Web Analytics Made Easy - Statcounter

تفاهم‌نامه راه‌اندازی مرکز نوآوری و شتابدهی فناوری‌های حوزه کتابداری، اسناد و محتوای دیجیتال میان سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران امضاء شد تا ایجاد زیست بوم کارآفرینی با ایجاد این مرکز در این حوزه شتاب گیرد.

به گزارش ایسنا، عصر امروز 14 مرداد ماه تفاهم نامه "راه اندازی مرکز نوآوری و شتابدهی فناوری های حوزه کتابداری، اسناد و محتوای دیجیتال" به امضای سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران رسید  تا گامی مهم  برای توسعه زیست بوم کارآفرینی  و کمک به فرهنگسازی  اقتصاد دانش بنیان برای دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی این حوزه برداشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با امضای این تفاهم‌نامه میان این دو سازمان، حمایت از ایجاد مرکز نوآوری و شتابدهی در این حوزه دنبال و تسریع می‌شود. بر این اساس انجام اقدامات لازم برای تسریع در اخذ مجوزهای لازم برای تاسیس و آغاز به کار مرکز نوآوری شتاب می‌گیرد.

با راه‌اندازی این مرکز از برگزاری رویدادهای فناورانه با مشارکت شرکت‌های دانش بنیان و شتابدهنده‌ها در این حوزه حمایت می‌شود و شاهد توسعه فعالیت‌های استارتاپی خواهیم بود. شبکه‌سازی و اتصال شتابدهنده‌های حوزه کتابداری، اسناد و محتوای دیجیتال اقدام دیگری است که با انعقاد این تفاهم‌نامه رخ می‌دهد.

 از دیگر اقدامات این مرکز فراهم آوردن محتوا و آموزش‌های فنی لازم به منظور توانمندسازی تیم‌های مستقر در شتابدهنده‌ها شامل بازدیدها و دوره‌های آموزشی مرتبط با مسائل و چالش‌های حوزه کتابداری، اسناد و محتوای دیجیتال است.

فعالیت استارتاپ ها و شتابدهنده‌های فعال در حوزه تولید محتوا

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور در مراسم امضای این تفاه‌نامه  با بیان اینکه گنج بزرگی در کتابخانه ملی نهفته است که می‌تواند زمینه فعالیت استارتاپ‌ها و شتابدهنده‌های فعال در حوزه تولید محتوا را فراهم کند، تاکید کرد: حجم بزرگی از داده در این مرکز وجود دارد که استارتاپ‌ها با فعالیت در این حوزه می‌توانند یک بازی برد - برد را برای خودشان و سازمان رقم بزنند. زیرا با رونق فعالیت‌های استارتاپی درآمدهای جدیدی برای سازمان ایجاد می‌شود.

ستاری با تاکید بر اینکه امروز علاوه بر استارتاپ‌های خدماتی در حوزه فناوری هم اقدامات خوبی انجام شده است، گفت: در دسترس بودن داده‌ها یکی از اصول سرویس‌دهی است که استارتاپ‌های حوزه خدمات به راحتی آن را پیاده‌سازی کرده‌اند. اما امروز اتفاق دیگری رخ داده است و آن ورود فناوری‌های نوین همچون هوش مصنوعی به این حوزه است‌. اقدامی که موجب بازگشت تعداد زیادی نیروی انسانی به کشور شده و زمینه اشتغال برای افراد تحصیلکرده را فراهم کرده است.

وی درباره  استفاده از شیوه‌های نوین فناورانه بیان کرد: استفاده از شیوه‌های نوین و فناورانه باعث رونق حوزه‌های بسیاری می‌شود، به عنوان مثال اگر از توسعه زبان فارسی صحبت می‌کنیم، باید این مسیر با استفاده از همین شیوه‌های نوین پیموده شود.

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به فرهنگ غنی کشور گفت: با توجه به دیرینه فرهنگی در کشور هنوز نتوانسته‌ایم در حوزه تجاری‌سازی محصولات علوم انسانی درست عمل کنیم که خوشبختانه بخش قابل توجهی از محتوا برای این اقدام در سازمان اسناد و کتابخانه ملی وجود دارد.

ستاری در پایان با اشاره به توسعه همکاری‌ها با سازمان اسناد و کتابخانه ملی تصریح کرد: در حوزه توسعه فناوری‌های جدید آماده همکاری با این سازمان هستیم تا از این طریق فعالیت‌ها در حوزه‌های مختلف همچون بازیافت اسناد مدرن‌تر شود.

توسعه در کشور با راهکارهای نوین محقق می‌شود

همچنین در این مراسم، اشرف بروجردی، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزاری رویداد ویتا را آغازی نوین برای توسعه کسب و کار و گسترش دانش در سطح ملی و بین‌المللی دانست و گفت: توسعه در کشور با راهکارهای نوین محقق می‌شود که این توسعه بر مبنای ظرفیت‌ها، امکانات و سرمایه انسانی محقق می‌شود.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در ادامه درباره نیروی انسانی خلاق گفت: ایران مجهز به نیروی انسانی خلاق است که باید آنها را دید و حفظ کرد. نیرویی که می‌تواند درهایی نوین از دانش را به رویمان باز کنند. در حوزه علوم انسانی نیازمند نگاهی هستیم که کاربردی کردن علوم انسانی را توسعه دهد. همه آنچه امروز در اختیارمان قرار دارد، گام‌هایی است که نسل جوان و خلاق توانسته آنها را بدست آورد.

وی درباره نقش حمایتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ابراز کرد: یک هماهنگی بین دستگاه‌های دولتی می‌تواند برای تحقق یک ایده که همان طرح تحول است، در سطح ملی شکل گیرد که خوشبختانه معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری همکاری‌های خوبی در این زمینه با سازمان دارد.

بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی، نخستین رویداد کارآفرینی «ویتا» توسط کتابخانه ملی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ۱۴ تیر ۱۳۹۸ در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران آغاز شد تا گامی برای توسعه همکاری و استفاده از ظرفیت نیروی جوان در حوزه هوش مصنوعی و داده برداشته شود. در یک بازه زمانی یک هفته‌ای از آغاز ثبت‌نام ۹۰ طرح در خصوص چالش‌های فناورانه‌ای که پیش‌تر در فراخوان ابتدایی اعلام شده بود، به دبیرخانه رویداد ویتا ارسال شد که پس از داوری ۴۰ طرح برای ورود به مرحله پیش شتابدهی انتخاب شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کتابداری معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۷۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیر مدیریت دانش بر عملکرد نوآوری در سازمان‌ها

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، داروسازی یکی از پویاترین رشته‌های علمی و دانش محوراست که نقش بسزایی در ارتقای شاخص سلامت افراد دارد و از نوآوری به‌عنوان عصاره‌ حیات این صنعت می‌توان نام برد.

لیلا اسلامی اشلقی (کارشناس ارشد مدیریت اجرایی) به همراه عباس خمسه (استادیار گروه مدیریت صنعتی) در مقاله‌ای با عنوان «تاثیر مدیریت دانش بر عملکرد نوآوری در صنایع دارویی» به این موضوع اشاره می‌کنند که مدیریت دانش با استفاده از فرایند یادگیری به توسعه و تکامل توانمندی‌های پویا می‌پردازد و خود نیز از توانمندی‌های پویا تاثیر پذیرفته و تقویت می‌شود و ماهیت انعطاف پذیری خود را حفظ می‌کند.

* ارتباط مدیریت دانش با پویایی سازمان

این نویسندگان در این پژوهش می‌نویسند: مدیریت دانش و توانمندی‌های پویا با یکدیگر تعامل و هم‌پوشانی دارند که عمدتا بر خلق دانش و اهداف بلند مدت شرکت متمرکز بوده و با پیکره‌بندی مجدد قابلیت‌ها و یکپارچه‌سازی آنها و ارایه راه حل‌های خاص و انعطاف‌پذیر، سازمان را قادر می‌سازد، خود را با محیط خارجی وفق داده و به مزیت رقابتی پایدار و عملکرد برتر دست یابد.

اسلامی و خمسه در ادامه به این مهم اشاره می‌کنند که فرایند‌های مدیریت دانش محرک توسعه، تکامل و استفاده از این قابلیت‌ها می‌باشند، اگر چه مباحث مختلف در مورد مزایای استفاده از مدیریت دانش وجود دارد و رابطه‌ی آن با نوآوری به شکل گسترده مورد تأیید واقع شده‌است، اما تعدادی از مطالعات ادعا می‌کنند که صرف هزینه‌های سیستم‌های مدیریت دانش، ممکن است بازده مطلوب را به ارمغان نیاورد.

* سازمان‌های پیشرو و ومدیریت دانش

دانش به یک منبع اقتصادی،حیاتی و مزیت رقابتی سازمان تبدیل شده‌است که خلق دانش، انتقال و تسهیم آن به راحتی صورت نمی‌پذیرد و به این دلیل دانش در قیاس با سایر منابع رقابتی سازمان از جایگاهی استراتژیک برخورداراست

این پژوهشگران می‌نویسند: چون سرمایه‌گذاری بر روی مدیریت دانش جهت ایجاد مزیت رقابتی نیاز به یک چارچوب تصمیم‌گیری روشن دارد، سازمان‌های پیشرو به سرمایه‌گذاری‌های سنگین بر فعالیت‌های بخش تحقیق و توسعه روی آورده‌اند.

این نویسندگان در این مقاله می‌گویند: اگرچه فعالیت‌های تحقیق و توسعه اثر مثبت بر روی ارزش افزوده‌ی صنایع دارد، اما هنوز زمینه‌ی بررسی بیشتر بر روی کشور‌های در حال توسعه وجود دارد.

در این پژوهش آمده است که پیتر دراکر (Peter Drucker) در کتاب خود با عنوان «مدیریت در زمان وقوع تحولی شگرف» در خصوص اهمیت دانش و نقش آن در عملکرد سازمان بیان نموده‌است که دانش یک منبع اقتصادی حیاتی و به تنها مزیت رقابتی بنگاه تبدیل شده‌است که خلق دانش، انتقال و تسهیم آن به راحتی صورت نمی‌پذیرد و به این دلیل دانش در قیاس با سایر منابع رقابتی سازمان از جایگاهی استراتژیک برخورداراست.

* تعریف مدیریت دانش در سازمان‌ها

در ادامه این پژوهش آمده است که مدیریت دانش، یعنی هویت دادن به فرایند‌های سازمانی که در جست و جوی ترکیب موثری از ظرفیت تکنولوژی اطلاعات در پردازش داده‌ها و اطلاعات از یک سو و ظرفیت خلاقیت و نوآوری افراد از طرف دیگر است.

این پژوهشگران در ادامه توضیح می‌دهند که کسب و شناسایی، انتشار، به کارگیری و ذخیره دانش به عنوان فرایند‌های مرکزی مدیریت دانش، تعیین شده‌اند و اکتساب دانش فرایندی اجتماعی است که میان افراد در داخل و خارج سازمان رخ می‌دهد، به‌طور مثال رقبا و مشتریان، تامین کنندگان خارجی دانش می‌باشند و دانش داخلی با استفاده از تجربه‌ی درون سازمان خلق می‌گردد مانند: فعالیت‌های تحقیق و توسعه؛ و از طریق تعامل با محیط بیرونی، نقش مهمی در فرایند نوآوری ایفا می‌کند.

 عملکرد نوآوری ترکیبی از موفقیت‌های کلی سازمان در نتیجه‌ تلاش‌های صورت گرفته در راستای ایجاد و بهبود و به کارگیری جنبه‌های مختلف نوآوری در سازمان است

به زعم این نویسندگان با توسعه‌ دانش درونی و تلفیق با دانش خارجی می‌توان از دانش جدید خلق شده به وسیله‌ی منابع موجود داخلی و خارجی استفاده نمود و یکپارچه‌سازی آن از طریق تعامل با محیط و سایر سازمان‌ها صورت می‌پذیرد، در نتیجه اگر دانش به شیوه‌هایی هدفمند مدیریت گردد منجر به عملکرد برتر می‌گردد.

* تعریف جامع از توانمندی‌های پویا 

از دیدگاه نویسندگان این پژوهش؛ توانمندی‌های پویا به معنای توانایی سازمان در یکپارچه‌سازی، ساختن و صورت‌بندی مجدد قابلیت‌های درونی و بیرونی برای مواجهه با تغییر سریع محیط اشاره نموده‌اند که توانمندی‌های پویا پایدارند و اگر به صورت گسسته با مجموعه‌ای از بحران‌ها سازگار شوند، توانمندی‌های پویا را به کار نگرفته‌اند.

در ادامه آمده است که این توانمندی‌ها تکاملی هستند و از طریق یادگیری سازمانی توسعه می‌یابند و توانمندی‌های پویا، فرایند‌های سازمانی هستند که موجب تغییر هدفمند منابع می‌شوند و به شرکت این امکان را میدهند که مجموعه‌ای از شیوه‌های خود را دوباره تنظیم کند تا آنها را با تغییرات محیطی سازگار کند.

در این مقاله توضیح می‌دهند که یافته‌های Jantunen و همکاران موید این موضوع است که هنگامی خروجی عملکرد مطلوب است که توانمندی‌های پویا با تغییرات سطح عملیاتی و تغییرات در مدیریت و شیوه‌ها با بازار هدف در تعامل باشد.

* تعریف عملکرد نوآوری در سازمان

به زعم این پژوهشگران عملکرد نوآوری ترکیبی از موفقیت‌های کلی سازمان در نتیجه‌ تلاش‌های صورت گرفته در راستای ایجاد و بهبود و به کارگیری جنبه‌های مختلف نوآوری در سازمان است، بدین ترتیب شاخص‌های غیر مالی عملکرد، تحت تأثیر مدیریت دانش قرار می‌گیرد و، اما باید گفت که درک و اجرای جنبه‌های غیرمالی عملکرد دشوار است و باید برای مدیران ارشد شفاف گردد که مدیریت دانش باعث ایجاد مشارکت در رسیدن به موفقیت کسب و کار می‌شود.

بر اساس یافته‌های این پژوهش، سرمایه‌گذاری بر روی تمامی ابعاد مدیریت دانش در بازه‌های زمانی کوتاه مدت و میان مدت برای تمامی شرکت‌ها مقدور نیست و لازم است تا تأثیرگذارترین و مهمترین ابعاد مدیریت دانش که منجر به عملکرد نوآوری می‌شوند، شناسایی و در جهت بهبود آنها برنامه‌ریزی شود.

در پایان این پژوهش به این مهم اشاره می‌شود که ارتقای عملکرد از طریق به کاربردن دانش و درک چرایی حاصل می‌گردد و بدین ترتیب دانش حاصل از گزارش‌ها را در زیرساخت‌ها باید یکپارچه‌سازی کنند تا منجر به اثر بخشی این فعالیت‌ها گردد و انتقال دانش به صنعت صورت پذیرد.

این پژوهشگران اینگونه جمع‌بندی می‌کنند که به منظور افزایش توانمندی‌های پویای مدیریت دانش توسط شرکت، به میزان موفقیت یادگیری از فناوری‌های خارجی در شرکت اهمیت داده شود و تعاملات خود را با شرکت‌های دارای برند و سابقه‌ی موفق در این زمینه افزایش دهند. بهبود عملکرد، توانمندی و استقلال فنی شرکت نسبت به رقبا رصد شود و زمینه‌ی ارتقای یادگیری در سازمان افزایش یابد.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴
  • تأثیر مدیریت دانش بر عملکرد نوآوری در سازمان‌ها
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • اکوسیستم فناوری کشور زیر سقف «اینوتکس ۲۰۲۴»
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند