Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@16:10:40 GMT

فرزندم، آینده خودت را هوشمندانه اتنخاب کن

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۸۱۳۶۱

فرزندم، آینده خودت را هوشمندانه اتنخاب کن

اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری سال ۹۸،  نزدیک به یک میلیون داوطلب ورود به دانشگاه را در آستانه تصمیم گیری مهم قرار داده ، زیر انتخاب رشته تحصیلی تصمیمی سرنوشت ساز است.
تصمیمی که به ظاهر، امروز اتخاذ می‌شود اما تاثیرش را باید در زندگی آینده فرد جست و جو کرد و آنچه که تصمیمی را موفق می‌سازد شناخت دقیق معیارهای انتخاب و اولویت بندی آنهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ضروری است داوطلبان کنکور سراسری، معیارها اساسی موثر در انتخاب رشته مطلوب را شناخته و ملاک‌های متناسب با شخصیت، فرهنگ خانواده و اهداف شخصی خود را برگزیده و پس از اولویت بندی آنها،  رشته تحصیلی خود را از میان صدها رشته موجود در لیست دانشگاهها برگزینند.  
برخی شغل پردرآمد را معیار  اصلی انتخاب رشته قرار می دهند و به دنبال رشته‌هایی هستند که آینده شغلی بهتری  دارند.
دسته‌ای دیگر از داوطلبان نیز علاقه خود به تحصیل در یک رشته خاص را معیار اصلی در انتخاب رشته دانشگاهی، قرار می‌دهند  و به دنبال رشته‌ای هستند که علاقه شخصی آنان را در برگیرد و برخی نیز  معیارهای دیگری برایشان اهمیت دارد.
هرچند  فرصت شغلی خوب، درآمد زایی رشته در آینده و پرستیژ اجتماعی رشته دانشگاهی  برای برخی داوطلبان و خانواده‌ها مهم تلقی شده و به عنوان معیار در انتخاب رشته مورد توجه قرار می‌گیرد اما هرگز این ملاک‌ها به‌ تنهایی ضامن موفقیت نبوده و نخواهند بود.  
در شکل گیری انتخاب رشته هوشمندانه، معیارهای مناسب و اساسی متعددی دخالت دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است.
۱. علاقه فردی و شخصی 
از اصلی ترین معیارهای معتبر در انتخاب رشته توجه به علایق و سلایق فردی شخص داوطلب است.  
انتخاب رشته همسان با دیگران و به تقلید از انتخاب دیگر داوطلبان و یا انتخاب رشته به دور از علایق فردی و صرفا بر اساس توصیه دیگران، هیچوقت موفقیتی در پی نخواهد داشت.

لذا توصیه می‌شود قبل از تصمیم گیری و انتخاب رشته دانشگاهی، داوطلبان  علایق فردی به رشته تحصیلی خاص و شغل خاصی در ادامه تحصیلات عالی را بشناسند.
شور و اشتیاق فردی خود را معیار انتخاب خویش قرار دهید و رشته‌ای را انتخاب کنید که بیشترین شوق  اشتیاق در شما  ایجاد کند.
۲. استعداد فردی 
استعداد چیزی جدا از هوش است 
استعداد مهارت فنی یا توانایی کسب مهارت فنی در انجام کاری یا یادگیری موضوعی است .
استعداد یکی از مهمترین ملاک‌های انتخاب رشته دانشگاهی قلمداد می‌شود .
هرچند ممکن است ما در بسیاری از استعدادها با سایرین وجه اشتراک داشته باشیم  اما همه ما در یک استعداد خاص نسبت به دیگران برتر هستیم.
این استعداد خاص، همان استعداد منحصر به فرد یا استعداد طلایی ماست.  

اگر انتخاب رشته دانشگاهی افراد منطبق بر این استعداد منحصر به فرد یا طلایی آنان باشد بی شک بیشترین موفقیت‌های تحصیلی و شغلی را در پی خواهد داشت.
 ۳.چشم انداز روشن از تحصیل و شغل آینده 
معیار مناسب دیگر در انتخاب رشته هوشمند داشتن  یک چشم انداز شغلی و تحصیلی مطلوب است.
اینکه شما بدانید  که می‌خواهید در آینده چه کاره شوید و به چه جایگاهی برسید بسیار اهمیت دارد و انگیزه‌های شما را دوچندان می‌سازد.
پس با شناختی که از علایق، استعدادها و نیارهای شخصی خود دارید چشم انداز آینده خود را ترسیم کنید و بر اساس آن رشته تحصیلی خود را انتخاب کنید.
 ۴.محتوای علمی رشته تحصیلی 
اطلاع و آگاهی از عناوین درسی و محتوای علمی رشته‌های تحصیلی یکی از معیارهای اساسی انتخاب رشته است  چرا که با این معیار داوطلب رشته‌ای متناسب با توانایی و استعداد خود  انتخاب می‌کند و عدم توجه به این معیار ممکن است موجب بروز مشکلات تحصیلی برای فرد شود.
۵. مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی
در نگاه اول شاید این نوع مشکلات معیار به نظر نرسند اما با توجه داشت تحصیل چند ساله در یک رشته دانشگاهی خاص و در شهری به دور از محل زندگی فرد، ممکن است هزینه  و مشکلات اجتماعی و فرهنگی زیادی به فرد تحمیل کند.  
تحصیل در برخی رشته ها مستلزم صرف هزینه‌های هنگفت است.

محیط شغلی برخی از رشته‌ها در آینده ممکن است مشکلاتی فراروی داوطلب قرار دهد و تحصیل در شهرهای بزرگ و با فرهنگی متفاوت با زادگاه داوطلب نیز مشکلاتی را پیش روی داوطلبان قرار خواهد داد.  
۶. و سخن آخر اینکه 
  پر واًضح است تمام تلاش‌های ما در زندگی رسیدن به رضایت درونی و احساس آرامش است 
صرفا برای عقب نماندن از دیگران، یدک کشیدن نام دکتر و مهندس و... آینده خود را تباه نسازید.

محمد جواد عابدی اردکانی /مشاور تحصیلی 

مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در۶۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.

۷۵۴۴/ ۲۰۴۷

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف اجتماعی و فرهنگی خانواده درآمد کنکور یزد قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۱۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، مدتی است دانشجویان دانشگاه های آمریکایی و اروپایی در حمایت از مردم مظلوم فلسطین به پا خواسته اند و اعتراضات گسترده شان به گوش جهانیان رسیده است.
در این رابطه عبداله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی گفت: این اتفاق، اتفاق بی سابقه و میمونی است که بیداری واقعی در فضای دانشگاهی را نشان می دهد.
وی افزود: با توجه به اتفاقاتی که افتاده دانشگاه علامه طباطبائی هم آمادگی دارد سوابق تحصیلی استادان و دانشجویان علوم انسانی دانشگاهیان آمریکایی که اخراج شده را برای پذیرش بررسی کند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی اضافه کرد: ما حتی آمادگی داریم از این افراد برای حضور در مجامع علمی دانشگاه دعوت کنیم تا از ارزیابی و تجربیات شان از اتفاقاتی که در کشورهای اروپایی و آمریکایی رخ می دهد استفاده کنیم.
معتمدی در ادامه گفت: اگر رشته تحصیلی این افراد با رشته تحصیلی دایر در دانشگاه علامه طباطبائی مطابق باشد آمادگی داریم به این دانشجویان بورس تحصیلی ارائه کنیم و حتی آمادگی آموزش زبان فارسی از طریق وبینار و فضای مجازی در دوره های معینی به آنها داریم تا با زیان فارسی آشنا شوند.

کد خبر 848967 برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه ایالات متحده آمریکا

دیگر خبرها

  • این دانشگاه مشهور ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا اعلام آمادگی کرد!
  • اعلام آمادگی این دانشگاه ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا
  • دانشگاه شیراز آماده جذب دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
  • وضعیت قرمز در مدارس با افت شدید تحصیلی؛ معدل دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • مهلت ثبت نام پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد پیام نور تمدید شد
  • افت شدید تحصیلی دانش آموزان در دولت رئیسی/ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • خودآگاهی و شناخت اجتماعی برای هدایت تحصیلی نیاز است