Web Analytics Made Easy - Statcounter

این کارگاه روز سه شنبه  با مشارکت کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست ، اداره کل شیلات گیلان ، استانداری ، اداره کل راه و شهرسازی ، جهاددانشگاهی گیلان ، جهادکشاورزی ، کارشناسان سازمان های مردم نهاد زیست محیطی ، فرمانداری لاهیجان ، بخشداری و دهیاران بخش رودبنه لاهیجان و جوامع محلی،  به منظور آشنایی و شناخت بیشتر سازمان ها و ذینفعان کلیدی ، اولیه و ثانویه و تدوین برنامه های مناسب در تالاب امیرکلایه لاهیجان تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده  دفتر حفاظت و احیای تالاب های کشور در این کارگاه گفت: این کارگاه اولین کارگاه  تحلیل ذینفعان  استان گیلان است که در تالاب امیرکلایه برگزار می شود که پس از  مشخص شدن لیست مربوط به ذینفعان کلیدی ، اصلی و اولیه و ثانویه و ان جی او ها (سازمان مردم نهاد) و با توجه به خروجی های این کارگاه ، کارگاه بعدی با دعوت بقیه ذینفعان تشکیل خواهدشد.

ژاله امینی افزود: این طرح در پنج کارگاه  ادامه پیدا می کند و کلیه برنامه ریزی ها و بهره برداری ها از تالاب ها توسط ذینفعان در این طرح مشخص می شود و کسی حق تخطی  از آن را ندارد. 

وی خاطرنشان کرد: مدیریت و حفاظت تالاب های کشور از رویکرد بخشی و سنتی به رویکردی زیست بوم  و جامع نگر  تبدیل شده تا همه ذینفعان با مشارکت در تالاب ها در بهره برداری از آنها نیز مشارکت داشته باشند.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان نیز در باره این کارگاه گفت: اجرای طرح مدیریت زیست بومی در تالاب امیرکلایه منجر خواهدشد تا حفاظت از این اکوسیستم ارزشمند بهتر و بیشتر از گذشته صورت گیرد.

منصور سربازی  افزود: در حال حاضر ۳۰هزار هکتار تالاب در گیلان وجود دارد که ۲۳هزار هکتار این تالاب ها از جمله بوجاق ، تالاب انزلی و امیرکلایه جز کنوانسیون رامسر هستند.

وی تصریح کرد: در گذشته همجواری  زیستی انسان در کنار تالاب ها  با رعایت ملاحظات زیست محیطی همراه بود ولی با رشدجمعیت این تعامل با مشکل روبه رو شد و انتظار حاشیه نشینان از تالاب بیش از توان اکولوژیکی  افزایش یافت.

وی تصریح کرد:  استفاده از سازه های چوبی به عنوان صنعتی سازگار با محیط برای گردشگری در تالاب امیر کلایه به عنوان یک طرح نمونه و پایلوت  انتخاب شده و این طرح برای سایر تالاب ها نیز گسترش می یابد و هم اکنون با ایجاد سازه های چوبی در تالاب امیر کلایه مکان های مناسبی برای مردم و محققین در این تالاب  ایجاد شده است .

معاون فنی محیط زیست گیلان گفت: برای بهره برداری صحیح از تالاب ها توسط جوامع محلی نیاز است تا این جمعیت آموزش بیشتری ببینند و امروز رشد جمعیت به حدی رسیده که بهره برداری از  این  اکوسیستم ارزشمند به رقابت تبدیل شده است .

سربازی تاکید کرد: توسعه ای که در آن حفاظت تالاب مدنظر قرار داده نشود به محیط زیست آسیب جدی می زند و برای جلوگیری از این آسیب اقدامات مختلفی از جمله همایش اجرای طرح مدیریت زیست بومی در تالاب امیرکلایه توسط پژوهشکده جهاد دانشگاهی در حال  برگزاری است و  اجرای این طرح فرصتی مناسب است تا برنامه ریزی دقیقتری برای بهره برداری صحیح مردم ، بخصوص حاشیه نشینان از تالاب امیرکلایه انجام شود.

وی  اضافه کرد: علاوه بر آموزش به جوامع محلی ، در این طرح مردم و مدیران با توان تالاب امیرکلایه  آشنا می شوند ضمن اینکه ایجاد مشاغلی که کمترین آلایندگی را برای این اکوسیستم داشته باشند ، معرفی می شوند.

سربازی افزود: از آنجایی که آب تالاب امیرکلایه توسط چشمه ها و سفره های زیر زمینی تامین می شود یکی از پاکترین تالاب های کشور و خوشبختانه نزولات  خوب اخیر  موجب شده امسال ارتفاع آب در تالاب  امیر کلایه ۳۰سانتیمتر افزایش یابد.

تالاب بین المللی امیرکلایه با مساحت یک هزار و ۲۳۰هکتار مساحت  در سال ۱۳۴۹ به عنوان منطقه حفاظت شده در شورای عالی محیط زیست کشور تصویب و با توجه به جاذبه‌ها و ویژگی‌های اکولوژیکی ‌آن، در سال ۱۳۵۴ در فهرست ۱۹ تالاب ایران، ثبت بین المللی شد.

تالاب بین المللی امیرکلایه در فاصله ۳۶ کیلومتری شمال شرقی لاهیجان و بین شهرهای لنگرود، لاهیجان و بندرکیاشهر قرار دارد.

شهرستان لاهیجان در ۴۰ کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.

۶۰۲۹/۲۰۰۷/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۵۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازرسی از کارگاه های پرخطر تشدید می‌شود

معاون روابط کار وزارت کار از بازرسی از کارگاه های پرخطر خبر داد و گفت:امسال کارگاه‌های پرخطر و دارای حوادث، بیشتر بازرسی می شوند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ یکی از اقدامات موثر معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ابتدای استقرار دولت سیزدهم تا کنون، گسترش نظارت بر کارگاه‌های مشمول قانون کار، افزایش حفاظت فنی و بهداشت کار و ارتقای ایمنی و سلامت شغلی بوده است. این موضوع در اساسنامه سازمان بین المللی کار (ILO)  آمده و از  تمامی کشورهای عضو خواسته شده تا نسبت به برقراری نظام بازرسی کار اقدام کنند.بازرسی کار موثر و کارآمد، یکی از مولفه ها و نشانه‌های ضروری هر دولت مترقی و اقتصاد موفق به شمار می‌رود.

برابر گزارش ها، حوادث ساختمانی و معدنی بیشترین آمار تلفات نیروی کار و بیشترین سهم آسیب شغلی را به خود اختصاص داده و بیشترین تعداد بازرسی‌های ویژه از کارگاه‌های پر خطر در صنایع ساختمان، نفت و گاز، پتروشیمی و معدن بوده است.

علی حسین رعیتی فرد, معاون روابط کار درباره حوادث ناشی از کار دربخش ساختمان و صنعت گفت:حدود 38 درصد حوادث در بخش ساختمان و 37 درصد در بخش صنعت است و صنایع دیگر همانند رشته‌های تولیدی عدد کمتری را به خود اختصاص داده‌اند.  

وی تاکید کرد: در سال 1402 نسبت به سال  1401 حدود 4 درصد فوتی‌های کل حوادث ناشی از کار کاهش یافته است .  840 بازرس کار در کشور وجود دارد. سالانه حدود 400 هزار بازرسی موردی از کارگاه‌ها انجام می شود که امسال به دلیل کاهش ریسک از کارگاه‌های دارای حوادث بیشتر، بازرسی دقیق‌تر و بیشتری انجام می شود.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از کاهش حدود 5درصدی حوادث کار در سال گذشته نسبت به سال 1401 خبر داد و تاکید کرد که این رقم نیز باید کاهش یابد . 

وی تاکید کرد: به دلیل پیوستن به مقاوله‌¬نامه ایمنی و بهداشت شغلی 155 و مصوبه مجلس شورای اسلامی و هیات دولت باید بتوانیم تمامی فعالیت‌های اقتصادی را تحت پوشش حوزه ایمنی و بهداشت قرار دهیم . 

رعیتی‌فرد افزود: مطابق با آمار سازمان بین اللملی کار تغییرات اقلیمی برای 70درصد از کارگران جهان خطرات جدی سلامتی ایجاد می کند؛ در کشور نیز در تلاش هستیم در شورای عالی حفاظت فنی و کمیته‌های حفاظت فنی در واحدهای تولیدی آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها را با شرایط تغییرات اقلیمی تطبیق دهیم تا از آسیب رسیدن به کارگران پیشگیری کنیم. 

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: تعداد کل واحدهای تولیدی و کارگاه‌های زیر 10 نفرو بالای 10 نفر حدود یک میلیون و 330  هزار کارگاه در کشور است که 87 درصد این واحدها زیر 10 نفر کارگر و بقیه بالای 10 نفر هستند. 

وی ادامه داد: در واحدهای تولیدی بالای 25 نفر نیز موظف هستیم که کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار را تشکیل دهیم.

رعیتی‌فرد به کارگاه‌هایی که قوانین ایمنی را رعایت نمی کنند هشدار داد مطابق با قانون کار در واحدهایی که جان کارگران در خطر باشد با کمک دادستان پلمپ می شوند.  با اقدامات صورت گرفته  و استفاده از ظرفیت های واحدهای تولیدی و مسئولان، سطح ایمنی کارگاه ها را افزایش دهیم. 

رعیتی فرد همچنین از کارفرمایان خواست با اصلاح ساختار و بازبینی تجهیزات ایمنی و حفاظت فنی محیط ایمن‌تری را برای کارگران فراهم کنند تا جان کارگران در خطر نباشد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • اولین جلسه ساماندهی و تقویت مدیریت مرزهای مجاز آبی گیلان برگزار شد
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان
  • پاکسازی سفیدرود از ادوات صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفان آغاز شد
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • بازرسی از کارگاه های پرخطر تشدید می‌شود