Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-26@12:11:37 GMT

نظر روان شناسان درباره تغییر ساعت باز شدن مدارس

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۷۹۳۵۸

طی روزهای گذشته خبر نامه پیر بچه ای دبستانی به حسن روحانی دست به دست می چرخد. در این نامه این پسر بچه خطاب به رئیس جمهور نوشته است: «میشه دیرتر بریم مدرسه!» «آخه ۷ و نیم زنگ میخوره باید ۷ مدرسه باشیم برای اینکه ۷ مدرسه باشیم باید ۶ راه بیفتیم میدونی چند باید از خواب پاشیم باید ۵ و نیم از خواب پاشیم! میشه دیرتر بریم مدرسه»

​اخبار اجتماعی -  این نامه واکنش های زیادی را در پی داشته و بسیاری بر این باورند که یادگیری دانش آموزان در صبح خیلی پایین تر است و باید این ساعت تغییر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل این مسئله را از یک روان شناس جویا شدیم که آیا واقعا صبح زود بیدار شدن اثرات سوء  بر سلامتی افراد دارد و بهتر است ساعت باز شدن مدارس در کشور تغییر کند که وی در پاسخ به خبرنگار گفت: «برای زیان آور بودن زود بیدار شدن دلیل علمی وجود ندارد»

عزیز الله تاجیک اسماعیلی عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی در پاسخ به این سوال که آیا باید ساعت باز شدن مدارس در ایران باید تغییر پیدا کند یا خیر؟ و آیا زود بیدار شدن اثرات سوئی بر سلامت دانش آموزان دارد یا خیر گفت: این مسئله هیچ دلیل علمی ندارد و تمایل به دیر بیدار شدن از خواب احتمالا عادتی است که خانواده‌ها برای خواب و بیداری بچه ها به وجود آورند و با رفتن به مدرسه، چون این حالت به هم می‌خورد در برابر بیدار شدن مقاوت می‌کنند.

وی در ادامه بیان کرد: برعکس در فرهنگ ایران این مسئله را داریم که شب زودتر بخوابیم و صبح زودتر بیدار شویم و تاثیری که روی رشد شخصیت مسئولیت پذیر و همت افراد می‌گذارد بسیار خوب است.

دیرتر شروع کردن نه تنها برای بچه‌ها کوچک‌تر ترجیهی ندارد

اسماعیلی در ادامه در پاسخ به این سوال که این دیرتر شروع شدن مدارس برای دانش آموزان ابتدایی بهتر نیست که اجرا شود گفت: دیرتر شروع کردن نه تنها برای بچه‌ها کوچک‌تر ترجیهی ندارد بلکه می‌تواند اثر معکوس نیز بر شخصیت آنها داشته باشد. نسل جوان امروز جامعه ما برای مسئولیت پذیری و تن به کار دادن اکراه دارند و معمولا فعال و مسئولیت پذیر نیستند به همین دلیل در پی این هستند که بقیه امور را با خود تطبیق دهند.

وی در ادامه تاکید کرد: دیرتر شروع شدن مدارس صرفا بهانه نسل امروز است و مبنای علمی ندارد.

این عضور هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه بیان کرد: باید دیر‌تر خوابیدن و زودتر بیدار شدن آسیب شناسی شود که چرا نسل امروز شب‌ها بیدار می‌مانند.

وی در ادامه دلیل این امر را آزاد و رها بودن بچه ها در شب ها دانست و گفت: بچه‌ها شب‌ها بیدار می‌مانند برای سرگرمی و تفنن و جست وجو در فضای مجازی و کنترلی هم روی آن‌ها نیست. آزاد و رها شب را در اختیار خود می‌گیرند برای انجام کار‌هایی که دوست دارند. چون پدر و مادر خوابیده اند و رها از کنترل هستند.

اسماعیلی افزود: دیرتر شروع شدن مدارس راه حل نیست بلکه عادت کردن بچه‌ها به شب بیداری باید درمان شود. چرا باید برنامه‌ها روزانه را به هم بریزیم چون نسل جوان ما میخواهد بخوابد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: یادگیری پدر و مادر خواب دانش آموزان مدرسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۹۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج جالب از پژوهشی درباره حس پیری/ زنان درباره سن پیری مردان چطور فکر می‌کنند؟

به گزارش خبرآنلاین، به نظر می‌رسد پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟»، در حال تغییر است زیرا عمر مردم طولانی‌تر شده است، دیرتر بازنشسته می‌شوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامتی جسمی و روحی برخوردارند.

ایسنا در خبری نوشت: طبق پژوهشی که نتیجه آن در مجله انجمن سالمندی آمریکا منتشر شد، افراد در اواسط دهه ۶۰ سالگی معتقدند که پیری از ۷۵ سالگی شروع می‌شود، در حالی که افراد مسن‌تر فکر می‌کنند سن پیری دیرتر از این شروع می‌شوند.

به گزارش ان‌بی‌سی، این تحقیق که در مجله روانشناسی و سالمندی انجمن روانشناسی آمریکا منتشر شد، داده‌های ۱۴ هزار شرکت‌کننده در یک نظرسنجی سالمندی در آلمان را بررسی کرد که درباره پیری به‌عنوان مرحله‌ای از زندگی مطالعه می‌کرد. تاریخ تولد شرکت‌کنندگان بین سال‌های ۱۹۱۱ و ۱۹۷۴ بود و از سن ۴۰ تا ۸۵ سالگی به این مطالعه وارد شده بودند.

شرکت‌کنندگان طی ۲۵ سال، هشت بار درک خود را از سالمندی گزارش کردند. آن‌ها هر چهار تا پنج سالی که می‌گذشت، آغاز سن پیری را یک‌ سال دیرتر از بار قبل اعلام کردند. شرکت‌کنندگانی هم که زودتر یعنی بین سال‌های ۱۹۱۱ تا ۱۹۳۵ به دنیا آمده بودند، در مقایسه با افرادی که بعد از ۱۹۳۵ متولد شده‌ بودند، فکر می‌کردند که پیری زودتر آغاز می‌شود.

«مارکوس وتشتاین»، نویسنده ارشد این مطالعه و روانشناس دانشگاه هومبولت برلین، گفت: درک و تصور ما از پیری در گذر زمان به‌وضوح تغییر می‌کند. افرادی که امروز در سنین میانسالی‌ هستند یا افراد مسن‌تر باور دارند که سن پیری آنها دیرتر از همسالانشان در ۲۰ سال پیش است.

به گفته وتشتاین، این تغییر تا حدودی به بالا رفتن سطح امید به زندگی در افراد برمی‌گردد. امید به زندگی در آلمان حدود ۸۱ سال است که از ۷۱ سال در ۱۹۷۴ بیشتر شده است. همچنین بسیاری از مردم برای مدت طولانی‌تر یک زندگی همراه با سلامتی دارند.

وتشتاین می‌گوید: افرادی که احساس جوانی می‌کنند، معتقدند پیری دیرتر شروع می‌شود.

شرکت‌کنندگانی که تنهاتر بودند، بیماری‌های مزمن داشتند یا از سلامتی کامل برخوردار نبودند، بیشتر بر این تصور بودند که پیری زودتر آغاز می‌شود. زنان هم فکر می‌کردند که سن پیری در مردان حدود ۲.۴ سال دیرتر آغاز می‌شود.

با این حال برخی کارشناسان می گویند این نتایج ممکن است قابل تعمیم به کشورهای دیگر نباشد زیرا دیدگاه‌های فرهنگی درباره پیری و روند تحولات جوامع در طول زمان متفاوت است. به عنوان مثال امید به زندگی در ایالات متحده در طول همه‌گیری کووید از ۷۹ سال در ۲۰۱۹ به ۷۶ سال در ۲۰۲۱ رسید در حالی که امید به زندگی در آلمان از سال ۲۰۱۴ نسبتا پایدار بوده است.

به گزارش ایندیپندنت، تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود باورهای منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود می‌تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل‌ هستند و در مقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانی‌تر عمر می‌کنند.

همچنین افرادی که خود را جوان‌تر از سن شناسنامه‌ای‌شان می‌دانند، زوال حافظه آهسته‌تر، عملکرد شناختی بهتر و کاهش علائم افسردگی را گزارش کردند. در مقابل افرادی که خود را مسن‌تر از سن حقیقی‌شان می‌بینند بیشتر در معرض خطر مرگ‌ومیر قرار دارند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899530

دیگر خبرها

  • روایت جالب مربی لهستانی تیم والیبال ایران از خوردن بهترین هندوانه و سخت بیدار شدن صبح
  • نتایج جالب از پژوهشی درباره حس پیری/ زنان درباره سن پیری مردان چطور فکر می‌کنند؟
  • لندر جان سخت ژاپن برای سومین بار روی ماه بیدار شد
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۰:۳۰
  • کنعانی: افکار عمومی جهان بیدار شده است
  • «پیری» دقیقا از چه سنی آغاز می‌شود؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • کارمندان دولت حتما بخوانند/ ساعت کاری ادارات از این تاریخ تغییر می‌کند؟
  • تعطیلات مدارس در تابستان باشد یا بین دو نیمسال تحصیلی؟
  • آموزش عامل شکل‌گیری روان است