Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-محمدجواد ظریف صبح امروز(چهارشنبه) در مراسم بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر و کرامت انسانی و اعطای پنجمین جایزه حقوق بشر اسلامی حضور یافت و سخنرانی کرد.

 محمدجواد ظریف در همایش بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی که در مرکز همایش های صداوسیما برکزار شد اظهار کرد: گروهی از کشورها آینده  و امنیت خود را در گرو وابستگی می بینند و امنیت را قابل خریداری تصور و فکر می کنند با پرداخت پول و خرید اسلحه می توانند امنیت خود را حفظ کنند و از تاریخ نیز درس نمی گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 هم آنکه که دوست خود را تبدیل به دشمن و او را محکوم، تحریم و متهم به نقض حقوق بشر کرده و هم آن طرف که دید پول برایش امنیت نمی آورد.

وی افزود: مگر عربستان  75 میلیون دلار در اختیار رژیم صدام قرار نداد که علیه ایران مبارزه و مردم ایران را به خاک و خون بکشد چرا نفهمید پول امنیت نمی آورد و بعد از این صدام همان سلاح را علیه عربستان بکار برد. هنوز هم امید دارند که رژیم صهیونیستی که 70 سال است خانه برادران و خواهرانشان را اشغال کرده  و امروز نمی تواند گنبد آهنین اش حتی در برابر موشک های حماس مقاومت کند، در برابر دریوزگی شان از آنها حمایت کند.

وزیر امور خارجه اضافه کرد: قدرت جمهوری اسلامی در این است که گفتمان دیگری را به جهان معرفی کرده است. گفتمانی که مبنای قدرت، مشروعیت ، امنیت، پیشرفت و استقلال خود را مردمش می داند نه یک قدرت خارجی. ما هیچ وقت امنیت نمی خریم و هیچ وقت امنیت نمی فروشیم زیرا امنیت، پیشرفت و مشروعیت خود را از مردم می گیریم. آنها ما را تحریم می کنند؛ البته تحریم لغت غلطی است و نباید از آن استفاده کنیم زیرا تحریم در لغت به معنای ابزار اجرای قانون است.آنچه آنها انجام می دهند تروریسم است و هدف تحریم ها مردم و انسان ها هستند.

ظریف بیان کرد: دیروز هفتاد و چهارمین سالگرد بمباران هیروشیما و هفتادوچهارمین سالگرد استفاده از سلاح هسته ای در طول تاریخ بود. سلاح هسته ای سلاح کشتار جمعی و غیرنظامیان است. تفکری که معتقد است برای حتی خاتمه دادن به یک جنگ می تواند صدها هزار انسان و زن و مرد و کودک را به نابودی بکشاند، امروز هم وزیر خارجه اش اعلام می کند مردم ایران باید تصمیم بگیرند که آیا نان می خواهند یا ادامه سیاست های کنونی. این، همان سیاست است و تفاوتی در آن نگرش و دیدگاه بوجود نیامده است. آیا این مردم از نظر شما حقوق و کرامت انسانی دارند؟

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: تعریف رسمی تروریسم می گوید استفاده از ابزار زورمدارانه برای تحمیل روش های سیاسی مورد نظر. پمپمئو می گوید ما آن قدر بر مردم ایران فشار وارد می کنیم و امیدواریم خودشان دولت شان را تغییر دهند. اگر این تروریسم نیست پس چیست؟ تروریسمی که 82 میلیون انسان را هدف قرار داده  و قرار است با فشار اقتصادی مردم ایران را از منابع و امکانات خود محروم کند. این سیاستی است که گفتمانش بر مبنای تحمیل، حذف، کشورگشایی و قانون گریزی است. یک گروهی هم هستند که با تکیه بر این گفتمان می خواهند پیشرفت، اقتدار و سربلندی بخرند. آیا نوکری با سربلندی یکی است؟

ظریف افزود: وحشت از ایران به خاطر از سلاح هسته ای و حضور منطقه ای نیست بلکه از گقتمان و نگرش ماست. گرچه بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب از سلاح های هسته ای استفاده نمی کنیم اما هر توانی را که نیاز باشد برای تقویت این گفتمان ایجاد می کنیم. از حرف و ارائه نظر ما می ترسند تا اجازه ندهند ما با مردم شان صحبت کنیم زیرا از گفتمان و نگرش ما هراس دارند. 

وی تاکید کرد: قدر این نگرش، گفتمان و جهت گیری را باید دانست. چرا خانم هاشمی را زندان کردند؟ چکار کرده بود؟ جز مشارکت در برنامه تلویزیونی که آنها ادعای آزادی مطبوعات دارند چه گناهی کرده بود؟ چون مبنای امنیت، پیشرفت و توسعه سیاسی و اقتصادی خود را بر مبنای مردم گذاشتیم هر چه کردند، ما جلوتر رفتیم. البته به طور حتم وظیفه ما این است که این فشار را کم کنیم و هر چه کم کاری کردم در برابر ملت عذرخواه هستم.

ظریف اضافه کرد: گفتند صدام می تواند از انواع سلاح ها علیه شما استفاده کند و یک رژیم بین المللی کنترل صدور تسلیحات را درست کردند. این کمیته نامش برای منع صدور تسلیحات بود اما در اصل فقط ایران را تحریم کردند و بانیان نظام کنترل تسلیحات از کمک به عراق کم نگذاشتند. در جنگ تحمیلی ما برای دفاع از خودمان یک وسیله درست نداشتیم اما مقاومت کردیم و جنگ تمام شد. امروز دارای سلاح هایی هستیم که خودمان می سازیم. شکایت می کنند که چرا سلاح می سازید. مگر توقع دارید امنیت مان را به شما واگذار کنیم. اگر به شما واگذار می کردیم که امنیت نداشتیم.

وزیر امور خارجه افزود: یک راکتور هسته ای برای ایران در دهه 50 میلادی بر اساس طرح آیزن هاور ساختند. در آن زمان برای این راکتور سوخت 90 درصد در نظر گرفتند.

بعد از انقلاب به 20 درصد تبدیل کردند و در سال 90 میلادی به ما گفتند نمی توانید از ما اورانیوم غنی سازی 20 درصد بخرید. خواستیم از یک کشور دیگر بخریم مانع شدند. خیال کردند ما چشم می گوییم چون عادت به این گفتمان دارند. علت اینکه از ما دلخور هستند این است که این گفتمان را نپذیرفتیم. خیال کردند ایران هم چشم می گوید. اگر چشم می گفتیم که الان اینجا نبودیم.

وی گفت: البته دوست داریم همکاری کنیم و نشان دادیم که حاضر به همکاری هستیم. نشان دادیم که ما دنبال درگیری نیستیم اما نمی توانیم گفتمان خود را تغییر دهیم. گفتمانی که حقوق بشر را فقط یک وظیفه الهی نمی داند بلکه حقوق بشر را ضرورت امنیت ملی خود می دانیم چون امنیت خود را با وابستگی فراهم نکردیم و امنیت ملی ما وابسته به همین مردم است. حقوق بشر برای ما اصالت ذاتی دارد و ابزار نیست. حق الناس بودن رای مردم و ولی نعمت بودن مردم اصالت دارد نه مانند فراموش شدن قتل قاشقچی. به نظر من بعد از قتل قاشقچی غرب باید مطلقا سکوت کند.

وی تاکید کرد: روی ایران فشار می آورند و می خواهند فروش نفت را صفر کنند. امروز اعلام می کنیم که ما غذای مردم خود را تامین خواهیم کرد و شما فردا به ما ایراد خواهید گرفت که چرا اینگونه غذای مردم را تامین کردید اما همینجا می گویم که مشکل از شماست. ما اجازه نمی دهیم مردم مان بی غذا و بی دارو باشند. شما علی رغم دستور صریح دیوان بین المللی دادگستری افراد را به جرم خرید قطعات هواپیمای غیر نظامی زندان می کنید. همین چند روز پیش یک ایرانی را یکی از کشورهای اروپایی فقط به این اتهام که برای ایران تلاش کرده قطعات هواپیمای غیرنظامی بخرد زندانی کرده تا به آمریکا بفرستند.

ظریف تصریح کرد: غذای مردم خود را تامین می کنیم زیرا یاد گرفتیم نمی توانیم با اتکای به شما پیش برویم. ما خواهان تعامل سازنده هستیم اما بر اساس گفتمان خودمان و اگر گفتمان خود را از دست بدهیم، هویت مان را از دست داده ایم.

در ادامه این مراسم دکتر محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ضمن خوشامدگویی به حاضرین در این همایش، اظهار کرد: متأسفانه آیت‌الله شیخ عیسی قاسم به دلیل بیماری نتوانست در این مراسم شرکت کند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود: به برندگان جایزه پنجمین دوره حقوق بشر اسلامی محمد عزمی عبدالحمید از مالزی و از فعالان حقوق بشر و خانم مرضیه هاشمی تبریک می‌گویم.

لاریجانی تصریح کرد: ما از بین کتبی که از سال گذشته تا به حال و از دو سال گذشته چاپ شده‌اند یکی را انتخاب کردیم که کتاب بسیار خوبی است که از سوی جناب حجت الاسلام و المسلمین ارستا نوشته شده تقدیر خواهیم کرد و همچنین از بین رساله‌های دکتری و از رساله‌های فوق لیسانس نیز هر کدام یک مورد انتخاب شدند و از میان گروه‌ها و سازمان‌های مردمی و NGO‌ها آن‌هایی که در حوزه حقوق بشر فعال بودند برای تقدیر انتخاب شدند.

وی با تشریح فرآیند انتخاب برندگان جایزه حقوق بشر اسلامی اظهار کرد: برندگان جایزه این دوره از میان ۳۳ نامزد و طی کمیته‌ای که از نهادهای ذیربط بودند حول سه محور انتخاب شدند.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۴۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان امنیت شغلی کارگران را تامین کنند

ایسنا/گیلان امام جمعه رشت، با بیان اینکه روز کارگر در تبریک و تجلیل و تقدیر خلاصه نشود، تصریح کرد: مسئولان توجه ویژه‌ای به مباحث کارگری داشته باشند و امنیت شغلی کارگران را تامین کنند تا شاهد ایجاد روحیه و انگیزه کار و تلاش باشیم.

آیت الله رسول فلاحتی امروز، ۷ اردیبهشت ماه در خطبه‌های نماز جمعه شهر رشت، با اشاره به نامگذاری سال جدید تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر انقلاب، اظهار کرد: کارگران نقش مهمی در جهش تولید دارد.

وی تحقق شعار سال را نیازمند تعامل و همکاری و همدلی مردم و مسئولان دانست و افزود: مسئولان توجه ویژه‌ای به مباحث کارگری داشته باشند و امنیت شغلی کارگران را تامین کنند تا شاهد ایجاد روحیه و انگیزه کار و تلاش باشیم.

امام جمعه رشت با بیان اینکه روز کارگر در تبریک و تجلیل و تقدیر خلاصه نشود، تصریح کرد: کارگران قشر زحمتکش و تلاشگر جامعه هستند و باید در راستای امنیت شغلی آنان تلاش کنیم.

نماینده ولی فقیه در گیلان در ادامه به سفر پر بار رئیس جمهور به کشور پاکستان اشاره کرد و گفت: این سفر علاوه بر تحکیم روابط دو کشور و رفع برخی مشکلات پیش آمده از سوی دشمنان در مناطق مرزی، دستاوردهای فراوان فرهنگی و اقتصادی و سیاسی داشت.

وی با اشاره به بیداری افکار عمومی جهان درباره مسئله فلسطین و غزه و افول جایگاه رژیم صهیونیستی در سازمان‌های بین‌المللی، یادآور شد: اگر چه آمریکا حامی رژیم صهیونیستی و شریک تمام جنایت‌های انجام گرفته در حق مردم بی‌گناه و مظلوم غزه است، اما دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا امروز شعارهای جمهوری اسلامی ایران درباره فلسطین را فریاد می‌زنند.

آیت الله فلاحتی با بیان اینکه اکثر کشورها به عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد رای دادند و آمریکا آن را وتو کرد، افزود: مقام معظم رهبری فرمودند که باید انتخابات آزاد با نظارت همه کشورها در سرزمین فلسطین برگزار شود و لذا شاهد هستیم که جوانان معترض به جنایات رژیم صهیونیستی در اکثر کشورها از جمله آمریکا همین موضوع را مطرح می‌کنند.

امام جمعه رشت در ادامه از رسانه‌های کشور قدردانی کرد که با پوشش مناسب حوادث رخ داده از ۷ اکتبر به بعد موجب رساندن پیام ملت مظلم فلسطین به دنیا شدند و خاطرنشان کرد: رسانه‌های ما در جریان حمله موشکی به اسرائیل خوب و سریع و به موقع و دقیق عمل کردند و به رسانه‌های معاند اجازه سوء استفاده را ندارند.

وی همچنین شهادت علامه مطهری و روز بزرگداشت مقام معلم را گرامی داشت و اضافه کرد: علامه مطهری شخصیتی برجسته در تاریخ معاصر جهان اسلام است و آثار به‌جا مانده از ایشان منبعی بزرگ برای اسلام شناسی و شیعه شناسی و زبان شناسی است و می‌تواند پاسخگوی شبهات روز باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خدمتگزاری به مردم افتخاری بزرگ برای نیروهای مسلح است
  • اولین تغییر بزرگ مالک جدید: نام استقلال عوض شد!
  • اولین تغییر بزرگ مالک جدید: استقلالِ خلیج فارس!
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد
  • ایران و هند همکاری‌های دفاعی و نظامی را گسترش می‌دهند
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • سفر مقام معظم رهبری موجب عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی شد/ علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار شوند
  • عدم امنیت شغلی جامعه کارگری با قراردادهای شرکتی و کوتاه مدت
  • مسئولان امنیت شغلی کارگران را تامین کنند