Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان پیرامون دزدیده شدن زنجیر بست‌نشینی مسجد حکیم گفت: عوامل انتظامی و اداره آگاهی در حال پیگیری این موضوع است. ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۷ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

فریدون اللهیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم دراصفهانپیرامون دزدیده شدن زنجیر بست‌نشینی مسجد حکیم اصفهان اظهار داشت: همان لحظه اطلاع‌یابی از این موضوع اقدامات لازم صورت گرفت و هم اکنون از طریق عوامل انتظامی و اداره آگاهی در حال پیگیری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی پیرامون تخریب‌های صورت گرفته در اطراف بقعه جعفری تنها بنای آرامگاهی اصفهان اظهار داشت: مردم در هر حال نزدیک بناهای تاریخی املاک خصوصی دارند و ما نمی‌توانیم همه سرمایه‌های مردم را محبوس و متوقف کنیم اما به آنها ضابطه‌های لازم پیرامون ساخت‌ و‌ ساز را اعلام می‌کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان افزود: ضابطه‌هایی وجود دارد که هم مردم می‌توانند از سرمایه‌هایشان استفاده کنند و هم به بناهای تاریخی آسیبی نمی‌رسد.

وی گفت: در مورد بقعه جعفری تعدادی مغازه در اطراف آن وجود داشته است که مالکان آنها مجوز ساخت‌ و‌ ساز گرفتند و میراث هم تنها با یک طبقه ساخت‌ و‌ ساز با این افراد موافقت کرده است.

اللهیاری با بیان آنکه سازمان میراث فرهنگی در اطراف این بنای تاریخی هیچ ملکی را خریداری نکرده است اظهار داشت: ممکن است بخشی از املاک اطراف آن برای اوقاف باشد و سازمان میراث به مالکین اطراف این بنا براساس ضابطه خودت اجازه ساخت‌ و ‌ساز داده است.

وی افزود: مالکی هم که مجوز حفاری در اطراف آن گرفته بود با شروع کارش یگان ما در آنجا حضور یافت و مانع فعالیت حفاری در کنار این اثر تاریخی شد.

سایه سنگین بی‌توجهی به گردشگری و میراث هزاران ساله کهن‌سرزمینی به نام کرمانتأیید تشکیل وزارت میراث فرهنگ و گردشگری از سوی شورای نگهبانگلستان| زیرساخت‌های گردشگری در « خالد نبی» ایجاد می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با بیان این که ما هیچ چیز را متوقف نمی‌کنیم و متناسب با آن ضاطبه اعلام می‌کنیم، گفت: حفاری در نزدیکی بنای تاریخی ضابطه خاص خود را دارد و نباید در نزدیکی بنا اتفاق افتد و باید مطابق نظر کارشناسان سازمان میراث فعالیت کنند.

وی پیرامون افزایش تعداد قبور در کنار این بقعه اظهار داشت: انجام چنین فعالیت‌هایی باید طبق ضوابط میراث فرهنگی باشد و مجوز دریافت شود و چون آنجا موقوفه هست مجوز از سوی اوقاف دریافت می‌شود.

اللهیاری با بیان این که در کنار چنین بناهایی تدفین معمول صورت نمی‌گیرد، گفت: شخصیت‌های خاص و شاخص در چنین مکان‌هایی تدفین می‌شوند.

وی پیرامون این که بقعه جعفری می‌تواند بعد گردشگری داشته باشد و افزایش تعداد قبرها در این مکان نکته منفی به حساب می‌آید، گفت: نباید تعداد قبور در این مکان افزایش یابد اما تدفین هم در چنین مکان‌هایی ضابطه‌های خود همچون شکل سنگ قبر و فرم آن را دارد و هر کسی نمی‌تواند به دلخواه کار خود را انجام دهد.

انتهای پیام/ح

R41346/P1357/S6,51/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۴۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش

به گزارش خبرنگار مهر، در ۲۰۰ متری مسجد جامع عتیق اصفهان که قدمت زیادی دارد، در جایی که قرار است ادامه پروژه مخرب میدانی در اصفهان باشد و در ادامه ساخت و سازها برای افزایش مراکز تجاری شهر تاریخی اصفهان، یافته‌هایی به دست آمده که بررسی آنها بخشی از تاریخ این شهر را ورق می‌زند.

کمرزرین نام منطقه‌ای است که در آن، باستان شناسان یافته‌های انسانی، باستانی و برخی اشیا پیدا کرده‌اند. فصل اول عملیات باستان شناسی در این محدوده انجام شده و حالا باستان شناسان آماده می‌شوند تا بتوانند فصل دوم را آغاز کنند.

علی شجاعی اصفهانی دکترای باستان شناسی کشور که سرپرستی پروژه کمر زرین اصفهان را بر عهده دارد به خبرنگار مهر گفت: فصل اول کاوش باستان شناسی در این محوطه انجام شد و آماده می‌شویم تا اسکن کامل از محوطه انجام شود و برای فصل دوم نیز برنامه ریزی می‌کنیم. فصل اول پربار بود و یافته‌های ارزشمندی از ادوار مختلف داشتیم و فکر می‌کنیم از دوران اسلامی و از قرن ۳ و ۴ هجری تا قاجار تاریخ این یافته‌ها باشد که البته باید بررسی دقیق‌تری شوند. کاوش‌ها در هفت متری زیر آسفالت انجام شده است. همچنان در این محوطه آثار داریم و هنوز به خاک بکر نرسیده‌ایم. حدس می زنم اگر ترانشه ای که برای لایه نگاری زده شده، کار شود، باز هم یافته‌های فرهنگی داشته باشیم و شاید بلتوانیم شواهدی از دوران قبل از اسلام هم پیدا کنیم.

وی گفت: گذری که در آن هستیم به نظر می‌رسد مجموعه کارگاه‌هایی برای پخت سفال بوده است چون کوره‌ای در اینجا به دست آمده که نمونه آن در اصفهان تا کنون پیدا نشده است. نمونه‌هایی که قبلاً به دست آمده مربوط به چند دهه پیش است که در خارج از اصفهان به دست آمده ولی این نمونه خیلی خوبی بوده است ولی گودبرداری و خاک برداری که در اینجا شده به آن آسیب زیادی وارد کرده است.

شجاعی اصفهانی ادامه داد: تنبوشه‌های سفالی با این ابعاد در محوطه‌های تاریخی نداشته‌ایم و نشان می‌دهد که این محوطه چقدر مهم بوده است. هر جای این منطقه که به آن دست گذاشته شود حتماً یافته‌های فرهنگی دارد چون در نزدیکی مسجد جامع عتیق است. این مسجد در شکل گیری شهر اصفهان و اتفاقاتی که برای آن افتاده بسیار مهم بوده است. تا کنون فکر می‌کنم ده لایه تاریخی شناسایی کنیم البته لازم است که سفال‌ها بررسی بیشتری شود.

این باستان شناس گفت: در کل مسیری که کاوش کردیم آثار داشته‌ایم بخش دیگر هم باید کاوش شود و مسیر دسترسی عابر پیاده تا مسجد نیز در این بخش ایجاد شود. بنابراین فعلاً در این بخش باید کار بیشتری انجام شود. من در جریان خطوط متروی اصفهان نیستم ولی می دانم که در نزدیکی مسجد جامع ایستگاه مترو وجود دارد! لایه‌های تاریخی زیادی در اینجا از بین رفته است اینجا پاساژ تجاری وجود دارد که تا چندین متر زیر زمین رفته است و همانطور که در اینجا ما لایه‌های فرهنگی و تاریخی زیادی داشته ایم حتماً زیر آن هم این لایه‌ها وجود داشته که با این پاساژ و گودبرداری‌های انجام گرفته از بین رفته است.

وی افزود: اسکن لیزر و نقشه برداری این محوطه تاریخی انجام شد و تمام جزئیات را با دقت بالا اسکن کردیم. این دستگاه مدرنی است که می‌تواند داده‌های زیادی به ما بدهد.

محوطه تاریخی کمرزرین با وجود اینکه در میان یک گذر قرار دارد و رو به رویش یک مجتمع تجاری بزرگ درحال ساخت است و در چند قدمی آن مسجد سلجوقی و مهم عتیق واقع شده، در خطر است. چون از آن طرف هنوز ساخت و سازها در اطرافش در حال انجام است. آیا کسی به این فکر می‌کند که ساخت و سازهای اخیر چقدر از داده‌های تاریخی این شهر را از بین برده است؟

کد خبر 6088865 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است