Web Analytics Made Easy - Statcounter

جعفر قادر گفت:شاید یکی از تنها فواید حذف چهار صفر از پول ملی آن هم نه در دوره تحریم و کمبود منابع مالی کشور کاهش هزینه های چاپ و انتشار و توزیع پول باشد اما حذف چهار صفر به خودی خود اثر ملموسی در کاهش تورم به جای نمی گذارد.

جعفر قادری اقتصاددان در گفت‌وگو با قدس آنلاین درخصوص چرایی توجیه ناپذیر بودن حذف چهار صفر از پول ملی گفت: اگر دولت به منظور کاهش تورم چهار صفر را از پول ملی حذف می کند قطعا مرتکب اشتباه بزرگی شده است چرا که حذف چهار صفر از پول منجر به کاهش تورم نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید یکی از تنها فواید حذف چهار صفر از پول ملی آن هم نه در دوره تحریم و کمبود منابع مالی کشور کاهش هزینه های چاپ و انتشار و توزیع پول است اما حذف چهار صفر به خودی خود اثر ملموسی در کاهش تورم به جای نمی گذارد.

وی در خصوص نواقص نظام پولی کشور بیان داشت: واقعیت این است که نظام پولی کشور که در گذشته دینار و سپس به ریال تبدیل شد، جزء ندارد؛ به این معنا که دلار و یورو دارای جزء هستند یعنی هر دلار و یورو صد سنت می‌شود در حالی که نظام پولی ما چنین موضوعی را ندارد لذا این ایراد بر نظام پولی ما وارد است.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: تغییرات درحد برطرف کردن جزییات نظام پولی کشور قابل قبول است. تبدیل شدن واحد پول ملی به تومان شود و تبدیل هر تومان به صد ریال قابل توجه است اما دولت باید به این مهم توجه داشته باشد که اکنون شرایط مناسبی برای اجرای این اصلاح با توجه به نرخ تورم بالا نیست واگر نرخ تورم بالا باشد هزینه تغییر واحد پول و حذف چهار صفر را بپذیریم بعد از گذشت مدت کوتاهی باید صفرهای دیگری را از پول ملی کم کنیم، بنابراین انتظار می‌رود دولت به جای تمرکز بر مسائل اصلی اقتصاد کشور و راهکار دادن برای حل مشکلات کلیدی خود را درگیر موضوعاتی نکند که تفاوتی بر تقویت اقتصاد و کاهش تورم نمی‌گذارد.

وی درادامه تصریح کرد: درحال حاضر هیچ یک از مؤلفه‌های حذف چهار صفر از پول ملی وجود ندارد لذا دولت باید این کار را به زمان مناسبت‌تری واگذار کند، زمانی که نرخ تورم شدیداً کاهش یافته یا نزدیک به صفر رسیده است.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حذف صفر از پول ملی حذف چهار صفر از پول ملی نرخ تورم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۰۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶

پیش‌بینی می‌شود تورم جهانی پس از رسیدن به اوج ۸.۷ درصدی در سال ۲۰۲۲ به ۵.۹ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا کند و تا سال ۲۰۲۶ به ۳.۷ درصد برسد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نرخ تورم جهانی به‌تدریج در حال کاهش، اما این کاهش کند بوده است. سوال این است که آیا تورم به اندازه کافی کاهش پیدا می‌کند تا سیاست‌های پولی را تسهیل کند یا خیر. فدرال رزرو تاکنون نرخ‌ها را به مدت ۹ ماه در میان تورم اصلی قوی‌تر از حد انتظار نگه داشته است که این اقدام قیمت‌های نوسان انرژی و مواد غذایی را حذف نمی‌کند.

با این حال با نگاهی بیشتر به آینده، پیش‌بینی‌های تورم صندوق بین‌المللی پول (IMF) نشان می‌دهد که با کاهش فشار قیمت‌ها، تورم کاهش پیدا می‌کند، اما مسیر کاهش تورم خالی از ریسک‌های ناشناخته نیست.

چشم‌انداز تورم صندوق بین‌المللی پول

طبق آخرین پیش‌بینی‌های صندوق بین‌المللی پول برای نرخ تورم جهانی تا سال ۲۰۲۶، تورم جهانی پس از رسیدن به اوج ۸.۷ درصدی در سال ۲۰۲۲ به ۵.۹ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا خواهد کرد. این امر نشان‌دهنده روندهای تورم امیدوارکننده در میان رشد انعطاف‌پذیر جهانی است.

در حالی که تورم تا حد زیادی به دلیل کاهش قیمت انرژی و کالاها کاهش پیدا کرده است، تورم بالای مداوم خدمات چالش‌هایی را برای کاهش فشار قیمت‌ها ایجاد می‌کند. علاوه بر این، صندوق بین‌المللی پول خطر بالقوه تشدید درگیری در خاورمیانه را برجسته می‌کند که می‌تواند به شوک‌های قیمت انرژی و هزینه‌های حمل‌ونقل بالاتر منجر شود.

این تحولات می‌تواند بر سناریوهای تورم تأثیر منفی بگذارد و بانک‌های مرکزی را به اتخاذ سیاست‌های پولی سخت‌تر ترغیب کند. به‌طور کلی پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۲۶، تورم جهانی به ۳.۷ درصد کاهش داشته باشد که به‌طور قابل توجهی بالاتر از هدف دو درصدی تعیین‌شده توسط چندین اقتصاد بزرگ است. از سوی دیگر در این سال می‌توان شاهد واگرایی در مسیر تورم بین اقتصادهای پیشرفته و نوظهور بود.

در حالی که پیش‌بینی می‌شود کشورهای ثروتمند تا سال ۲۰۲۶ نرخ تورم را نزدیک‌تر به هدف دو درصدی ببینند، پیش‌بینی می‌شود که نرخ تورم در اقتصادهای نوظهور به ۴.۹ درصد برسد که به میانگین‌های قبل از همه‌گیری نزدیک‌تر خواهد شد.

کد خبر 750447

دیگر خبرها

  • «رامهرمز» ظرفیت مناسبی برای تولیدات پایین دستی پتروشیمی دارد
  • نرخ رشد پایه پولی ۱۶.۹ درصد کاهش یافت
  • نرخ رشد پایه پولی به ۱۶.۹ درصد رسید
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • سازمان غذا و دارو: بیماران قلبی نگران وارفارین نباشند
  • پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶