Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر ارشاد با اشاره به اینکه مردم امروز از نظر مصرف رسانه‌ای با چندسال گذشته تفاوت پیدا کرده‌اند، گفت: اگر ما در شش سال گذشته شاهد هستیم که یک کانال قدرت تاثیرگذاری هیجانی دارد این موضوع دیگر در سال‌‌های اخیر به این شکل نبوده و شاهد کاهش آن بودیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «سید عباس صالحی» در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار با اشاره به فضای رسانه‌ای کشور در سال‌های گذشته اظهار داشت: در فضای 92 تا به امروز با یک سرعت قابل توجهی منابع رسانه‌ای تکثر یافته است، درواقع از یک دوره اغتشاش مفهومی در رسانه به یک دوره تا حدودی متعادل‌تر نزدیک‌تر شده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: مردم ما در این ترکیب‌سازی بسیار متنوع، از یک اغتشاش مفهومی و هیجان‌زدگی به یک دوره تحول رسیدند، یعنی احساس می‌کنند این منابع متعدد رسانه‌ای می‌تواند علامت سوال برای آنها ایجاد کند، اگر ما در شش سال گذشته شاهد هستیم که یک کانال قدرت تاثیرگذاری هیجانی دارد این موضوع دیگر در سال‌های بین 97 تا 98 وجود ندارد و شاهد روند رو به کاهش آن هستیم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: امروز مردم از تکثر رسانه‌ای به سمت ترکیب‌سازی حرکت می‌کنند تا هیجان‌زدگی رسانه‌ای پیدا نکنند، درواقع مردم به نحوی در این ترکیب نوعی از اقدامات و عملیات خودشان را با تامل بیشتر دنبال می‌کنند و ما می‌توانیم از این شرایط به عنوان یک فرصت استفاده کنیم.

 

صالحی یادآور شد: تاملات جامعه ایرانی در این تکثر منابع رسانه‌ای ارتقا یافته است، اتفاقا این دوره می‌تواند نگاهی را برای رسانه حرفه‌ای ما ایجاد کند، امروز با جامعه‌ای مواجه هستیم که مصرف رسانه‌ای آن افزایش یافته است، منابع رسانه‌ای آن متکثر شده و اینگونه نیست که یک کانال بروی ذهن جامعه ایرانی تاثیر بگذارد.

 

وی افزود: اگر به گذشته رسانه های مطرح کشور نظر کنیم در می یابیم که عده ای به یک مجموعه و عده‌ای به مجموعه دیگر علاقه نشان می‌دادند، اما در حال حاضر در فضای متکثر رسانه‌ای همه مردم موارد مختلف را می‌خوانند، اینکه همه مردم همه چیز را می‌خوانند یک اتفاق بزرگ در مصرف رسانه‌ای است، در کشورهای توسعه‌یافته به موجب علایق مردم هرکسی یک رسانه خاص را مطالعه می‌کند، اما در جامعه ایرانی همه مردم همه چیز را می‌خوانند و می‌بینند و جامعه‌ای که با چنین شرایطی روبرو است اتفاق بزرگی در آن به وجود آمده است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: وقتی چنین اتفاق بزرگی در جامعه ایرانی رخ داده است که یک فرد همه چیز را در دو الی سه ساعت می‌خواند و می‌بیند قطعا می‌تواند مقدمه‌ای برای شکل‌گیری رسانه‌های حرفه‌ای رسمی باشد، اتفاقا این دوره‌ یک فرصت است زیرا ما از دوره اغتشاش رسانه‌ای سال‌های 95 و 96 عبور کرده و در یک دوره تامل رسانه‌ای قرار گرفته ایم.

 

صالحی بیان کرد: امروز دیگر یک فیلم و عکس در فضای مجازی هیجان ایجاد نمی‌کند در حالی که در گذشته به این شکل نبود زیرا افرادی که آن را می‌بینند و می‌‎خوانند یک علامت سوال دارند و به سراغ رسانه‌های دیگر هم می‌روند تا صحت موضوع را رصد کنند، پالایش‌گری و غربال‌گری شروع شده است و این اتفاق عصر رسانه‌های بعد از این دوره است، به نظر می‌آید رسانه‌های حرفه‌ای جدید رسانه‌های کثرت خبر نیستند چون مردم از اخبار به اعتبار مطالعه سایر رسانه‌ها شفافیت پیدا می‌کنند.

 

رسانه‌های جدید رسانه‌های کشف حقیقت هستند

وی ابراز داشت: رسانه‌های جدید رسانه‌های کشف حقیقت هستند و اینکه بین خبرهای متنوع و متناقض کشف حقیقت صورت می‌گیرد از مزیت‌های عصر رسانه‌ای جدید است، امروز با مردم جدیدی روبرو هستیم مردمی که شش سال پیش نداشته‌ایم ولی امروز این مردم همه چیز را می‌بینند و می‌خوانند، دیگر نمی‌توان به راحتی از مردم چیزی را پنهان کرد و یا چیزی را از آنها مخفی نگه داشت.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: این فرصت رسانه‌ای که امروز از فضای رسانه‌های متکثر پیدا کرده‌ایم و از فضای اغتشاش به تامل قدم برداشته‌ایم دوره‌ زایش رسانه‌های حرفه‌ای است، البته متناسب با این بستر رسانه‌های حرفه‌ای جدید می‌توانند شکل بگیرند و اگر بخواهند بمانند حتما راه خود را پیدا می‌کنند زیرا رسانه‌های ما در این جامعه زندگی می‌کنند و راه خود را پیدا خواهند کرد.

 

صالحی با ابراز امیدواری نسبت به حوزه های مختلف رسانه‌ای افزود: نگرانی‌ها و سختی‌های ما کم نیست اما امیدهای ما هم نباید کم باشد، حتما ایران ما ققنوس‌‍وار از دل آتش بیرون آمده است و ما همیشه این استعداد را داشته‌ایم که در آتش پر بکشیم، درواقع حوزه رسانه و محصولات اجتماعی گسترده است و ماجرای حادثه سیل و رسیدن جامعه به یک همدلی نشان داد که رسانه بسیار تاثیرگذار است.

 

شورای حل اختلاف ویژه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه برای دادرسی‌های حرفه‌ای‌ است

وی با اشاره به گشایش شعبه35 شورای حل اختلاف ویژه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه اضافه کرد: امروز مجموعه شورای حل اختلاف فرهنگ، هنر و رسانه افتتاح شد، تا به حال چندین قدمی با حوزه قضایی برداشته‌ایم و این اولین گام بود تا بتوانیم در این فضا دادرسی‌های اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه را به طور حرفه‌ای‌تر و جدی‌تر دنبال کنیم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: اگر حوزه رسانه بخواهد فعالیت‌های خود را به صورت جدی‌تر دنبال کند نهادهای مدنی نقطه اصلی این اتفاق هستند، دولت‌ها می‌روند اما نهادهای مدنی ماندگار هستند، یکی از اشکالاتی که در قانون موجود کار وجود داشت این بود که انجمن‌های صنفی سراسری با این قانون کار وفق نداشتند، خانه‌های فرهنگ و هنر با خانه سینما و تئاتر مشکلاتی داشتند، کانون متشکل فرهنگ، هنر و رسانه نیز نداشتیم.

 

صالحی ادامه داد: در خصوص اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه حداقل در قانون کار به یک اجماع رسیده‌ایم که با تصویب هیات وزیران قوانینی برای اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه آماده شده است، وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی در این مورد موافقت خود را اعلام کرده تا امکان ایجاد انجمن‌های صنفی سراسری، خانه‌ها و کانون‌های موضوعی سراسری مجموعه فراگیر حوزه فرهنگ، هنر و رسانه شکل بگیرد.

 

صالحی در پایان گفت: در یک دهه اخیر در حوزه رسانه اتفاقات بزرگی رخ داده است، امنیت رسانه‌ای ما کم اهمیت‌تر از امنیت دفاعی نیست، اگر برای امنیت دفاعی سرمایه‌گذاری می‌کنیم سپر امنیت دفاعی و پشت صحنه آن امنیت رسانه‌ای است، با این نگاه حتما نیاز داریم در حوزه رسانه به یک وفاق برسیم، درواقع امنیت رسانه‌ای باید برنامه راهبردی داشته باشد.

پایان پیام/523

منبع: شبستان

کلیدواژه: ازدواج روز خبرنگار خبرگزاری شبستان روزنامه خراسان جنوبي ازدواج آسان سالروز ازدواج حضرت علی ع و حضرت فاطمه س کانون های مساجد بیرجند تامل رسانه امنیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۱۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکتب «گل آقا» در بخش طنزپردازی امروز پیاده سازی شود

به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله عباسی عصر سه شنبه در آیین هشتمین جشنواره طنز پهلو به مناسبت گرامیداشت زنده یاد کیومرث صابری فومنی (گل آقا) در سالن اجتماعات ارشاد اسلامی فومن اظهار کرد: گیلان استان مفاخرخیز و مستعدپرور است و این مهم را می توان در بخش های مختلف جست و جو کرد.

استاندار گیلان با بیان اینکه نقد سبب اصلاح امور می شود، گفت: نقد منصفانه از دستگاه ها و مسوولان در جامعه بسیار موثر است.

عباسی با انتقاد از برخی نقدهای غیرواقع و غیرمنصفانه از سوی برخی رسانه ها بیان کرد: انعکاس مشکلات و مسائل در قالب ها و چارچوب های خاص منجر به اصلاح می شود.

وی با اشاره به نقش نظارتی اصحاب رسانه و خبرنگاران افزود: خبرنگاران نقش نظارتی در جامعه ایفا می کنند.

استاندار گیلان با بیان اینکه نقدهای منصفانه تلخ و گزنده نیست، گفت: الگوپذیری رسانه ها در نقدپردازی از کیومرث صابری فومنی مورد توجه قرار گیرد.

عباسی با اشاره به اثرگذاری طنز گل آقا در لایه های مختلف بیان کرد: طنز گل آقای استاد صابری فومنی در چارچوب خاص و مرزهای اخلاقی حرکت می کرد.

وی با بیان اینکه نسل جوان امروز تشنه نقدپردازی گل آقایی است، افزود: مکتب گل آقا باید در بخش طنزپردازی امروز پیاده سازی شود.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم تزریق امید در جامعه بیان کرد: ایجاد نشاط اجتماعی در قالب های طنز در اولویت قرار گیرد.

کد خبر 6093425

دیگر خبرها

  • انتقاد دادستان کل کشور از تیترهای صفحه اول برخی روزنامه‌ها
  • اجرای طرح نور باید مستمر و اثربخش باشد
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد
  • مکتب «گل آقا» در بخش طنزپردازی امروز پیاده سازی شود
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • جهش تولید بیانگر ارتقای فرهنگ/لزوم توجه به امنیت معیشت مردم
  • کارگر ستون اقتصاد و امنیت در جامعه است
  • برگزاری دوره‌ی آموزش مهارت‌های رسانه‌ای موبایل آوین نو