Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایرلاین‌های خارجی در ازای دریافت دلار دولتی نباید افزایش قیمت بلیط داشته باشند؛ درحالی‌که بلیط کشور‌های مزبور با دلار آزاد یعنی میانگین بین ۱۳ تا ۱۸ هزارتومان در این ایام فروخته شد؛ و در هر دلار بین ۹ تا ۱۴ هزار تومان از جیب مردم و بانک مرکزی سود کردند.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - سید مهدی حاجی‌آبادی؛ فاجعه دلار جهانگیری گویا قرار نیست دست از جیب مردم ایران بیرون بکشد؛ در جدیدترین شاهکار ارزی دولت دوازدهم، از کلاه گشادی که شرکت‌های هواپیمایی ترکیه، قطر، آلمان و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
.. بر سر بانک مرکزی گذاشتند؛ رونمایی شد.
در لیست دریافت‌کندگان دلار دولتی که بانک مرکزی منتشر کرده است؛ هزاران شرکت و موسسه ایرانی ارز گرفتند، اما یکی از بزرگترین دریافت‌کنندگان دلار ۴۲۰۰ از بانک مرکزی ایران، شرکت‌های هواپیمایی ترکیش ایرلاین، لوفت‌هانزا، ایرفلوت، قطرایرلاین و ... بودند.
اینکه چرا شرکت‌های خارجی باید از بانک مرکزی کشور دیگری دلار دولتی که دست بسیاری از داخلی‌ها از آن دور بود، دریافت کنند مسئله‌ای که است که جای بررسی دارد، اما نکته‌ای که مد نظر این گزارش است، موضوع کلاه گشاد خارجی‌ها بر سر اقتصادمردان دولت دوازدهم است.
ماجرا از این قرار است که درآمد شرکت‌های خارجی در ایران به ریال است، و آن‌ها برای انتقال این پول به کشور خودشان باید آن را به دلار تبدیل کنند.
پس از شاهکار جهانگیری در اعلام دلار ۴۲۰۰ و میلیارد‌ها دلار رانتی که برای بسیاری به وجود آمد، شرکت‌های هواپیمایی ترکیه، قطر، آلمان، روسیه و ... درآمد‌های ریالی‌شان را به بانک مرکزی داده و در ازای آن دلار دولتی دریافت می‌کردند.
به این ترتیب این شرکت‌ها در ازای دریافت دلار دولتی نباید افزایش قیمت بلیط داشته باشند؛ درحالی‌که بلیط کشور‌های مزبور با دلار آزاد یعنی میانگین بین ۱۳ تا ۱۸ هزارتومان در این ایام فروخته شد؛ و در هر دلار بین ۹ تا ۱۴ هزار تومان از جیب مردم و بانک مرکزی سود کردند. طبق جداول منتشره بانک مرکزی، شرکت ترکیش ایر با دریافت بیش از ۹۲ میلیون دلار در صدر گیرندگان ارز دولتی است؛ این مبلغ در قالب ارز‌های مختلف به این شرکت واگذار شد.
اگر قیمت دلار در سال ۹۷ را به صورت میانگین ۱۳ هزار تومان فرض کنیم این شرکت در ازای دریافت این مبلغ، چیزی بیش از ۸۱۰ میلیارد تومان سود تنها از این ناحیه کسب کرده است.
در رتبه بعدی شرکت هواپیمایی قطر با مبلغ دریافتی ۲۹ میلیون و ۸۰۶ هزار دلار قرار دارد؛ که با محاسبه به همان شیوه شرکت ترک، این مجموعه هم بیش از ۲۶۲ میلیارد تومان سود کسب کرده است.  
شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان هم در ازای دریافت ۱۴ میلیون و ۵۳۸ چیزی نزدیک ۱۲۸ میلیارد تومان سود کسب کرد.
هواپیمایی اتریش هم با دریافت ۲ میلیون و ۷۷۱ هزار دلار در رتبه بعدی قرار دارد که از ناحیه فروش بلیط به قیمت آزاد و دریافت دلار دولتی، ۲۵ میلیارد تومان سود کرد.
هواپیمایی ایرفلوت روسیه هم چیزی حدود ۱ میلیون و ۶۴۰ هزار دلار روی دست ایران خرج گذاشت که کسب سود این مجموعه هم ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ تومان سود کرد.
هواپیمایی امارات هم ۸۱۵ هزار دلار دریافت کرد که سود این شرکت هم بیش از ۷ میلیارد تومان شد.   شرکت‌های هواپیمایی خارجی در مجموع ۱۲۵۰ میلیارد تومان سرمایه ایران را به جیب زدند؛ در این بلبشو، چه کسانی در بانک مرکزی بدون نظارت درست این میزان دلار دولتی که سرمایه مردم این سرزمین است را در اختیار آن‌ها قرار دادند؟
به نظر می‌رسد با تخلف محرز ایرلاین‌ها، نیازمند ورود سازمان بازرسی و قوه قضائیه در برخورد با مسببین این مسئله و بازگرداندن سود نامشروع به خزانه کشور است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بانک مرکزی فساد اقتصادی دلار جهانگیری دلار دولتی ترکیش ایر لوفت هانزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۹۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در دستورکار قرار گرفتن مولدسازی دارایی‌های شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران

مهرداد بذرپاش  وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: توسعه ناوگان هوایی با هدف ارائه مطلوب به مردم  در صدر اولویت‌های هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.

وی افزود: هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران "هما" به عنوان حامل پرچم کشورمان و با در اختیار داشتن تجربه بسیار گران‌قدر و ارزشمند در خدمتگزاری به مردم در صنعت هوانوردی، یک افتخار ملی است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه توسعه ناوگان باید در صدر اقدامات هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران  باشد، گفت: ایران ایر با برخورداری از ظرفیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در بخش فنی و پشتیبانی می‌تواند میزبان تعداد کثیری از هواپیماها برای ارائه خدمات به مردم باشد.

بذرپاش در ادامه این نشست با تاکید بر قرار گرفتن برنامه اصلاح و ارتقای سطح خدمات به مسافران در صدر اولویت‌های ایران ایر اظهار کرد: مردم باید از هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران "هما" همواره خاطره خوش در ذهن داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه بخش‌های تهیه بلیت، خدمات پذیرایی، کاهش تاخیر پروازها و خدمات فرودگاهی بر میزان رضایتمندی مسافران بسیار تأثیرگذار است، گفت: ایمنی اصلی‌ترین اولویت ما در صنعت هوانوردی است و ذره‌ای قصور در این زمینه پذیرفته نیست.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: رسیدگی به معیشت کارکنان خدوم و شریف "هما" شامل خلبانان، نیروی فنی و پشتیبانی در صف و ستاد با نگاه متفاوت دنبال شود و از هیچ اقدامی کوتاهی نشود.

بذرپاش افزود: مولدسازی دارایی‌ها و بهینه کردن منابع جزو لاینفک اقدامات "هما" است و ارتقا خدمات از مسیر بهره‌ور شدن منابع اتفاق می‌افتد. همچنین از روش‌های مدیریت مشارکتی و استفاده از تمام ظرفیت‌های "هما" برای اداره هرچه بهتر هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته شود.

وی در ادامه تاکید کرد: با توجه به حضور نیروهای متخصص و متعهد باید سیستمی جهت به‌کارگیری توانایی و مشارکت آنها در مدیریت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران "هما" طراحی شود.

وزیر راه و شهرسازی بر استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد و گفت: با کمک این شرکت‌ها می‌توان راهکارهای سریع و کاربردی برای برطرف‌کردن مشکلات پیدا کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • ببینید | سیگنال مهم بانک مرکزی به قیمت دلار؛ خبرهای خوش در راه است؟
  • لیلام ۱۶ میلیون دلار در افغانستان
  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • در دستورکار قرار گرفتن مولدسازی دارایی‌های شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • سقوط ین با اقدام بانک ژاپن