Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@15:19:00 GMT

رصد سلامتی کاربران با خالکوبی هوشمند

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۷۳۷۲۷

رصد سلامتی کاربران با خالکوبی هوشمند

پژوهشگران آلمانی اخیرا در حال کار برای توسعه خالکوبی هوشمندی هستند که می‌تواند کاربر را از خطر احتمالی بیماری‌هایی مانند دیابت یا سرطان باخبر کند.

خالکوبی یکی از کارهایی است که بسیاری از جوانان به آن علاقه مندند اما خالکوبی چندان بی‌ضرر و بی‌خطر هم نیست زیرا خالکوبی به دلیل شکستن سد دفاعی پوست می‌تواند سلامتی فرد را تهدید کند و فرد به بیماری‌هایی عفونی مبتلا شود و اگر وسایل خالکوبی نیز به خوبی ضدعفونی نشوند ممکن است باعث انتقال بیماری‌هایی همچون ایدز نیز شود اما به رغم این مشکلات اکنون پژوهشگران "دانشگاه فنی مونیخ" (Technical University of Munich) در حال توسعه خالکوبی هوشمندی هستند که می‌تواند به کاربر اطلاع دهد ایا در معرض خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان و دیابت قرار دارد یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته پژوهشگران این خالکوبی‌های هوشمند می‌توانند بطور شبانه‌روزی بر وضعیت سلامتی فرد نظارت کنند و نکته جالب‌تر این است که این خالکوبی‌ها می‌توانند در صورت اختلال در عملکرد وضعیت سلامت فرد به او اطلاع دهند.

اندازه این خالکوبی‌های پیشرفته بزرگتر از یک سکه پنج پنسی نیست و حاوی رنگ‌های شیمیایی است که به نشانگرهای زیستی در خون واکنش نشان می‌دهند.

نشانگر زیستی یا زیست نشانگر(Biomarker) عموماً به یک شاخص قابل سنجش از برخی حالت‌ها و شرایط بیولوژیک یا زیستی اشاره دارد. گاهی نیز به یک ماده که حضورش نشان‌دهنده وجود یک ارگانیسم زنده است، اشاره دارد.

بخش عمده‌ای از تحقیقات اولیه بر بیماری دیابت نوع یک متمرکز شده است که طی آن قند خون در بیمارانی که برای کنترل بیماری خود نیاز به تزریق انسولین روزانه دارند به میزان خطرناکی بالا یا پایین می‌آید. حدود ۴۰۰ هزار نفر در انگلیس مبتلا به دیابت نوع یک هستند و می‌بایست چند مرتبه در روز آزمایش‌های درناک گرفتن خون از انگشت را انجام دهند تا میزان گلوکز خون خود را اندازه بگیرند. سایر بیماران مبتلا به دیابت نوع دو نیز در صورت حل نشدن مشکلات‌شان با داروهای خوراکی به مصرف انسولین نیاز دارند.

پژوهشگران امیدوارند بتوانند این خالکوبی‌های هوشمند را جایگزین آزمایشات دردناک گرفتن خون از انگشت کنند زیرا این خالکوبی‌ها بلافاصله پس از اینکه دریافتند سطح گلوکز کاربر در حال افزایش یا کاهش است تغییر رنگ می‌دهند.

اگر رنگ خالکوبی نشان دهد که سطح گلوکز خون آنها پایین است کاربران می‌توانند تنقلات قندی یا شیرینی بخورند تا سطح آن را افزایش دهند و از ابتلا به هیپوگلیسِمی جلوگیری کنند. افراد می‌بایست قند خون بسیار پایین را جدی بگیرند زیرا قند خون بسیار پایین می‌تواند فرد را به اغما ببرد. هیپوگلیسِمی(hypoglycaemia) به افتِ قند خون گفته می‌شود.

عکس این موضوع نیز این است که کاربر هنگامی‌که دریافت میزان قند خونش بالا است پیش از آنکه بالاتر رود به خود انسولین تزریق و از ابتلا به هایپِرگلیسِمی جلوگیری کند. هایپِرگلیسِمی یا هیپِرگلیسِمی(hyperglycaemia) به افزایش قند خون گفته می‌شود.

پس از اینکه کاربر هایپِرگلیسِمی یا هیپوگلیسِمی خود را درمان کرد خالکوبی هوشمند به حالت عادی خود باز خواهد گشت. دکتر "علی یتیسن"(Ali Yetisen)، مدرس دانشکده مهندسی شیمی "کالج سطنتی لندن" گفت: این خالکوبی‌ها می‌توانند روی ناحیه خاصی از بدن مانند بازوها که به راحتی قابل رویت است قرار گیرند.

طی این مطالعه پژوهشگران آزمایشاتی را بر روی پوست حیوانات انجام دادند تا ببینند آیا رنگ این خالکوبی‌ها در هنگام تغییر سطح گلوکز خون تغییر می‌کند یا خیر.

علاوه بر نکات مذکور خالکوبی هوشمند مذکور می‌تواند مشکل نارسایی تنفسی را نیز در افراد به خصوص افراد سیگاری شناسایی کند.

نمونه اولیه این خالکوبی میزان pH پوست را اندازه‌گیری می‌کند. تناسب pH بسیار مهم است زیرا با تناسب آن همه هورمون‌ها و آنزیم‌های بدن عملکرد صحیح دارند. ریه‌ها نقش مهمی در همگام سازی pH بدن دارند، بنابراین وجود هرگونه مشکل در ریه‌ها به سرعت در سایر قسمت‌های بدن مانند پوست ظاهر می‌شود.

تغییر قابل توجه در pH باعث تغییر رنگ خالکوبی می‌شود و به بیمار این امکان را می‌دهد تا دریابند که دچار نارسایی تنفسی شده‌اند تا اگر لازم باشد با اورژانس تماس گرفته و بستری شوند.

طی این مطالعه پژوهشگران خالکوبی‌های هوشمند را بر روی پوست خوک‌ها قرار دادند. خالکوبی مذکور هنگامیکه pH بسیار قلیایی بود از رنگ زرد به رنگ آبی تغییر کرد و هنگامیکه pH بسیار اسیدی بود تصویر خالکوبی کاملا ناپدید شد.

خالکوبی‌های هوشمند با نظارت بر نحوه پاسخ بیماران به روش‌های درمانی می‌توانند انقلابی در درمان سرطان نیز ایجاد کنند. دانشمندان همچنین قصد دارند روش‌های انجام خالکوبی بدون سوزن را نیز اصلاح کنند. در این روش آنها حجم زیادی از رنگ را با استفاده از امواج صوتی به پوست وارد خواهند کرد.

پژوهشگران آلمانی امیدوارند تا بتوانند در عرض دو سال آینده این خالکوبی‌ها را بر روی پوست انسان آزمایش کنند. البته این نخستین بار نیست که پژوهشگران خالکوبی هوشمند توسعه داده‌اند زیرا چندی پیش پژوهشگران موسسه "ام.آی.تی" نیز خالکوبی هوشمندی را که بر سطح نمک و الکترولیت‌هایی از جمله سدیم و پتاسیم نظارت می‌کرد، توسعه داده بودند.

چنین خالکوبی‌هایی می‌تواند برای افراد مسن که اغلب دچار "هیدراتاسیون"(hydration) می‌شوند و این موضوع بر روی سطح الکترولیت و ضربان قلب آنها تأثیر می‌گذارد، بسیار ارزشمند باشد./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۳۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی

آفتاب‌‌نیوز :

محمد ابراهیم‌زاده، همسر صدیقه وسمقی، در گفتگو با رویداد٢۴ درباره سلامتی این اسلام‌پژوه و محقق که به اتهام تبلیغ علیه نظام به حبس محکوم شده، توضیح داده است.

به گفته ابراهیم زاده خانم وسمقی در اثر یک بیماری ژنتیک بینایی خود را اخیرا به طور کامل از دست داده و این موضوع در آزمایش‌هایی که ۲۷ فروردین ماه در انتقال ایشان از زندان به بیمارستان فارابی انجام شده، مورد تایید پزشک قرار گرفته است.

همسر صدیقه وسمقی می‌گوید: روند از دست رفتن بینایی در خانم وسمقی در اثر یک بیماری ژنتیکی است. اینطور نبوده که ایشان به خاطر زندان بینایی را از دست داده باشد. او گفته نام این بیماری RP است، ژنتیکی است و خیلی از افراد در ایران به آن مبتلا هستند. در این بیماری روند کم‌بینایی به مرور افزایش پیدا می‌کند.

ابراهیم‌زاده گفته اواخر فروردین‌ماه خانم وسمقی از زندان به بیمارستان فارابی منتقل شد. در این بیمارستان تخصصی چشم، در بخش‌های مختلف اعم از شبکیه، قرنیه، خشکی چشم و پلک مورد آزمایش قرار گرفت. این آزمایش‌ها حدود ۳ ساعت طول کشید و من هم حضور داشتم. نتایج آزمایش‌ها و معاینات هم در پرونده پزشکی ایشان در زندان نوشته شد و به بهداری زندان اوین تحویل داده شد. قرار بود نتیجه به پزشکی قانونی هم داده شود. تا دو سه روز پیش، اما هنوز این نتایج به پزشکی قانونی داده نشده است.

ابراهیم‌زاده علت انتقال خانم وسمقی به بیمارستان را توضیح داده و گفت در زندان متوجه شدند ایشان نمی‌تواند راه برود و زمین می‌خورد. ایشان می‌گوید من فقط مزاحم دوستان بند هستم. نمی‌توانم غذای خودم را بیاورم یا ظرف‌هایم را بشورم. حتی برای سرویس بهداشتی هم به یک نفر احتیاج دارم.

همسر صدیقه وسمقی می‌گوید: ماموران زندان بعد از مشاهده این وضعیت ترتیب معاینات چشم را دادند.

آقای ابراهیم‌زاده می‌گوید در نتایج معاینات بیمارستان فارابی قید شده که ایشان تحمل حبس ندارد. این نتایج باید از طرف بهداری زندان به پزشکی قانونی ارسال می‌شد، اما هنوز ارسال نشده است.

او گفته یک آزمایش در بیمارستان فارابی مانده بود که انجام بدهند و آن مربوط بود به میدان دید. پزشک ایشان گفته بود احتیاجی به اندازه‌گیری میدان دید ندارد، چون اصلاً دید ندارد.

ابراهیم‌زاده می‌گوید خانم وسمقی قبل از بازداشت، میدان دید داشت و این دید مرکزی در طول این مدت از دست رفته است، هرچند زندان در از دست رفتن این دید تاثیر نداشته است.

خانم وسمقی دچار بیماری قلبی شده است

آقای ابراهیم‌زاده تاکید می‌کند آنچه در زندان برای خانم وسمقی حادث شده، بیماری قلبی است. او گفته هفته نخست فروردین‌ماه خانم وسمقی به دلیل مشکل قلبی و سوزش قفسه سینه از بهداری زندان به بیمارستان طالقانی در ولنجک منتقل شده و در آنجا با توصیه پزشک به مدت یک شب در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری شده است، اما در نهایت گفتند مشکل قلبی و فشار خون خانم وسمقی با دارو قابل کنترل است.

همسر صدیقه وسمقی می‌گوید بهداری زندان مدت‌ها با دارو‌های دم‌دستی سعی می‌کردند مشکل قلبی ایشان را رفع کنند، اما در نهایت متقاعد شدند که مشکل جدیست و در نهایت ایشان به بیمارستان طالقانی منتقل شده.

او تاکید می‌کند ایشان قبل از حبس هیچ‌گونه مشکل قلبی نداشته است. امیدوارم این بیماری نباشد و تنها ناشی از فشار زندان باشد.

علیزاده طباطبایی: برای ایشان درخواست عدم‌تحمل حبس داده‌ایم

محمود علیزاده طباطبایی، وکیل صدیقه وسمقی هم می‌گوید به دلیل از دست‌رفتن بینایی، درخواست عدم تحمل حبس برای ایشان کردیم. این درخواست با پزشک قانونی هم مطرح شده و گزارش مثبت داده‌اند و در حال حاضر این درخواست برای دادستان ارسال شده و اگر موافقت کند، ایشان به خاطر عدم تحمل حبس آزاد خواهند شد.

به گفته وکیل صدیقه وسمقی، حال او در زندان مناسب نیست. خانم صدیقه وسمقی علاوه بر از دست‌دادن بینایی با مشکل تپش قلب و فشار خون بسیار بالا مواجه است و در زندان هم امکان پرستاری از ایشان نیست چرا که درخواست پرستار هم کرده بودند، ولی این درخواست اجرایی نشد.

علیزاده طباطبایی می‌گوید: صدیقه وسمقی به فعالیت تبلیغی علیه نظام احضار شد، اما گفت تا دلیل این اتهام را نگویید، نمی‌آیم. برای بازداشت او ریختند در خانه‌اش؛ اقدامی که برای اتهام فعالیت علیه نظام بسیار غیرمنطقی بود.

وکیل وسمقی می‌گوید: او به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به چهار ماه حبس و به دلیل عدم رعایت حجاب شرعی به یک میلیون جزای نقدی محکوم شد. همان زمان ما تسلیم به رای زدیم و میزان حبس شد ٩۶ روز. الان به دلیل مشکل عدم تحمل حبس، درخواست آزادی مشروط دادیم.

علیزاده طباطبایی می‌گوید هفته آینده ایشان یا به دلیل آزادی مشروط یا به دلیل عدم تحمل حبس باید آزاد شوند. نگاه‌داری ایشان در زندان با این حال دیگر درست نیست.

دیگر خبرها

  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • همایش پیاده‌روی میمند
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • فنونی‌زاده:رفیعی تا ۲ بازی گل نخورد رفت خالکوبی کرد! /نام سپاهان پرسپولیس را هوشیار می‌کند
  • ثبت بیش از ۴۳۴ هزار تماس با سامانه ۱۴۱ استان البرز
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)
  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • (تصاویر) از خالکوبی تا لباس آستین حلقه‌ای؛ حواشی کنکور سراسری ۱۴۰۳