Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@03:08:37 GMT

خبرهایی برای خبرنگاران

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۸۲۵۲۲

خبرهایی برای خبرنگاران

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امکانی فراهم شده است تا خبرنگاران، مشاوره‌های حقوقی، بیمه‌ای و مالیاتی دریافت کنند.

به گزارش ایسنا، محمدرضا دربندی در دیدار با مدیران مسئول رسانه‌های استان زنجان، اظهار کرد: هیات نظارت در سال‌های گذشته به ۱۱ هزار و ۴۰۰ رسانه مجوز داده است ولی در وهله اول کیفیت باید بر کمیت غالب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعداد روزنامه‌ها و نشریات نیز نباید زیاد باشد تا نیاز مخاطب بر ‌اساس آن برآورده شود و امکانات محدود از نظر یارانه و کاغذ، بین تعداد قابل توجهی رسانه که مناسب هستند توزیع شود. همچنین افرادی که برای اخذ مجوز، اقدام می‌کنند باید راستی‌آزمایی شوند تا مشخص شود که آیا از پشتوانه مالی برخوردار هستند؟

این مسوول رسانه ادامه داد: تدبیری اندیشیده شده تا هر کسی که برای راه‌اندازی رسانه متقاضی مجوز است، تا سه سال هیچ حمایتی دریافت نکند. در همین راستا، حدود ۱۰۰۰ نفر از متقاضیان منصرف شدند. در حال حاضر، فقط ۵۷۰۰ مورد از رسانه‌ها فعال هستند و این تعداد، ۴۱۰۰ رسانه مکتوب، ۱۵۷۰ پایگاه خبری و ۳۰ خبرگزاری را شامل می‌شود؛ در حالی ‌که در کل کشورهای اتحادیه اروپا، فقط ۱۵ خبرگزاری وجود دارد.

وی با اشاره به این‌که از نشریه‌های مکتوب، حدود ۳۰۰ فقره به صورت روزنامه منتشر می‌شود، افزود: ۱۴۰۰ نفر از مدیران مسوول نشریات خانم و ۱۵۰ نفر اهل سنت هستند. از نظر تخصصی بودن نیز ۳۵۰ نشریه به‌صورت تخصصی در حوزه ورزش، ۲۸۰ مورد در حوزه دین و معارف اسلامی و قرآن، ۱۰۰ مورد در حوزه سینما و هنر و ادبیات، ۷۵ مورد در حوزه کودک و نوجوان، ۹۰ مورد در حوزه خانواده و سرگرمی، ۱۰ مورد حوزه معلولان و ۱۲ مورد در حوزه اقلیت‌های دینی فعالیت می‌کنند.

دربندی با تاکید بر این‌که توجه به وضعیت خبرنگاران از رویکردهای اصلی ما است، تصریح کرد: در همین راستا اقدامات مثبتی انجام شده است. از جمله این‌که برای بیمه پایه خبرنگاران، ۳۰۰۰ سهمیه از صندوق هنر اخذ کردیم که بتوانیم متقاضیان را بیمه کنیم؛ چراکه برخی از مدیران مسوول، خبرنگاران را به دلایلی بیمه نمی‌کنند. همچنین ۳۰۰۰ مورد هم بیمه تکمیلی در نظر گرفتیم.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: یکی از مشکلاتی که وجود داشت این بود که وقتی مدیر مسوول، کارمندان خود را بیمه می‌کرد، کارفرما محسوب می‌شد و نمی‌توانست خودش را بیمه کند. دوم این‌که افرادی از قبیل منشی دفتر، نگهبان، پیک موتوری و غیره نمی‌توانستند بیمه شوند. برای رفع این معضل، تفاهم‌نامه‌ای با بیمه امضا کردیم که حدود دو ماه است اجرایی شده، به این صورت که افراد تحت پوشش بیمه خویش‌فرما ولی با امکانات خیلی بیشتر قرار می‌گیرند.

وی افزود: علاوه بر این، بر حسب نیاز خبرنگارن و مدیران مسوول، مدتی است که روزهای یکشنبه و سه‌شنبه اقدام به دریافت مشاوره‌های حقوقی، بیمه‌ای و مالیاتی، به صورت تلفنی و حضوری شده است. همچنین تلاش کرده‌ایم که اینترنت بدون فیلتر برای حدود ۴۰۰ نفر از خبرنگاران برقرار شود.

دربندی با تاکید بر لزوم ساده‌سازی کارت خبرنگاران، خاطرنشان کرد: قبلا کمیسیونی بود که خیلی سخت‌گیرانه و سلیقه‌ای با این مساله برخورد می‌کرد. در همین راستا، سامانه‌ای راه‌اندازی کردیم تا هرکس بتواند با ارسال ۱۰ آثار مربوط به چهار ماه گذشته و با معرفی مدیرمسوول، کارت خبرنگاری دریافت کند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روز خبرنگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۲۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم اختتامیه هشتمین دوره جشنواره ملی طنز و رسانه «یادمان کیومرث صابری فومنی (گل آقا)» عصر امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت در شهر فومن زادگاه گل‌آقا برگزار شد.

در این مراسم که با اجرای رضا رفیع برگزار شد و این طنزپرداز برنامه را با ذکر خاطراتی از روز‌های پایانی حیات مرحوم صابری فومنی آغاز کرد، تعداد زیادی از چهره‌های هنری و مدیران فرهنگی استانی و ملی همچون رسول نجفیان، احمد عربانی، امید مهدی‌نژاد، فرشاد مهدی‌پور، مهدی رمضانی، مهدی عرفاتی، محمدرضا خوشرو اسدالله عباسی و... حضور داشتند.

فرامرز مرجانی فرماندار فومن به عنوان نخستین سخنران پشت تریبون ایستاد و در جایگاه میزبان این رویداد در سخنانی کوتاه به حاضران در جلسه خوش‌آمد گفت و سپس پیام تصویری محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این رویداد به نمایش درآمد.

اسماعیلی در بخش‌هایی از سخنانش با اشاره به ارزش جایگاه طنز در جامعه ما گفت: طنز بیان واقعیت‌های تلخ جامعه به صورتی است که مخاطب را درگیر کند. طنزپرداز با خنده نشاندن روی لب آسیب را مطرح می‌کند. جامعه ما دچار مشکلات اقتصادی است و این جامعه را عبوس نشان می‌دهد و طنز می‌تواند اخم‌ها را از چهره جامعه باز می‌کند.

وی با اعلام این مسئله که طنز در ایران پس از گل‌آقا جایگاه خود را از دست داده دست، با انتقاد از مدیران رسانه‌ای وزارت ارشاد گفت: از تلاش دوستان معاونت رسانه‌ای در حوزه طنز راضی نیستم. باید از روزنامه نگاران این حوزه حمایت کنیم و تلاش کنیم به حوزه طنز به صورت جدی‌تر بپردازیم. این مسئله را به عنوان یک مطالبه مطرح می‌کنم و امیدوارم بتوانم گزارش‌های فصلی در راستای پیشرفت این حوزه در کشور داشته باشیم.

اسماعیلی در انتهای سخنانش گفت: ما در وزارت فرهنگ اماده پشتیبانی کامل از طنزپردازان و نویسندگان این حوزه است و از متخصصان این حوزه درخواست دارم که ما را برای ارتقای وضعیت فعلی یاری کنند.

در ادامه مراسم عباس حسین نژاد دبیر دو دوره اخیر جشنواره «طنزپهل»  پشت تریبون قرار گرفت و با ارائه آماری در مورد این رویداد گفت: امسال تعداد آثار رسیده از سال گذشته بسیار بیشتر بود و امسال ۱۱۲۹ اثر به جشنواره رسید و امروز از ۲۰ نفر این دوستان تقدیر می‌شود. سال گذشته ما برگزیده ای از استان گیلان داشتیم ولی امسال این اتفاق نیافتاد و گیلانی ها از نظر ارسال آثار در کل کشور در رتبه ششم قرار گرفت و تهرانی‌ها بیشترین آثار را ارسال کردند. امسال ۱۲۱ رسانه نیز در این رویداد شرکت کردند و در مجموع ۴۴۸ اثر از رسانه‌های رسمی و ۶۸۱ اثر از رسانه‌های شخصی به ما رسید. 

وی با اشاره به سخنان وزیر ارشاد و درخواست برای توجه بیشتر به طنز گفت: دفتر طنز حوزه هنری توافقاتی با معاونت مطبوعاتی داشت تا آموزش طنز نیز به آموزش‌های حوزه رسانه در کشور اضافه شود و امسال شاهد اجرای این طرح خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت به روز رسانی قوانین حوزه رسانه
  • معاون رسانه ای وزیر ارشاد با مهر از کاستی های حوزه طنز می گوید
  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد
  • سهم ۶۰ درصدی کارگران مرکزی از آمار بیمه‌شدگان
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • ۶۰ درصد بیمه شدگان اجباری استان مرکزی قشر کارگر هستند
  • بیش از یک میلیون نفر روستایی و کشاورز در این دولت بیمه شدند
  • فوت ۱۱ نفر کارگر در کردستان به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی
  • وزیر کار : لایحه امنیت شغلی کارگران به مجلس می‌رود
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون