Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، سرویس بین الملل- فاطمه صالحی: اقدامات برخی کشورهای عربی مانند عربستان و اردن در اعمال محدودیت علیه شیعیان و حتی گردشگران شیعه در این کشورها باعث شده مجددا سیاستهای تنگ نظرانه این کشورها علیه شیعیان مورد توجه تحلیل گران قرار بگیرد.

اقدامات برخی کشورهای عربی علیه شیعیان به ویژه عربستان باعث شده شیعیان در این کشورها به حاشیه رفته و اصول همزیستی مسالمت آمیز با اقلیت های دینی که در ایران رعایت می شود زیر پا گذاشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«خالد الجیوسی» نویسنده و تحلیل گر فلسطینی در گفتگو با خبرنگار مهر تاکید کرد: من معتقدم که ترس و وحشت برخی از کشورهای عربی از حضور شیعیان در این کشورها و اجرای آیین های دینی آنها تنها برخاسته از ترس دولت های این کشورها در قبال ساختار مذهبی و اجتماعی آن نیست بلکه این مسأله به مبانی سیاسی که کشورهای به اصطلاح محور «میانه رو» آن را علیه شیعیان دنبال می کنند بر می گردد.

وی افزود: اساسا این مبانی برگرفته از هم پیمانان غربی آنها به ویژه آمریکا است و در همین راستا محدودیت هایی در قبال گردشگری دینی به ویژه برای اهل تشیع اعمال می شود که می توان آن را در چارچوب جنگ کشورهای به اصطلاح محور میانه رو علیه محور مقاومت دانست.

الجیوسی تصریح کرد: برخی افراد تلاش می کنند مذهب تشیع را با جمهوری اسلامی ایران گره بزنند این در حالیست که شیعیان تابعیت های عربی و اسلامی مختلفی دارند و تعداد آنها میلیون ها نفر است اما ایران فرهنگ مقاومت را با خود همراه داشته و برای تقویت و گسترش آن در امت اسلامی می کوشد به همین دلیل کشورهای مذکور از به اصطلاح «هلال شیعی» وحشت دارند و دشمن صهیونیستی نیز بیش از همه از این مسأله وحشت دارد.

وی افزود: ما در این خصوص مثالی می زنیم. در عربستان سعودی به ویژه استان القطیف در منطقه شرقی تصوری در بین سعودی های اهل تسنن وجود داشت مبنی بر اینکه شیعیان القطیف تابع ایران هستند و مقامات سعودی تلاش کردند این تصور را بر اساس اصول مذهبی و طایفه ای و سیاسی تقویت کنند و توانستند شیعیان را در این سرزمین به حاشیه رانده و این طور القاء کنند که مذهب آنها سیاسی است و باید سرکوب شده و تحت شکنجه و بازداشت و کشتار قرار بگیرند.

وی یادآور شد: مقامات سعودی اقدام به اعدام شخصیت های برجسته مذهب تشیع مانند شیخ نمر باقر النمر کردند. شیعیان در منطقه القطیف عربستان یکی از مهم ترین و تاریخی ترین اقشار تشکیل دهنده آن هستند. در خصوص بحرین نیز این مسأله صدق می کند.

این تحلیلگر فلسطینی تصریح کرد: اردن نیز مانع گردشگری دینی اهل تشیع به بهانه ترس از افراطی گری ایرانی میشود. این در حالیست که اردن می داند گردشگری دینی اهل تشیع برای این کشور درآمد زا خواهد بود اما به بهانه های دینی که نمی توان آن را قبول کرد مانع این مسأله می شود. این در حالیست که یهودیان به صورت آشکار و علنی آیین های دینی خود را در اردن اجرا می کنند.

وی تاکید کرد: در این خصوص باید به پیامدهای جهانی شدن آمریکایی در کشورهای عربی اشاره کرد؛ کشورهایی که از حضور شیعیان در آن می ترسند نتوانسته اند از فرهنگ و ارزش های خود در برابر فرهنگ آمریکا دفاع کنند و آنها به صورت کامل دنباله رو آمریکا هستند.

الجیوسی در ادامه تصریح کرد: در ایران شاهد آن هستیم که مقامات این کشور به اهل تسنن اجازه حضور در نهادها و پارلمان را در کنار شیعیان می دهند. علاوه بر این اهل تسنن آیین های مخصوص خود و مساجد خود را دارند و آزدانه در ایران عمل می کنند.

وی افزود: رسانه های عربی تلاش کردند این ادعا را القاء کنند که ایران حتی اجازه ساخت مساجد را به اهل تسنن نمی دهد و حتی به شخصیت های برجسته اهل تسنن اهانت می کنند این ادعا غیر واقعی و گمراه کننده است چرا که به تازگی دیدیم مداحی که به شخصیت های اهل تسنن اهانت کرده بود مورد بازخواست قرار گرفت.

الجیوسی در پایان گفت: ایران باید در این زمینه الگو قرار بگیرد. این در حالیست که برخی از کشورهای عربی به جای همزیستی مسالمت آمیز، اقلیت های دینی را از لحاظ سیاسی و طایفه ای دسته بندی می کنند.

کد خبر 4686948 فاطمه صالحی

منبع: مهر

کلیدواژه: عربستان سعودی شیعیان ایران اردن ایالات متحده آمریکا ایران عراق دونالد ترامپ فلسطین سوریه رژیم صهیونیستی روسیه عربستان سعودی جنگ 2015 یمن انگلیس افغانستان سودان آلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۱۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو فشار‌های سیاسی را نادیده بگیرد و اسرا را بازگرداند

خانواده‌های اسرای اسرائیلی در غزه از نتانیاهو خواسته اند که فشار‌های سیاسی را نادیده بگیرد و توافقی را تضمین کند که بستگان آنها را به خانه بازگرداند.

به گزارش الجزیره به نقل از شبکه هفت اسرائیل، این بیانیه در حالی منتشر شده است که وزرای راست افراطی کابینه نتانیاهو تهدید کرده‌اند که در صورت موافقت نخست‌وزیر با آتش‌بس و آزادی اسیر که به جنگ غزه پایان می‌دهد، ائتلاف او را ترک خواهند کرد.

این خانواده‌ها گفتند: «زمان آن فرا رسیده است که رهبری را بر عهده بگیریم، شجاعت نشان دهیم و همه ۱۳۲ اسیر را بازگردانیم». آنها افزودند: "نخست وزیر بنیامین نتانیاهو، اگر این فرصت را برای بازگرداندن بستگانمان از دست بدهید، تاریخ شما را نخواهد بخشید. "

پیشتر، خانواده‌های اسرای اسرائیلی با تجمع مقابل مقر اقامت وزیر خارجه آمریکا در تل‌آویو، گزینه‌های تهدید‌آمیز خود درباره سند تبادل اسرا را فریاد زدند.

با گذشت حدود هفت ماه از جنگ غزه بدون تحقق اهداف اعلامی آن، خانواده‌های اسرای اسرائیلی بر ضرورت تحرک عملی کابینه نتانیاهو برای آزادی این اسرا که جانشان به دلیل بمباران‌های مستمر در خطر است، تاکید دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • نتانیاهو فشار‌های سیاسی را نادیده بگیرد و اسرا را بازگرداند
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟
  • نیویورک‌تایمز: نتانیاهو در حال بررسی اداره غزه توسط ائتلاف عربی-اسرائیلی است
  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • نقش مهم متفکران دینی در ایجاد وحدت
  • تصویری از میز غذای وزیر اقتصادمان در شهر ریاض عربستان