Web Analytics Made Easy - Statcounter

"ترخون "شهر گلباف، به دلیل کیفیت بی نظیر خود خیلی زود توانست مورد توجه بسیاری از کشورهای اروپایی قرار گیرد و جایی برای خود در بازار آن ها باز کند اما عدم توجه مسئولان به این ظرفیت عظیم، سود اصلی را نصیب دلالان می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ ترخون، یکی از گیاهان چند ساله است که کشت آن در بخش گلباف قدمتی دیرینه دارد و با توجه به شرایط آّب و هوایی، اقلیم مناسب و همچنین عدم استفاده از کود ها و سموم شیمیایی، عطر و اسانس بالا و بی نظیری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه در طی سال های اخیر به عنوان یک محصول استراتژیک و اقتصادی در بین کشاورزان شهر گلباف مطرح شده و به تدریج سطح زیر کشت آن افزایش پیدا کرده است به نحوی که از ۴۰هکتار در سال ۹۴ به 80 هکتار در سال 98 رسیده است.

این محصول شهر گلباف، به دلیل کیفیت بی نظیر خود خیلی زود توانست مورد توجه بسیاری از کشورهای اروپایی قرار گیرد و جایی برای خود در بازار آن ها باز کند اما نه به اسم شهر گلباف، بلکه واسطه هایی که این محصول را از کشاورزان خریداری می کردند به اسم خود آن را به اروپایی ها عرضه می کردند، به همین جهت در سال های اخیر جشنواره ای با عنوان "جشنواره ترخون" هر ساله در شهر گلباف برگزار می شود تا هویت این محصول را به نام خود ثبت کند.

پتانسیل پنهان ارزآوری در دل کویر نیازمند نگاه مسئولان

مهدی بهزادی دبیر جشنواره ترخون شهر گلباف در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: پنجمین جشنواره ترخون در روزهای 31 مرداد و اول شهریور به مدت دو روز در شهر گلباف برگزار می شود لذا از همه دعوت می وشد در این رویداد بزرگ شرکت کنند.

عضو شورای شهر گلباف به تاثیرات جشنواره در سال های اخیر اشاره وعنوان کرد: با برگزاری این جشنواره ها، امروز ترخون نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای جهان که این محصول به آنجا صادر می شود  به اسم شهر گلباف، شناخته شده است.

بهزادی تصریح کرد: از لحاظ گردشگری نیز به واسطه شناختی که از شهر به وجود آمده و ظرفیت هایی که از طریق جشنواره معرفی شده است نیز وضعیت بهتری پیدا کردیم و امیدواریم که در آینده برنامه های بهتری داشته باشیم.

وی از ایجاد اشتغال مستقیم برای 400 نفر در سال به واسطه کشت ترخون خبر داد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر سالیانه حدود 170 تن ترخون خشک از 80 هکتار زمین کشاورزی زیر سطح کشت در شهر گلباف برداشت می شود که 70 درصد این محصول به کشورهایی مثل آلمان و فرانسه صادر می شود.

دبیر جشنواره ترخون شهر گلباف در ادامه با اشاره به مشکلات پیش روی کشت این محصول، بیان کرد: یکی از بزرگ ترین مشکلات ما این است که صادرات ترخون گلباف، با واسطه گری و از گمرک مشهد و آستارا انجام می شود لذا از مسئولین استانی انتظار داریم که کمک کنند این واسطه ها کم شود و حداقل صادرات این محصول از گمرکات استان کرمان صورت گیرد.

بهزادی افزود: اگرصادرات از گمرکات استان کرمان صورت گیرد هم ارز آوری بیشتری برای استان دارد و هم میزان اشتغال و بهره وری کشاورزان از کار بیشتر می شود.

وی در پایان اظهار کرد: با توجه به کم آبی که در استان کرمان وجود دارد از جهاد کشاورزی درخواست داریم که در خصوص آموزش آبیاری نوین جهت کاشت ترخون همکاری کند تا تولید این محصول بی نظیر افزایش پیدا کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۹۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا

به گزارش خبرگزاری مهر، آصف مهدوی با اشاره به توانمندی ایران در حوزه تولید تجهیزات پزشکی، گفت: در ایران ۱۷۰۰ تولید کننده تجهیزات پزشکی مشغول فعالیت هستند و امکان صادرات محصولات به کشورهای حوزه آفریقایی وجود دارد.

وی افزود: در حال حاضر تجهیزات و ملزومات پزشکی تولیدی ایران به کشورهای مختلفی در منطقه، آسیا و حتی اروپا صادر می‌شود و امکان همکاری در حوزه رگولاتوری و تنظیم گری برای تسهیل صادرات ملزومات پزشکی به آفریقا نیز مهیاست.

به گفته مهدوی، تولیدکنندگان ایرانی می‌توانند در حوزه انتقال تکنولوژی ساخت تجهیزات و همچنین تأمین کمبودهای این حوزه به کشورهای آفریقایی کمک کنند.

کد خبر 6095021 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • حماسه وعده صادق بیش از عملیات‌های دیگر نیازمند روایت فتح است
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط پلیس نقاب دروغین حقوق بشر را از چهره ایالات متحده انداخت
  • میامی نیازمند ایجاد کارخانه‌های فرآوری/ مسئولان به فکر باشند
  • مردم فلسطین، نیازمند دوراندیشی دولتهای مسلمان
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض