Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@09:02:58 GMT

تعامل با دنیا به پشتوانه مردم

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۸۷۳۰۲

تعامل با دنیا به پشتوانه مردم

 روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم بهرام پارسایی آورده است؛ فراموش نکنیم که به هر حال، اصل 59 قانون اساسی به عنوان یکی از مترقی‌ترین اصول قانون اساسی همواره می‌تواند زمینه‌ساز رجوع به آرای عمومی باشد و اتفاقا آقای رییس‌جمهور نیز به ‌درستی بر این مهم تاکید دارد. در این بحث خاص درخصوص گسترش «تعامل با دنیا» نیز باید دقت داشته باشیم که این تعامل وقتی ممکن خواهد بود که دولت مستقر در ایران، از قدرت چانه‌زنی قابل‌قبول برخوردار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال آنکه مهم‌ترین مولفه تحقق این قدرت چانه‌زنی، به عنوان لازمه «تعامل با دنیا»، حمایت واقعی شهروندان از دولت و پشتوانه مردمی حاکمیت است. به هر حال، همین قانون اساسی است که وزیر امور خارجه را به عنوان رییس دستگاه دیپلماسی، دارای حقوق و وظایفی اساسی در این حوزه قرار داده و لازم است در مرحله عمل نیز امکان فعالیت وزرای امور خارجه وجود داشته باشد.

حال آنکه به‌ویژه در این سال‌های اخیر، شاهد فشارهای پیدا و پنهان علیه آقای ظریف هستیم. آن هم در شرایطی که فردی در راس دستگاه دیپلماسی است که مدیری توانمند و کاردان است و نمونه توانایی او را در ماجرای برجام شاهد بودیم؛ برجامی که با زحمات شبانه‌روزی آقای ظریف و البته با همراهی تمامی ارکان نظام مورد پذیرش قرار گرفت تا راهبردهای دیپلماسی کشور را بر اساس گسترش «تعامل با دنیا» تدوین کند.

اما عده‌ای در خارج کشور عملا مقابل این رویه ایستادند و متاسفانه برخی در داخل نیز به‌صورت پیدا و پنهان با آن مخالفت کردند. فراموش نکنیم این رویه‌ها گاه، چنان‌که در ماجرای سفر بشار اسد به تهران شاهد بودیم، لزوما از جانب منتقدان دنبال نمی‌شد، به بیان دیگر، گاهی بی‌دقتی‌هایی نیز مزید بر علت شده است. در مجموع به نظر می‌رسد اگر آقای روحانی به‌دنبال تعامل با دنیاست، باید مقتدرانه وارد عمل شود و به دنیا این پیام را مخابره کند که مذاکرات خارجی ازجانب دولت مستقر- هر دولتی که هست- از پشتوانه حمایت مردمی برخوردار است. بر این اساس معتقدم دولت می‌تواند در راستای تحقق تعامل‌های جهانی گام بردارد و این درحالی است که قطعا یکی از راه‌های تحقق این مهم، اجرای اصل 59 قانون اساسی است که بنده نیز بارها در نطق‌ها و....اظهارنظرهای مطبوعاتی بر آن تاکید کرده‌ام.

چنان که دیگر همکاران در مجلس نیز بر این مهم انگشت گذاشته‌اند. روحانی نیز گفته است اما این نباید در حد حرف بماند. جالب است در حالی که برخی این‌طور وانمود می‌کنند که طرح این موضوع، به‌معنای تقابل با نظام است، واقعیت آن است که این موضوع از اصول مصرح در قانون اساسی است و هیچ ایرادی نیز بر آن مترتب نیست و شاید تنها ایراد کار، همین تابویی باشد که برخی می‌سازند. رییس‌جمهوری هم روز گذشته و هم در سخنرانی‌های متعدد پیشین خود، چندین مرتبه بر این مهم تاکید کرده و حال، وقت آن است که به‌سمت اجرایی شدن این مهم پیش برویم.

البته این اتفاق مبارکی است که تابوی صحبت از این اصل مترقی، شکسته شده اما باید بیش از این در راستای تحقق و عملیاتی شدن آن تلاش کنیم. شخصا با تجربه‌ای که از فضای حاکم بر مجلس دارم، بعید می‌دانم که صحن با این موضوع مخالفت کند اما واقعیت آن است که حتی اگر مجلس به آن رای منفی بدهد، باز هم حرکت در راستای آن گامی به سمت جلوست که می‌تواند زمینه‌ساز پشتیبانی واقعی شهروندان از مجموعه حاکمیت شود.

از دیگرسو، متاسفانه معلوم نیست برخی بر چه اساس، نظرات خود را عین خواست نظام می‌دانند و نظرات دیگران را مخالف خواست کشور؟‌ معلوم نیست این قدرت از کجا به این افراد اعطا شده که به خود حق می‌دهند به‌راحتی به مخالفان فکری و سیاسی‌شان بتازند و به آنها انگِ عناد با نظام بچسبانند. بنابراین جا دارد، اصلاح‌طلبان و مجموعه حامیان واقعی دولت که از ابتدای کار، برای این کشور هزینه دادند و پای آن ایستادند، این فضا را بشکنند و اتهام‌زنندگان را خلع‌سلاح کنند. دلسوزان واقعی نباید اجازه دهند عده‌ای پشت ادعای نظام‌مداری‌ غیرحقیقی پناه بگیرند و منافع خود را دنبال کنند.

اصلاح‌طلبان هرگز از حمایت خود از دولت روحانی عقب‌نشینی نکرده و نمی‌کنند و مثل کسانی که زمانی حامی احمدی‌نژاد بودند اما در میانه راه، او را تنها گذاشتند و خواستند شریک اشتباهاتش نباشند، نیستند. جریان اصلاحات با وجود تمامی انتقادهایی که به دولت دارد، همراه دولت است و از این دولت حمایت می‌کند اما در عین حال انتظار دارد که دولت به‌سمت عمل‌گرایی گام بردارد. چه در بحث اجرای اصل 59 قانون اساسی و چه درخصوص دیگر موضوعات و مسائل کشور. قطعا افرادی که رای مردم را برنمی‌تابند و می‌خواهند مردم را از اصول دموکراسی و صندوق رای ناامید کنند، به این فضاها دامن می‌زنند، چراکه بردشان در این گسترش ناامیدی در جامعه است و بر این اساس، لازم است که دولت با جدیت بیشتر، شعارهای خود را عملیاتی کند.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۷۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند

رئیس شورای شهر تهران گفت: تمام شوراها باید برنامه‌ریزی کنند تا مشارکت مردم در همه امور به حداکثر برسد و از این ظرفیت عظیم استفاده کنند؛ اگر مردم پای‌کار باشند بسیاری از مشکلات را حل خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، شامگاه _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ مهدی چمران در همایش روز ملی شوراها که با حضور مسئولان کشوری، مدیران شهری و بیش از دوهزار نفر از اعضای شوراهای اسلامی استان‌ها برگزار شد، با بیان اینکه شوراها نمایندگان صادق مردم در عرصه حکمرانی کشور هستند، اظهار کرد: اصول ۱۰۱ و ۱۰۶ قانون اساسی به طور محرز به ضرورت فعالیت نظام شورایی در کشور اشاره دارد و در بند ۱۰۳ قانون اساسی هم تأکید می‌شود که مسئولان در بخش‌های حاکمیتی اعم از استاندار، شهردار و فرماندار، باید تابع قوانینی باشد که در شوراها به تصویب می رسند.

وی افزود: در این میان، اهمیت شوراهای محلی هم کم از مجلس شورای اسلامی نیست. شوراهای اسلامی شهر و روستا، پارلمان‌های محلی و انعکاس خواست و سلیقه مردم هستند که ارتباط بی‌واسطه و تنگاتنگی با مردم در هر بخش، شهر و استان دارند. در قانون، نظارت در مقیاس محلی و ملی بر عهده شوراها گذاشته شده و در ساحت‌های گوناگون همچون فرهنگ، اقتصاد، اجتماع و سیاست، این منتخبان ملت در شوراهای محلی هستند که به‌عنوان ناظر شایسته از طرف قانون معین شده‌اند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: مدیریت یکپارچه، حلقه مفقوده‌ای است که امروزه ضرورت آن در سطح کلانشهرهای کشور بیش از پیش احساس می‌شود. مدیریت یکپارچه هم دو رُکن اساسی دارند؛ یکی در گرو کار درست و منطقی نمایندگان شوراهای اسلامی است که جز خدمت به مردم دغدغه دیگری نداشته باشند و رُکن دوم هم ناظر بر همکاری مسئولان دولتی و قضائی است که همراه و همگام با نمایندگان مردم باشند.

وی ادامه داد: قانون نظام شورایی کشور نسبت به قوانین سایر ساحت‌های حکومتی خیلی جوان است و پس از وضع قوانین بالادستی نسبت به تصویب مفاد قانونی درباره شوراها اقدام شد. همین موضوع، تناقضاتی را رقم زده که می‌توانست توسط نمایندگان مردم در نظام شورایی کشور اصلاح شود اما اکنون گرفتار این مسائل هستیم و باید این چالش برطرف شود.

چمران تصریح کرد: متأسفانه امروزه شاهدیم از بین ۱۲۶ هزار نماینده‌ای که امروزه در سطح شوراهای اسلامی شهر و روستا فعالیت دارند، برخی افراد گاهی اوقات گرفتار هوا و هوس‌های نفسانی خود می‌شوند و دست به تخطی از قوانین و سرپیچی از سوگندی می‌زنند که با خدا، خون شهیدان و مردم دارند. بنده بیش از دو دهه است که در نظام شورایی کشور در عرصه‌های مختلف فعالیت دارم و از روی تجربه مشاهداتی که به چشم دیده‌ام، این را به شما برادران و خواهران عزیز می‌گویم که اگر کار خالصانه و مخلصانه باشد، برکت الهی هم پشتیبان آن خواهد شد.

قانون شوراها باید اصلاح شود

موسی‌الرضا حاجی‌بگلو نایب رئیس شورای عالی استان‌ها در ادامه این همایش با تأکید بر ضرورت اصلاح قوانین شورایی کشور گفت: براساس قوانین و احکام اسلامی، قانون شوراها باید اصلاح شود. این تکلیف ما به عنوان قانون‌گذار است که شرایط را برای عمل مؤثرتر شوراها فراهم کنند و عمل مؤثر نیز در گرو افزایش ضریب تأثیرگذاری بر دستگاه‌های مجری قانون است. این نیاز مبرم نه‌فقط در سطح نهادهای عالی در نظام شورایی بلکه حتی شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز وجود دارد تا بتوانند نمایندگی شایسته و مطلوبی از مردم داشته باشند.

کنش‎گری دوطرفه شوراها میان مردم و حاکمیت

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم بیان کرد: از روستاهای با ۲۰ خانوار جمعیت گرفته تا کلانشهرهای چندمیلیون نفری، این شوراهای اجتماعی شهر و روستا هستد که در مقام حلقه واسطه میان حاکمیت و مردم عمل می‌کنند. بر همین اساس، از آن‌جا که تکلیف ما ناظر بر تقویت امیدواری در مردم است، شما عزیزان باید به موازات پیگیری مطالبات مردم، انعکاس‌دهنده خدمات قابل توجهی باشید که امروزه از طرف دولت درحال انجام است.

وی افزود: این یک حقیقت غیرقابل انکار است که دولت سیزدهم در عرصه اجرای قوانین، مجلس در حوزه قانون‌گذاری و قوه قضائیه در راستای رسیدگی به شکایات، تحول چشمگیر و اراده قابل توجهی از خود نشان داده‌اند و اینجاست که شوراها می‌توانند به میدان بیایند و همانطور که حرف مردم را به گوش مسئولان می‌رسانند، خدمت نظام را هم به اطلاع مردم برسانند.

کد خبر 750201

دیگر خبرها

  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • حمایت قاطع مردم پشتوانه فرماندهی انتظامی کشور برای ادامه طرح نور
  • صداقت و تعامل با مردم مد نظر مسؤولان باشد
  • فرصت‌سنجی سناریوهای تعامل آمریکا در آینده جنگ غزه
  • مصوبات شوراها باید پشتوانه قانونی و شرعی داشته باشند
  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • سخنگوی دولت: اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • جامع دیدن مسائل از سوی فعالان رسانه و تعامل مسئولان لازمه حل مسائل کشور
  • برهنگی یکی از دسیسه‌های اساسی دشمن برای نابود کردن خانواده‌ها