Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-06@08:30:43 GMT

حمایت از کشاورزان؛ ضامن تامین امنیت غذایی

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۵۸۶۴۱

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی تاکید دارد که سیاست های حمایتی دولت ها در بخش کشاورزی و بهره وری، از عوامل اثرگذار امنیت غذایی است که در همه کشورهای پیشرفته با جدیت دنبال می شود.

عباس کشاورز روز دوشنبه در هفتمین نشست فصلی معاونان بهبود تولیدات گیاهی و مدیران زراعت سراسر کشور در همدان خاطرنشان کرد: آینده کشاورزی ایران که دولت پیگیر آن است بر سه محور حفظ منابع، افزایش درآمد کشاورزان و تقویت امنیت غذایی برنامه ریزی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی عنوان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که هرگاه بخش کشاورزی یک کشور فضای رقابتی نداشته باشد، اتکای آن کشور به محصولات غذایی وارداتی افزایش خواهد یافت و برنامه‌های کاهش فقر در روستاها با محوریت اقتصاد کشاورزی، کمتر به نتیجه مطلوب خواهد رسید.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی که خود را از جنس کشاورزان می داند معتقد است، در همه کشورها و حکومت ها به دلیل امنیت غذایی حمایت از محصولات مورد توجه است اما ایران جزو کشورهایی است که حمایت از محصولات کشاورزی در اولویت نیست.
کشاورز می گوید: کشور ترکیه بدون اتکا به منابع نفتی سالانه 15 میلیارد دلار از کشاورزان حمایت می کند و این جزو وظایف ما است که به فکر درآمد کشاورزان باشیم و سطح مالی آنها را ارتقا دهیم.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی معتقد است، توسعه به دست دولت قابل انجام نیست بلکه توسط ظرفیت بخش خصوصی دست یافتنی است.
وی خواستار حمایت از کشاورزان و توسعه کشت های جایگزین شد و اظهار داشت: اگر کاری کنید که درآمد کشاورزان بیشتر از پس انداز باشد به طور قطع کشاورزی توسعه می یابد.
حفظ منابع محور مهم برای آینده کشاورزی 
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه حفظ منابع و پایداری بخش کشاورزی نباید فدای منافع کوتاه مدت شود، گفت: بخش خصوصی برای پیشرفت و توسعه کشاورزی کشور باید بیش از این فعال شده تا دانش کشاورزان عملیاتی و فرصت های شغلی بیشتری ایجاد شود.
کشاورز گفت: برای این که شغل کشاورزی تخصصی، شناسنامه دار و دارای اعتبار حقوقی و فنی و اقتصادی شود، چاره ای نداریم مگر اینکه از این وضعیت خارج شده و به سمت کشاورزی صنعتی برویم. 
وی با بیان اینکه هشت محصول کشاورزی در کشور وارد می شود خاطرنشان کرد: ما برای این هشت محصول اساسی طرح خوداتکایی تهیه کرده‌ایم که ضریب خوداتکایی آنها در این طرح‌ها مشخص شده است.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: این هشت محصول شامل برنج، جو، گندم، حبوبات، پنبه، چغندر قند، ذرت و دانه‌های روغنی هستند که در پنج سال گذشته در تولید گندم به خودکفایی دست یافتیم و در تولید شکر نیز در آستانه خودکفایی بودیم که مشکلاتی به وجود آمد.
بدون توجه به حفظ منابع آبی نظریه پردازی نشود 
وی افزایش بهره وری با کاهش مصرف آب را از مهمترین رویکردهای وزارت جهاد کشاورزی دانست و تاکید کرد: کسی بدون توجه به حفظ منابع آبی در هیچ یک از بخش های کشاورزی نظریه پردازی نکند. 
کشاورز با بیان اینکه در سیل نوروز امسال 700 هزار تن گندم خوزستان را از دست دادیم و در تولید برنج نیز دچار تناقض هستیم. 
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به از دست رفتن منابع از جمله آب و خاک در دشت خرامه مرودشت اظهار داشت: کشاورزان این مناطق زمانی سالانه از هر هکتار سه نوع محصول برداشت می کردند و امروز به جایی رسیده اند که سالانه فقط یک تن گلرنگ از هر هکتار برداشت می شود.
وی با ابراز نگرانی برای حفظ اراضی و شالیزارهای شمال اظهار داشت: برای تولید برنج جز گیلان و مازندران جایی نداریم و نگران آینده این مناطق هستم.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Ecv برچسب ها: کشاورزی ، امنیت غذایی ، غذا

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کشاورزی امنیت غذایی غذا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۸۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود

حسین زند گفت: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با ارائه یارانه کود و سبد کودی کامل، نقش مهمی در حمایت از کشاورزان استان و تولید پایدار گندم ایفا می‌کند که در همین رابطه در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۸ هزار تُن انواع کود‌های شیمیایی یارانه‌ای بین کشاورزان قمی توزیع شد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم افزود: تلاش ما این است که با تامین و توزیع به‌موقع کود‌های پایه کشاورزی و ترویج دانش فنی مصرف این نهاده‌ها در میان بهره‌برداران، به‌منظور تولید پایدار محصولات راهبردی همچون گندم و دیگر غلات، نقش موثری ایفا کنیم.

او  ادامه داد: در همین راستا در سالی که گذشت، به مدد همت و تلاش بی‌وقفه کشاورزان و حمایت‌های دولت، با تامین به‌موقع و توزیع گسترده و مصرف قابل توجه کود‌های پایه کشاورزی، شاهد رشد در تولید گندم بودیم که این دستاورد بزرگ، مرهون زحمات و تلاش‌های بی‌وقفه همه دست‌اندرکاران این زنجیره است.

زند گفت: یکی از مهمترین عواملی که می‌تواند منجر به افزایش کمی و کیفی انواع محصولات کشاورزی شود، بهبود تغذیه گیاهی است. هر چقدر تغذیه گیاهی بهتر و هدفمندتر انجام شود، نتیجه حاصل از آن در بهبود کمی و کیفی محصول آن بهتر خواهد بود. در همین رابطه مصرف کافی و متعادل انواع کود‌های شیمیایی به‌خصوص کود‌های فسفاته و پتاسه نقش بسیار موثری دارد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم بیان کرد: با توجه به شرایط خاصی که استان قم به لحاظ تنش‌های آب و هوایی دارد، تغذیه گیاهی در آن اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و باید به آن توجه ویژه‌ای شود، ما در سه سال گذشته با انجام کار‌های ترویجی که با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان انجام گرفت و با تدارک و فراهم نمودن سبد کودی کامل، انواع کود‌های پتاسه و فسفاته از طریق شبکه رسمی توزیع شرکت خدمات حمایتی کشاورزی درسطح استان (کارگزاری‌های توزیع نهاده‌های کشاورزی) توزیع و دربخش کشاورزی استان مصرف شد.

او  افزود: در نتیجه توانستیم عدد بسیار خوبی از مصرف ترکیب مناسب کود‌ها را داشته باشیم. این اقدام‌ها باعث شد که استان قم در سال‌های اخیر رتبه برتر در مصرف بهینه و متعادل و ترکیب مناسب کودی در سطح کشور را به دست آورد.

به گفته متولیان بخش کشاورزی قم طی ۲ سال گذشته (از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم) بالغ بر ۱۲۹ طرح کشاورزی با سرمایه‌گذاری ۴۵۰ میلیارد تومان و ایجاد اشتغال مستقیم برای یک‌هزار و ۲۹۱ نفر در قم به‌بهره‌برداری رسیده‌است.

این میزان سرمایه‌گذاری و افتتاح طرح‌های کشاورزی در استان قم نشان از اهتمام جدی دولت سیزدهم نسبت به موضوع امنیت غذایی و افزایش ظرفیت تولید و اشتغال در این بخش مهمی اقتصادی دارد.

گفتنی‌است ۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت می‌رود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.

به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند