Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@18:08:11 GMT

تاثیرات مخرب سفر به اعماق فضا بر مغز

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۷۶۱۹۸

تاثیرات مخرب سفر به اعماق فضا بر مغز

"انجمن علوم اعصاب" (Society for Neuroscience) آمریکا در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند قرار گرفتن در معرض تابش در فضا باعث اختلال در یادگیری و حافظه و اضطراب در فضانوردان می‌شود.

پژوهشگران اخیرا با آزمایش بر روی موش‌ها دریافته‌اند قرار گرفتن مزمن در معرض اشعه با دوز کم (شرایط موجود در عمق فضا) باعث اختلالات عصبی و رفتاری در موش‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نتایج این مطالعه بر نیاز مبرم به تدوین اقدامات ایمنی برای محافظت از مغز در برابر اشعه در هنگام مأموریت‌های "سفر به اعماق فضا" (deep space travel) حتی در فضانوردانی که آماده سفر به مریخ هستند، تاکید می‌کند.

"تابش" (Radiation) سبب اختلال در سیگنالینگ بین سایر فرایند‌های مغز می‌شود. گرچه پژوهشگران در آزمایش‌های قبلی از مضرات قرار گرفتن در معرض تابش کوتاه مدت، اما با دوز بالاتر گفته‌اند، اما این شرایط به خوبی شرایط موجود در فضا را نشان نمی‌دهد.

طی این مطالعه "چارلز لیمولی" (Charles Limoli) و همکارانش از "دانشگاه کالیفرنیا ارواین" (University of California, Irvine)، "دانشگاه استنفورد" (Stanford University)، "دانشگاه ایالتی کلرادو" (Colorado State University) و "دانشکده پزشکی ویرجینیا شرقی" (Eastern Virginia School of Medicine) موش‌ها را به مدت شش ماه در معرض تابش مزمن، اما با دوز کم قرار دادند.

لیمولی می‌گوید: "وقتی موش‌ها تحت تابش نوترونی قرار گرفتند ما تغییراتی بسیار جدی در رفتار و مغز آن‌ها پیدا کردیم که نشان دهنده خطرات برنامه ناسا برای سفر به مریخ است. "

آن‌ها دریافتند که قرار گرفتن در معرض تابش باعث اختلال در سیگنالینگ سلولی در هیپوکامپ و قشر جلوی مغز آن‌ها شده و در نتیجه باعث اختلال در یادگیری و حافظه می‌شود. آن‌ها همچنین متوجه افزایش رفتار‌های اضطرابی در موش‌ها شدند و اظهار کردند که تابش بر ناحیه آمیگدال مغز نیز اثر می‌گذارد.

آمیگدال یا هسته آمیگدال یا بادامه (Amygdala) قسمتی از دستگاه کناره‌ای (لیمبیک) در مغز است. هسته قاعده‌ای-جانبی بادامه (آمیگدال) نقش مهمی در یادگیری و حافظه ایفا می‌کند. بادامه علاوه بر نقش اصلی در درک احساسات و ایجاد پاسخ به آنها، در تعدیل درد نیز دخالت دارد. هستهٔ مرکزی بادامه به عنوان بادامه کنترل درد، معرفی شده است.

محققان پیش‌بینی می‌کنند که طی یک مأموریت سفر به اعماق فضا، تقریباً از هر پنج فضانورد یک نفر رفتار اضطراب مانند را تجربه می‌کند و از هر سه فضانورد نیز یک نفر سطح مشخصی از اختلالات حافظه را تجربه می‌کند. علاوه بر این فضانوردان ممکن است دچار اختلال در تصمیم‌گیری نیز شوند.

یافته‌های این مطالعه در مجله "eNeuro" منتشر شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری فضانورد مغز فضا اضطراب حافظه علم و دانش دانستنی های علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۶۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد

مدت‌هاست که مشخص شده است قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌های کشاورزی می‌تواند تا حد زیادی احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد.

به گزارش مدیسن نت، تحقیقات تازه ژنتیکی اکنون افرادی را که ممکن است آسیب پذیرترین وضعیت در این خصوص داشته باشند نشان می‌دهد.

تیمی در دانشگاه کالیفرنیا، اطلاعات ژنتیکی ۸۰۰ بیمار پارکینسونی را که در مرکز کشاورزی آن ایالت، زندگی و کار می‌کنند، بررسی کردند.

محققان خاطرنشان کردند که بسیاری از این افراد حداقل یک دهه قبل از ابتلا به این بیماری در معرض ۱۰ آفت کش مورد استفاده در محصولات پنبه قرار داشتند و برخی از بیماران تا سال ۱۹۷۴ در معرض این بیماری بودند.

آن‌ها انواع ژن‌های مرتبط با لیزوزوم‌ها، بخش‌هایی از سلول‌ها که ضایعات سلولی را تجزیه می‌کنند، تقویت کردند.

دکتر «برنت فوگل»، استاد نورولوژی و ژنتیک انسانی، توضیح داد که اختلال در عملکرد لیزوزومی مدت‌هاست با ظهور پارکینسون مرتبط است.

این مطالعه نشان داد که انواع مرتبط با فرآیندهای لیزوزومی در بیمارانی که مدت طولانی در معرض آفت کش‌ها قرار داشتند بیشتر بود.

به نظر می‌رسد که این گونه‌های ژنی با عملکرد مناسب پروتئین تداخل داشته باشند. به گفته محققان، این نشان می‌دهد که دفع نابهنجار ضایعات در سلول می‌تواند یکی از دلایل زمینه‌ای پارکینسون باشد که در کنار قرار گرفتن طولانی در معرض آفت کش‌ها رخ می‌دهد.

همانطور که ترکیبات سمی- از جمله پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین، که مدت‌ها با پارکینسون مرتبط است- در سلول‌های مغز ساخته می‌شوند، می‌توانند در آنچه که به نام اجسام لویی در بافت‌ها شناخته می‌شوند، نیز تشکیل شوند. محققان خاطرنشان کردند که تجمع جسم لویی یکی از مشخصه‌های پارکینسون در مغز است.

فوگل در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که استعداد ژنتیکی ناشی از تغییرات جزئی در ژن‌هایی است که با عملکرد لیزوزومی مرتبط هستند.»

وی افزود: «به صورت روزانه، این گونه‌ها تأثیر زیادی ندارند. اما تحت استرس مناسب، مانند قرار گرفتن در معرض برخی آفت کش‌ها، ممکن است از بین بروند و به مرور زمان منجر به ابتلا به بیماری پارکینسون شوند. به این حالت تعامل ژن-محیط زیست گفته می شود».

فوگل گفت: «داده‌هایی برای بسیاری از اختلالات رایج وجود دارد که نشان می‌دهد تأثیرات محیطی بر توسعه این بیماری‌ها تأثیر می‌گذارد، اما ما هنوز راه خوبی برای اندازه‌گیری این تأثیر یا تعیین اینکه چه کسی به‌طور خاص در معرض خطر است، نداریم».

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • کشف خطر جدید میکروپلاستیک‌ها بر سلامت
  • (تصاویر) شگفت‌انگیزترین اکتشافات در دل دریاها؛ از خوک باربی تا مارماهی کور ژلاتینی
  • انتخاب سرمربی تیم ملی بسکتبال از میان ۲ گزینه اروپایی و ۲ مربی داخلی
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست/ شاید سرمربی تیم ملی یکی از ۴ گزینه خارجی باشد
  • تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست
  • تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست/ مربی ایتالیایی در جوانگرایی موفق بوده
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟ (فیلم)
  • تاثیرات سلوکیان بر خاورمیانه: از تاثیر بر هنر و فلسفه تا مواجهه با شورش یهودیان