Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@08:26:53 GMT

غرب گلستان،غنی از ثروت اما در فقر

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۶۲۳۴۲

غرب گلستان،غنی از ثروت اما در فقر

منطقه غرب گلستان با داشتن ثروت فراوان در حوزه های گردشگری ، اقتصادی ، اجتماعی و کشاورزی متاسفانه یکی از مناطق کمتر توسعه یافته ودر حقیقت فقیر کشور است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از گلستان ما؛ اسماعیل تیموری فعال فرهنگی و سیاسی نوشت: در بسیاری از کشور های  دنیا داشتن دریا ، ساحل ، جنگل ، امکانات و پتانسیل کشاورزی به صورت یکجا و یکپارچه از آرزوی های آنهاست که حتی تلاش دارند به صورت مصنوعی بدان دست پیدا کنند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منطقه غرب گلستان که بخش شمالی خود دریا و ساحل زیبای خزر و خلیج گرگان و در بخش جنوبی جنگل سرسبز و کوههای بر افراشته البرز را می بیند و در بخش مرکزی خود پتانسیل بالای کشاورزی و باغبانی  و از همه مهم تر مهم ترین بعد توسعه که منابع انسانی و نیروی فعال را در خود دارد ، بدلیل عدم توجه و برنامه ریزی درست  نتوانسته به جایگاه خود بعنوان منطقه توسعه یافته دست پیدا کند .

گردشگری بعنوان بزرگترین و مهم ترین موضوع و منبع درآمد بسیاری از کشور ها و حتی  برخی  از مناطق کشور ما محسوب می گردد، متاسفانه عدم توجه به پتاسیل و ظرفیتهای موجود گردشگری در این منطقه نه تنها نتوانستیم در بعدی اقتصاد گردشگری به توسعه دست یابیم  بلکه در مسیر نابودی ظرفیتهای موجود در منطقه پیش می ریم از خشک شدن خلیج گرگان گرفته تا نابودی جنگلهای زیبای بالادست و گاها استفاده نادرست مردم از این جنگلها.

کشاورزی و باغبانی در منطقه  که هر وقت صحبت آن می شود بغض تاب و توان صحبت را از مردم می گیرد، عدم توجه به کشاورزان و باغداران ، نبود صنایع تبدیلی کشاورزی و محصو لات باغی از مهم ترین نقاط ضعف مدیریتی منطقه است که زحمات سالیانه کشاورزان و باغداران منطقه نتیجه مطلوب نداشته است . البته لازم به ذکر است که عدم توجه به گردشگری در منطقه ضربه مهلکی به اقتصاد کشاورزی وارد نموده و تبدلیل شدن زمینهای حاصلخیز کشاورزی به باغهای کوچک شخصی جهت استراحت آخر هفته ای بسیاری از مردم نگاه اقتصادی در حوزه کشاورزی در سطح کلان و کلی را در منطقه از بین برده است.

 پتانسیل های اجتماعی و نقاط ضعف منطقه :

در حوزه ورزش قهرمانی منطقه غرب گلستان از داشتن بسیاری از قهرمانان ملی در رشته های مختلف از جمله کشتی ، دو ومیدانی  ، فوتبال و … به خود  می بالد ولی متاسفانه عدم توجه به حوزه ورزش و اقتصاد ورزشی نه تنها موجب کوچ بسیاری از قهرمانان از منطقه و بلکه خانه نشین شدن بساری دیگر شده است.

در حالی که ورزش نیز یکی از منابع درآمدزا در جهان به حساب می آید که مطمناً توجه به به این بخش در تحول فرهنگ و کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه کمک شایانی خواهد نمود.

این تنها گوشه ای از مطالب و ناگفته های منطقه است که باید بدان توجه شود ، دولتمردان و نمایندگان منطقه که همیشه شعار توسعه و پیشرفت را در کارنامه خود دارند باید پاسخگوی تنگانهای فراوان مردم منطقه بخصوص جوانان باشند که چگونه با وجود این همه ظرفیتهای خدادادی همچنان باید در فقر و تنگدستی زندگی کنند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۲۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: تغییرات جمعیت یک پدیده اجتماعی مهم است که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله باروری، مرگ و میر، مهاجرت، و تغییرات اجتماعی و اقتصادی قرار می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند به شکل افزایش یا کاهش جمعیت، تغییر در ساختار سنی جمعیت و تأثیر بر اقتصاد و جامعه منجر شوند.


وی افزود: کشور ما در موضوع جمعیت در موقعیت حساسی است و با بسته شدن پنجره جمعیتی وارد بحران خواهیم شد، اکنون دو سوم جامعه در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و در واقع ۷۰ درصد جامعه در این رده سنی قرار دارند و به همین منظور ما باید به ساختار سنی توجه کنیم، زیرا در مرحله پنجره جمعیتی همه مشکلات متخصصان و پژوهشگران بحث توانمندسازی جوانان است و از این روش جهش توسعه‌ای را خواهیم داد.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۲۱ مانع فرزندآوری مورد توجه قرار دارد که عبارتند از؛   تاخیر در ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، الگوی مسکن، مشکلات اقتصادی و هزینه فرزندپروری، اشتغال و نگرانی آتیه زنان، اشتغال پدران خانواده، هزینه دوران باداری و شیردهی، هزینه‌های ناباروری، عقیم‌سازی و استفاده بی‌رویه از اقلام پیشگیری، ترس از فرزند معلول، قبح‌زدایی از سقط جنین، نگهداری از تربیت و آینده فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک از جمله این موانع است.


رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: همان طور که سیاست‌های تحدید جمعیت در دهه ۶۰ برپایه تغییر نگرش‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌ها بود، امروز نیز برای مهندسی معکوس این مساله هیچ راهی جز از مسیر ایجاد تغییر در نگرش‌ها و ارزش‌ها وجود ندارد. سیاست‌گذاری جمعیتی نوعی سیاست‌گذاری اجتماعی است و باید در این چارچوب حرکت کند و از الزامات آن، توجه به بستر‌های فرهنگی است. تمرکز بر روی تغییرات فرهنگی، مدیریت انتقال زمان و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کمک‌کننده در فرزندآوری از دیگر موارد در این زمینه هستند.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می‌گوید: در واقع در کنار حل مشکلات اقتصادی کشور، باید برای تغییر انگاره‌های غلط نقش بسته در اذهان جامعه درباره جمعیت و فرزندآوری، کار فرهنگی را در اولویت قرار دهد تا زنان و مادران بتوانند در کنار فعالیت‌های اجتماعی، نقش مادری خود را با کمترین دغدغه دنبال کنند.


وی گفت: در بخش فرهنگی فردگرایی گفتمان غالب است. آزادی‌های فردی، تغییر ارزش‌ها و هنجار‌های فردی و به طور کلی سبک زندگی از مولفه‌هایی هستند که سبب افزایش سن ازدواج شده‌اند، در حقیقت شاهد تغییر سبک زندگی هستیم که این موارد به طور قطع در افزایش سن ازدواج اثرگذار هستند و در نتیجه سن باروری نیز افزایش می‌یابد. توجه به عقاید، اخلاق، خرده فرهنگ‌ها و زیست بوم از اصول پرداختن به کار‌های فرهنگی است.

دکتر بختیاری نیا افزود: حمایت از ازدواج جوانان و فرزندآوری آنها، ارزشمند کردن فرزندآوری توسط عوامل فرهنگ‌ساز، رسانه‌ها و رفع موانع و مشکلات خانواده‌ها در این مسیر که عمدتاً در قانون جوانی جمعیت مورد توجه هستند می‌توانند ما را از این بحران عبور دهند، اما لازم است بدانیم مهمترین موضوع فرهنگ‌سازی و الگوسازی است که آحاد مردم و گروه‌های اجتماعی باید به آن توجه کنند.


وی تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت از برنامه‌های محوری وزارت بهداشت است و فرزندان سرمایه‌های ارزشمند جامعه و خانواده هستند.

دیگر خبرها

  • میمند همچون نگینی در فیروزآباد، فارس و در سطح کشور می‌درخشد
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • کمبود برق مانع توسعه اقتصادی تیران شده است
  • اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳
  • در بزرگداشت روز میمند خاستگاه گل و گلاب جهان چه گذشت؟
  • رزمایش جهادی بسیجیان مخابرات گلستان بمنظور بازسازی شبکه مخابراتی گنبد کاووس
  • جزئیات اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور