Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت آمریکا در دور جدید تحریم‌ها علیه ایران، نام چند شخصیت حقیقی و حقوقی را جزو لیست تحریم‌ها قرار داده و براساس گزارش رسانه­‌ها طی چند روز آتی این لیست گسترده‌تر نیز خواهد شد.

در یکی از اظهار نظرها، «استیو منوچین»، وزیر خزانه داری آمریکا، اعلام کرد دونالد ترامپ از او خواسته است نام محمدجواد ظریف در لیست تحریم‌ها قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منوچین در اعلام این خبر از اصطلاح (Designating) استفاده کرده که اشاره به لیست تحریمی Specially Designated Nationals یا همان «لیست SDN» آمریکا دارد. چنانچه این خبر درست باشد، نام وزیر خارجه ایران برای اولین بار در تاریخ به‌عنوان یک شخصیت دارای مصونیت دیپلماتیک در لیست تحریمی وزارت خزانه‌داری قرار گرفته است.

برخی از تحلیلگران این اقدام را یکی امر نمایشی و بدون اثر اجرایی و ناشی از استیصال دولت آمریکا برابر ایران تلقی کرده‌اند اما واقعیت این است که این اقدام سلسله تبعات احتمالی را در پی خواهد داشت.

اقدام آمریکا در تحریم افراد و درج نام آنها در «SDN List» تبعات مستقیمی تحریمی شامل ضبط اموال، ممنوعیت تجارت و مواردی از این دست را به همراه دارد. لکن تبعات غیر مستقیم تحریم‌های آمریکا بسیار فراتر از این محدودیت‌هاست. واقعیت این است که کشورهای دنیا از ترس اقدامات تنبیهی آمریکا، محدودیت‌های نانوشته­­‌ای را نسبت به افراد تحت تحریم، اعمال خواهند کرد.

در این یادداشت و براساس تجربه تحریم‌های مشابه، تبعات احتمالی تحریم ظریف، را بیان می‌کنم:

محدودیت در ارائه خدمات

افراد تحت تحریم آمریکا از امکان دریافت خدمات مسافرتی محروم می‌شوند. می‌توان پیش‌بینی کرد حضور دیپلماتیک ظریف به عنوان وزیر خارجه و حتی امکان سوخت‌رسانی و گرفتن هتل در برخی کشورها با ملاحظات و محدودیت‌هایی همراه خواهد شد. آمریکا با علم به این محدودیت‌های نانوشته اقدام به تحریم ظریف خواهد کرد چراکه حضور ظریف در کشورهای مختلف و مذاکرات دیپلماتیک با آن کشورها، یکی از راهکارهای حفظ برجام، مقابله با تحریم و خنثی‌سازی فعالیت‌های آمریکاست. لذا آمریکا به‌نوعی قصد دارد کارزار ظریف در مقابله با خود را محدودتر کند. محدودیت در ارائه خدمات مخصوصا اگر در کشورهای خریدار نفت ایران، مانند هند و چین، باشد روشی جهت مقابله با تلاش ایران جهت دور زدن تحریم نیز محسوب می‌شود.

کاهش تلاش دیپلماتیک

یکی از روش‌های ایران جهت دور زدن تحریم، برقراری روابط تهاتری با کشورهای همسایه است. بدین نحو که نفت ایران به این کشورها صادر و در مقابل آن بجای دلار، کالا دریافت شود. درصورت تحریم ظریف، احتمال سفر او به این کشورها (مثلا پاکستان و ترکیه) کاهش یافته و تلاش‌های ایران جهت مقابله با تحریم از طریق تهاتر نفتی نیز کم اثر خواهد شد.

محدودیت ورود به آمریکا

افراد تحت تحریم لیست SDN محدودیت ورود به ایالات متحده را خواهند داشت. براساس قوانین، ورود این افراد به خاک کشور آمریکا صرفا با مجوز وزیر خارجه این کشور مجاز است. درصورت قرار گرفتن نام ظریف در لیست تحریم‌ها، آمریکا می‌تواند از اعطای ویزا به وی جهت حضور در نهادهای بین‌المللی ممانعت به عمل آورد. شاید هدف از این اقدام مقابله با فعالیت‌های دیپلماتیک و رسانه‌­ای ظریف در خاک آمریکا علیه سیاست‌های ایالات متحده و مخصوصا جنگ‌طلبی‌های «تیم بی» است. یادمان باشد که مصاحبه ظریف با فاکس نیوز، شبکه مورد علاقه ترامپ و راست‌های افراطی آمریکا، چقدر برای آنها گران تمام شد.

حذف حساب کاربری شبکه‌های اجتماعی

پس از قرار گرفتن نام ظریف در لیست تحریم‌ها احتمال دارد شبکه‌های اجتماعی مانند تویئتر و اینستاگرام اقدام به حذف حساب کاربری ظریف کند. تجربه حذف حساب کاربری برخی فرماندهان سپاه در شبکه‌های اجتماعی بعد از قرار گرفتن در لیست تروریستی این احتمال را به وجود می‌آورد که شاید حساب‌های کاربری ظریف نیز در شبکه‌های اجتماعی حذف شود. این امر از آن جهت اهمیت دارد که بدانیم حساب کاربری ظریف در توئیتر یکی از مولفه‌های دیپلماسی جمهوری اسلامی و ابزار مقابله با پروپاگاندای دولت ترامپ محسوب می‌شود.

سلب صلاحیت مذاکره

ظریف مذاکره کننده ارشد ایران در مسائل هسته‌ای و بین‌المللی است. اگر ترامپ مطابق آنچه ادعا می‌کند در پی مذاکره با ایران باشد آنگاه با کسی که خود مشمول تحریم است در مورد رفع تحریم مذاکره نخواهد کرد! هدف ترامپ از تحریم ظریف، ارسال این سیگنال به حاکمیت ایران است که در صورت علاقه به مذاکره، سطح مذاکره کننده باید فراتر از ظریف باشد.

خبرنگار: علی چاهه

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران ظریف آمریکا تحریم ظریف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۹۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد

به گزارش تابناک، «دونالد ترامپ» در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» به‌شدت از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی متحد نزدیکش در دوره ریاست جمهوری سابق خود انتقاد کرد.

حمایت‌ها از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی در ماه‌های اخیر کاهش یافته است، زیرا رای‌دهندگان صهیونیست خواهان پاسخ‌گویی به این هستند که چگونه نیروهای اطلاعاتی و نظامی تل‌آویو تدارکات حماس در عملیات طوفان الاقصی را برای حمله‌ای که منجر به کشته شدن نزدیک به ۱۲۰۰ نفر و به اسارت بردن بیش از ۲۰۰ تن به غزه شد، تشخیص ندادند.

ترامپ در مصاحبه‌ای با تایم در ۱۲ آوریل که در عمارت مجلل او در مارالاگو انجام شد، گفت: «بی‌بی، نتانیاهو به‌حق و به‌درستی به خاطر آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاد، مورد انتقاد قرار گرفته است.»

تازه‌ترین نظرسنجی‌ها در اراضی اشغالی نشان می‌دهد که نتانیاهو از رقیب اصلی سیاسی خود، «بنی گانتس» که ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی است، عقب‌تر است. گانتس که یکی از اعضای کابینه جنگ نتانیاهوست، خواستار برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر شده است. این باعث شده است که نتانیاهو در تلاش برای تقویت حمایت عمومی برای ماندن در قدرت باشد. ترامپ هم به نتانیاهو حمله کرده است.

ترامپ گفت: «۷ اکتبر هرگز نباید اتفاق می‌افتاد.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «همه چیز برای جلوگیری از آن مهیا بود. و بسیاری از مردم در مورد آن می‌دانستند، می‌دانید، هزاران و هزاران نفر در مورد آن می‌دانستند، اما اسرائیل از آن خبر نداشت و من فکر می‌کنم که او (نتانیاهو) به شدت به خاطر این موضوع سرزنش می‌شود.»

ترامپ زمانی از روابط نزدیک خود با نتانیاهو، که طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری را در اراضی اشغالی فلسطین داشته، سخن می‌گفت. زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور بود، بسیاری از اولویت‌های نتانیاهو را دنبال کرد. ترامپ آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کرد، بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از اراضی اشغالی به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را از تل‌آویو به قدس منتقل کرد.

اما روابط زمانی تیره شد که نتانیاهو پیروزی جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ را تبریک گفته و ویدیویی را به مناسبت مراسم تحلیف بایدن منتشر کرد. ترامپ که همچنان به دروغ انکار می‌کند که بایدن پیروز قانونی انتخابات بوده است، از اینکه نتانیاهو وفاداری بیشتری به او نشان نداده، ناامید شده است.

ترامپ هم‌چنین در این مصاحبه‌ از بابت کنار کشیدن رژیم صهیونیستی از حمله سال ۲۰۲۰ آمریکا به عراق که منجر به جنایت ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران شد، شکایت کرد. ترامپ به تایم گفت: «تجربه بدی با بی‌بی داشتم. و من از این موضوع خوشحال نبودم. این چیزی بود که هرگز فراموش نکردم. و این چیزی را به من نشان داد.»

ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند وقت آن رسیده است که نتانیاهو قدرت را ترک کند و آیا او می‌تواند با گانتس بهتر کار کند یا خیر، درنگ کرد و گفت: «فکر می‌کنم بنی گانتس خوب است، اما برای گفتن آن آماده نیستم. من در این مورد با او صحبت نکرده‌ام. اما شما افراد بسیار خوبی دارید که من در اسرائیل با آنها آشنا شدم که می‌توانند کار خوبی انجام دهند.»

نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه می‌گوید: در رویارویی با ایران، طرف اسرائیل را می‌گیرد.

او می‌گوید: اگر آنها به اسرائیل حمله کنند، بله، ما آنجا خواهیم بود.

ترامپ هم‌چنین می‌گوید که او نیز همانند اسرائیلی‌ها به این نتیجه رسیده است که «تشکیل دولت فلسطینی در کنار اسرائیل» همراه با صلح محتمل نیست. او می‌گوید: «زمانی بود که فکر می‌کردم راهکار دو دولت می‌تواند کارساز باشد. اکنون من فکر می‌کنم این راه بسیار بسیار سخت خواهد بود.»

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • صعود عراق به المپیک برای نویدکیا گران‌ تمام شد
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • تحریم ایران علیه تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی + جزئیات | کدام مقامات انگلیس در لیست هستند؟
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • اذعان صهیونیست‌ها به شکست آمریکا در مقابله با موشک‌های ایران
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد