاییزه، زمستان و ابتدای بهار استفاده کنند.

وی افزود: در گذشته تعداد زیادی از کشاورزان در گذشته علاوه بر گندم و جو اقدام به کشت محصولات دیگری همچون پنبه، گوجه فرنگی و ... می کردند که اکنون یا این محصولات کشت نمی شود و یا اینکه در سطح بسیار اندکی کشت می شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر پنبه کاشته و باید آبیاری آن را انجام دهد، اظهار کرد: شب گذشته نوبت آبیاری زمین های کشاورزی من بود اما از سطح پنج هزار متر موفق شدم چیزی حدود 500 متر را آبیاری کنم.

توقیف سالانه 200 تا 250 موتور تلمبه غیرمجاز از رودخانه

وحید معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز در ادامه گفت: استفاده از موتور تلمبه دیزلی غیرمجاز در مسیر رودخانه بیشتر در شهرستان مانه و مسلقان مشاهده می شود.

وی افزود: بیشتر تلمبه های بکار برده شده غیر مجاز در حاشیه رودخانه اترک است.

وحید ادامه داد: بیشتر استفاده تلمبه های دیزلی به هنگام پر آب بودن رودخانه هاست.

وی با اشاره به اینکه فعالیت این تلمبه ها غیرمجاز است، اظهار کرد: این تلمیه ها برای کشیدن آب بیشتر از رودخانه ها برای امر کشاورزی استفاده می شود که با مشاهده آن با آن ها برخورد قانونی می شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر این تلمبه ها هم در شب و هم در روز فعالیت می کنند و سالانه به طور متوسط 200 تا 250 موتور تلمبه غیرمجاز توسط این شرکت توقیف می شود.


انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف پنبه جهاد کشاورزی زمستان زمین گوجه فرنگی قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۸۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش و پرورش احیا کننده نسل جدید ما است

 آیت‌الله مصطفی محامی ر همایش خیران مدرسه ساز ضمن قدردانی از حضور و مشارکت خیران در برنامه‌ها و فعالیت‌های دستگاه تعلیم و تربیت گفت: خداوند متعال در قرآن کریم بیان داشته: "وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا" زنده کردن یک انسان همانند حیات بخشیدن به کل جامعه و زنده کردن همه انسان‌هاست و در مقابل آن عنوان می‌کند:" مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الْأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا" اگر یک نفر را از بین ببرد مانند این است که همه مردم را از بین ببرد.

وی افزود: در تفسیر این آیه شریفه، بزرگان نظرات مختلفی را عنوان کرده‌اند از اینکه یک تشبیه برای بیان عظمت کار بوده و یا با این تعبیر که یک فرد می‌تواند مبدا تولید نسل باشد و لذا احیای یک نفر احیای یک نسل است.

️امام جمعه زاهدان بیان کرد: در ادبیات قرآنی حیات منحصر به این حیات مادی نیست بلکه عقل، اندیشه و علم اوست و بر این اساس دستگاه آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت دستگاه احیا کننده نسل جدید ما می‌باشد بنابراین کاری که شما در آموزش و پرورش انجام می‌دهید از جهات مختلف ضریب می‌خورد.
️وی ادامه داد: بر اساس همین نگاه انجام کار خیر در حوزه آموزش و پرورش نیز دارای ارزش افزوده است بویژه که این کار در یک استان پهناور همچون سیستان و بلوچستان صورت می‌گیرد چرا که این استان دارای ظرفیت‌ها و توانمندی‌های زیادی است و یکی از این ظرفیت‌ها وجود نیرو‌های با استعداد است که متاسفانه به درستی شکوفا نشده و مورد استفاده قرار نگرفته و نیازمند توجه ویژه هستند.
️️آیت‌الله محامی تصریح کرد: خیران عزیز باید قدر خود را بدانند و خداوند متعال را برای این نعمت، موهبت و لطفی که شامل حالشان کرده شکرگزاری کنند.
️وی خاطرنشان کرد: این احیا دارای فرایندی است که بخشی در تامین امکانات و سخت افزار و بخشی در تهیه نرم افزار از جمله برنامه، معلم و اساتید است و این ۲ مجموعه باید با هم هماهنگ و در یک راستا حرکت کنند.

️نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان عنوان کرد: مهمتر از توسعه کمی مدارس کیفیت بخشی به آنهاست و در این جهت نیازمند استفاده از نیرو‌های توانمند و با تجربه هستیم که از جمله کمبود‌های ماست و باید در جهت آموزش نیرو‌ها برنامه‌ریزی صورت گیرد و باید دقت کنید که مدارس پس از ساخت رها نشوند و در گام بعد باید تلاش کنید تا کیفیت خدمات در مدارس ارتقا پیدا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • وحدت مسلمین از مهمترین رهاوردهای اجتماعی حج است
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • دست‌کم گرفته‌ شده همچون آلبرتو جیلاردینو؛ بقای جنوا در سری آ به راحتی تضمین شد
  • ببینید | حضور ترسناک یک کورکودیل در حیات یک خانه‌!
  • درمان گیاهی ریزش مو
  • تاتنهام ۲ - ۳ آرسنال/ توپچی‌ها از رقابت با سیتی کنار نمی‌کشند+ فیلم
  • آمادگی داریم برای رفع مشکلات اصفهان کنار مدیریت استان بایستیم
  • میمند همچون نگینی در فیروزآباد، فارس و در سطح کشور می‌درخشد
  • آموزش و پرورش احیا کننده نسل جدید ما است
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟