Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان موفق به ابداع یک نانو واکسن جدید شده‌اند که قادر است مانع پیشرفت سرطان پوست شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، یک نانو واکسن جدید نتایج امیدوار کننده‌ای در درمان سرطان پوست در موش‌ها نشان داده است.

دانشمندان در این واکسن، دو داروی جدید آزمایشگاهی سرطان را درون یک نانوذره ریز قرار داده‌اند و آزمایش‌های اولیه نشان می‌دهد که این روش درمانی می‌تواند سیستم ایمنی بدن را برای از بین بردن ملانوما تحریک کند و به عنوان یک واکسن پیشگیری کننده، مانع از پیشرفت این نوع سرطان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ملانوما(Melanoma) به تومور با منشا سلول‌های ملانین‌دار می‌گویند. این تومور بدخیم اصولا یک تومور پوستی است. این نوع سرطان به سرعت می‌تواند در بدن گسترش پیدا کند.

"رونیت ساتچی فاینارو" سرپرست این مطالعه توضیح می‌دهد: به طور کلی جنگ علیه سرطان، به ویژه ملانوما طی چند سال اخیر از طریق روش‌های مختلف درمانی مانند شیمی درمانی، پرتودرمانی و ایمونوتراپی پیشرفت کرده است. اما روش واکسن که در برابر بیماری‌های مختلف ویروسی بسیار مؤثر بوده است، هنوز علیه سرطان چندان به کار گرفته نشده است.

این تحقیقات جدید توسط محققان دانشگاه "تل آویو" شامل توسعه نانوذرات ریز است که با ترکیبی از دو داروی جدید آزمایشگاهی سرطان شامل یک پادتن ضد PD1 و یک پادتن ضد OX40 پر می‌شود. هر دو مولکول برای تحریک سیستم ایمنی بدن نسبت به حمله به سلول‌های تومور طراحی شده‌اند و در پلیمرهای کوچک تخریب پذیر به نام نانوذرات "منوزیله"(mannosylated) محصور می‌شوند.

این نانو واکسن بر روی دو نوع مختلف موش مورد آزمایش قرار گرفت. هنگامیکه به حیواناتی که به تازگی به ملانوما مبتلا شده بودند، تزریق شد، محققان دریافتند که این واکسن، پیشرفت بیماری را به طور قابل توجهی به تاخیر می‌اندازد.

اما جالب توجه‌ترین وجه این مطالعه، مشاهده اثرات پیشگیری این نانوواکسن بود. چرا که وقتی به موش‌های سالم تزریق شد، این موش‌ها حتی پس از تزریق سلول‌های ملانوما به این سرطان مبتلا نشدند.

فاینارو می‌گوید: نتیجه تزریق این واکسن به موش‌های سالم این شد که موش‌ها بیمار نشدند، به این معنی که این واکسن از ابتلا از این نوع سرطان جلوگیری می‌کند.

آزمایشاتی که سپس در آزمایشگاه انجام شد، نشان داد که این درمان بر روی سلول‌های ملانومای پیش‌رونده انسان نیز موثر است.

لازم به ذکر است که هنوز روزهای اولیه این تحقیق است و البته هنوز اثبات نشده است که در بیماران انسانی مؤثر یا بی‌خطر باشد، بنابراین حداقل برای 10 سال آینده نباید انتظار داشت به طور گسترده روی انسان آزمایش شود. با این حال به عنوان یک مدل مفهومی، نشان دهنده پتانسیل واکسن‌های نانوذره برای درمان سرطان است.

فاینارو می‌گوید: تحقیقات ما یک رویکرد کاملاً جدید(رویکرد واکسن) برای درمان موثر ملانوما است که حتی در پیشرفته‌ترین مراحل بیماری نیز قادر به درمان آن است. ما اعتقاد داریم که مطالعه ما ممکن است برای سایر انواع سرطان نیز مناسب باشد و کار ما پایه و اساس محکمی برای توسعه سایر نانو واکسن‌های سرطانی است.

این تحقیق در مجله Nature Nanotechnology منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سرطان پوست ملانوما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۸۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا

تیمی از محققان از جوراب‌هایی با فناوری پیشرفته رونمایی کرده‌اند که نحوه راه رفتن افراد را با هدف کاهش خطر قطع پا و انگشتان پا به دلیل دیابت کنترل می‌کند.

محققان می‌گویند که جوراب الکترونیکی که در بیمارستان دانشگاه ملی Chonnam در کره جنوبی ساخته شده است، حاوی حسگری است که تشخیص می‌دهد آیا فشار زیادی به قسمت‌هایی از پای بیمار که در معرض خطر ابتلا به زخم (عوارض دیابت) هستند وارد می‌کند یا خیر؛ زخم‌هایی که ممکن است به زخم‌های عفونی و قانقاریا تبدیل شوند.

تیم تحقیقاتی توضیح داد که سطوح بالای قند خون ممکن است منجر به آسیب به رگ‌های خونی و اعصاب از جمله رگ‌های پا شود. تخمین زده می‌شود که تقریباً ۱۵ درصد از دیابتی‌ها در مقطعی از زندگی خود دچار زخم پا می‌شوند.

تیم تحقیقاتی توضیح داد که پایین جوراب دارای یک حسگر نوار قلب است که می‌تواند جریان خون را در هر نقطه از بدن با ردیابی قدرت انقباضات قلب اندازه گیری کند.

متخصصان می‌گویند که بیماران دیابتی فشار بیشتری به ناحیه متاتارس و فشار کمتری به پاشنه پا وارد می‌کنند. این نوآوری می‌تواند به بیماران آموزش دهد که چگونه راه رفتن خود را تغییر دهند تا فشار روی قسمتی از پا که مستعد زخم است کاهش یابد.

تحقیقات قبلی نشان داده است که بازآموزی راه رفتن می‌تواند به بهبود جریان خون و عملکرد عصبی در پای بیماران دیابتی کمک کند.

نتایج کارآزمایی در کنگره انجمن قلب و عروق اروپا ارائه شد.

منبع: دیلی میل

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد
  • بیانیه کاخ باکینگهام درباره چارلز پس از گزارش‌های ضدونقیض
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد