Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روند در شبکه‌های اجتماعی نیز واکنش‌های زیادی را به همراه دارد و گاهی دست‌مایه شوخی کاربران هم قرار می‌گیرد. هرچند این اتفاق درباره خواننده‌های خارجی معروفی مانند مایکل جکسون و پرینس هم صادق است. نکته قابل تامل‌تر این که بیشتر صفحات شخصی این خواننده‌ها، پس از فوت‌شان همچنان به کار خود ادامه می‌دهند و اخبار انتشار آثار جدید را منتشر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال که به تازگی خبر رسیده که قرار است آلبوم زنده‌یاد حامد هاکان، دو سال پس از فوتش منتشر شود، نگاهی به سیر این چنینی آثار چند خواننده خواهیم داشت.

ایرج بسطامی و شروع یک ماجرا
آلبوم «خزان و آرزو» یکی از اولین آلبوم‌های تاریخ موسیقی ایران است که پس از درگذشت خواننده منتشر شد. این آلبوم هشت قطعه‌ای شامل بداهه‌خوانی ایرج بسطامی به همراه بداهه‌نوازی تار و سه‌تار حسین مجیدیان، در اجراهای خصوصی و ضبط‌های خارج از استودیوست. جالب این که  آلبوم «خزان و آرزو» به دلیل بازخوانی چند قطعه خاطره‌انگیز از ساخته‌های همایون خرم و پرویز یاحقی و انتشار آن بعد از مرگ دلخراش این خواننده در زلزله بم، بیشتر از دیگر آلبوم‌های او شنیده شد. البته این پایان ماجرا نبود و بعد از این آلبوم، شش اثر دیگر از اجرای این خواننده، در قالب اجراهای او با گروه‌های مختلف در کنسرت‌ها هم منتشر شد. در این بین، کنسرت «گل پونه‌ها»، شامل بخش اول کنسرت ایرج بسطامی و گروه  همایون، تنها اثر تصویری منتشر شده رسمی از این خواننده است که بخش دوم آن، به علت ناراضی بودن بنیاد فرهنگی هنری بسطامی که توسط خانواده او (خواهر و برادر ایرج بسطامی) اداره می‌شود، هنوز به صورت رسمی منتشر نشده است.
مورد عجیب حامد هاکان
ماجرا از این جا شروع شد که یک فعال رسانه‌ای در توئیتر از انتشار آلبوم رسمی حامد هاکان با عنوان «فرشته‌های زمینی»، در نیمه مرداد امسال خبر داد. این در حالی است که او دو سال پیش، در 34 سالگی، بر اثر ایست قلبی درگذشت و هرگز در زمان حیاتش نتوانست آلبومی منتشر کند. گفته می‌شود مخالفت‌های پدر هاکان در این سال‌ها، مانع انتشار آلبوم هاکان بوده و پیگیری خواهر این خواننده و شرکت تهیه‌کننده در صدور این مجوز تاثیر زیادی داشته است. این خواننده در سال‌های ابتدایی کار خود، در چند آلبوم غیر رسمی محسن چاوشی با او همکاری داشت.
مرتضی پاشایی و بهنام صفوی
فاصله روزهای خواندن و رفتن مرتضی پاشایی کوتاه است. او اولین آلبوم رسمی خود را با عنوان «یکی هست»، در سال 91 منتشر کرد و در آبان سال 93، در 30 سالگی درگذشت. او جزو خواننده‌هایی‌ است که پس از فوتش، آلبوم و قطعه‌های جدید بسیاری از او منتشر و حتی اثر نیمه‌کاره‌ای از او با اضافه شدن صدای سینا سرلک، در قطعه «حسرت» کامل شد و در دسترس علاقه مندان قرار گرفت. بر اساس گفته عموی زنده‌یاد پاشایی به خبرگزاری مهر، آثار قابل عرضه دیگری هم از این خواننده وجود دارد، اما اردیبهشت امسال بود که خانواده این خواننده، با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد دیگر هیچ اثری توسط خانواده مرتضی پاشایی منتشر نمی‌شود و از دیگران هم درخواست شد که به انتشار آثار اتود و نیمه‌کاره این هنرمند مبادرت نورزند. به تازگی هم شاهد انتشار اثر جدیدی از بهنام صفوی، خواننده‌ای که سرنوشتش شباهت عجیبی به پاشایی دارد و اردیبهشت امسال در 35 سالگی درگذشت، بودیم.
مجوز عجیب حبیب
سال 96 بود که موزیک ویدئوی «دیره» با تصویر و صدای نه چندان شفاف «حبیب محبیان» مجوز گرفت؛ یعنی حدود یک سال و نیم پس از مرگش. او که به عنوان خواننده پاپ لس‌آنجلسی در خارج از ایران فعالیت می‌کرد، چند سال پیش به کشور بازگشت و در یکی از روستاهای شمال کشور ساکن شد اما هیچ وقت نتوانست مجوز فعالیت رسمی را در ایران بگیرد. به گفته سمیر زند یکی دیگر از خوانندگان این قطعه، قرار بود این آهنگ را حبیب و او بخوانند، اما اختلافات بینشان این اجازه را نداد. زمستان سال 96 و در پی اتفاق تلخ سانچی، قطعه «مرگ قو» با صدای حبیب برای اولین بار از صدا و سیما و به یاد جان باختگان این اتفاق دردناک پخش شد.
چرا نباید آثار خواننده را پس از فوت منتشر کرد؟
محبوبیت برخی خواننده‌ها پس از مرگ ادامه دارد و در برخی موارد افزایش هم می یابد. این محبوبیت باعث می‌شود خانواده خواننده درگذشته به تکمیل آثار وی و انتشار آن‌ها بپردازند. در این بین، شرکت‌ها و تهیه‌کننده‌هایی وجود دارند که به خاطر منافع مالی خود به سراغ خانواده این خواننده‌ها می‌روند و با شعارهایی نظیر زنده نگه‌ داشتن یاد آن خواننده در ذهن مردم ،حق پخش و انتشار آثار باقی‌مانده خواننده را می‌خرند و این آثار نیمه تمام را که شاید برخی از آن‌ها تنها اتود یک اثر باشد، بدون توجه به اعتبار خواننده، منتشر می‌کنند. آثاری که بعید بود آن خواننده در زمان حیات خود، آن‌ها را به این شکل منتشر کند.

2323

کد خبر 1286976

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: موسیقی آلبوم موسیقی مرگ ایالات متحده آمریکا محمدجواد ظریف باشگاه پرسپولیس ایران و آمریکا دونالد ترامپ باشگاه استقلال استان لرستان پلیس قیمت مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۵۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جشنواره پاسخ برتر امسال سومین سال فرخوان خود را که از پاسخ‌های علمی برتر به شبهات تقدیر می‌نماید اعلام کرده است که تمام مراکز واشخاص پاسخگو دراین طرح شناسایی وآثار واشخاص برتر مورد تقدیر واقع شدند؛ امسال نیز آخرین مهلت فراخوان تا پایان اردیبشهت اعلام گردیده است؛ تمام فعالان پاسخگو اعم از نوشتاری و هنری وکتاب وفیلم وانواع کار‌های فرهنگی که در عرصه پاسخ به شبهات فعالیت دارند دراین طرح می‌توانند با ارسال نمونه‌ای از آثار شرکت کنند.

از نویسندگان وفعلان مجازی پاسخگو وهنرمندان وخبرگزاری‌ها وسایت‌های پاسخگو دعوت می‌شود آثار خود را به دبیرخانه جشنواره که زیر نظر مدیر کل حوزه‌های علمیه ودرمرکز مطالعات وپاسخگویی به شبهات حوزه‌های علمیه مستقر می‌باشد ارسال کنند.

موضوع جشنواره: تقدیر از فعالان و مراکز پاسخگو به شبهات دینی و حکمرانی اسلامی، همراه با اعطای جوایز به آثار برتر و حمایت از برگزیدگان

قالب‌های جشنواره: 

پژوهشی: کتاب، مقاله، پایان‌نامه.
ادبی: شعر، داستان، داستانک، ناداستان، رمان.
چندرسانه‌ای: فیلم، فیلم کوتاه، مستند، کلیپ، پادکست، موشن، پویانمایی.
تجسمی: عکس، عکس نوشته، اینفوگرافی، کاریکاتور، نقاشی.
بین‌الملل. بخش‌ویژه: رویکرد تهاجمی در مواجهه با شبهات.

معیار‌های انتخاب اثر:
ـ پاسخگویی تخصصی و تحلیل محتوا
ـ استفاده از شیوه‌های نوین پاسخگویی
ـ ارائه الگو‌های صحیح پاسخگویی به شبهات

شرایط آثار: 
ـ آثار پژوهشی نگاشته و چاپ شده در سال ۱۴۰۱
ـ عدم ارسال آثار ارسالی در جشنواره‌های قبلی

مهلت ارسال آثار: پایان اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳
اختتامیه جشنواره: پاییز ۱۴۰۳
ارسال آثار: https://jpb.pasokh.org

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • تلفیق آگاهانه بازیگری و موسیقی در آثار نمایشی
  • آلبوم «عشق ناباور» به زودی منتشر می‌شود
  • پولاد کیمیایی خواننده «گالیله» شد
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران
  • درباره میوه‌فروشی که ۱۶ سال فکر کردیم «فریدون فروغی» است!
  • دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • پاسخ محسن چاوشی به انتقادات از جهان لاغر
  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر منتشر شد