Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر جهادکشاورزی شهرستان رفسنجان از بکارگیری روزانه 10 هزار نفرکارگر برای برداشت 75 هزار تن پسته در سال جاری دراین شهرستان خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رضایی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان طی گفتگویی با راه آرمان اظهار داشت: امسال با پیش بینی های انجام شده ۷۵ هزار تن پسته برداشت خواهیم کرد که روزانه ۱۰ هزار کارگر در امر برداشت پسته دخیل خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: فصل برداشت پسته نزدیک است و باغداران در تکاپوی مهیاکردن نیرو و امکانات برای برداشت این کالای ارزآور و با ارزش هستند سال گذشته که پسته نبود کارگری هم در شهر نبود که جا و مکان نیاز داشته باشد اما امسال گویا از ۷۵ هزار تن پسته تَر، ۲۵ هزار تن پسته خشک قرار است برداشت شود و خود را در انبارها جای بدهد.

مدیر جهاد کشاوری شهرستان رفسنجان ادامه داد: امسال  مسئولان عزم خود را جزم کردند تا سامان‌دهی کارگران فصلی به نحو احسن انجام شود که مهمترین مسأله در این خصوص جا و مکان این کارگران بوده که پیرامون آن در ستاد پسته شهرستان مباحثی مطرح شد.

رضایی با اشاره به تغییرات جوی و اثراتی که روی محصول امسال داشته تصریح کرد: آن‌چه موجب نگرانی شده گرمای تیر ماه که از ۷ تیر آغاز شده و میانگین دما ۳۳ درجه بوده که این دما سال گذشته ۲۹ درجه بود.

وی خاطرنشان کرد: از ۱۵ خرداد، ۴۲۷ ساعت دمای بالای ۳۸ درجه داشتیم که بی‌سابقه بود از طرفی میوه پسته در برابر دمای ۳۸ درجه تحملش کم است همچنین حدود ۲۳ تا ۲۴ روز دمای بالای ۴۰ درجه هم داشتیم که حداقل شانس آوردیم آفت پسیل را مقداری تحت کنترل درآمد که اگر این آفت کنترل نمی‌شد خسارت زیادی به محصول وارد می‌شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان محصول  رقم اکبری و فندقی را خوب عنوان کرد و اذعان داشت: ارقام کله‌قوچی و احمدآقایی حساسیت بالایی دارند، ۳۰ درصد سطح زیر کشت احمدآقایی و اکبری است و ۷۰ درصد کله‌قوچی و فندقی است.

رضایی در ادامه با اشاره به اینکه امسال پیش‌بینی شده ۲۵ هزار تن پسته خشک برداشت کنیم، افزود: ۷۴ درصد محصول مربوط به ۳۰ درصد سطح زیر کشت است.

وی خاطرنشان کرد: بهرمان نوق با ۶ هزار تن بیشترین پسته منطقه نوقات را دارد، فردوسیه نوق ۲ هزار و ۳۰۰ تن، اسماعیل‌آباد ۲ هزار و ۹۰۰ تن محصول دارد اما کشکوئیه به دلیل وجود رقم کله‌قوچی بیشترین صدمه را دیده و ۲ هزار و ۲۰۰ تن پسته دارد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان رفسنجان تصریح کرد: منطقه کبوترخان امسال ۳ هزار و ۳۰۰ تن محصول دارد که نسبتا بد نیست و حومه با ۳۰ هزار هکتار سطح زیر کشت هفت هزار و ۷۰۰ تن پسته دارد که برای مناطق نوق و حومه باید نسبت به برداشت برنامه‌ریزی خوبی داشته باشیم.

رضایی گفت: ۲۰ درصد تولید استان کرمان مربوط به رفسنجان است با وجود برداشت ۷۵ هزار تن پسته تر امسال پیش‌بینی می‌شود ۳۰۰ هزار تا ۳۵۰ هزار نفر روز کارگر برای برداشت کمک کنند که روزانه ۱۰ هزار نفر کارگر وارد باغات و ترمینال ها خواهند شد این میزان کارگر باید سامان‌دهی شوند علاوه بر آن نان مورد نیاز این تعداد کارگر باید برنامه‌ریزی‌شده تأمین شود و از نظر اسکان باید بتوانیم آن‌ها را سروسامان دهیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۲۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان هندیجان گفت: با حضور کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه ۸ رقم گندم در قالب پروژه PVS (مقایسه ارقام) گنــدم آبــی که در روسـتای چـــم تـنــگ، حوره مرکز جهاد کشاورزی هندیجان شرقی کشت شده بود انجام شد.

علی شکاری افزود: هدف از اجرای این طرح انتخاب بهترین رقم از لحاظ عملکرد و سازگاری با منطقه و تحمل به شوری و آفات و بیماری‌ها می‌باشد.

وی اظهار داشت: ارقام کشت شده شامل آزادگان، اوج، برات، خلیل، داریون، سارنگ، سحر و مهرگان است.

شکاری تصریح کرد: عملیات برداشت این طرح همراه با کیل گیری و نظارت کارشناسان صورت پذیرفت.

وی اضافه کرد: باتوجه به نتایج به دست آمده مشخص شد عملکرد ارقام اوج و خلیل نسبت به دیگر ارقام بالاتر بوده است.

شکاری اظهار داشت: همچنین ارقام خلیل و داریون نسبت به دیگر ارقام به ورس حساس‌تر بودند.

دیگر خبرها

  • کاهش۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به دلیل خشکسالی
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • پیش بینی برداشت ۲۰۰۰ تن سیب زمینی در ایرانشهر
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • برداشت جو قصیل در قم
  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین