Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری روزنامه پاکستانی «اکسپرس تریبیون» از تماس اسلام آباد با کاخ سفید درخصوص پیامدهای منفی بحران کشمیر و تشدید تنش های مرزی میان پاکستان و هند بر فرآیند صلح افغانستان خبرداد.

براساس این گزارش، پاکستان از طریق کانال دیپلماتیک آمریکایی ها را مطلع کرده است که اقدام اخیر دهلی نو برای لغو امتیازات ویژه منطقه جامو و کشمیر نه تنها تبعات سنگینی بر منطقه شبه قاره می گذارد بلکه این وضعیت تلاش ها برای رسیدن به حل سیاسی بحران افغانسان را به طور بالقوه با خطر مواجه می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روایت اکسپرس تریبیون مواضع سابق رهبران سیاسی و نظامی پاکستان را برجسته می کند که از نظر اسلام آباد دلیل تنش های مرزی این کشور با هند، ترفند دهلی نو برای کاهش نقش پاکستان در بحث افغانستان و سنگ اندازی در مسیر توجه ویژه طرف پاکستانی برای مراقب های از مرزهای غربی خود با افغانستان است.

ناظران سیاسی در پاکستان می گویند: حرکت جدید هند در بحث کشمیر بار دیگر تنش ها میان دو همسایه هسته ای را تشدید کرده تا جایی که هند قبل از اعلام رسمی تصمیم خود برای لغو امتیازات ویژه کشمیر، هزاران نفر از نظامیان خود را به این منطقه اعزام کرد.

اکسپرس تریبیون نوشت: وضعیت فعلی در کشمیر و اوضاع مرزی پاکستان و هند زمانی در حال رخ دادن است که اسلام آباد در حال تسهیل فرآیند صلح افغانستان که این روزهای وارد مرحله حساسی شده است، می باشد.

«زلمای خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان هفته گذشته با سفر به اسلام آباد با رهبران سیاسی و نظامی پاکستان دیدار کرد. به نظر می رسید که تحولات مربوط به مذاکرات با طالبان در این نشست ها مطرح شود که البته علاوه بر این موضوع مقام های پاکستانی تنش ها با هند و موضوع کشمیر را نیز با طرف آمریکایی مطرح کردند.

منابع خبری پاکستان امروز با اشاره به سفر خانم «آلیس ولز» معاون وزیر امور خارجه آمریکا به اسلام آباد، گفتند: آلیس ولز طی امروز و فردا با مقامات ارشد پاکستانی دیدار می کند و به نظر می رسد اسلام آباد وضعیت بحرانی کشمیر و تبعات احتمالی آن بر صلح افغانستان را با هیات آمریکایی مطرح کند.

یک مقام ارشد در وزارت امور خارجه پاکستان به شرط فاش نشدن نامش در گفت وگو با منع خبری اکسپرس تریبیون گفت: پاکستان پیش از تحولات اخیر در کشمیر، به صراحت به زلمای خلیلزاد نماینده آمریکا گفته بود که دهلی نو درصدد انجام اقدامی بزرگتر جهت تحت تاثیر قراردادن تلاش های صلح (در افغانستان) است.

تنش های سیاسی میان پاکستان و هند پس از اعلام تصمیم دولت دهلی نو برای لغو امتیازات ویژه منطقه جامو و کشمیر بالا گرفت و دولت اسلام آباد نیز در واکنش به این اقدام، آن را محکوم کرد.

وزارت امور خارجه پاکستان روز گذشته در اعتراض به اقدام دولت دهلی نو، سفیر هند در اسلام آباد را احضار کرد.

به گفته مقامات هندی، مذاکرات دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا و عمران خان نخست وزیر پاکستان در خصوص میانجیگری واشنگتن میان دو کشور برای کمک به حل مناقشه کشمیر، از جمله دلایل دولت دهلی نو برای تغییر قوانین اساسی این کشور در ارتباط با کشمیر بوده است.

علاوه بر این فرآیند صلح افغانستان و نقش پاکستان برای تسریع خروج آمریکا از این کشور سبب نگرانی دهلی نو نسبت به خواسته های اسلام آباد از واشنگتن شده است.

مقامات هندی اعلام کرده اند که عمران خان از ترامپ درخواست کرده است تا در قبال نقش آفرینی پاکستان در بحث صلح افغانستان، آمریکا نیز باید هند را تحت فشار قرار دھد تا این کشور آماده مذاکره در مورد کشمیر شود.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۱۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد

از شبکه‌های خبری پاکستان، سناتور محمد اسحاق دار طی گفتگو با خبرنگاران در پارلمان در اسلام‌آباد گفت: سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به پاکستان بسیار حائز اهمیت است و دولت به زودی رهبران جناح اپوزیسیون را در جریان کامل جزئیات و دستاورد‌های این سفر قرار خواهد داد.

وی درباره طرح خط لوله انتقال گاز از ایران به پاکستان نیز افزود که ما نیازی به پنهان کاری نداریم و اگر سوء تفاهم‌های اخیر میان دو کشور حل نشده بود پس چرا رئیس جمهور ایران باید به پاکستان سفر کند.

وزیر امور خارجه پاکستان اظهار داشت: اینکه در بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پایان سفر آیت‌الله رئیسی اشاره‌ای به مذاکرات خط لوله گاز نشده است، مساله‌ای نیست؛ بحث اصلی این است که ما اهمیتی به تحریم‌های آمریکا نمی‌دهیم.

وی تاکید کرد: پاکستان هر آنچه که مطابق با منافع ملی خود باشد را انجام خواهد داد و ما اهمیتی به تحریم‌های آمریکا نمی‌دهیم.

سناتور اسحاق درباره گزارش حقوق بشری وزارت امور خارجه آمریکا علیه پاکستان نیز گفت که ما این بیانیه را رد کرده و پاسخ مناسبی به آن داده‌ایم.

پیش از این وزیر دفاع پاکستان سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را بسیار حائز اهمیت و موفقیت آمیز خوانده و تاکید کرده بود: ما به یافتن راهی برای پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران خوشبین هستیم.

خواجه محمد آصف با اشاره تلویحی به آمریکا که اخیرا نسبت به تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد ابراز نگرانی کرده است، افزود: ما اهمیتی به مخالفت‌های خارجی نمی‌دهیم، لذا اگر کسی در پی سفر آیت‌الله رئیسی دچار دردی شده، ما دوایی برای درد آنان نداریم.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در اولین سفر خارجی خود در سال جدید، روز دوشنبه سوم اردیبهشت وارد اسلام‌آباد شد. رئیس جمهور ایران همچنین از شهر‌های لاهور و کراچی نیز بازدید کرد.

وی در اسلام‌آباد روز پرکار و فشرده‌ای داشت. وزیر خارجه پاکستان با حضور در هتل محل اقامت رئیس جمهور، با وی دیدار و سپس آیت‌الله رئیسی راهی کاخ نخست وزیری شد؛ جایی که محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان رسما از وی استقبال کرد. پس از آن دیدار‌های دوجانبه و سپس رایزنی میان هیات‌های بلندپایه به ریاست سران دو کشور برگزار شد.

مقامات ایران و پاکستان همچنین در حضور آیت الله رئیسی و شهباز شریف ۸ تفاهم نامه همکاری نیز امضا کردند.

آیت الله رئیسی سپس با آصف علی زرداری همتای پاکستانی خود دیدار کرد و طرفین طیف گسترده‌ای از موضوعات مهم دوجانبه، تحولات منطقه و بین المللی به ویژه جنایات رژیم غاصب اسرائیل علیه نوار غزه و فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان نیز امروز در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به اهمیت توافقات اخیر با جمهوری اسلامی ایران به ویژه برای تسریع نهایی‌سازی قرارداد تجارت آزاد و مذاکرات درباره خط لوله گاز، تاکید کرد: سفر آیت‌الله رئیسی فرصتی برای تعمیق همکاری‌های همه جانبه ما با ایران بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • سفر معاون وزیر خارجه آمریکا برای بررسی تحولات افغانستان
  • وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد
  • سفر رئیسی حائز اهمیت است/ تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد
  • اسلام‌آباد: سفر رئیس جمهور ایران فرصتی برای تعمیق همکاری‌ها بود
  • درانی: پاکستان بیشتر از هند از ناحیه افغانستان آسیب دیده است
  • پاکستان: سفر ابراهیم رئیسی موفقیت‌آمیز بود/ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد
  • سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است
  • پاکستان: سفر آیت‌الله رئیسی موفقیت‌آمیز بود/ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند