Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، مصطفی فاطمی (مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد) با اشاره به قرار گرفتن در فصل کم مسافر، از آغاز مرمت بافت تاریخی یزد خبر داد و گفت: معمولا مرمت‌ بافت و خانه‌های تاریخی در زمان کم مسافر انجام می‌شود و از آنجایی که تیر و مرداد ماه‌های کم مسافر یزد هستند، مرمت بافت تاریخی آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: اگر اکنون در بافت تاریخی قدم بزنید در گوشه و کنار بافت با کاهگل‌ها و خشت‌هایی روبه‌رو می‌شوید که برای مرمت بناها قرار داده شده‌اند اما سعی ما برآن است تا با ساماندهی آنها، ظاهر بافت را حفظ کنیم و نخاله‌های ساختمانی را جمع‌آوری کنیم. هرچند آمار دقیقی از میزان مرمت در بافت نداریم اما می‌توان گفت در هر کوچه‌ای حدود ۲۰ خانه درحال مرمت است.

فاطمی با اشاره به آنکه خرسندی‌هایی با ثبت جهانی شهر یزد بوجود آمده، گفت: تخریب در بافت به صفر رسیده البته نگرانی‌های جدیدی هم بوجود آمده که شامل احتکار ملک می‌شود. چنانکه به دلیل افزایش قیمت بناها و آثار تاریخی بافت تاریخی یزد برخی افراد درصدد خرید خانه‌های تاریخی برآمده‌اند و این ملک‌ها و آثار تاریخی را به حال خود رها می‌کنند تا افزایش قیمت یابند. این امر موجب نگرانی ما خواهد بود چراکه ملکی که با این هدف خریداری و به حال خود رها می‌شود، ممکن است به مرور زمان تخریب شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد تصریح کرد: وقتی افزایش قیمت در بافت تاریخی شهر یزد را شاهد هستیم و مالکان تاکید دارند که خانه را می‌خرند تا قیمت آن افزایش یابد، این به معنای احتکار ملک در یزد است. نمی‌توان جلوی خرید و فروش ملک در بافت تاریخی شهر یزد را گرفت.

او خاطرنشان کرد:‌ نگرانی دیگر این است که حجم مرمت‌ها بسیار زیاد شده و لازم است که بررسی‌ها و نظارت‌هایی قبل و حین مرمت داشته باشیم. به طور مثال، نمایندگان یونسکو عنوان می‌کنند که این میزان بازسازی و مرمت نیازمند ۳۰ باستان‌شناس است اما درحال حاضر فقط یک باستان‌شناس داریم. باید توجه داشت که بافت تاریخی یزد نیازمند بررسی بیشتر است و باید خانه‌هایی که درصدد مرمت برمی‌آیند مورد باستان‌شناسی قرار بگیرند و بررسی‌های ابتدایی درخصوص تاریخ آن انجام شود. این درحالی است که اطلاعات ما درخصوص بافت تاریخی یزد و حوزه باستان‌شناسی آن بسیار کم است و نیاز است تا کاوش‌هایی انجام شود. اما به دلیل محدودیت‌هایی که داشتیم این کار انجام نشده. در حوزه تاریخی هم اطلاعاتمان بسیار کم است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با تاکید برآنکه شهر درحال تغییر است، اظهار کرد: نمی‌توان جلوی تغییر شهر را گرفت این درحالی است که کمبود نیرو و کارشناس، بودجه و زمان داریم. این امر سبب شده تا سرعت مرمت‌ خانه‌های تاریخی در بافت یزد کاهش یابد چراکه تمام این موضوعات نیازمند بررسی است که سبب نارضایتی نیز شده است.

او ادامه داد: برای پایش بافت هم به دلیل تعداد کم نیرو با مشکل روبه رو شده‌بودیم که سعی کردیم با بهره‌گیری از فعالین میراث فرهنگی، دانشجویان و مردم برای این مهم کمک بگیریم و اطلاع رسانی افزایش یابد.

فاطمی در ادامه از حضور نمایندگان ایکوموس در شهر یزد خبر داد و گفت: هفته گذشته شاهد حضور کارشناسانی از فرانسه بودیم که مشاوران ما قبل از ثبت بافت تاریخی شهر یزد بودند. آنها معتقد هستند باید برنامه‌ها بر اساس آنچه در پرونده ثبت جهانی در نظر گرفته شده، جلو برود. باید اطلاعاتمان درباره بافت تاریخی و باستان‌شناسی یزد افزایش دهیم تا براساس آن بتوانیم تصمیم گیری کنیم. برخی از ضوابط ما با ضوابط ملی و کشور مغایر است چراکه ضوابطی درخصوص سازه‌های گلی و خشتی نداریم و سازمان نظام مهندسی نمی‌پذیرد که ساختمان‌هایی که در یک شهر ایجاد می‌شود با خشت و گل ایجاد شود. این درحالی است که بافت تاریخی باید با خشت مرمت شود. فعلا با تعامل پیش می‌رویم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بافت تاریخی یزد شهر یزد ثبت جهانی بافت تاریخی یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۰۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترمیم خط انتقال آب ۲۰۰ خانوار روستای دشت اکبر دهلران

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام از وصل شدن خط انتقال آب روستای "دشت اکبر" دهلران که به اثر سیل تخریب شده بود خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، محمد محمدی  ‌با بیان اینکه با تلاش جهادی ترمیم خط انتقال آب 200 خانوار روستای "دشت اکبر" دهلران وصل شد، اظهار داشت:طی عملیات جهادی در مدت زمان 6 ساعت محل آسیب دیده خط انتقال آب به طول100 متر تعویض و مرمت شد.

مدیرکل آب و فاضلاب ایلام تصریح کرد:آب روستای "دشت اکبر" پس از چند ساعت قطعی،دوباره وصل و وارد مدار بهره برداری شد.

محمدی با تاکید بر حضور به موقع اکیپ های اجرایی و عوامل فنی آبفای دهلران پس از اخذ گزارش،خاطر نشان کرد:این عوامل با امکانات و ماشین‌آلات لازم در محل حادثه حضور یافته و اقدامات فنی لازم برای ترمیم و مرمت خط لوله آبرسانی روستای فوق انجام شد.

وی در پایان با تقدیر از تلاش همکاران آبفای دهلران،گفت: همچنین از همکاری موثر شهرداری و اداره توزیع برق دهلران نیز کمال تشکر را داریم.

به گزارش تسنیم، دشت اکبر روستایی در دهستان نهرعنبر بخش موسیان از توابع شهرستان مرزی دهلران است.

انتهای پیام/180/

دیگر خبرها

  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • ترمیم خط انتقال آب ۲۰۰ خانوار روستای دشت اکبر دهلران
  • سیل بند کرخه شهرستان اندیمشک مرمت شد
  • مرمت سیل بند کرخه شهرستان اندیمشک
  • مشاغل بهاره در تهران قدیم | کاهگل‌مالی و یخ‌فروشی
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری