Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ محمدجواد ظریف در دیدار امروز رئیس جمهور با مدیران ارشد وزارت امور خارجه در این وزارتخانه، گفت: ما برای اینکه در حوزه بین المللی حضور یابیم نیاز به اجازه دیگران نداریم و می‌توانیم با اتکا به داشته‌ها، توانمندی‌ها و مردم خودمان در صحنه بین المللی حاضر شویم که این عقبه‌ای پرقدرت در اختیار دیپلماسی جمهوری اسلامی و وظیفه سنگین بر عهده ما قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تبیین سابقه دیرینه و ضرورت بهره مندی از دیپلماسی، آن را عنصر غیر قابل انکار در حیات کشور‌ها دانست که به اشکال مختلف در دوره‌های متفاوت از آن بهره برداری شده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: در وزارت خارجه سیستمی به نام چاپار داریم که برگرفته از روشی قدیمی است که پیام‌ها را مبادله می‌کردند و تا امروز نیز که دیپلماسی ابعاد گسترده‌ای یافته است از آن استفاده می‌شود.

ظریف دیپلماسی را شامل گونه‌های متنوع رسمی، نیمه رسمی، غیر رسمی، اقتصادی، فرهنگی، ارزشی، عمومی، دو جانبه و چندجانبه برشمرد و افزود: اکنون در دنیا حوزه‌های متعددی برای دیپلماسی وجود دارد و همه کشور‌ها ناچار به استفاده از آن هستند و هر کشوری از آن استفاده نکند از حوزه مهمی از قدرت عقب مانده است.

وی گفت: اکنون منابع و مراکز قدرت تغییر کرده و دیپلماسی از منابع قدرت در کنار دیگر منابع مانند قدرت اقتصادی، نظامی و همبستگی داخلی است و اینکه بتوانیم به خوبی منعکس کننده این منابع درونی قدرت باشیم خودش منبع قدرت است.

وزیر خارجه تاکید کرد: البته دیپلماسی می‌تواند وابسته باشد که حتماً هزینه بالایی ندارد و ممکن است دستاورد‌های زیادی نیز داشته باشد، چون با اتکا بر قدرت خارجی شکل می‌گیرد، اما موهبت بزرگ انقلاب اسلامی برای ایران، مردمی بودن دیپلماسی است.

ظریف با تاکید بر اینکه ما متکی بر مردم هستیم گفت: هزینه دیپلماسی ما نباید بر مردم تحمیل شود چرا که استقلال، تمامیت ارضی، اقتدار، و حیثیت و سربلندی ما مدیون مردم است.

وی با اشاره به کلام امام خمینی (ره) که مردم، ولی نعمت ما هستند، گفت: به فرموده مقام معظم رهبری رای مردم حق الناس است و موظف به پاسداری از حقوق مردم هستیم.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه مردم نباید برای دیپلماسی ما هزینه بدهند، اظهار داشت: مردم به اندازه کافی قدرت دادند که در صحنه دیپلماسی عمل و تلاش کنیم که از هزینه‌های مردم کم و کمک کنیم به معیشت مردم و این دستور کاری بوده است که در دولت تدبیر و امید با نظر شخص رئیس جمهور مبنی بر اینکه سیاست خارجی باید کمک کار توسعه اقتصادی و کمک حال پیشرفت کشور باشد هدفی است که همکارانم در وزارت امور خارجه این هدف را دنبال کرده اند.

ظریف گفت: به نظر بنده باوجود فشار‌های خارجی دیپلماسی مستقل در کنار مزایای بسیار بزرگی که دارد یک چالش سنگین دارد که هیچ کس در دنیا دیپلماسی مستقل را بر نمی‌تابد.

وی با اشاره به اینکه دیپلماسی مستقل دیپلماسی‌ای است که باید در دریای طوفانی روابط بین الملل بتواند با استفاده از موقعیت و ظرفیت‌های ویژه، راه باز کند و این راه را به جلو ببرد، افزود: راه در برابر دیپلماسی مستقل از قبل گشوده نیست راه باید گشوده شود و در این راستا تلاشی صورت بگیرد.

وزیر امور خارجه خاطر نشان کرد: وظیفه همکاران ما در وزارت امور خارجه وظیفه‌ای دشوار و در عین حال بسیار شیرین است هر لحظه از کار ما شیرینی خدمت به مردم است.

ظریف تاکید کرد: این خدمت حلاوت نوکر مردم بودن را دارد و این برای ما بزرگترین افتخار است و زمانی که در صحنه بین الملل با وجود همه سختی‌ها دربرابر ۶ قدرت جهانی می‌نشینیم و گفتگو می‌کنیم افتخار داریم به هیچکدام از آن‌ها وابسته نیستیم.

وی تصریح کرد: ​ما ضمن توسعه و روابط خوبی که میخواهیم داشته باشیم، اما وابسته نیستیم و با اتکا به مردم این شیرینی را در روابط خارجی تجربه کردیم که مستقل بودن سخت وشیرین است.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه حضور رئیس جمهور در وزارت امور خارجه دل گرمی بسیار مهمی برای همکاران بنده است، گفت: حمایت‌های رئیس جمهور از وزارت امور خارجه و حمایت‌های مقام معظم رهبری در این صحنه نبرد سهمگین همکاران بنده را بسیار دلگرم کرد و امروز هم ما سپاس گزار هستیم.

 

 

منبع: ایلنا برچسب ها: رویداد24 ، ظریف ، وزارت امورخارجه ، محمد جواد ظریف ، تحریم ظریف ، دیدار ظریف و روحانی سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ظریف وزارت امورخارجه محمد جواد ظریف تحریم ظریف دیدار ظریف و روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۹۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، خبرگزاری «رویترز» گزارش داده که برخی از مقام‌های بلندپایه دولت واشینگتن به «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده گفته‌اند که تضمین‌های اسرائیل را مبنی بر اینکه از تسلیحات اهدایی آمریکا در چارچوب موازین حقوق بشردوستانه بین‌المللی استفاده می‌کند، «معتبر و قابل‌اتکا» ارزیابی نمی‌کنند.

این در حالی است که بنابر یکی از اسناد درون‌سازمانی وزارت خارجه آمریکا که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده است، سایر مقام‌های آمریکایی از موضع رژیم صهیونیستی حمایت کرده‌اند.

بر اساس تفاهم‌نامه امنیت ملی صادرشده از سوی «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، بلینکن باید تا تاریخ ۸ ماه میلادی مه، در گزارشی به کنگره اعلام کند که آیا تضمین‌های اسرائیل درباره عدم نقض قوانین بین‌المللی هنگام استفاده از تسلیحات آمریکایی را معتبر ارزیابی می‌کند یا خیر.

تا امروز این واضح‌ترین تصویر از اختلاف درونی وزارت خارجه آمریکا در باب نحوه استفاده اسرائیل از تسلیحات آمریکایی است که به رسانه‌ها درز پیدا کرده است.

از میان ۷ اداره داخلی وزارت خارجه که تا ۲۴ مارس، موضع خود را اعلام کرده‌ بودند، چهار اداره شامل پناهندگی و مهاجرت، جمعیت و حقوق بشر و کار بابت عدم تطابق وعده‌های رژیم صهیونیستی با واقعیت، به‌شدت ابراز نگرانی کرده‌اند.

این ادارات، در بیانیه مشترک خود، از بمباران مداوم سایت‌ها و زیرساخت‌های شهری، سطح غیرقابل‌انکار آسیب به غیرنظامیان در راستای اولویت قائل شدن برای منافع نظامی و کشتن امدادگران و روزنامه‌نگاران به‌عنوان نمونه‌هایی از موارد نقض حقوق بشردوستانه بین‌المللی از سوی اسرائیل اشاره کرده‌اند.

بااین‌حال، اداره امور سیاسی و نظامی وزارت خارجه آمریکا هشدار داده است که هرگونه تعلیق کمک نظامی به رژیم صهیونیستی توانایی این رژیم برای مقابله با تهدید‌ها حول حریم هوایی فلسطین اشغالی را محدود می‌کند و مستلزم آن است که واشینگتن به‌نوبه خود درباره قرارداد‌های تسلیحاتی فعلی و آتی با سایر کشور‌های منطقه نیز تجدیدنظر کند.

این هشدار بدون در نظر گرفتن اعتبار یا عدم اعتبار تضمین‌های اسرائیل «و تنها با توجه به تعهد آمریکا به تأمین امنیت این رژیم» مطرح شده است.

اختلاف‌های داخلی وزارت خارجه آمریکا در حالی عیان می‌شود که مقام‌های دولت بایدن بار‌ها مدعی شده‌اند که هیچ مدرکی دال بر نقض قوانین بین‌الملل از سوی اسرائیل وجود ندارد. همین اواخر، «جان کربی» سخنگوی شورای هماهنگی راهبردی کاخ سفید، وجود مدارک مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی از سوی رژیم صهیونیستی را رد کرد.

با عبور شمار قربانیان جنگ غزه از ۳۴ هزار نفر، عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی به‌شدت زیر سؤال رفته و موج نارضایتی به دانشگاه‌های معتبر آمریکا هم رسیده است.

دانشجویان آمریکایی به قیمت بازداشت و درگیری با نیرو‌های ویژه پلیس، خواهان هرگونه قطع همکاری نهاد‌های آموزش عالی ایالات متحده با رژیم صهیونیستی هستند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • بغض و تشکر مردم از حضور کولبرها در «نون.خ»/ خط قرمزی که کمک کرد
  • چین: کشف گور‌های جمعی در بیمارستان الشفا شوکه کننده است
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان و مدیران رسانه‌ای برگزار شد
  • نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • امیرعبداللهیان بر استمرار همکاری های دو کشور در عرصه های بین المللی تاکید کرد
  • سفر معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه به ریاض