Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد جمال ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در نامه ای به میراشرفی رئیس کل گمرک ایران ۴ پیشنهاد را به منظور رفع مشکلات و روان سازی ترخیص کالاهای اساسی، ضروری و اقلام متعلق به واحدهای تولیدی ارائه کرد.

در این نامه که امروز ارسال شده، خطاب به رئیس کل بانک مرکزی آمده است:

همانگونه که مستحضرید خروج کالا از اماکن گمرکی، مستلزم انجام تشریفات گمرکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشریفات گمرکی، به استثناء مواردی که در قانون مستثناء شده است منوط به اظهار کالا به گمرک و تسلیم اظهارنامه توسط صاحب کالا یا نماینده قانونی وی است.

مسئولیت گمرک در قبال کالاهائی که در بنادر و مناطق ویژه و آزاد بوده و برای ورود قطعی به کشور تحت رویه واردات قطعی وارد شده اند از زمان اظهار آنها به گمرک آغاز می شود. از اقلامی که گمرک درخصوص انجام تشریفات گمرکی آنها حساسیت ویژه ای داشته و تمامی اهتمام خود را درخصوص انجام فوری تشریفات گمرکی مصروف می نماید اقلام اساسی و همچنین اقلام مربوط به واحدهای تولیدی است.

موافقت با حمل یکسره اقلام اساسی وارده به بنادر، مناطق ویژه و آزاد متعاقب درخواست صاحبان کالا از جمله تسهیلات ارائه شده از سوی گمرک می باشد.

انجام تشریفات گمرکی مربوط به اقلام اساسی توسط گمرک در حداقل زمان ممکن صورت پذیرفته، اکثر این اقلام در مسیرهای  سبز یا زرد انتخاب مسیر اظهارنامه تعریف شده و با اظهار این کالاها به گمرک بلافاصله پروانه الکترونیکی برای این اقلام صادر شده و مجوزهای قانونی مربوطه در درب خروج گمرکات اجرایی اخذ و  نسبت به خروج کالا اقدام می شود.

باید توجه داشت خروج اقلام اساسی ترخیص شده از گمرک به صورت شبانه روزی صورت پذیرفته و هیچ وقفه ای از سوی گمرک درخصوص خروج کالاهای اساسی وجود ندارد.

با توجه به اینکه اکثر اقلام اساسی وارده به کشور از طریق گمرک نیازمند اخذ و ارائه مجوزهای قانونی از جمله قرنطینه نباتی، استاندارد، انرژی اتمی، بهداشت و ... می باشد گمرک ایران و متعاقب آن گمرکات اجرایی نسبت به پذیرش نمونه برداری اقلام اساسی مشمول اخذ و ارائه مجوزهای قانونی قبل یا هنگام تخلیه این کالاها در بنادر در راستای تسهیل و تسریع در انجام تشریفات گمرکی موافقت نموده و در این خصوص تفاهم نامه هایی نیز با مراجع ذیربط صادرکننده مجوزهای قانونی منعقد شده است.

صدور حکم مجوز خروج از محل ماده ۴۲ قانون امورگمرکی برای اقلام مورد نیاز فوری از جمله تسهیلات و اقدامات گمرک در خصوص ترخیص کالاهای اساسی است. مطابق این ماده در موارد استثناء و درخصوص کالاهای مورد نیاز فوری اعم از دولتی یا غیر دولتی، گمرک می تواند با اجازه رئیس کل گمرک ایران و تعهد بالاترین مقام وزارتخانه یا مؤسسه دولتی مرتبط و با محاسبه وجوه متعلقه و صدور حکم، مجوز خروج کالا را صادر نماید.

پذیرش تفاوت ارزش استنباطی اقلام اساسی و ضروری وفق مصوبات ستاد تنظیم بازار از دیگر اقدامات گمرک درخصوص کالاهای اساسی به شمار می رود.

پذیرش مجوزهای ثبت سفارش تاریخ منقضی مربوط به کالاهای اساسی و ضروری، از دیگر اقدامات گمرک درخصوص این کالاهاست تا با انجام تشریفات گمرکی این کالاها هیچگونه وقفه ای در خروج آن از گمرک پیش نیاید.

در هر صورت، گمرک با انجام اقدامات فوق درصدد است ترخیص کالا از گمرکات اجرایی در حداقل زمان ممکن صورت پذیرفته و هیچگونه ایستائی در این خصوص وجود نداشته باشد.

با این وجود، در راستای رفع مشکلات و روان سازی ترخیص کالاهای اساسی، ضروری و اقلام متعلق به واحدهای تولیدی، در سالی که به نام رونق تولید نامگذاری شده پیشنهاداتی طی نامه شماره ۱۵۰۰۳۵۲‏‏/۹۷ مورخ ۶‏‏/۱۲‏‏/۱۳۹۷ تقدیم آن مقام محترم گردید که منجر به صدور دستور اقدام لازم از سوی جنابعالی گردید. مجدداً و در تکمیل پیشنهادات قبلی، موارد ذیل جهت استحضار عالی اعلام می گردد، خواهشمند است درصورت صلاحدید و پذیرش، دستور فرمایید بقید فوریت نسبت به اِعمال این پیشنهادات در سامانه جامع گمرکی اقدام گردد:

۱- سامانه جامع گمرکی به صورت کلی و «بدون استثناء» نسبت به اعلام نام و نام خانوادگی کارشناسان مجازی کلیه اظهارنامه های اظهارشده به گمرک اقدام تا اظهارکنندگان و صاحبان کالا در جریان بررسی اظهارنامه های خود توسط این کارشناسان محترم قرار گیرند؛

۲- اظهارنامه های مربوط به اقلام اساسی و ضروری (۲۵ گروه کالائی در ۸۰۳ ردیف تعرفه)، در صورت قرارگیری در مسیرهای «زرد» یا « قرمز» اظهارنامه و نیاز به بررسی توسط کارشناس سرویس، صرفاً توسط کارشناسان گمرک محلِ اظهار این کالاها مورد بررسی قرار گیرند؛

۳- اظهارنامه های مربوط به اقلام وارده توسط واحدهای تولیدی نیز در صورت قرارگیری در مسیرهای «زرد» یا «قرمز» اظهارنامه و نیاز به بررسی توسط کارشناس سرویس، صرفاً توسط کارشناسان گمرک محل اظهار این کالاها مورد بررسی قرار گیرند؛

۴- کلیه اظهارنامه های مواد اولیه، ماشین آلات خط تولید و سایر کالاهای مورد استفاده در تولید یا پردازش و همچنین محصولات تولید شده مربوط به واحدهای تولیدی مستقر در مناطق آزاد و ویژۀ اقتصادی نیز صرفاً توسط کارشناسان گمرک محل اظهار این کالاها مورد بررسی قرار گیرند؛

با عنایت به تأکید وزیر محترم امور اقتصادی و دارائی مبنی بر کاهش زمان انجام تشریفات گمرکی ، متعاقب بازدید صورت پذیرفته از مجتمع بندری منطقۀ ویژۀ اقتصادی شهیدرجائی بندرعباس و نیز نگرش جنابعالی نسبت به اتخاذ تدابیر لازم در راستای تسهیل و تسریع در انجام تشریفات گمرکی، قطعاً و یقیناً اِعمال پیشنهادات فوق الاشاره، تأثیر شگرفی را در انجام تشریفات اشاره شده و زمان ترخیص کالا خواهد داشت.

کد خبر 4687318 سمیه رسولی

منبع: مهر

کلیدواژه: گمرک ایران ترخیص کالا کالاهای اساسی بانک مرکزی ایران وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت دلار وزارت جهاد کشاورزی جنگ تجاری بورس بازار سهام قیمت نفت دلار 4200 تومانی قیمت سکه بهار آزادی دلار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی قیمت ارز قیمت یورو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۶۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد

امتداد - از اول فروردین ماه تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 444 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ؛‌علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۷ میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۵۴۹  میلیون دلار و برای خدمات ۱۲۱ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی ۷۴۷ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

 

 

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۷ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۷ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.   معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۵۰۹ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۴۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۷۶ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۴۹ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۰۱ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۲۸، ۳۳، ۱۸۸، ۱۰۸ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هشتمم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۲۶۶ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۹ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ ۴۴ هزار و ۳۵۹ تومان، یورو با نرخ ۴۷ هزار و ۴۵۶ تومان و درهم با نرخ ۱۲ هزار و ۷۸ تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ ۴۱ هزار و ۴۱۸ تومان، یورور با نرخ ۴۴ هزار و ۳۰۸ تومان و درهم با نرخ ۱۱ هزار و ۲۷۸ تومان بود.

 

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • ارائه تسهیلات در مرزهای گمرکی/ روان سازی امور گمرکی زائران اربعین حسینی
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد