Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مجلس سنای هند طرح تقسیم منطقه جامو کشمیر را به دو منطقه ادارای و سیاسی جداگانه تصویب کرد. تاریخ انتشار: 16:44 - 16 مرداد 1398 - کد خبر: ۵۳۹۷۵۹

 

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از اسپوتنیک، مجلس سنای هند طرحی را تصویب کرد که به موجب آن منطقه جامو و کشمیر به دو واحد و منطقه جداگانه از نظر تقسیمات کشوری تبدیل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصویب این طرح در سنای هند پس از آن صورت گرفت که مجلس نمایندگان این کشور نیز پیشتر و طی چند روز گذشته این طرح را به تصویب رسانده بود.

از میان ۴۳۴ سناتور مجلس سنای هند، ۳۶۷ نفر به تقسیم جاموکشمیر رای مثبت داده و تنها ۶۷ نفر به این طرح رای منفی دادند.

روز گذشته نیز دولت هند اصل ۳۷۰ قانون اساسی این کشور را لغو کرد، ماده‌ای که برای کشمیر هند امتیازاتی ویژه در حوزه خودمختاری قائل می‌شد و لغو آن با واکنش تند مقامات پاکستانی روبرو شد تا آن‌جا که فرمانده ارتش پاکستان از آمادگی برای دفاع همه جانبه از این منطقه خود خبر داد.

خودمختاری جاموکشمیر باعث شده بود تا این منطقه قانون اساسی و پرچم خودش را داشته باشد و بتواند قانون وضع کند اما امور خارجی، دفاعی و مخابراتی در دست دولت مرکزی هند بود.

جامو کشمیر همچنین پیش از لغو خودمختاری، می‌توانست قوانین خود را درباره اقامت دائم، مالکیت خصوصی و حقوق پایه وضع کند و همچنین مانع شود که هندی‌های بیرون ایالت در آن خانه بخرند یا ساکن شوند، اما با لغو خودمختاری جاموکشمیر، حال دولت محلی این منطقه کلیه این اختیارات را از دست داده و تصویب تجریه این منطقه نیز به دو منطقه اداری و سیاسی جدا در عمل وضعیت جاموکشمیر را بسیار متفاوت و محدودتر از گذشته خواهد کرد.

هم هند و هم پاکستان مدعی مالکیت کل کشمیر هستند اما هر کدام بخشی از آن را در کنترل دارند. پاکستان جاموکشمیر را یک منطقه واحد به شمار می‌آورد و انتظار می‌رود تقسیم این منطقه از سوی هند با واکنش تند مقامات اسلام‌اباد روبرو شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان پاکستان کشمیر جامو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۹۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تور منطقه‌ای «جان بس» برای رایزنی درباره افغانستان

سرپرست معاونت سیاسی وزارت خارجه آمریکا برای رایزنی درباره افغانستان عازم قطر و پاکستان شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «جان بس» سرپرست معاونت سیاسی وزارت خارجه آمریکا روز گذشته سفر 4 روزه منطقه‌ای خود به قطر و پاکستان جهت رایزنی درباره افغانستان را آغاز کرده است.

آخرین سفیر آمریکا در افغانستان قرار است در تور منطقه‌ای خود در دیدار با مقامات ارشد دولت قطر و سایر هیئت‌های دیپلماتیک در این کشور درباره «حمایت از افغانستان و منافع مشترک امنیتی در منطقه» گفتگو کند.

 بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط وزارت خارجه آمریکا، جان بس در اسلام‌آباد نیز با مقامات ارشد پاکستان دیدار خواهد کرد تا در مورد طیف وسیعی از مسائل منطقه‌ای و دوجانبه گفتگو کند.

جان بس پیش از این و از سال 2017 تا 2020 سفیر آمریکا در کابل بود.

رایزنی توماس وست درباره تعیین نماینده ویژه افغانستان در دبیرایزنی‌های نماینده ویژه آمریکا با برخی مقامات اروپایی و آسیایی درباره افغانستانافغانستان محور رایزنی‌های مخفیانه مقامات ارتش پاکستان با آمریکایی‌ها

این نخستین سفر یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا درباره افغانستان در سطح معاون سیاسی این وزارت به منطقه، پس از خروج مفتضحانه آمریکا از افغانستان است.

پیش از این رایزنی‌ها و دیدارهای منطقه‌ای توسط «تام وست» نماینده ویژه آمریکا برای افغانستان صورت می‌گرفت.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • مخالفت عضو هیئت رئیسه مجلس با جدایی ری از تهران
  • نادری با جدایی ری از تهران مخالفت کرد
  • مخالفت مجلسی‌ها با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان به ۳۳۰ نفر
  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد
  • مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان
  • مخالفت نمایندگان با کلیات طرح اصلاح جداول حوزه های انتخابیه
  • مخالفت مجلس با افزایش تعداد نمایندگان
  • مخالفت مجلس با افزایش ۴۰ نفر به تعداد نمایندگان مجلس
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • تور منطقه‌ای «جان بس» برای رایزنی درباره افغانستان