Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیازی گفت: اگرچه تا پایان فصل برداشت نمی‌توان میزان دقیق تولید را اعلام کرد، اما بر آورد می‌شود که حداقل تولید سیب زمینی به ۵ میلیون تن برسد.

 

رحیم نیازی رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار سیب زمینی اظهار کرد: هم اکنون برداشت سیب زمینی از استان‌های همدان، کرمانشاه، لرستان، اردبیل، مناطق سردسیر کرمان و فارس در حال انجام است که با ازدیاد عرضه محصول، بازار به آرامش می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: قیمت کنونی هر کیلو سیب زمینی سر مزرعه با کاهش نسبی نسبت به هفته‌های اخیر ۳ هزار و ۵۰۰ تومان است که با برداشت انبوه محصول، نرخ محصول در بازار شکسته می‌شود.

نیازی با انتقاد از قیمت بالای سیب زمینی در خرده فروشی‌ها گفت: با توجه به نرخ کنونی سیب زمینی سرمزرعه و احتساب هزینه‌های حق العمل کاری میادین میوه و تره بار و خرده فروشی، حمل و نقل و ... حداکثر محصول ۲۰ تا ۳۰ درصد بالاتر از قیمت مزرعه باید در مغازه‌ها عرضه شود.

بیشتر بخوانید: وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار نمره قبولی ندارد/ دلیل اصرار مسئولان بر احیای مجدد وزارت بازرگانی چیست؟

رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی با اشاره به اینکه آمار نهایی سطح زیر کشت سیب زمینی اعلام نشده است، بیان کرد: اگرچه تا پایان فصل برداشت نمی‌توان میزان دقیق تولید را اعلام کرد، اما بر آورد می‌شود که حداقل تولید سیب زمینی  به ۵ میلیون تن برسد.

نیازی با اشاره به اینکه تصمیمات یک شبه مسئولان در حوزه صادرات به ضرر تولید داخل تمام می‌شود، اظهار کرد: اتخاذ تصمیمات یکباره ممنوعیت صادرات سیب زمینی به سبب از دست دادن بازار‌های هدف، ضربه مهلکی به تولید و درآمد ملی وارد می‌کند، از این رو از مسئولان وزارت خانه‌های ذی ربط انتظار داریم که برای کنترل صادرات تنها تعرفه و عوارض صادراتی اخذ کنند چرا که تصمات خلق الساعه، صادرکنندگان را با چالش‌های جدی مواجه می‌کند.

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت صادرات سیب زمینی گفت: اگرچه در شرایط فعلی ممنوعیتی برای صادرات سیب زمینی نداریم، اما قیمت این محصول در بازار‌های هدف به قدری پایین است که صادرات صرفه اقتصادی ندارد.

وی با اشاره به اینکه کشاورزان به نرخ خرید تضمینی سیب زمینی اعتقادی ندارند، بیان کرد: با توجه به افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی همچون سم، کود، ادوات و ماشین آلات، بذر و ... نرخ خرید تضمینی سیب زمینی برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد.

رئیس انجمن سیب زمینی در پایان نرخ سیب زمینی را همانند سایر محصولات کشاورزی تابع عرضه و تقاضا دانست و گفت: با عرضه فراوان سیب زمینی تا اواخر مرداد پیش بینی می‌شود که قیمت محصول مجدد در مدار کاهشی قرار گیرد، اما هم اکنون نمی‌توان درصدی برای آن اعلام کرد.

انتهای پیام/

قیمت سیب زمینی در هفته های آتی مجدد در مدار کاهشی قرار می گیرد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشاورزان صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۹۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به گزارش خبرنگار مهر، قیمت عمده فروشی محصولات کشاورزی برای هفته جاری (۱۰ تا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) از سوی میدان بزرگ میوه و تره بار تهران اعلام شد.

مهر در گزارشی نوشت: قیمت انواع میوه‌های تولید داخل در میوه فروشی‌های مناطق مرکزی رو به پایین شهر به شرح زیر است؛

هر کیلو گرم سیب زرد ۳۱ تا ۵۹.۸۰۰، سیب قرمز ۳۱ تا ۵۹.۸۰۰، لیمو شیرین ۴۴.۸۰۰، کیوی ۵۲ تا ۹۸، توت فرنگی ۹۸ تا ۱۸۹، گریپ‌فروت ۱۸ تا ۲۴.۸۰۰ به ۲۸ و پرتقال ۱۳ تا ۵۹.۸۰۰ تومان است.

در بازار میوه‌های آبدار هر کیلو هندوانه بین ۶ تا ۲۰، خربزه ۱۶.۸۰۰، جانا ۱۸.۵۰۰، طالبی ۱۸.۵۰۰ تا ۳۶، دستنبو ۲۳.۸۰۰، ملون ۱۶.۸۰۰ تا ۲۸.۵۰۰ تومان قیمت گذاری شده است.

در بازار میوه‌های وارداتی هم موز هر کیلو ۶۰ تا ۸۸.۸۰۰ تومان، هر دانه نارگیل بین ۵۰ تا ۷۵ و آناناس ۲۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسند.

در ادامه قیمت انواع سبزی و صیفی جات تولید داخل در میوه فروشی‌های مناطق مرکزی رو به پایین شهر نیز می آید؛

هر کیلو گرم گوجه فرنگی ۱۵.۹۰۰ تا ۲۳، هویج ۱۰.۵۰۰ تا ۱۲.۸۰۰، کاهو ۱۴.۵۰۰ تا ۲۵، کدو ۲۱ تا ۲۲.۸۰۰، کرفس ۱۲ تا ۲۴.۸۰۰، کلم پیچ ۷.۵۰۰ تا ۱۵.۸۰۰، کلم بروکلی ۲۰ تا ۶۸، خیار ۲۰ تا ۲۹.۸۰۰، لیمو ترش ۳۷ تا ۱۲۰، لوبیا سبز ۳۲ تا ۴۶.۸۰۰ و سیر تازه ۱۹۰ هزار تومان تعیین شده است. همچنین هر بسته گوجه گیلاسی ۴۵ تا ۶۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

سیب زمینی در این بازار هر کیلو ۲۳.۸۰۰، پیاز شیری (سفید) ۲۴.۹۰۰ تا ۳۴.۸۰۰ و پیاز زرد ۱۸ تا ۳۵.۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

گفتنی است؛ انواع میوه ۴۰ درصد و سبزیجات ۳۲ درصد ارزان‌تر در میادین و بازارهای میوه و تره بار به فروش رسید. همچنین مواد پروتئینی ۶۳ درصد، غلات ۸ درصد، مرغ ۶ درصد، تخم مرغ ۱۴ درصد و قند ۱۳ درصد ارزان‌تر از سطح شهر است.

در ادامه جدول قیمت عمده فروشی محصولات کشاورزی میدان بزرگ میوه و تره بار تهران قابل مشاهده است.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901266

دیگر خبرها

  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه